X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mind a 2 lehetõség benne van, de nem tudom hogy lehet globálisan megadni.

erdos
át az ellenfél használja, a xenon Q úgy cserélgeti a fegyvereket hogy csak na...

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

erdos
Azt én se tudom hogy ez a script csak arra a hajóra vonatkozik amiben ülsz vagy a többi is használja-e...

Jaja, már visszaolvastam, elég hasznos. 😄

Lockheed
RSTurretDefence. 😊

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Ami még tetszik hogy olvasgattam régi kisviku írásokat, és amikor írta hogy a Titanhoz nem kell Missle defense mert nem lehet megállítani. Hát XTMben már nem így van. Támadok egy tucat vadászt, már csak azt látom hogy 30rakéta jön felém és levesz 2-3 pajzs csíkot. 😄

Bocs a több postért.

OTAS HQ. Eddigi zsákmány 1 db Q, 2 db Khaah frigate. (Mind 34milla, és kb 150marine kell az elfogáshoz)

Köszi megtaláltam, már csak az érdekelne hogy tudom úgy beállítani hogy az összes hajóra legyen érvényes, mert azt megtaláltam ami 1re vonatkozik.

Más:
2 távoli hajó között lehet árukat pakolgatni menübõl, hogy ne kelljen oda mennem?

Raptor! Hol veszed a katonákat?

erdos
Van egy Amaro oldalán, én is azt használom. A többieknek köszi a helpet.

Na most már kezd elegem lenni a Yaki fajból de nagyon. Jó, barátságosak, le is lehet szállni a gyárakon, de nem tudok vásárolni mert nem engedi. Eddig ok. Csakhogy az „okos” Universal traderek mindig idejönnek és itt megállnak mert nem tudnak mit venni. Estére mikor bekapcsolva hagyom SETAzni azt látom hogy mind a 8 UT Yaki szektorban dekkol és nem csinál semmit, persze közben a pénzem meg megy le mert van 1 hajó ami mindig Advanced S. vesz a másik meg katonákat a HCFhez. Szóval ha valaki tud valami szektortiltó scriptet vagy valamit azt megköszönném.

#8459 Thx, megnézem.

Csak figyelni kell a BBS-t meg olvasgatni a híreket. Idõnként vannak olyan esetek, hogy egy hajó közvetlenül kér segítséget és ez indít el egy sorozatot, vagy valamilyen elõre betáplált feltételsornak kell megfelelni, hogy elinduljon a buli. Netán az AI beállításokban lehet valamit aktiválni.

Elõre beállított paraméterekre indul például a HQ megszerzése. Sok pénz, saját állomás megléte, bizonyos minimális óraszámnyi játék és megadott fajokkal történõ jó viszony esetén elindul Bala Gi küldetéssorozata a HQ megszerzéséhez. Errõl kapsz egy üzenetet, így érdemes olykor odafigyelni az ezt jelzõ hangra meg olvasgatni az üzeneteket amiket kapsz a personal menüben.

Az a paranid kereskedõ aki el akar adni koordinátákat az is egy beépített sztori. Csak ez konkrétan a Sohnen fajhoz köthetõ.

A BBS hírekben is vannak olykor elrejtett információk, sztorikkal kapcsolatos hírek, érdekességek amik sokat dohatnak a játékélményeden ha utánukjársz. Szóval ezernyi leehtõség van felvenni ezeket a feladatokat, csak figyelni kell a környezetedre, a hírekre és az üzenetekre.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Az otas scarab az XTM küldetése. Valamelyik argon szektorban repkedve egy segítségkérés jön egy hajóról, hogy kéne neki pár hajtómûalkatrész. Ha leszállítod, elmondja az OTAS HQ helyét, ha odamész, felveheted a Scarab megszerzése küldetést.
A yacht Bala Gi küldetése, azt az X3 2.0.02 patch tartalmazza. Ha jóba vagy minden fajjal és van 5 milliónyi kp-d, jön egy üzenet, valamelyik (bármelyik) szektorba belépéskor, hogy menj el Bala Gi-hez, a Kingdoms End shipyardra. Ha csak a pénzed van meg, de a reputációd nem jó, akkor ilyen tartalmú üzenetet kapsz, azzaol kiegészítve, hogy javíts a viszonyodon a megfelelõ fajokhoz és utánna menj oda. Ez is egy hosszú sorozat.

