X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja igen még egy kérdésem lenne.
Custom game-ben játszok most ott is elérhetõvé válik a hyperion küldetés?
Mert minden feltételem megvan már de még nem küldte az üzit hogy elkezdhetem csinálni.
Na hali.
Lenne egy kérdésem, terránoknál hogy lehet hirnevet növelni gyorsan, mert mire a kereskedéssel összeszedem megõszülök. Vagy van bbs-ben a terránoknál is hogy adományozni lehet menekültekenek, meg kutatásra, mondjuk ezt még nem néztem meg.
Elõre is köszi.
Törölt felhasználó
Nem kaptam semmit. A védelmezõ csata végén kaptam egy üzit, hogy mennyire örülnek...bla-bla, és az adatbázisonra áttöltötték a terveket... azóta bedokkoltam többször a scrapyardra is és a HQ-ba is, és ugyanazok a hajótervek vannak csak meg, amik elõtte voltak... nomindegy, nem nagyon hiányoznak... csak kíváncsi lettem volna, hogy milyen terveket kaptam volna.
utánanéztem, mert engem is érdekel:
engine components

Magyarul szinte értéktelen, rakd át egy eladó hajódba, úgy többet kapsz érte, külön tényleg csak céltáblának jó.

Kids, don\'t try this at home!

nem tudjátok h hol lehetne eladni ezt v h lehet e v mit kezdeni vele Engine Components mer már nagyon rég csak a hejet foglalja nálam és nem tomk vele mit kezdeni, az X3 map by Scorp -al is utána néztem de még az a progi se ismeri ezt a cuccot, u hogy ha nem tok vele mit kezdeni akor lehet h céltáblának fogom használni
Biztosan nem kaptál semmit? Ezért a küldiért nem kézzelfoghetó dolgot kapsz mint pl hajó,csak egy halom tervrajz a jutalom, nem sok az életed kockáztatásáért. Én nem csináltam még meg, de valószínûleg a Player HQ-ban lehet kamatoztatni a tervrajzokat...
Viszont végigcsináltam a Leviathan küldit, ott meg én nem kaptam semmit - a fejlesztõk azt mondták, a küldetés kezdete és vége közötti patchelések és scriptek telepítése bekeverhet...Kösz, elég sok ráment.

Törölt felhasználó
Köszi, elolvastam - már amennyit értek belõle - de arra is kíváncsi lennék, hogy Ti, akik végigvittétek, mit tapasztaltatok. Mert én a küldi végén nem kaptam semmit...

L
TIBI
köszönöm a sok okosságot 😊

^^

Lásd 12312, legalsó link...

RJoco
Unlimited Salvage Insurance
Nekem nem kellett semmit bekapcsolni, autómatikusan beállította.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Nekem kettõ van fenn Salvage-bõl.
Salvage Mod - gondolom ez biztosítja az állomásokon elérhetõ mentés vételt.
Unlimited Salvage Insurance - ezzel tudok úgy is menteni bárhol, hogy nem vettem Salvage Licence-t. Tulajdonképpen végtelenítve van.

Törölt felhasználó
12300-as hozzászólásomhoz tud valaki mondani okosságokat?<#vigyor3>
Törölt felhasználó
Késõbb is figyelni kell, igaz kevésbé. Elég soxor lõtte már le egy Marauder+2-3 vadászból álló pirátegység a Centaur+3 LX-bõl álló járõrflottámat...(persze már taskforce-al).
Jah , és ezt csak késöbb ajánlom amikor rengeteg pénzed és rengeteg "szabadidõd" van a játékban 😊. Mert rengeteg pénzt fog felemészteni, és az elején amikor csak vadászokban ülnek a pilóták, állandóan figyelni kell rájuk.
Combat Pilot, majd késöbb ennek a scriptnek a kiegészítése a Combat Pilot : Task Force. Ezekkel pilótákat tudsz ültetni a hajóidba, elösször csak vadászokba, de ahogy fejlõdnek átültetheted nagyon hajókba. Ha vannak már nagyobb hajóid akkor flottába tömörítheted õket (ez már a task force script), kiadhatsz nekik egy harci területet ami 5 szektroból áll. Ezeken bellül tevékenkednek. A felderítõk járják a szektorokat, ha ellent látnak felmérik az ellenség erejét, és a szerint erõsítést kérnek, majd elpusztítják. Flottákat lehet szektorok megtámadására is használni. Ekkor az egész flotta megindul a bizonyos szektor ellen, és mindent szétlõ 😊 Több információ itt van a fórumon. keress rá.
letölteni Amaro oldaláról is le tudod õket : http://x3reunion.fw.hu/
Nekem megvan a játék eredetiben, a magyar kézikönyvet felrakták a lemezre, nagyon nyers és csak a fele van lefordítva, megnyitottam, majd becsuktam, de ha nagyon kell,ajánlom a google-t.

