X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pedig érdekelt volna...

Kids, don\'t try this at home!

RJoco
Tekintve, hogy nem tudtam termelésre bírni a Faunus-t, összerittyentettem egy GPPC+BFAA önfenntartó komplexet. Hát ez van...

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Nekem a station manager 1.09 megoldotta ezt a problémát, úgy emlékszem nem simán eladásra kell állítani a hajókat hanem, valami másra hogy kiszolgálják az állomást, (kicst nézegesd a parancsokat) de ennél sokkal többet tud pl.: felfegyverzi a hajót, pajzsot, hajtómûvet vesz (ugrót, és hozzá energiacellát, persze használja is) Most nincs fent nekem a játék, legutóbb a bonus package-et próbáltam ki abban is volt ilyesmi. A station managert itt megtalálod a scriptek között:
http://www.freeweb.hu/x3reunion/news.php
Köszi a választ Legend.
RJoco
Hát terjeszd ki a szektorok hatókörét, telepíts szatelliteket és akkor talán nem ugyanoda viszi mind. Ha meg mégis, akkor bõven elég 1 hajót beállítanod a feladatra, a többit fordítsd másra, esetleg más gyár - más termékére vagy tégy rájuk MK3-as szoftvert és indítsd útjukra 4 különbözõ szektorban õket.

ismét kéne egy kis segitség
nem tom h mi lehet a problémája 5 TS es halyomnak mer mindegyiköjüket soja husk kiszálitásra álitotam be de sajna mind az 5 mindig ugyanoda akarja vini a cucot azt az elsö amikor beérkezik a gyárba ahova a s.h viszi az fel is tankolja de a kövekezö 4 már csak megfrdul abban a gyárban azt megy visz a complexbe és menek a következö helyre persze oda már elindult az 1. hajo u hogy csak járkálnak öszevisz de nem árulnak semit és ez már nagyon idegesitt h 5 hajobol csak 1 dolgozik a töbi 4 meg megy az 1. nyomán
és már közel 10 milla értékö soja husk van a complex-ben és nem ártana értékesiteni
RJoco
Ha gyárat akartam volna venni, akkor azt veszek.
De engem inkább a Faunus érdekel elsõsorban.

Esetleg nem hallott valaki valamit XTM 4. patch-rõl? volna még mit kijavítani a 3.-ban.

*németek

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Azért a né,etek is tudnak valaimt... Kár hogy angol játékon nem megy :S
Terrán mod

Megoldás: vegyél gyárat ;)

RJoco
Vettem egy Faunus-t, hogy fegyvert gyártsak, de nem gyárt semmit.
Elõször reklamált, mert másodiknak nem alapanyagot adtam meg neki.
Mikor raktam rá Meastek Cahoonas-t és jól adtam meg neki a parancsot, akkor meg kaptam egy olyan üzit, ahol az alapanyag: EC, Meastek, Ore. Az Additional menüben pedig megjelent a Ship Production (?) parancs. Ja és lekapott 25.000 Cr-t is.
Gondoltam viszek neki Ore-t, mert az nem volt rajta. Bepakoltam és kiadtam neki újra a parancsot viszont nem történt semmi. Jobban mondva eltûnt a parancs és helyette megjelent a None. És bármit csinálok nem hajlandó gyártani, marad None. BFAA-t akartam gyártani.

Valaki találkozott már vele? Mi a megoldás?

nem muszáj mer ha kiszorunk mindent akor semi detonáció nincs amugy a burkolatot nekem is mindig megrongálta ha felrobant de sajna save-m nem volt ami a közelmultban lett volna u hogy maradt ez a megoldás
és evel a kiszorásal az a gond h elöszokot fordulni h van néhány elenséges hajo a közelben is és sajna a pajzsot is ki kell dobni legaláb is amikor nem dobtam azt ki akor jöt az üzi h bomba van azt pukk
Vagy inkább elõszedsz egy korábbi mentést, ugyanis a bomba nekem a hajó burkolatot is megsértette...

ez velem is megtörtént de ijenkor egy megoldás van
mielött bejelentené h bomba van ... elöte ki kel szorni mindent a raktérböl és igy nem fogja bejelenteni meg nem is vesztesz el semit utána meg mindent felszedsz amit kiszortál azt mész továb
nekem legalábis igy jo volt csak v mi nagyon gyorsan kellet csinálnom mer sok féle cucc volt a raktérben
Nem, ez csak egy egyszerü sorsolás, mind X alkalommal történik csak meg, nem kell semmit se venni. Ha már bedokkoltál, nincs visszaút!

Jah volt már nekem is. :D

RJoco
Nem, de hallottam már róla. Valamit vettél és abba rejthették a bombát.