A többi küldetés BBS-eken jön. Azt nem tudom, hogy melyik mikor (mármint, melyik tartozik az alapjátékhoz, melyik modokhoz). A Bonus Package is tartalmaz kiegészítõ küldetéseket, állítólag az XTM is, meg van egy enhanced bbs küldetés csomag is. Ezen kívül a Race invasions is folyamatosan ad feladatokat (különbözõ szektorokat kell megvédeni a megszállástól), a Guild modok szintén ilyen felvehetõ küldetéseket tartamaznak, csak ezekhez be kell lépni az adott Guildbe. Ezt a HQ-kon lehet megtenni és pénzbe (3-500k Cr) kerül.

Az alapjátékban olyanok szoktak lenni, hogy vigyél valakit gyorsan valahova, illetve ha már elég magas a harci rangod, akkor a különbözõ titkosszolgálatok adnak "betrayal" küldetéseket...

erdos
Ezeket a küldiket hol kapjátok? Mert én nem találom õket. Egy paranid kereskedõ akar állandóan hajókoordinátákat adni, néhány gengszterlövöldözõs küldi meg ilyenek.

Amaro
Ez az Otas Scarab MTS sorozat, de nagyon kéne az az üzenet, mert itt közli, hogy hová ugrott a kalózhajó, plusz itt kapsz egy jumpdrive blokkolót, hogy ne tudjon tovább ugrani. Nem értem, ha eddig érthetõek voltak az üzik, itt mi történt, próbáld meg mégegyszer. Fix helyet sem lehet mondani, mert több szektort is megjelölhet célpontnak, és oda pakolja az otas kíséretedet is. Késõbb még arra kell vigyázni, hogy a célpontod közelében ne legyen sárkány, mert az ledarálja a pajzsától megfosztott hajót, mire elengedné a Scarabot. (Elsõre így jártam, másodszorra a dragonnal kezdtem, rendben le is ment a küldi, de másnál nem volt sárkány, tehát véletlen egybeesés lehetett) A vége egyébként a Scarab hazakísérése lesz, amit a rakomány kipakolása után fullra szerelten megkapsz.

Persze hogy nyereséges lesz, hiszen teljesen önellátó vagyok, mindent megtermelek gyakorlatilag.

Dimre! A gyárakat hozzá tudtad kapcsolni a HQ-hoz? Vagy nem lehet?

Az én koplexem ami a HQ kiszolgálására épült, eddig tartalmaz:
1.db Ore Mine L
1.db Silicon Mine L
2.db Chelt Space Aquarium L
2.db Rastar Oil Refinery L
2.db Chrystal Fab
1.db Teladianium Foundry
1.db Cloth Rimes Factory M
1.db Wheat Farm M
1.db Quantum Tube Fab
1.db Chip Plant
1.db Computer Plant
1.db Solar Powerplant XL /ha rosszul irtam bocsi<#vigyor4>
Eddig. De valószinüleg még teszek hozzá Chip Plantot, mert nagyon kevés Microchip-et gyárt. Ja és még Silicon Mine L -bõl hordják a Silicon Wafer-t a hajóim, mert abból is sok kell. Hát egyenlõre ennyi. Van egy másik komplexem is, ami fõként fegyvereket meg egyebeket gyárt. /5GJ pajzs, 125MJ pajzs, Advanced Satellit, Laser Tower/

Lockheed
Uhhh! Széép! 😊 Leírnád ha megkérlek, hogy mivan benne és holvan ?

úgy tudom, hogy a Hyperion-t hiába fejted vissza.
mivel az prototype ship, így korlátozva van a max(1) darabszám a játékban (a Leviatan nevû M0-ásból is csak 1 darabod lehet).
de van 1 script amivel ezt meg lehet szüntetni.
dimre
Én 20 stationt nyomtam egybe a HQ kiszolgálására, úgy három nap után nyereséget is termelt, idõ kell amire megismerik.
A Hyperion bontási ideje kb egy nap (játékidõ), az épitése is ennyi, és sok credit. A HQ veszteséges amig bontasz és épitesz, nyeli a milliókat rendesen.HQ Complex