TIBI
kérhetek egy linket a magyarhoz is? <#zavart1>

^^

Minden kezdõ figyelmébe:
Kézikönyv

Van magyar verzió is, de mivel a játék angol, csak összezavarna.
Ja, és olvasmányos, tele van háttérinfóval, fegyver és árú leírásokkal, stb. Érdemes átnézni. (Én kinyomtattam,és lefûztem)

Táblázatok

Nem okoskodni akarok, de feltûnt, hogy a kérdések zöme a kézikönyv elolvasása nélkül lett feltéve.

Haladóknak, vagy haladni vágyóknak:
SPOILERSPOILERSPOILERSPOILER
Ennek az elolvasását _NEM_ ajánlom.

Azért lehet megadni hogy szekot védés meg ilyesmi, de ha többet akarsz script kell.

Lényegében az X3 csak egy alapjáték. De szinte minden meg lehet bene csinálni scriptekel. Ezért lehet vele ilyen sokáig játszani mert mindig van valami amivel fel lehet dobni.

TIBI
Az hogy pénzért ritkítom az ellenség sorait az inkább most kellene még az elején 😊

De akkor mira jó a nagy flotta? Tényleg csak annyi hogy elküldöm õket támadni és... ennyi??? Vagy azért kicsit nagyobb ott is a komplexitás, akárcsak a kereskedésben?

^^

ha nagy a flottád akkor nicns pénz kérdés, mert van. 😄 Ezért az lényegtelen.

Az elsõre meg van script. Nem tudom a nevét de itt többen is használják, szóval majd valaki megmondja. 😄

TIBI
Arra nincs valami megoldás hogy maximális felbontás mellett a betûk kicsit nagyobbak legyenek, mert nem birom elolvasni 😄

Késõbb ha már van egy nagyobb harci flottám, (ott még nem tartok) azoknak milyen parancsokat tudok kiadni? Annyi hogy kövessenek meg támadjonak és kész? Vagy van azért összetetted és kicsit automatikusabb parancs is? pl.: hogy mászkljonak ide-oda és írtsák ezt meg azt a fajt...

Jah és ezt meg lehet valahogy hogy ha ellent lelövök akkor kapok érte pénzt?
(bocs a sok hülye kérdésért, de még tényleg új vok és kézikönyv + tutorial nélkül nehezen tudok beletanulni)

^^

nem... asszem nincs... Hajóm nem sok van.... kb 15 Centaur... meg vagy 25 vadászgép.... De avok nem lõnek éppen semmire..... Az a gyanús hogy miután végigtoltam a sztorit a Paranidoknál van egy lézertozrony ami még piros színû a térképen... szal lõ is rám meg minden..... De nem tudom míért..

TIBI
köszi^^ az advenced jump drive elég drága de megéri majd^^

^^

NAH, KÉSZ! ÚGY DÖNTÖTTEM! hogy is?! EZEK A HTML KÓDOK NEHEZEK egy noob számára mint, szóval, vissza az MLAP-ra. Innentõl megin onnan keressetek.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Maaaaaaaajd... 😄

Amaro
Salvage Insurance Contract - azt hiszem, errõl beszélt RJoco, ez automatikusan vesz mindig bitosítást (plusz mentést), amikor fogyóban van, nem kell állomáson vásárolni. Ezt viszont engedélyezni kell az AI menüben, a linken szépen illusztrálva van, hogyan.

