20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • lammaer
    Van valami különösebb trükje a Centaurral való harcnak? A Mamba Raider után átszálltam egy ilyenbe, minden fullra felfejlesztve, tornyoknak a missile defence parancs kiadva, de nagyon nem klappol valami... bizzam a turretekre az irtást, vagy csigalassú tempómban próbáljak én is utánaforogni az ellenségnek?

Tegnap kipróbáltam egy XI küldetést vele, hát csak nagyon kinkeservesen sikerült 1-1 L-t vagy M-et leszedni. A turretek alig sebeznek, én meg úgy forgok mint egy reumás csiga, sebeség meg nyista. Ugyanezek a küldetések Mambával 12-14 killel végződtek.... szóval, hogy is kell a Centaurt használni?
  • a_n_d_r_e_w
    most azon gondolkodom, hogy a lentebb említett 3 shipyard kilövésével talán véget lehetne venni a xenon invázióknak. Valaki vállalkozó szellemű kipróbálhatja, én nem akarok rossz viszonyt a Teladiakkal (Phoenixre hajtok és már csak 22% kell :))
  • a_n_d_r_e_w
    HEPT gyárakban :P (régen volt nálam kettő is Inter-worldsben, most három van Pontifex Seclusionban. konkrétabbról nem tudok)
  • Thecserko
    High energy plasma towert hol a fenében lehet szerezni?
  • a_n_d_r_e_w
    jaja, valahol termelődniük kell, de nem tudom miért pont Teladi shipyardokban :S
    DE nálam sose voltak agresszívak! senkit nem bántanak, tisztára mintha Gonerek lennének, csak mennek felfedezni :))) Nyugodtan el lehet repülni mellettük, köztük. Csak az lő vissza amelyikre már rálőttem, illetve ha kilövöm a P-t, akkor kb 1 percig mind elkezd lőni, majd folytatják útjukat, mintha mi se történt volna
    amit viszont hiányolok, hogy hozzám nem ugrálnak Kha'ak-ok csak Ore Beltben van három Cluster, és ennyi. bár lehet nem örülnék, ha lerohannák Ocracoke beli hatalmas GPPC komplexumomat :)))
  • Lockheed
    Hmmm... Végreee!!! De örülök Neked! Azt hittem egyedi eset, és csak engem tiszteltek meg a Xenonok ezzel! Én már ezt észrevettem még tavaly (imádom az év elejét, olyan "furákat" lehet mondani... ) >>>#1854<<<, és azóta rendszeresen tanúja vagyok a Xenon exportnak! De azthittem a játék/gép "gajdult" meg! Volt olyan, hogy vettem egy Teladinum Foundryt, és amikor a TL elindult a ShipYardból 2db P meg vagy 25-30 kisebb hajó egy pillanat alatt ledarálta a Mammooth -omat, meg engem a Centaurral, + az engem védő 5 Novát! Időm sem volt elugrálni a hajókkal... Ezek szerint ez így van rendjén???

• a_n_d_r_e_w
    azt tudom, de nem mentem én a földi kapu közelébe (épp azt akartam, mondom kipróbálom milyen lesz, ha majd figyelmeztetnek, erre ahogy beléptem heretics endbe, egyből nekem estek. akkor gyorsan kilőttem párat közülük (tisztán önvédelem), és innentől már nem szövődhetet szorosabb barátság köztünk :))
  • 8Ego8
    Tade command sftware MK/2/3, Spec comm sftware MK1, Fight comm. sftware MK1/2, NAV. comm. sftware, Duplex scanner, Boost ext., Cargo life support sys, Jumpdrive, Best selling/buys locator, SETA, Video E Googles, Trading system extension, pajzs , fegyver, EC a raktérben! NA vajon mi kellehet még?
  • 8Ego8
    Olvastam az UT-hez szükséges dolgokat, de valahogy nekem még mindig szürke marad a "start univese trader" parancs! pedig "Chief Distributor Lion *****(8)" a rangom ! a Mercurymon pedig a következők vannak! Mi kell még?
  • Zombye
    Elvileg akkor esnek neki bárkinek, ha X kilóméterre megközelíti a földi kaput.

• a_n_d_r_e_w
    de, csak nekem még ott meg van az az SPP, ezért mindig oda mennének tankolni, hiába szedtem ki a környező szektorokból a műholdakat :(
    De hogy miért ugrottak nekem, nem tudom.
  • Zombye
    Ezexerint neked nem csak Heretic's endben vannak terrán hajók?

Vagy esetleg az UT-id oda mentek, az ottani SPP-ben akartak cellát venni.
  • Zombye
    Bepislantottam navszatom segítségével drága földi testvéreim szektorába (Heretic's end) és mit látok, eltünt az SPP. Zavarhatta a felvonulást vagy nem tudom, Szegény Teladik, mi pénzt belefeccöltek abba a nyomoronc SPP-be, hogy el tudják látni a perenid kristájdaraboló üzemet.