X universe Home, sweet home

Hi !
Szükségem lenne egy kis segítségre !
Megpróbálom megszerezni a Tractor beamet a vontatáshoz(hq küldi), de csak az Akeela's Beacon rendszerben az Otas hq-n találtam. Leszálltam, megvettem, és jön egy üzi hogy érdekelne-e egy küldi. Elfogadtam - mi baj lehet alapon, és elküldenek a Two Grandi Teladi trading stésõnbe 😮) ahol további infókat kapok. Nyana's Hideoutban egy otas gép küld egy infót, és Scale Plate Greenben felveszek egy astronautát, aki elmeséli hogy szabadították meg a kalózok a hajójától, és megkér hogy tûzzünk el xy sectorba a trading stationba. Leszállok a kért helyen, megjön az üzi, hogy "readtext17xxx - 24xxx.
Szal hálás lennék ha valaki ki tudna segíteni, hogy itt mit akar közölni, és hova kell menni, ill mi lesz a buli vége.
Lockheed
Nemvolt belinkelve asszem. Csak utalva volt rá, hogy az EGO oldalán fönnvan... Asszem Turret On/Off, vagy vmi ilyesmi a neve.

Valaki egyszer linkelt be egy olyan scriptet, ami egy gombnyomásra kikapcsolja az összes turretet, nem tudja valaki mi volt a neve mert nem találtam visszafele.

Lockheed
Gondolod, hogy behozza majd az árát ? Én mindig úgy csináltam/om, hogy 2-3 komponenst hozzáadtam, és amikor az már nyereségesen termelt, akkor adtam hozzá még egyet-kettõt... Biztosabb így sztem...

Srácok! A hajógyártás miatt építettem egy hatalmas komplexet. 15 állomásból áll eddig. Több mint 100 millió cr-t költöttem rá. <#vigyor4>

Lockheed
Most laptopról vagyok és az otthoni gépemen van a game, de sztem a HQ details fül alatt írja, h mi kell hozzá nem ? De ha fölrakod a station manager scriptet és hozzáadsz pár TS -t vele a HQ -hoz, sztem azok lerendezik a nyersanyag dolgát...

Közben rájöttem.<#vigyor4> Visszafejtettem a Nemesis terveit. A gyártásához kel:
Energy Cells:8314 Teladianium:259 Cloth Rimes:86 Rastar Oil:173 Ore:346 Silicon Wafers:259 Crystals:86 Quantum Tubes:86 Microchips:86 Computer Components:86 Cr:2452973

Az eredeti ára: 9,3 mill cr. Ha mindezt én termelem meg, egész jól járok. Lehet hogy visszafejtem a Yacht-ot is.<#vigyor4>

Senki nem tud segíteni, hajógyártás ügyben? Tervrajzok megvannak, azt kéne tudnom, hogy a gyártás hogy indul be, milyen nyersanyagokat kell beszállítanom a HQ-ba, és mennyit.

az OTAS Scarab-ot hogyan kell visszaszerezni?
megvan a kalóz galleon és blokkolom is, de a mellém adott OTAS hajók szétdurrantják.
utána meg kapom az üzenetet, hogy menjek a jó búsba, mert ilyen béna voltam.
Az M3+ hajók az adott faj központi szektorának hajógyárában vehetõek miután a Bala Gi feladatok egy része teljesítésre került és elküldenek, hogy szállítsd le a terveket. Na ezután majd lehet vásárolgatni.

ilozÁ
Köszi, de egy flottához az egy kicsit kevés...

Eclipse-t én kaptam, amikor a HQ küldetést befejeztem. Lehetett 3 hajó közül választani, és én azt választottam.

Lenne egy kérédsem! A HQ-ról hol van valami leírás? Visszafejtettem egy hajó terveit, és nem tudom hogy mi kell a gyártáshoz.

Bucser
Miután nézem a sorozatot ezzel tisztában vagyok😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ilozÁ
Üdvözlet Mindenkinek!

Talált valaki olyan hajógyárat ahol Argon Eclipse-t lehet venni? Az XTM elõtti három Argon gyárban nem találtam...???

Ja egyébként a BSG Pegasus a Galacticánál is nagyobb!!

