20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • ilozÁ
    Köszi a választ, kipróbálom. Igaz nálam Home of Light-ben nincs SPP??? Az egész játékra vonatkozóan észrevettem egy furcsaságot néha szektortól függetlenül eltűnnek gyárak pl.: Silicon Mine L Duke's Vision, 2db SPP Akeela's Beacon....
    Belépek vásárolok az adott gyárban, majd a következő kanyarban már nincs sehol (ez a silicon bányával fordult elő először ez igazán szíven ütött)???
    Ez nálatok is előfordul vagy csak engem ajándékoz meg ilyen dolgokkal a játék??? És ha ez egyedi eset akkor mit lehet ellene tenni?? Még egy kis "apróság" a dologhoz: mikor leraktam az első gyáram, ami szintén egy bánya volt Ore Belt-ben, akkor megjelent Duke's Vision-ban az eltünt bánya???
  • o0tomy0o
    Jaja, szép nagy zsíros darab. Erre a Ray re hajtottam a Titan mellett mert ennek 7000-res a generátora, bár ahogy észrevettem szerintem egy 6000-res sem merül le...
    Nekem azért picit csalódás ez az M2-es hajó. Kezdtem azzal hogy kidokkoltam a Shipyard ról, mentem volna az Equipment dock-ba, SETA-val mert nagyon lassú, azt 2 perc múlva azt látom hogy épp felrobban mert összeütközött egy másik TL hajóval Még jó hogy elmentettem... Aztán kicsivel később lecsurogtam a Home of Light ba hogy vegyek bele Jumpdrive-ot. Meg is voltam, azt mikor nyomtam neki a kidokkolási parancsot a hajó "farka" vagy "uszonya" beakadt az állomásba és ismét felrobbant, vele együtt majdnem az én agyam is... ezt azóta majdnem mindegyik equip. dock eljátsza velem :( . Még a Centauromból áttettem pár fegyvert, BHEPT-eket meg régebben egy Xenon P lelövéséből maradt egy BPPC. Sikerült vennem 3-4 GJ pajzsot, gondoltam akkor próbáljuk ki a kicsikét. Leugrottam a Loo Manckstrat's Legacy ba, mert ott csak úgy hemzsegnek a pirate hajók. Vazz egyet ha le tudtam szedni, a többi seperc alatt kinyírt . Egyellőre 2 fegyver van ami hatásos egyik az a BPAC és ha nekimegyek a hajónak. A pajzson olyan szépen szétkenődnek a kis hajók, öröm nézni...

Sajnos erre a hajóra nem tehető rá egy FAA sem. És a leírásod alapján a PBE meg lóf*szt sem ér a 800m es hatótávjával... Szal marad a BPAC meg a BHEPT, ezek még úgy ahogy eltalálják a hajókat...