Amaro
BBS Extras link - ez egy szkript csomag, benne van a Salvage Insurance Contract is, így állomásokon vehetsz a dealerektõl.

Advanced Jumpdrive link

Plugin Manager aktuális link

Az összes Cycrow szkript linkje

Remélem, ezeket kerested.

RJoco
Hu, ez így hirtelen nem megy. Csak csütörtökre tudok utána nézni.
Tomonor honlapján fenn volt, csak törölte sajnos. De talán a listája még megvan.
Tomonor?

Törölt felhasználó
Sziasztok!

Ti tudtok valamit errõl?: Scrapyard Mission. XTM-en belül ez egy küldetés, melyet az egyik kalóz szektorban lévõ Scrapyard Ship Dealer-ben lehet felvenni... Valaki megcsinálta már?
bármit összeköthecc vele kivéve EQ dockot, vagy trading stationt. Tehát csakis gyárak!

SpiritFire
Még azt megmondanátok hogy a komplexek mire jók? Lehet vele összekötni 2 egyforma gyárat? mert az nekem jó jöne mert kevesebb kereskedõbõl is kijönnék... vagy csak különbözõt lehet összekötni? Ha pl. egy Wheat Farmot meg egy Power Plantot összekötök akkor a power-t nem tudom külön árulni? Vagy van már erre script?

Jah és ha van már 2 különbözõ gyáram akkor hogy tudom a kereskedõknek azt az utasírást adni hogy a (az elõzõ példánál maradva) power plantból az EC-t átszállítsa automatikusan a Wheat Farmra? (megadott idõközönként vagy mennyiség alapjan, vagy akárhogy, mint pl a sell best price)

Ezek fontos kérdések lennének 😄 A választ elõre is köszönöm, és a tegnapi helpet is köszönöm <#eljen>

Voltam nyitás után!

kössz
a meatsteak nak utána nézek h menyire lenne kereslet rá
az EC meg nem nagyon jön be aval inkáb csak elátom a gyáraim mer egy XL es van meg az elátása is megvan u hogy lényegében ingyenesen készül nekem de túúúl sokat kéne eladnom belöle h viszajöjjön a hajók ára ami a terjesztéséhez kéne de a késöbiekben ha jobb lesz a kristáj elátása a gyárnak akor lehet h megcsinálom
Energiacellák, vagy kaja (meatsteak cahoona) Argon Primeban! Tuti üzlet!

Üdv
Nem tudnátok v mi tippet adni h mit gyártsak amit max áron el is tok adni v van belöle v mi jo hasznom a soja husk on kivül mer azt ki van löve már (én látom el az egész paranid népet sojahuskal 510\db áron, és burjánzik az ipar rendesen)
XTM nélküli játékban
Elöre is kössz a választ!
Tulajdonod, ami paranidokat lõ?

Am... hali.... Míért van az hogy akár mit csinálok a Paranidok-nál folyamatosan csökken a színvonalam...... A sztorit már befejeztm.....
Ötlet....... megoldás........
Elõre is köszönöm......

TIBI
Kérhetnék egy linket, mert már fél órája keresem, de nem találom õket :S

^^

Szerencsés voltál.

RJoco
Van egy script, asszem Salvage Insurance (vagy Insurence?) a neve. Ezzel bárhol bármikor tudsz menteni, sose fogy el.
Vadászt és kereskedõt csak megfelelõen magas ranggal tudsz venni teljes felszereléssel és a szoftvereket, jumpdrive, transporter device akkor is meg kell venni. A teljes felszerelés a pajzsra és fegyverzetre van. S, M, L-ként jelölik. Ha végigviszed a sztorit, akkor mindháromból lesz az Argon hajógyárakban.
Az EC nélkül mûködõ jumpdrive-hoz fel kell rakni az Advenced jumpdrive scriptet. EC akkor is kell a raktérbe, viszont nem fogja felhasználni, csak a pajzsot szívja le csontra. Én inkább EC-zek. Viszont van benne egy pontról pontra változat is, de az 17 milla. Nem kell használni a kapukat, fõleg ha nagy a hajód, akkor jó.

