20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • [NST]Cifu
    Azt elhiszem, hogy egy Colossusban neked nem probléma, de aki a játék közepén tart, annak eléggé az lehet. Nekem a Xenon horda szépen nekiállt támadni a Black Hole Sun-béle Crystal Fab-omat, miután a szektorban lévő gyáraimat kiszolgáló és védő hajóimat már lenullázták. Hát nem repestem a boldogságtól, vagyis helyesebben fogalmazna ennek örömére nyomtam egy quitot. Mit ne mondjak csodás karácsonyi ajándék az egosofttól ez az 1.3-as patch, most azon gondolkodom, hogy inkább visszarakom az 1.2.0.1-et, ennél még az is sokkal játszhatóbb volt...
  • kisviku
    Nem nagyon értem ezt.
    Eddig én is kicsit hiányoltam az ellenségeket, most viszont vannak rendesen.
    Én örülök neki, hogy ennyi kalóz lett, nem unalmas így a játék.Sőt!
    Azt vettem észre, hogy nem csak a kalózbázisoknál "ugranak be", hanem van egy állomásom Ianamus Zura-ban, ahol a Teladi Shipyard közelében mindig fel-feltűnik egy kis csapat kalóz.Ilyenkor előszeretettel ugrok be irtani őket.
    Az állomásaimat is szívesen támadják, de nevetségesek.
  • lammaer
    Höhö... én az AfterShockkal voltam így... csak pár napja tettem fel, amióta kinn van az új patch... az X3-nál egy darabig toltam, aztán ott is elkezdtem várni a patchre :)

Teljesen egyetértek veled, manapság patch előtt nem szabad elkezdeni a játékot. Volt már rá példa, hogy a savegame nem volt kompatibilis patchelés után (nem az X2 volt az? :) )
  • kisviku
    Az első a Lasertowert mutatja akcióban, a második a drágasszágom, a harmadik meg a hangárja, amint bedokkol az egyik hajóm.
  • kisviku
    Pár szó még a Colossusról.
    Szerintem bőven elég ez a hajó, amióta megvan, szinte nem is alszom, annyira élvezetes vele repülni.Ez a 6 db 1 Gj-os pajzsnak és főleg az Alpha Flak Artillerynek köszönhető.
    Most már a kalózok nem állnak meg előttem.Eddig sem tettek úgy, de most a bázisuk is veszélyben ha feltűnik a drágasszágom...

Na, egy-két kép ízelítőül:

• saba30
    Hát nekem már kezdetek óta megvan, de még nem álltam neki. Már párszor (Civ, Rome total war..)rájöttem, hogy a nagy komplexitású gamekat nem tudják elsőre jól kiegyensúlyozni, ráadásul itt még befejezni se. Lehet még az 1.4 patch-t is megvárom. De hát a kíváncsiság, és a türelmetlenség nagy Úr.
  • lammaer
    Hát az tuti, hogy én se fogom nulláról újrakezdeni a játékot.. igaz, mögöttem sincs túl nagy idő, de azt megint elherdálni... ehhh, akkor megyek Aftershock-kolni, ott nem a "gazdagoknak" kedveznek a patch-hel.
  • BaLeeX
    Ez marha jó lenne.
    Sajna én azt az oldalt képviselem aki csak örülne ennek segíteni nem tudna mert angolul alig értek valamit, BBS-es küldetést pl még egyet sem vállaltam el mert nem értem mi van oda leírva. :(
  • saba30
    Nos, én előre leszögezném, hogy kezdő lennék. Ezért első nekifutás után, elkezdtem leírásokat gyűjteni. Sikerült az angol nyelvű kézikönyvet is pdf-ben letölteni, és gyorsan (1 nap) csináltam belőle egy szerkeszthető (opd) állományt, 200 MB lett.
    Ha lenne rá igény esetleg magyart is lehetne belőle csinálni.
    Akit érdekelne (akár segítene) az jelezze.
  • kisviku
    Ezúton szeretnék mindenkinek Kellemes Karácsonyt kívánni!
  • Lacee
    hát jó, akkor kénytelen leszek lerángatni valahonnan tesztelésre, mert gondolom demoja nincs...
  • Bucser
    Nem feltétlenül sajnos azt kell mondjam az eddigi tapasztalatok alapján minden gépen máshogy megy:)
  • Lacee
    köszi a választ! akkor egy celeron 2400-as gépen 1 giga rammal és egy geforce 6600gt-vel elfut tisztességes minőségben, igaz? :)
  • BaLeeX
    Szúrtak be képet hogy Bécsben lehet kapni. Szóval ha valami osztrák oldalról megrendeled nem hiszem, hogy túl sok lenne a postaköltség. Vagy a hivatalos oldalon is meg lehet rendelni asszem.