Bár az is lehet, hogy az SPP egyik tányérja körfűrészként alattomban nekiugrott az egyik Terrán csatacirkálónak.

Ezek a rohadt gyárak mindenre képesek!
  • a_n_d_r_e_w
    :DDDD
  • a_n_d_r_e_w
    1.3-as patch óta:
    -nálam instabilabb lett a játék az új patchtől
    -láttam a seizewelli Phoenixet szétkenődni egy aszteroidán, (meg nemsokkal utána egy egész police raj is így végezte, csak néztem mi az a tüzijáték a távolban :))
    -a Xenon szektorok melletti, főleg az argon szektorok kísértetiesen hasonlítanak temetőkre (a Teladi szektoroknak kutya baja)
    -mivel én keresztesháborút hírdettem a Xenonok ellen (mikor egy Novával kitakarítottam a 101-est :), ezért kifigyeltem a rohadtakat: a xenon portyázó flotta Teladi shipyardokban termelődik (összeesküvés? :D) (PTNI, Ianamus Zura illetve Grand Exchangeben) egyszer pont akkor mikor épp undockoltam onnan, volt is meglepetés, vagy 30 Xenon hajó mögöttem. A raj magját egy P alkotja, felette és alatta egy-egy sor kisebb hajó. a P kilövése megzavarja az egész bandát (illetve bele lehet ereszteni egy-egy firestormot az alsó és felső sorba, szépen néz ki, ahogy felrobbannak :)
    -a Terranok se szó - se beszéd alapon nekem ugrottak, szedik lefele az UT-imet, innentől kezdve nem fog érdekelni, hogy ki fia borjai, pedig nem akartam embereket ölni
    -és több napnyi munkám gyümölcseként Xenon 597 is tiszta lett :) (Centaurral kezdtem, Colossussal fejeztem be :)
  • Zombye
    Az aszteroidákat legalább könnyű kinyírni egy hornet, vagy 1 lövés a MobájlDrillingSzisztemből oszt kísz.
  • o0tomy0o
    Ehh, beteg
  • Gryllus
    ZXB-356-os aszteroida, itt Argon-1! Utolsó Figyelmeztetés! Térjen ki, vagy tüzet nyitunk!

:)
  • Gryllus
    Hehe, utoljára akkor hallottam ilyet, amikor békésen várom, hogy a bérelt Teladi Albatros odaérjen a gyáraimmal az önellátó komplexum befejezéséhez. Békésen számolgatom az argon szivargyűjteményemet hajó széfjében, egyszer csak akkora robbanás, hogy beleremeg a műszerfal. Rossz előérzettel fordulok körbe, hogy nabazzmivan, hát az albatros eltűnik egy meteor oldalába csapódva, benne a gyáraim.

Hát kénytelen voltam élni a Salvage Insurance biztosítás előnyeivel, és káromkodva visszatöltöttem az állást.
  • Gryllus
    Én is attól tartok, amit Cifu felvázolt. Pár órát játszottam csak az 1.3 feltelepítése óta, de a Xenon szektorral szomszédos szektorokban halnak ki a NPC kereskedők és kíséreteik. Folyamatosan 15-20 xenon N-M-L, sőt még egy P-t is láttam. Félek, hogy ha a NPC hajók elfogynak, a bázisok következnek.

Getsu Fune-ba már nem merek berepülni a demeteremmel, pedig ott akartam megszabadulni egy raklap ion destruptortól.

És kb 2 percenként kapok egy üzenetet, hogy egy nav. satelitemnek annyi.
  • goyo2
    Köszi az UT tanácsot, fight szoftverek nem voltak rajta.

Nekem meg olyant csinál ez a mocsok gép, hogy nem hajlandó néha egy csomó billentyűt megenni. Játék közben nem akar menni a lövésen és a forgáson kívűl semmi. A bill tuti jó. Eccer meg csak megjavul. De csak a játékban.