u.i: valaki meg tudja nekem mondani hogy hol lehet transporter device-t venni? egyszer vettem de elfelejtettem hol, pedig már végignéztem a dock-okat de sehol :(
  • kisviku
    Még annyit az irányításhoz, hogy használd a külső kamerákat!
    Nagyon fontos, mivel olyan baromi nagy a hajód, hogy nem látod mi van előtted és melletted.Egy idő után hozzászoksz mindenhez.
    Az ágyúk között maunálisan az F1 gomb nyomogatásával tudsz váltani.Lehet egérrel is kezelni a lövegeket, de mivel a PPC-nél már nagyon lassúak, inkább a billentyűt ajánlom.
    Mégegyszer.Minden kiegészítőt rakjál rá, ha már volt pénzed megvenni, ne spórolj a tuningon!
  • kisviku
    Most írtam o0tomy0o-nak az M2-ről, olvasd el kérlek, utána írok az M1-ről is...de most dolgozom.
  • kisviku
    Na végre! Gondolom nagyon megkönnyebbültél...:)
    A fegyverek felszerelése ugyanaz, mint a többi hajónál.Felrakod előre a fegyvereket és ENTER! Ebben az esetben ott is marad.Ha többfélét veszel, akkor a kurzor jobb-bal mozgatójával tudod görgetni a listádat.
    Alaposan tanulmányozd át, milyen fegyverek szerelhetők a Boron Ray-re, tudomásom szerint Alpha-Beta IRE,A-BPAC,A-BHEPT,A-B-Gamma PPC,Ion Disruptor,FAA, és talán még PBE.
    Először a legfontosabb dolog mielőtt megveszed.Egy TS hajóval dokkolj a Shipyardra, rakterében FELTÉTLENÜL LEGYEN Docking Computer,Jumpdrive,Transport Device,EC,és lehetőség szerint GJ-os pajzs.Ez utóbbi a pénztárcádtól függ.
    Ugyanis amit alapból kapsz az egy szar 125-ös pajzs és jobb esetben egy Triplex Scanner.
    Beállsz a Shipyarda a TS-el és a fent felsorolt alkatrészeket átrakod az M2-be.Innen már biztonságosan elkezdheted a hajódat felszerelni.Amúgy én minden szart megvettem rá, ezeket a kiegészítőket csak külön kellett hozzáraknom.Mindent húzz a maximumra, mert nem fogod tudni megmozdítani a hajódat.A 125-ös pajzsot gyorsan egészítsd ki Gj-os verziókkal, mert egy csapat kalóz bármikor letámadhat és akkor ugrott a 70 milliós hajód!

Fegyverek: Mindenképpen ajánlom a PPC-t, mert ez az igazi ütőerő!Nagyon drága és sokáig tart, mire mindet összeszeded, de meglátod milyen veszedelmes fegyverek.Előre,jobbra-balra és hátulra tedd a PPC-ket, az alsó és felső lövegekbe a FAA-t javaslom.Az FAA valami iszonyat jó fegyver! Most már úgy is kombinálom ,hogy az oldalsó ágyúkra a PPC-k MELLÉ rakom be őket, így a hajódat nem tudják a vadászok megközelíteni sem.A PPC igazán más M1/M2, M6 és űrállomások ellen való.Félelmetes darabok!Sajnos ku*va lassúak, nem jók vadászok ellem, bár ha eltalálod, akkor egy(!) lövéssel leterítesz egy M5-öt vagy M4-et.Az M3-as hajók 4-5 PPC lövést bírnak ki...
    Kombináld a fegyvereket! Vegyél PPC-t és HEPT-et, esetleg PAC Beta-t.A PPC lőtávolsága majdnem 5 km(!), ez a Gammáé,a Beta és az Alpha 4-4,5 km!Minél gyengébb az ágyú, annál gyorsabban forog,és annál gyorsabb a "lövedék".
    Javaslom, hogy legyen egy sorozatnyi PPC-d és legyen mellette valami gyors, vadászok ellen való lézer vagy FAA.Az FAA drága, de ha meglátod mire képes, meg fogsz őrülni érte
    Összesen 40 darab lézerágyú szerlhető egy M2-re.Már kimondani és félelmetes.
    Nagyon sokba fog kerülni, ha nincs meg mind, úgy szereld őket addig is, hogy minden ágyúsoron legalább egy legyen, így lefeded a hajód teljes méretét.

Irányítás:
    Nehéz menni velük, ki kell tapasztalnod.Amint egy szektorba belépsz, RÖGTÖN állj magasabb röppályára, így elkerülöd a kisebb hajók ki-belépéskor való ütközését.Vigyázz neki ne menj a Jumpgate-nek!
    Nem tudsz dokkolni kisebb hajóval az M2-be, ezért kell a Transport Device, amellyel az űrben is "tankolhatsz".Ezenkívül Shipyardra és EQ Dockba állhatsz be.