RJoco
Nekem nem volt semmi gondom, elsõre sikerült.

TIBI
Arra van valami lehetõség, hogy egy vadászt, vagy egy kereskedõt már teljes felszereltséggel vegyek?

(kicsit ezek már csalásnak számítanak, de jó lenne egy EC nélkül mûködõ Jumpdrive és végtelen mentés lehetõség is) 😊

^^

Semmi. Neked nem volt gondod regisztrálásnál? Nekem csak huszadjára sikerült, és csak akkor is szerencsém volt...

RJoco
Egy bonuspackot nem nagy kunszt felrakni, a regisztráció meg ingyenes az ego-nál. Szóval nem értem, hol itt a probléma?

Apropó, az egosoft fórumai ma halottak, ugy néz ki vmit csinálnak, vagy javitanak, vagy terran conflict-os fórumot adnak hozzá! :o

Jó, de ha nincs station manager-e,mer nem tud scripet felrakni?
Ha ezt a módszert választod, akkor kell a bonuspack 3.7, de azt csak ugy tudod letölteni, ha be vagy regisztrálva az egosoft-nál... Szerintem jobb manuálisan, de mind1.

RJoco
U.i.: A szektor traderhez nem árt, ha van az utóbbi kettõ szoftver.
A gyáradnál célszerû kirakni a környezõ szektorokba szatelliteket, így nem fog bolyongani a hajód, egybõl tudja hova menjen. Hacsak nem kizárolagosan az adott szektorban akarsz kereskedni.
Egy gyárhoz több hajó is hozzárendelhetõ. Felszereltség mindegy, de azért jobb, ha minden van rajta, így kisebb az esélye, hogy ütközik. (Szerintem)

RJoco
Na hát
Elõször is kell egy script: Station Manager
Ha fenn van az XTM, vagy valamelyik bonus pack, akkor nem kell.
Adsz a gyáradnak 70.000 Cr-t. Bemész a menüjébe a parancsokhoz és kiadod neki a Station Manager-t. Egybõl lekap 20.000 Cr-t. Ha nem adtál a gyáradnak Creditet, akkor kapsz egy üzit (elvileg).
Kiválasztasz egy másik parancshelyet és oda benyomod a hajót: Add/Remove Ship. A hajó ne legyen bedokkolva sehova, az ûrben kell lebegnie. Autómatikusan beállítja a Home Base-t, ami a gyárad és el is kezd kereskedni. A paramétereknél tudod megadni, hogy mennyiért vegye Resource (forrás: EC) terméket és mennyiért adja a Product (vég)terméket.
A Jumps oszlopban látod, hogy az adott áron hány szektort fog közlekedni a hajód. Ugrani nem ugrik. Ezt alul be is állíthatod, hogy pl: csak 3 szektor messze menjen. Meghatározhatod, hogy leszállhatnak-e más hajók.

Az Universe trader-hez a hajó pajzsait max-ra kell fejleszteni. Tehát nem elég a Mercury-ra 2x25MJ, mert 3 megy rá. Csak akkor kezdi el ezt a kereskedést. A szektor trader-hez nem kell semmi.

Az elsõ 4 menüponthoz kell a Best Buy, Best Sell Locator. Ezek nélkül nem megy. Asszem a Teladi-nál beszerezhetõ.

RJoco
Oh, hálás köszönet!
Ha ezt elöbb tudom...
Mindjárt veszek is belõle.
A Terran hajók neveit nálam is kiírja, a fegyverekkel viszont gond van-volt.

Becélzod a hajódat, c-billentyü és ott van hogy homebase. Kiválasztod sectort, gyáreat, és kész.