Egy story: ott kolbászolok valahol thyn's abyss -ban, és valami felrobban mögöttem. Gondoljátok el a játéknak milyen idegnyugtató zenéje van, eccer csak a hátsó hangfalak leviszik a hajam. Hátrafordultam, úgy hiszem valami teladi trading station kinézetű hajó volt. Szerintem be volt szivva a manusz és belekötött az aszteroidába.
    na jóccakát
  • kisviku
    Őszintén megmondom, hogy még nekem sem sikerült kitisztítani egy Xenon szektort sem, talán a Getsu Fune-tól északra lévőt tudom majd valamikor.
    A 347-es Xenon szektorban nagyon nagyon sokan vannak, 4-6 romboló,anyahajó állja el a kapukat és egy csomó vadász.Bementem a Titánnal, bementem a Colossussal...hááát a Titánnal legalább lelőttem 1-2 K-t meg több tucat vadászt, de az a baj, hogy mindegyik téged támad és EGYSZERRE!Ilyenkor azért még a 9 Gj-os pajzs sem nagyon ment meg.A Colossussal meg az a gondom, hogy ha kirepülnek a hajóim (most már kábé 25), meg hozzávesszük a szektorban lévő összes további 100-150 hajót...mit is mondjak...gyalázatosan élvezhetetlenre lassul a játék.
    Szemben a fent említett szektorral (Xenon sector 534 és 597), ahol szintén vannak, de ott nyugisan, egyesével leszedegetem őket.
    Egy gyorsabb korvett sem ér sokat...
    Egyelőre őket békén hagyom, esetleg egy igazi flottával, ahol remélem lesz még egy rombolóm.Az X2-ben is csak úgy tudtam kitisztítani egy Xenon szektort, hogy három csatahajó,egy anyahajó.Ebben benne volt a "nagy Ő", azaz a Paranid Odysseus is a PSG-kel.
  • kisviku
    Érdekes amit mondasz.Olyan nálam is volt már, hogy az "Az X3.exe hibát észlelt, ezért leállt.Elnézést kérünk a kellemetlenségekért."
    Ezt egy-egy nagy csatában elsüti, de nagyon ritkán.Biztos nem bírja az engine vagy valami.
    De Mass Drivernél nem láttam még ilyet.Viszont egyre inkább a hangokra gyanakszom, ami lassítja ezeket.Olyan mintha nem lenne kitisztítva a sok szeméttől a kód.
    Ki fogom próbálni hang nélkül is, pedig a zenéje gyönyörű, nincs az effektenek sem semmi baja, nem akad,nem recseg,nincs minőségbeli baj, csak abból indulok ki, hogy mióta levettem a beszélő alámondást, azóta sokat javult a sebesség.
    Szerintem túl sok időbe telik, mire megkeresi az adott hangfájlt vagy ilyesmire gondolok.

De teljesen felesleges így elemeznünk a játékot, hogy mi rossz vagy mi nem.Nem teszterek vagyunk.Fogadjuk el olyannak, amilyen.Biztos, hogy dolgoznak rajta és már készülőben az új peccs.Az volt a baj, amit már sokan elmondtunk itt, hogy kapkodva lett kiadva, mert a kiadó siettette a fejlesztőgárdát, hogy ha nem adják ki, akkor nem lesz se lóvé se semmi.Így kiadtak egy olyan játékot, ami bár megy, de nagyon gyorsan három(!) peccset is ki kellett adni, hogy elfogadható legyen már.
  • Lockheed
  • BaLeeX
    Én meguntem a mai nappal az állandó IDE kábel ki be huzogálást (nehéz hozzáférni a gépemhez) így vettem egy USB-s külső racket 7k-ért abba áttelepült a DVD író és a játék védelme még akkor sem ír ki hibát ha be van kapcsolva. Már megérte.
  • kisviku
    Hááát, ez a glow valóban elmossa még jobban, de nekem nem igazán tetszik úgy.
    Én ezt a PPC fegyverrel való lövésnél figyeltem meg.A glow bekapcsolt állapotánál kék labdacsok jelennek meg, míg kikapcsolt állapotnál a hagyományos szép formájú lövedékek mennek.Más elváltozást nem nagyon látok, mivel az AA is ugye élsimítást jelent.Szerintem elég, ha az "elmossa" vagy elsimítja az éleket és a durva sarkakat.
  • Zsolo007
    Hát dejó neketek :D Én meg harcra vágynék és semmi. Semmi támadás sehol. Pont ugyanolyan mint előtte, najó nem pont, annyi a különbség hogy axenonok a szomszédos szektorokat folyamatosan támadják, de semmi több...

Semmi beugrás meg ilyenek :(
  • [NST]Cifu
    Hogy legyen flottám? A Black Hole Sun és Treasure Chest béli gyáraim gyakorlatilag használhatattlanok, mert ugyan szét nem lövik őket a Xenonok, de egyetlen TS sem él tovább a rendszerben 2 percnél, hála a Xenon rajzásnak, magyarul pénzt, hát azt nem termelnek. Még nagy nehezen összekapartam annyit, hogy legyen egy SPP és egy CF, mivel a New Income körüli Teladi és Boron szektorok energiaéshégtől szenvednek, tehát jó üzlet lenne, de ez a két Khaak Destroyer betette a kaput nálam.