Csata:
    Ha nagy hajót támadsz, manőverezz úgy, hogy az első ágyúk rögtön betámadják és utána oldalalzz el mellette, mivel az oldalsók és a felsők ilyenkor bekapcsolódnak és pár másodperc alatt kivégzel egy M1-et vagy M2-t.A TL-ről nem is beszélve...
    Vadászoknál mindig forogjál körbe, hogy az ágyúid jól "rálássanak" az ellenfélre.Félned nem kell, senki nem tud megállítani.Ha a pajzsod lemegy az utolsó egy harmadra, egy negyedre, fontold meg hogy elugrasz és SETA-val töltöd a pajzsokat.A pajzsok töltése baromi lassú, de ugyanilyen nehéz levenni is az ellenfélnek.
    Az ágyúkat én úgy lövöm be, hogy az összes Attack all Enemies, a Front ágyúk pedig Attack my target.Missile defence nem kell, nincs ami megállítson!Ez persze ha max pajzsod van szerelve a hajón.

Na asszem kezdetnek ennyi.Folyt köv., megyek dolgozni.
  • a_n_d_r_e_w
    Én Profit Share-t használtam, a Sector Traderek egyszer sem kerültek Standby módba, viszonylag gyorsan elérték a 8. szintet, de vigyázni kell a kalózveszéllyel (én 3 pirate Novát rendeltem oda védeni, egyszer sem volt probléma, mindenkit leszedtek). a másiknak asszem Emeperor's Wisdomot, de az nem igazán jött be, talán még Shareholder's fortune (csak a baj, hogy nincs Crystal Fab (legalábbis nálam), mert akkor tökéletes lenne. a lényeg szerintem, hogy legyen pár SPP benne, hogy mindig tudj nagyon olcsó energiacellákat nagyon drágán eladni, vagy egy SPP és több Crystal Fab (Home of Light ilyen), továbbá hasonló megfontolások alapján lehet válogatni :)
  • o0tomy0o
    Tisztelettel jelentem, készen van eddigi legnagyobb complex-em!

Összetevők:
    - 2xSPP XL
    - 2xCattle Ranch L
    - 1xWheat Farm L
    - 1-1xCahoona Bakery M-L
    - 2xSillicon Mine (50 körüli yield-esek) L
    - 4xCristal Fab. M

Önellátó, rengeteg plussz cuccot gyárt. Ezt a complexet gondoltam alapnak a fegyvergyáraimhoz. arrébb csinálok egy 3-4 gyárgól álló complex-et amit ebből fogk ellátni pár SF-el...

Ore Belt-ben építkeztem, de mostmár télleg olyan rohadtul szaggat az a szektor hogy ihaj... :)
  • BaLeeX
    Jöhetnek a tanácsok már alakul a lóvé. :)
    Kíváncsi vagyok mire gondoltál. Mondjuk én nem colossust akartam venni hanem mindenképpen Titánt. A colossus is jó nagy jó sok turrettel meg tele lehet pakolni kis hajókkal de azókat normálisan felfegyverezni egyenként majd egy nagyobb csata után pótolgatni a lelőtteket na az valahogy nem hiányzik.

A hajók tulajdonságait nézegetve igazából nem olyan könnyű egyértelműen eldönteni melyik lenne a legjobb. A titán jónak tűnik sok turrettel a ray meg az odysseus szintén a python tetszene a legjobban csak ahogyan nézem jópárral kevesebb turretje van mint a előzőeknek.
  • ilozÁ
    Köszi, kár . Esetleg valaki talált egy jó szektort az UT-k képzéséhez? Olvastam, hogy az egyik jó hely ehhez Home of Light van esetleg jobb?
  • BenG
    Bedokkolsz egy álomásra majd menj a trade fülre. Felfelé nyíl. Ha vásárolni akarsz jobbra nyíl, ha eladni akarsz balra nyíl majd a megfelelő mennyiségnél enter.
  • achime
    köszönöm és azt hol találom vagy mivel kell előhozni?
  • BenG
    buy=vásárlás
  • achime
    helloo

Megtudjátok mondani hogy a buy szó az amivel tudok vásárólni mert nem találtam ilyen szót!!!
    Tudom hűlye kérdés de nem tudtam még vásárolni!!!