GYÁÁÁ! Veletek elõfordult már, hogy bementetek a kalózállomásba, kijöttök, a hajó elkezdi mondani hogy bombát talált a raktérben, a hajód robban eggyet, majd jön egy system check, és minden cuccod odaveszett!?! NAGYON NAGY! -meg idegesítõ xD

RJoco
Ez engem is érdekel, lassan meglesz a Bala Gi küldi és utána megcsinálom a Sohnen küldit.

RJoco
Keressgélj adományozós BBS üzit. Nálam meg szoktak jelenni Xenon állomások, néhány hajóval, amit olcsó díjért kilõhetek. Ezeket véletlenszerûen adja be és, ha megvan az egyik, akkor rak le csak egy másikat. Terran rendszerben is volt már.

RJoco
Hát... Valamikor valahogy véletlenül eltalálhattad és attól piros. Gondolom nem lehet hívni (még nem próbáltam). Próbáld meg hívni az állomást és beszélj mindenkivel, hátha valaki tud segíteni (sztem nem). Esetleg megkeresheted a szektor legnagyobb csatahajóját és kérj tõle bocsánatot, hátha segít.
Véletlenül senkinek és semminek ne repülj neki, ne is lõj rá, mert az ellenséges cselekedet. Az persze nem érdekes, ha õ talál el véletlenül...
Hallottam olyant is, hogy kalóz bázison meghekkelik az állomást, de ez nem tudom, hogy egy lézer toronyra mennyire vonatkozik. Viszont, ha már véletlenül nekimentél, akkor az állomást már meg lehet hekkeltetni. Utána meg lehet ismét reput növelni.

Ma... hali.... Lenne egy kérdésem.... (már feltettem csak kicsit darabokba).
Nos: már végigtoltam a sztorit...már egy ideje... Elkezdtem építkezni, meg ilyesmi. De valamíért a Paranidoknál folyamatosan csökken a népszerûésgem... De nem tudom míért... Egyetlen hajóm sem lövi õket... Viszont az a furcsa, hogy miután végigtoltam a sztorit maradt paranid területen egy paranid lézertorony ami piros a térképen... ha közelmegyek hozzá lõ is rám..... Megróbáltam "véletlenül" eltakarítani.... azaz nekimentem hajóval... Feli is robbant... De akkor meg a Paranid Trading station lett piros és ugyanúgy csökken a népszerûségem.......
Légysz valaki segítsen.... Elõre is köszi....

Bocs, elírtam. Last Frontier-re gondoltam. A Memorial kapu-koordináták bent vannak a Dyson-gömbben valahol, berepültem az egészet belûlrõl, de csak párszor meghaltam...

Scrop map-jében minden koordinátát megtalálsz. Régebben belinkeltem.

Iceman: scripttel (terran maxrep), vagy megõszülsz.

Hali.
Még élne mindig a kérdésem, hogy hátha tud rá valaki egy jó választ.
A Terránnál hogy lehet gyorsan növelni a reput.
Mert kereskedéssel meg lehet õszülni mire elérem azt a szintet, hogy tudjak venni valami komolyabb hajót.
Ja és custom gamben megvan a csatahajós küldi? Gondolom igen de biztos ami boiztos megkérdem.
Elõre is köszi a válaszokat mindkét kérdésemre.
Legend!Memorial of light-be hogy lehet eljutni?A last frontier meg van.Estleg a kapu kordinátát leírod,vagy azt,hogy lessz elérhetõ ez a szektor is.
XTM is okozhatja...Roguey is okozhatja. A vanillás spawn pontok helye max 3 asszem messze a rendszeren kívûl+2 destroyert is hozzá ad néha... Ám ha nagyon folyamatos, akkor az mégse normális.

Nem nincs fent semmilyen script.
De ezek is ugy vannak ahogy neked voltak. Kilövöm az egyik csapatot, s megjelenik más koordinátákon egy másik.
Nem is zavarnának, csak Home of Lightban tréningezem a pilótáim nagyrészét, és nem lenne jó ha átjutna oda 1-2 Khaak hajó.Mindenesetre Home Of ligth összes bejáratánál is örjáratozik egy egy Centaur :)
RJoco
Sajna nem, a Teladi-knál randalíroztak. Az északi kapunál már találkoztam néhánnyal.