Gép 2000+, 1 giga memória nem árt és minimum egy 9600 körüli kártya hogy ne diavetítés legyen a játék.
  • mazsa
    Na ez a peccs odavág rendesen. :)
    Végre nem kell feltúrnom az univerzumot egy-egy kalózért, jönnek azok maguktól. :)
  • Zombye
    1. Minél erősebb. nekem 2400-as Althlon XP-, vaan 1.5 Giga rammal, meg egy Radeon 9550. Az 1.3-as patchel már egész élvezhető, bár én most csak abszolút low felbontásban játszom, 1024x780-ban.

2. Csak a neten tudod megvenni. Ill. valamellik nyugateurópai bótban. magyarországon boltban nem árulják, én legalábbis nem láttam.

• Zsolo007
    Nekem nincs sokmindenem. De mögöttem még csak 26 órányi tiszta játékidő van....
    Van egy novám fullra szerelve, meg egy SF ami sector tradet csinál, meg egy másik SF amihez még nincs elég pénz hogy legyen bele trade soft mk3....

LOL amúgy. Míg ment a suli nem volt időm játszani, most szünetben lenne idő játszani, csakhogy a gép amin megy az koleszban van :(. Szal talán majd a vizsgaidőszak után hozzájutok ahhoz, hogy intenzíven nyomjam. Az a baj hogy akkor meg megint kezdődik a suli
  • Zombye
    Én is hasonló helyzetben vagyok.

Én most a zört doméniöm nevű split rendszerben vagyok, délre nyílik egy Xenon szektor. mentőkristályt fogok venni és kb 15 hajónként mentek, mert már lelőttem vagy 50-t és akkor nézek nagyot, hogy mi ez a APPC tűz. Mivel kilőttem vagy 20 L-t meg egy rakat kisebb vadászt, jött egy Xenon P, oszt kinyírt.

Rangfejlődés szempontjából éppenséggel nem rosz, bár egy kicsit idegörlő.
  • Lacee
    sziasztok, lenne két láma kérdésem, de nem találtam rájuk a FAQ-ban a választ.

- milyen gép kell, hogy rendesen futtathassam a játékot?
    - hol lehet hozzájutni? bolt, letöltőhely, bármi?
  • [NST]Cifu
    Nem tudom, hogy így van-e, de valahogy kurtára nincs kedvem a nulláról újrakezdeni egy hónapnyi játék után...
  • [NST]Cifu
    Én végülis nem vettem meg a Split M6-ot, mert jelen formájában gyakorlatilag használhatattlan, túl lassan fordul, hogy vadászok ellen elegendő esélyem legyen, a pajzsa meg azért nem tart örökké. Majd talán később visszatérek rá. Most jelenleg 8 gyáram van, de ebből három a Black Hole Sun-ban, amely ugye fokozottan veszélyeztetett munkahely, és nem tudom, mi a rák lesz ott. Direkt otthagytam 7 vadászt a kalózok és az esetleges enyhébb Xenon támadásokra, de már mind elhullottak. Most egyelőre meg vagyok lőve. Azt fontolgatom, hogy jobb hijján nekiállok, és veszek minden fajnál licenct, aztán Xenonokat, Kalózokat és Khaakot fogok lövöldözni, a gyárakkal meg lesz ami lesz. A TS-eim közül négy veszett oda, és csak visszatöltéssel tudtam megmenteni az egyik UT-met, mert egy Khaak-csoport úgy betámadta, hogy nem tudott eljumpolni. Mit ne mondjak csodás kis patch... Az elmúlt pár hétben azért güriztem a játékban, hogy felépítsek egy normális kereskedő és gyárláncot. Most ott tartok, hogy noha már lassan célhoz értem volna, szinte kezdhetem a nullárról, és állhatok neki vadászgatni, mert mást úgy se nagyon lehet csinálni. Hurrá...
  • Bucser
    Akiki a Xenon Khaak kirajázsról panaszkodnak nem lehet érdemes lenne újrakezdeni a játékot?? tudom sok munka lesz oda de lehet hogy valami egyensúlybeli elmozdulást akar a game rendbehozni a kirajzással. hogy az egyik kirajzott hajók egyensúlyba kerüljenek és addig százszámra fogja őket küldeni esetleg?
  • lammaer
    Tart még egyáltalán ott valaki ahol én? Vagy már mindenkinek van M6-os flottája? A hivatalos fórumon csupa milliomos mogul ül és dörzsölgeti a kezét :)
  • Zsolo007
    Király! úgy várom ezt a patchot! Végre lesz valami kihívás a harcban :). Csak legyek már Dunaújban megint :)
  • lammaer
    No, feltettem én is az új patchet, bár kicsit féltem tőle, mivel a hivatalos fórumokon megdöbbentő brutalitásról irnak a Khaak/Pirate/Xenon trio részéről... például valakinél az Argon Primeot irtották a Xenonok, másnál meg szép sorba takarították ki a Khaakok a szektorokat... a népek őrjáratra küldött M6osai számolatlanul hullanak ésígy tovább...