Előre is köszi
  • Gryllus
    igen, csak ott lehet kapni jump driveot. Gonar Temple és Terracorp headquarters.

Arra van valami szabályszerűség, hogy a jó killer és XI küldetéseket általában hol lehet megkapni? Mert egy trading staionban vagy equipment dockban mintha több bulletin board bejegyzés lenne általában, mint egy cahoona bakeryben.
  • ilozÁ
    Köszönöm a válaszod, kicsit elszomorít, így nem tudok teljesen önálló full szektort létrehozni, a sok szükséges nyersanyag miatt. Arra gondoltam, hogy kiépítek egy saját szektort ami termel mindent, de így ez kicsit lehetetlennek tűnik. Igaz ez kicit illúzió mert most még csak egy Argon Nova Raider és 3 Argon Mercury Super Freighter 2 alkotja a flottámat UT kiképzésben...

Más kérdés Jumpdrive csak 2 helyen (Home of Light, Cloudbase Southwest) kapható, vagy létezik máshol is?
  • o0tomy0o
    Esetleg hamarabb is írhatsz segítséget mert nekem sikerült vennem egy Boron Ray-t. Tegnap hajnal 4 ig nyomtam vagy 12 órát egyhuzamban meg ma egész nap 9 től

De megvan végre. Viszont a felszerelése sem egyszerű...hiába veszek 5-6 BHEPT-tet, be akarom tenniu őket front turretekhez de mégsem hagyja ott. Üresen marad. Totál kikészített már. Mi a szart csináljak? Meg melyikek a legjobb fegyverek rá? mert most 1-2 turretben van BHEPT meg BPPC de 3-4 pirate falcon simán leszedi azt a 4 GJ os pajzsom mert azokkal a lassú fegyverekkel nem lehet eltalálni a hajókat :(
  • kisviku
    Ugye milyen jó ilyen magas rangban lenni?Innen már "csak" a pénz kell.
    De én szinte elsírtam magam, mikor megvettem a Colossust.
    Ha már ott leszel az M1/M2 vásárlásnál, adok majd még egy pár jótanácsot...
  • kisviku
    No, sajnos csak az AI által telepített komplexumokban van az, hogy egy gyár kell ahhoz, hogy többféle rakétát gyárts le.
    Itt meg kell venned mind a három fajta gyárat (egy Dragonfly, egy Firefly és egy Aurora), és ebből tudsz majd egy olyan kompexumot létrhozni, ami mind a három féle rakétát előállítja.
  • achime
    köszönöm!!!!!
  • BaLeeX
    Amaro oldalán a letöltéseknél van pár xls azok közül az egyikben le van írva fajonként bontva hogy milyen gyár mit termel és mi kell neki alapanyagként. Szerintem pont ez az amit keresel, nézd meg.
  • achime
    hellloooo!!!!

Pár napja kezdtem el a játékot de még nem jöttem rá hogy hogyan hol és mit lehet eladni!!

Ha valaki lenne olyan rendes és összefoglalná ezt nekem.
    Annk előre is köszsönöm!!!
  • ilozÁ
    Köszönöm, így igen nem nindegy, hogy hova telepítem a komplexeket. Bár a játékban ugye megtalálható fajonként is egy adott rakétaosztály komplex gyára. Ez késztetett egy kis gondolkodásra, hogy én ezt hogyan csinálhatném meg, de ezek szerint egyszerűen sehogy.
  • Gryllus
    Több faj gyárait kell ebben az esetben összerendelni.
    A nyersanyagellátás valóban komplikáltabb lesz ebben az esetben.