A Kha'ak-okról meg annyit, hogy nem tettél fel egy scriptet, ami okozza? Van ilyen is.
Nálam általában Cluster-ek jelentek meg (script nélkül) Ore Belt-ben, míg volt ott gyáram. Jelenleg nincs, úgyhogy nem tudom mi a helyzet. De egyszer kiírtottam õket - jött vagy 10 db, persze nem egyszerre, lelõttem egyet és megjelent a szektor túloldalán egy másik... Utána elmaradtak. És ez nem csak XTM alatt, hanem mod nélkül is volt.
Ja, de most jut eszembe, hogy President Endben is találkoztam egynéhánnyal, csak arra nagyon ritkán járok. Állomás hiányában kihagyom a szektort.

most kezdtem el nemrég(pár hónapja :D ) a játékot ujra, de nem XTM-el, hanem Roguey módjával. Presidents Endben állandóan Khaak-ok mászkálnak. Általában 6-7 intercrpetor 3-4 fighter és 1 nagy fighter. ez normális? :)
Mindenesetre egy Titan fent tudja tartani a rendet.

Joco: lehet, hogy megiedtek :D
RJoco
Most csinálom a Yacht-os küldit XTM alatt és érdekes módon se az Unknown Sector-ban, se Maelstorm-ban nincs egyetlen darab kalóz. Mikor legutóbb nekiálltam, nem tudtam megcsinálni, mert csak kis hajóim voltak, amik nem bírtak el a nagyobb kalóz hajókkal. Most, hogy a Galactica kísér mindenki elpucolt <#vigyor5>

RJoco
Van egy script, amit Unlimited Resources-nek hívnak. Véletlenül került fel egy korábbi játékomra és csak most - mikor kerestem az Unlimited Salvage Insurance scriptet TIBI-nek - jöttem rá, hogy ez okozta azt a meglepetést, hogy a komplexemben egyszercsak minden alapanyag max-ra ugrott. Akkor még nem tudtam, örültem, mint majom a farkának és azt gondoltam, biztos csak egy bug.
Szal ez a script feltölti a gyáradat fullra alapanyaggal.
Bár így egy kicsit csalás szaga van, mostani játékomban nem használom.

ez a hiba nálam is elöfordult de ujaban nincs szerencsére gondom vele meg nem is tapasztaltam már régóta

Bonczi részéröl meg sztem megéri EC gyárat venni mer ahogy utánaszámoltam egy XL-es gyár (most pontosan nem tom) 900,000 EC tud legyártani mire egy gyáradbann is kifogyna az EC persze ha van rendes kristáj utánpotlása meg emelet egy M -es kristájgyár 90,000 EC legyártásának a kristájszükségletét tudja elátni -15 v -20,000 EC amit saját maga fogyaszt el a kristájgyártáshoz
meg nekem is igaz h nem nagy komplexum de 9 gyár ösze van kötve eböl az egyik az XL es EC gyár meg ehez van 2 kristájgyár és igy van 170,000 EC fogyasztás (az ec gyár nincs eben be mer nem fogyaszt) és ezt ez a 2 kristágyár el tudja látni (2x90,000=180,000)
meg ha nagy a komplexum és mit tom én mondjuk van 1,000,000 EC fogyasztása akor még ha a legolcsoban is tudjuk beszerezni az ec-t akor is 12,000,000 igy meg ingyen meglene
Itt biztos h van ojan ami nem érthetö v kinek de joban nem biztos h el tom magyarázni
v ha ezt edigis tudtátok akor nem szoltam
Valószínû valami bug lehet, az "alap" navigációs gixerekkel már találkoztam, ez egy magától értetõdõ parancs megtagadása, pl: ugorj oda, ugorj oda és dokkolj, kövess, kövesd, dokkolj, stb, olyan mûveletek, melyeknél elhangzik, hogy "Auopilpt activated", ha benne ülsz. Irányítani simán lehet manuálisan (dokkolni is manuálisan),de ha kap egy utasítást becélozza az irányt, a sbessége pedig lemegy nullára és úgy is marad mindegy, hogy benne ülsz, vagy másik hajóból utasítod, mindegy hányadik szektorban hányadik célpont, és mindegy, hányadik újraindítás.
Hálistennek egyszerre csak egy hajó csinálja, olyan amit hoszabb-rövidebb ideig már használtam, az elsõ kettõt legálisan vettem, a Lilith-et csíteltem (van egy script, amivel hajókat, állomásokat lehet klónozni és saját használatúvá tenni - még Shipyardokat és Shivan Dragont is - de ez nem tartozik ide...)

Lölö: Lilithet legálisan csak Cappelni lehet(ne) Memorial of Light-ban, fighternél nagyobb Sohnen hajókat még HCF-el sem lehet, mert valamelyik Patch tiltja. Azt írták, túl nagy hatalmat ad a játékos kezébe, ezért nincs lehetõség nagy Sohnen hajókat foglalni. Ezzel maximálisan egyet kell értenem mert klónoztam, és kipróbáltam egy Mantist, mindent lelõ, és szinte lelõhetetlen - a játék meg így élvezhetetlen.