Na mindegy, kisérletképpen feltettem, bár mindössze 10 milkám meg 3 gyáram vana megfelelő teherszállítókkal. Amin megdöbbentem, az a teljesítményjavulás: X3 szempontjából elég low-end gépem van (Barton 2500+, Radeon 9800 Pro, 750 Meg RAM) de az új patch teljesen tökéletessé tette a játékot 1024*768-ban, 2x élsimítással. Még az Argon Primeban is, 10x Seta esetén teljesen röccenésmentesen megy a játék, és a harcokban is minden ok, vagy 10 xenon össztüze alatt sem tapasztaltam semmilyen rángatást. Igaz, sokáig nem éltem...

Szóval mondhatjuk, ez a patch hozta azt a szintet ahol illett volna kieadni a játékot, látszik hogy nem a hardverek szarok, hanem a developereknek nincs idejük optimalizálni a kódot.

Ami viszont gáz: most, hogy hülyére nehezítették a játékot, hogy fogok meggazdagodni? A Xenonok például szabályosan áramlanak ki a saját szektoraikból, az előbb említett példám egy eddig békés xenon szektor melletti zónában játszódott le.. hogy lehet majd így kereskedni?

• BaLeeX
    Szerintem a collect ware in sector nagyon nem arra való hogy a lelőtt hajókból kidobott cuccokat összeszedje a hajód magától. Kinyitod a cargo bay-t (o) és lassan átmész rajta így tudod felvenni őket egyenként.

Földlakókkal még egyáltalán nem találkoztam, kiket értesz te földlakóknak, melyik fajt?

Fegyvervariációk alatt ha arra érted hogy van a fegyvereid alatt 4 szám és azokhoz különböző variációkat hozzárendelni hogyan lehet azt nem tudom de engem is érdekelne.

Bandy: olvass vissza mindenképpen. Cifu jópár oldallal ezelőtt (~700 körüli hozzászólások környékén, nem tudom pontosan) bemásol egy kis összefoglalót kezdőknek azon el tudsz indulni. Mellesleg a topic eleje, miután kijött a játék szinte arról szól hogy ki mit csinált és mit érdemes csinálni az elején.
  • Zombye
    Srácok, hogy lehet "fetyvervariációkat" beállítani?

pl

1= 4x AHEPT
    2= 2X BPAC + 2X AHPET
    3= 8X BIRE

• mrzed
    Úgy néz ki, hogy sikerült megoldanom a psg-nél és a zsúfoltabb rendszereknél jelentkező diavetítés problémáját. Csak ki kellett venni az Automatic Quality Control elől a pipát...
  • Zombye
    Más: egyszer megjelent egy csapat földi vadász Argan Prime-ban, de mivel engem nem szeretnek, így lepuffantottak. visszatöltés után már nem jöttek. maradtak Heretick's end-ben.

Nektek jelntek meg fődlakók Heretik's enden kívül?

• Zombye
    Srácok!

Rátok is így pikkelnek a Terránok, Mert engem nagyon nem szeretnek. Illetve, egyik felük közömbös az nem csinál semmit, a másik fele meg vörös, azok meg nekemugranak.