Az 100%, hogy ha ugyanbból a típusból teszel le többet, akkor ugyanazt próbálja gyártani többszörös sebességgel, persze több nyersanyag felhasználásával.
  • ilozÁ
    Sajna olyan mély tapasztalatokkal még a játékról nem rendelkezem, de én warior rangot már elértem, és Midnight Star-ban már kaptam ilyen küldit ("Black Hole Sun felmentése"). 12 xenon L bánta a novám megjelenését... Igaz ez volt az első és több ilyen küldivel azóta nem találkoztam pedig keresgélem lelkesen...
  • BaLeeX
    Na végigtoltam a storyt végre.
    Ezzel együtt Protector of the Federation lettem de van kemény 15 millám szóval a 75 millás titán + 30-40 milla a felszerelésére még jópár óra SETA-nyira van. ;)

De még mindig nem kaptam xenon inváziós küldetést. :((
    Ez a fighting rangtól függ? Az előbb írtátok itt, hogy valakinek warrior rangnál adta az elsőt.

• ilozÁ
    Üdvözlet Mindenkinek!

Már „régóta” kb. 1 hónapja lelkesen, olvasgatom a hozzászólásaitokat, mindenkinek köszönöm a segítséget.
    Kisvikuhoz intézném a kérdésemet, már csak azért is, mert a gyárkomplexekről Ő írt egy kis összefoglalót, de mindenkitől szívesen elfogadom a segítséget. Azt nem értem ill. még nem próbáltam ki (nincs rá pénzem), hogy hogyan lehet olyan komplexet összerakni, mint pl. a Dumbfire Missile Production Complex . Ebben, pl. az Argonoknál elvileg lehetne gyártani az összes ebe az osztályba tartozó rakétát. Azaz a Firefly, Dragonfly és az Aurorát, de hogyan?
    Az Argon hajógyárakban, ha jól láttam ebből az osztályból csak Firefly gyár kapható!
    Esetleg ebből kell lerakni hármat és Construction Kit-ell összekötni –(ezt erősen kétlem, de nem elképzelhetetlen)? Vagy a másik ötletem az lenne, hogy a különböző fajok gyárait kell összekapcsolni. Ezt egyáltalán lehet-e? Itt a nyersanyagellátás miatt vannak kétségeim, mert pl. a rakétagyárak elsődleges nyersanyagai között mindenhol „faj specifikus” nyersanyag szerepel: Argon : Meatsteak Cahoonas; Boron : BoFu; Teladi : Nostrop Oil….stb.

Nos itt elméleti szinten elakadtam….

A segítséget előre is köszönöm.
  • mrzed
    A station trade script-hez kell trade computer mk3, vagy beéri mk2-vel? Esetleg az erre a célra használt hajókat fel kell szerelni ugyan úgy, mint az ut-eket?
  • kisviku
    Megmondom ez mire való.
    Ugye a kezdetekben gondot okozott, hogy több gyár összekötése után mindig és kizárólag a legfelső szintű termékkel lehetett kereskedni.Itt be tudod állítani, hogy a másodlagos szintű termékeket egyáltalán értékesítse a gyárad.
    Példa:
    A fő terméked Alpha PAC.Az ehhez szükséges anyagok: Ore, EC,valamelyik kaja (meatsteak cahoona vagy nostrop oil,stb).Ha beállítod, hogy Buy&Sell, akkor a betérő kereskedőktől VESZI ÉS ELADJA NEKIK ezeket a másodlagos termékeket IS.
    Tehát ez egy engedély jellegű dolog, hogy egyáltalán engeded-e a másodlagos termékeid eladását.
    Ez csak akkor gázos, ha raktározni akarsz belőle, mert pl sok anyag kell egy másik gyáradhoz vagy a fő terméked előállításához.Ilyenkor célszerű NONE-ra állítani.Akkor érdemes beállítani az eladást, ha annyira sok fölösleget termelsz, hogy nem tudsz vele mit kezdeni.
  • Ninju
    Értem, köszi, ez azért nekem sem volt teljesen világos.
  • a_n_d_r_e_w
    a Sell/Buy/Buy&Sell parancsok az "idegenekkel" való kereskedelemre értendők. A te hajóid akkor is el tudják adni a terméket, ha Buyra van állítva
  • a_n_d_r_e_w
    1.3.1 beta benyomások:
    sokkal stabilabb lett a játék. nem tudom ki hogy van vele, én már mostanában mozdulni se mertem, mert vagy lefagyott, vagy kilépett. most fagyás egyszer sem volt, és a 7 óra alatt (néha magára hagytam azért, ennyire nem vagyok őrült :)) mindössze egyszer lépett ki! nagyon örülök, nem kell 5 percenként mentenem :)

Már csak abban reménykedek, hogy a savegame kompatibilitás megmarad a végleges verzióban is

A Xenonokról: ez idő alatt, amíg játszottam csak egyetlen egy konvoj indult útjára (sajnos, ezzel szoktam rangot növelni), viszont létszámában nem csökkent.