RJoco
Milyen irányt szoktál becélozni? Objektum vagy csak koordináta?
Mit értesz robotpilóta alatt? A sima "U" betûs pilótát? Mert az minden hajón automatikusan van, nem lehet kilõni. A szoftverek akkor semmisülnek meg, ha a Hull esik lefelé. De akkor általában már úgyis mindegy, mert szétlõnke. Hacsak nem egy tárgynak ütközöl sokszor.
Én a Mammoth-nál tapasztaltam, hogy csak 1 TS hajó tud rádokkolni. Mikor próbáltam mégegyel, csak beállt mögé és semmi. Aztán negyed óra veszõdés, meg SETA-zgatás után rájöttem. <#falbav>

Törölt felhasználó
Szofvert nem tudnak kilõni belõlük sztem. Én is találkoztam ilyennel, amikor dokkolásta adtam parancsot. Vagy minden dokkolókampó foglalt volt, vagy ha hajóba akartam dokkoltatni, akkor rossz pozícióban állt az anyahajó (amibe dokkolni akar). Ekkor elmozdítottam az anyahajót, és utána már bedokkolt. Vagy valami (aszteroida, hajó) a dokkolás vagy a haladás útjában van, és nem tudja kikerülni.
más: Honnan szereztél Lilith-et?<#crazya>
Nem tudjátok véletlenül, mitõl hal meg egy hajóban a robotpilóta?
Már a harmadik hajóm csinálja, hogy amint átkapcsol robotpilótára (autopilot activated), becélozza az irányt, majd a sebessége lemegy nullára, mindegy, hogy benne ülök, vagy egy násik hajóból utasítom. Mindhárom volt már harcban, lehet, hogy kilõttek valami szoftvert a belõlük?
(1: HCF,2: Aegir, 3: Lilith)

dimre
Egy apró info, nekem új.BBS üzentek között lehet venni terran "felismerõ, azonosító rendszert" kb 60e creditért. Az összes földi fegyvert és rakétát beazonosítja, ezek után nem "ismeretlen tárgyként" jelenik meg pl egy rakétatipus,hanem a nevén, persze csak ha a rakterünkben van és nem az ûrben lebeg.

X universe Home, sweet home

ez is igaz :)
RJoco
Hát igen, ez ilyen. De egy önfenntartó komplex mégiscsak jövedelmezõbb és problémamentesebb, mint megvenni az alapanyagokat. Lejjebb írtam egy-két ilyent, nem túl drágák. Mint egy M1-et megvenni és felszerelni kb.

De van amikor valamibõl több kell. pl egy nagyobb komplex amibe EC-t kell szállítani, rengeteget. És akkor több hajó kell hogy hozza a cuccot. (tudom, rakjak hozzá egy EC gyárat, viszont mivel sok EC kell, ezért több EC gyár kell, és ahoz meg több kristály. szóvl ugyanott vagyok :) )
Én is azt szoktam csinálni, csak délután, suli után. :D (amikor nincs dolgom, és közben alszok XD )

RJoco
Én egy gyárhoz max 2 kereskedõt szoktam rendelni. Általában Ore vagy Silicon gyárat veszek elõször, így a Mercury hordja el a cuccot és van egy kisebb, ami csak EC-t szállít. Ha összeraksz egy komplexet, akkor (meg amúgy is) be lehet állítani, hogy egy hajó mely árukat szállítsa csak. Additionals menüben kell keresni ehhez a parancsot.

Nekem volt ilyen/van is.... ez asszem elmond mindent :D Nemtudtam rá megoldást. este rápakolom a játékot SETA10-re aztán kész.
TIBI
Neked nem volt ilyen problémád?

^^

Én nemtudok... :/ De legalább értem :D

TIBI
Arra tudtok valami megoldást, hogy ha van egy gyáramhoz több kereskedõm akkor az ne forduljon elõ hogy pl.: egy 2 szektorral arréb lévõ üzembe kezdje el szállítani az összes hajóm a cuccot? Mert rettentõen idegesít amikor 5 hajóból 5 megindul ugyanoda és miután beér az elsõ az áru ára felugrik a másik 4 meg fordulhat vissza, mert nem tudják már eladni (persze csak miután beért, hogy minél tovább tartson -.-) Nem tudom értitek-e a gondom... Remélem van rá valami script vagy megoldás és hogy tudtok segíteni, mert ez eléggé vissza veti a bevételem... Köszi elõre is.

^^

pontosan...

RJoco
tudtommal fordítás van, csak senki nem csinálja

sziasztok azt szeretném kérdezni visszáb olvastam még régebben hogy most megszünik a fordítás vagy most mégsem csak szünet? csak szeretnék világosabban látni evel kapcsolatosan mert iszonyu nagy lenne hogy magyarul látni ezt elõre is köszönöm a választ

RJoco
Nincs küldi Paranid Shipyardon meg tudod venni.