A leírás szerint 80 hajó fér a hangárjába. A raktere 90.000 , és 350.000-re bõvíthetõ, de ezt még sose tettem meg, mert kicsit sokba kerül.<#vigyor4>

Lockheed
Jaja, tudom azért nem teszem be csak sztem 1-2 TL -t, mert így nagyon borulna a "világrend"! 😊

Bucser
Hány Starfury fér bele? (a Starfurykon gondolom Mass driverek vannak😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

A galactica külön a Ship Installerrel van betéve! Nem része az XTM-nek. De a legerõsebb hajó ha beteszed.<#vigyor4>

Tényleg nem része az XTM-nek a BSG hajók egyike sem.

Lockheed
Wohh, ezt nemtudtam, THX! 😊

To: Bucser:

Szerintem nincs, mert én még nem találkoztam vele egy shipyardban sem, és ez a térképezõ prog sem látja... Persze ettõl még lehet! 😊

Bucser
Tudtommal a galactica benne van az XTM.ben. De lehet rosszul emlékszem.

Ami a mod könyvtárban van, át kell másolni a játék fõkönyvtárába,
át kell nevezni a dat és cat filet a következõ sorszámúra, és akkor az is betöltõdik.

De csak összeférhetõ modokat használj így.

Lockheed
IGazából azt nem értem, hogy hogyan van benn többeknek a galactica, meg az XTM is egyszerre... Mert amikor kiválasztod a modot amit használni akarsz, akkor az XTM helyett a ShipCreator mondjának kell kiválasztva lenni...

Más:

Próbáld ki az Argon Cerberust! 😊 Igazán jó hajó az is!

Sajnos nekem sincs ott semmi, pedig kellene mert whiskey-vel kereskedem
Na megvan a HQ-m. Nem volt egyszerû eset a XTM-en belül, mert hemzsegtek a kalózok abban a két szektorban amerre a Yachtért kellet menni, de megérte. Ez a Yacht nagyon spéci hajó. 3x1GJ! pajzs. Elõre 10 löveg 6 fõ + 2x2 torony, hátra 2x3 torony, és Gamma PSG is megy rá. Mostantól ezt használom, hacsak nem jön valami nagy, akkor ott vannak a Galactica-im.

Biztos jó szektorban nézted? A priests Pity-ben bizony ott lesz a kalóz bázis. Nem véletlenül a Priests Ring-ben nézelõdsz?

Csak akkor nem találsz ott semmit, ha arra kóricált egy kisebb Khaak tisztogató csoport és elsöpörte az útból. Máskülönben az összes, alapjátékban meglévõ kalózbázis ugyanazon a helyen található ahol mindig is volt.

Én egy kalóz hajógyárban vettem egy Pirate Kea-t. Erre 125Mj-s Military pajzsot lehet rakni, amit meg egy military pajzs gyárban sikerült szerezni (194k Cr). Egy darabig 7 AHEPT-tel (6 elõre, és egy az egyik toronyba), meg 3 Beta PAC-cal (a másik toronyba nem megy nagyobb ágyú), ebbõl kettõ elõre) mentem.
Aztán vettem Mass drivert 2-t, elõre a 2 PAC helyett. Majd itt-ott sikerült venni Alfa Kion Emittereket (elõször 3-at, majd még 4-et. Most elõre van 6 emitter, hátra egy, meg egy BPAC, meg elõre még 2 mass driver. Ezeket akkor használom, ha mindenképp el akarom tüntetni a kiszemelt áldozatot. A 6 db emitter meglehetõsen meggyõzõ, bár közel kell vele menni...

Egy bbs overtune ment még rá, így 191 a végsebessége, utánégetõ nélkül...

Más:
Kaptam egy Federation Betrayal feladatot a Paranid kormánytól, valamelyik bbs-en. Szarul fizetett (fél milla, a hajóm javítására ráment majdnem a háromszorosa), de megérte, mert a Paranidoknál 3 egész szintet ugrott tõle a reputációm. Addig minden szektorukban azonnal lõni akartak, azóta meg már Police Licencet is adtak... Egy 5 hajóból álló csoportot kellett érte kinyúvasztani: 3 M6, 1 M3 és egy TL. Jó buli volt...

Lockheed
Kicsit elfogult vagyok mostanában ezen a téren, de sztem a Terran hajók fölényesek kissé, szal mindenképpen vmi Terran hajót javasolnék... Esetleg Pirate mivel azok is általában erõsebbek. Pl. az m3+.

igen fent van és te mit ajánlasz?