Nálatok mi a nagy helyzet Földi "testvéreinkel"?
  • Dracad
    kovetkezo lenne a problemam, amiota felraktam az 1.3-at ket darab ilyen kekes csik megy at a kepernyomon. egy alul egy felul, az introk alatt es a jatek alatt is. ez mitol lehet?
  • Bandy
    Gyerekek én feladom, nem szoktam ilyen tipusu játékokkal játszani de szerettem volna kipróbálni, de nekem ez iszonyat magas . 4 napja szenvedek a játék elején kapot novával, hogy valami profitot összegyüjtsek space fuelt vittem az elején amig megérte, de hát annak a nyereségnek az értéke lofasz, hogy bármit is kezdjek. Mit érdemes az elején csinálni? Eladni a hajot és venni egy szállítot és nagyban kereskedni? Olvastam, hogy el lehet foglalni a hajokat tegyük fel, hogy nagy nehezen elfoglalok egy szállító hajot (nem argot valami másik fajét, gondolom nem jó ha argon hajot foglalok el) nos utána azzal a hajoval ami volt azzal mi lesz? Ott marad gazdátlanul az ürben vagy mit lehet vele csinálni ?:D bocsi, hogy ilyen hülyéket kérdezek de még nem játszottam ilyen tipusu játékkal. Nagyon örülnék, ha valaki kisegítene egy kezdőt, hogy ne veszitse el a kedvét egy neki új tipusu játékban :). (tudom tudom olvassam el a topicot az elejétől :) már megtettem sokat segitett de vannak kérdések amikre nem ad választ) Mindenki irogatja, hogy már ilyen és olyan ürállomása van és ilyen giga nagy csatahajója meg minden nos én 4 nap alatt alig kapartam össze ZS-ét szal most már kb agyvérzést kapok ha nem segít valaki . :) Bocsi a lámaságért
  • o0tomy0o
    Nyugi.... peccs óta ilyenek mindennaposak... legalábbis nálam
  • Zombye
    Normális az, hogy egy Centaurral nem tudok összeszedni cuccokat? megvettem a special command sw mk1-t, és egy szép nagy xenon csata után össze akartam szedni a rakétákat. erre nem tudtam kiválasztani a colledt ware in sector parancsot a special menüben.

• Bith
    Valamikor játszható lesz majd a játék szerintetek? Mert engem érdekel, de jelenleg az én gépemen semmi értelme tolni :/.
  • goyo2
    Mellesleg 3 Khaak destroyer lezuzta teljesen Ore Belt-et.
  • [NST]Cifu
    Személyes tapasztalat, miután egy kicsit volt időm foglalkozni vele:

-Hát sokkal gyorsabb nem lett, saccperkábé 15%-os gyorsulás, ami nem egetverő. De legalábbis nálam ilyen akadozás nem volt (igaz még PSG-vel sem lőttek rám).
    -A grafikai opciók kibővítése nem volt valami bőkezű, lévén csak az FSAA, a textúraszűrés és a Glow-ot lehet kapcsolgatni, azt is csak kintről. A belső video beállítások továbbra is az ACQ-ra korlátozódnak.
    -A nagyobb intenzitású harcok valóban jelentkeznek. 10 perc alatt a Black Hole Sun szektorban állomásozó hét kalóz és xenon vadász hajómból (Split Scorpion L illetve Argon Buster L-ek) kettő maradt meg, a Scale Plate Green-ben pedig két TS-em esett áldozatául egy gigászi Xenon rohamnak (kb. két tucat Xenon L, vagy 50db N és M, legalábbis a radaron ennyit láttak a TS-ek haláluk elött), ennek a rohamnak nyoma sem volt az 1.2.0.1-ben (ahol időben tovább játszottam, de aztán vissza lett töltve bizonyos okokból). Úgy sacc per kábé 15 milliós károm lett mindössze negyed óra játék után. Hát király, nagyon örülök neki, legalább lenne lehetőség a nehézségi szint utólagos állítására...
  • goyo2
    Beindult...

no.. 1.3 paccs tapasztalat:
    Ha valaki PSG vagy ion disruptort használ a szektorban, akkor lemegy az fps kb 1 frame per 10 mp
    Még a diákat is gyorsabban néztem kiskoromban
    Paccs előtt nem volt ilyen, akkor szépen ment minden. Úgyhogy várom az 1.4 patchet.

• Bandy
    kellemes ünnepeket és boldog karácsony
  • Emperors
    Boldog Karácsonyi Ünnepeket!