Egy vicc lett az egész az 1.3-as patch után, és annyira elment a kedvem most tőle, hogy még Lockheed által javasolt trükköt sincs semmi affinitásom kipróbálni.
  • [NST]Cifu
    Ha életnek tekintjük, hogy nálam pl. a Scale Plate Green-től a Black Hole Sun-on át a Belt of Aguilar-ig terjedő részen gyakorlatilag temetői csend honol, mivel részben a kalózok, részben a Xenonok, részben a Khaakok kiirtottak mindenkit, akkor tényleg, de jó, hogy van egy kis élet... :\
  • Lockheed
    Ehhhehhe...
  • Amaro
    Nálam pont az ellenkezője van: érezhető az 1.3 óta, hogy nem vagyunk "burokban", akármi megtörténhet, és ez tetszik. Miért ne ugorhatna be két destroyer? Te is be fogsz, ha lesz erős flottád... Akkor meg majd az AI csapkodja az áramköreit
  • Lockheed
    Hmmmm... Nemrég jártam majdnem így! Viszont rájöttem, hogy ha egy olyan mentést töltök vissza amikor (a Te esetedet véve alapul) a 2 Destroyer még "nem döntötte el", hogy hova megy akkor a mentést visszatöltve nemjönnek! Meg akartam nézni, hogy ugyanúgy történik -e minden, de neeem! Türelem... Egyébként tényleg idegesítő, hogy mekkora inváziók vannak itt-ott, de legalább már van élet! Az előbb pl.: vagy 15-20 Xenon hajó (M5,M4,M3) rajzott be Argon Primeba!!!!
  • [NST]Cifu
    Most az fél órája lőtt rám PSG-vel egy kalóz, nekem csak belassul tőle egy kicsit (12-15FPS), de nem szaggat. A miértre nem tudom a választ.

Viszont nem emiatt léptem most ki a játékból. A New Income-ba le akartam rakni egy SPP-t és egy CF-et. Ott volt a felbérelt Argon Mammoth, gyomrában a két gyárral, ott volt a négy új TS a kiszolgáláshoz és ott volt 5 Split Cobra, amelyek majd védeni szándékozták volna az egész kócerájt. Erre beugrik a szektor közepébe két Khaak destroyer. A többit nem ecsetelem, mindenki el tudja képzelni mit művelt alig több, mint 10 perc alatt az a két állat. Dühömben már a billentyűzetett csapkodtam. A tököm tele van ezzel a kibebaszott 1.3-as patchel, teljesen szétcseszi a játékot, két hétig most pihentettem, mert nem volt semmi kedvem bemenni, most a Rolling Demo újra meghozta a kedvemet, erre egy óra játék után jön ez. A végén törlöm az egész játékot a fenébe le, kegyetlenül ki tudnak akasztani az ilyen epizódok...
  • Amaro
    Mielőtt bárki bárki bármit állítana, elmondanám a következőket: a PSG egy átlagos erőművön is beszaggat. Érthetőbben: Aopen i945Pa-ban 3,6Ghz Intel proci, 4*1GB DDRII/667 RAM, ATI X1800XL 256MB/256bit/GDDR3. Benchmark módban átlagos FPS-nek 48 frame jött ki, a második részében viszont ezzel is csak 16 volt a minimum. A játékban a MD nem okoz semmit, nagyobb (pl. Xenon szektorok) csatában meg-megakad, de csak egy pillanatra, node a PSG... Próbáltam max, ill min beállításokkal, annak teljesen mindegy, beakasztja a játékot jó két másodpercre - viszont el kell ismerni, gyönyörű állókép
  • Zsolo007
    Hmm. Ezt jó tudni. Köszi az infót!
  • Bucser
    A hanggyorsítás kikapcsolása csak azoknál segít akiknek a kártyája az EAX-et csak szoftveresen emulálva támogatja!!!!!! Akinek hardveres kártyája van (tehát bevágott egyet egy PCI sltba) az meg se próbálja!! nem fog működni ez a módszer! (live!-tól felfelé ha jól tudom)
  • Zsolo007
    Ez érdekes. Nálam pont fordítva volt, minden jobb lett tőle. Hmm. Fura :)
  • Gryllus
    Én kikapcsoltam a HW gyorsítást a hangnál, és játszhatatlan lett. A hangokból recsegés lett, az FPS pedig megfeleződött.

Alaplapban van a hangkártyám. (MSI 915P NEO2-F 5.1 hanggal).
    Van a régi gépemből egy creative blaster live 5.1, érdemes lenne azt beletenni, az alaplapit pedig letiltani?
  • Zsolo007
    És te próbáltad már a hardwaregyorsítás levételét a hangbeállításoknál? Egyszerűbb mint a odekmarháskodás!
  • team3
    Es mit kell majd optimalizalnom a jatszhatosag erdekeben?