Mass Driver, PSG gyorsulást nem tudok mondani, mert soha nem használtam őket :))
  • BaLeeX
    Köszi. Ma sem fogok aludni. ;)

Andrew: köszi, megnézem ezt is!
  • a_n_d_r_e_w
    ott vana silicon beállított ára mellett, hogy mennyi szektorral odébb tudja eladni ennyiért. ha ez nagyobb annál, mint amit beállítottál, hogy mehetnek, akkor az lesz a gond
  • Ninju
    Story: Emperor Mines Trading station-on kell beszélned az egyik Paranid csókával. Asszem K-val kezdődik a neve. Kérni fog nagy csomó pízt és mondja, hogy gyere vissza, ha megvan. Ha megvan (nem tudom pontosan, hogy mennyi) küld üzit, hogy ok. Beszélsz vele megint és hamarosan ledobják a gyáradat.

A complexes problémával én is találkoztam. Állítsd Buy&Sell-re asszem nekem az vált be.
  • BaLeeX
    Na, mivel nem kaptam még választ a story lineos küldetésemre (valaki plz #2785!) gondoltam elütöm az időt egy kis gyárépítéssel.

Csináltam egy "nagyszerű" complexet Mines of Fortunebe van benne egy silicon mine, crystal fab és egy solar power plant egy hajó meg hozta a nostrop oilt. Ez mind szép és jó a complex ellátta magát csak nem vették a cuccot és nem tudtam eladni sem semmit, mert nem volt product. Vettem egy chip plantot most már legalább termel valamit ami megjelenik a productsnál és eladható.
    Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.

Van egy olyan kapcsoló, hogy intermediate product trade ez ha jól tévedek az lehet, hogy a közbenső termékekkel mit szándékozunk tenni, lehet sell, lehet buy és lehet buy&sell is. Nos átállítottam sellre, kiadom trade parancsba egy hajómnak, hogy adja el legjobb áron a silicon-t (a gyár fullra rakta magát siliconnal tele van) de meg sem mozdul. Van ötletetek, hogy ez miért van?
    Amint kiadom, hogy microchip-et adjon el fogja magát és elindul eladni de a siliconnál nem ez a helyzet sajnos csak áll és vár. Pedig lenne rá igény a környező sectorokban megnéztem.
  • Kaziking
    1.3.1 beta

- Xenon ships in Teladi shipyards

AHAaaaaa igy már érthatő hogy mért pont ott termelődnek ujra
  • Zombye
    1. Nem segítek!
    2. Konkrétan mit szeretnél eladni?

Bizonyos termékeket csak bizonyos gyárak vesznek át.

• achime
    De ezzel még nincs vége!!!!

Mert szeretnék segítséget kérni!!!
    Mert nem tudom hogy hol és hogy lehet eladni!!!
    Az az igazság tegnap kezdtem el játszani vele!!!
    Előre is köszi
  • achime
    Elősszőr is szeretném megköszönni az egosoftnak hogy előrukkolt egy ilyen mesteri játékkal!!!!
    Másodsor szeretném megköszönni nektek a segítséget mert legalább bele tudtam kezdeni a játékba!!!!!
    Harmadszor pedig megakarom köszönni magamnak hogy nem adtam fel, és folytattam a játékot, mert életemben nem láttam ilyen játékot és ehez foghatót!!!!

Na jó ennyit a nyalásból

Szóval köszönöm!!!
  • achime
    hello!!!