20430
-
Ok! Jelentkeznék teszternek, de a helyzet állása szerint nem biztos, hogy ez eredményes lenne. Sajna nálam ez a fránya script nem működik… úgyhogy még várom az ötleteket, azzal kapcsolatban, hogy tudnám működésre bírni… 
Egyébként azok melyeket Tőled leszedtem azok mennek… (jó a reklám?)
-
Ezért kell az EGO topicban kezdeni
Amit nem próbáltam, azt nem teszem fel a portálra, bár azt hiszem, ezzel a szokásommal szakítani fogok, mert biztos sok jó cucc van, és Ti majd kielemzitek
-
Nálad kezdtem, de ezt "StationTrader" script-et nem találtam...
-
Még állomásuk is van
Egy eldugott aszteroidán a világ végén 
A szkript témára egy pillanat erejéig visszatérve, van a közösségnek egy kategorizált szkriptindexe , ha valamit kerestek, érdemes itt kezdeni ( és nálam folytatni
)
van egy kérdésem is: tudja valaki, hogy a "presentation" ( bemutató? poszter? szóróanyag?:) ) mi célt szolgál, el lehet-e adni valahol,vagy kezdeni vele valamit? Több hajó is szórt ilyet, azzal van tele a fél rakterem, pedig nem pici... -
Dokkoljunk TS/TP-vel TL-be vagy M1-be link
és a hozzá tartozó EGO topic -
Lysandus #3105 Ötszektornyi távolságot beállítani szerintem nem túl jó ötlet. Legalábbis, ahogy az X2-ből emlékszem. Ott már három szektornyi távolság is meg tudta keverni a dolgokat. Egyszerűen mire odaérnek a szállítók már vagy eladták a cumót vagy feltöltötte az állmoást más. Viszont ezzel kapcsolatban eszembe jutott valami. Mi van ha magas szintű UT pilótát állítasz be a gyárad mellé egy szállítóval? Mivel a magas szintű pilcsi, legalábbis amikor útézik, akkor használja a jumpdrive-ot. Hátha megmarad ez a jó szokása. Tudom ez pazarlásnak hangzik, de ki lehet képezni sok UT-pilótát is.
Más: a Xenon küldis leírásokon felingerelve, én is elkezdtem nagyon keresni az unknown objecteket. Találtam is egyet. Ó, mondom remek, és szemem előtt már pergett is a pénztárgép számlálója (mondom: még nagyon az elején tartok), megindultam befogni. De egy idő után azt vettem észre, hogy távolodok tőle, ahelyett hogy közelednék. Nem téridő görbület volt, nem is párhuzamos valóság, nem is antiuniverzum buborék, de még nem is bug, hanem tényleg gyorsabban repült mint én. Ment 200-al, én meg a busterben 175-el. Akkor néztem meg jobban a camerán. UFO!
Itt is itt vannak. Ugyanolyanok mint az X2-ben (standard repülő csészealj), csak mintha a forgó peremen most lennének fények is.
-
kisviku #3104 Nekem Boron Orcám van, aminél rögvest megjegyeztem, hogy a hátsó turret csak BIZONYOS SZÖGEKBEN HAJLANDÓ LŐNI.Ez azt jelenti, hogy lő az a szerencsétlen, de pont a hajó legértékesebb részeit nem látja csak a felső és alsó sarkokat.Így igazán sokra nem használható.
Tehát nem szartak a kútba,csak a szélére és belesöpörték, ahogy ezt egy ízes magyar ember mondaná...
-
kisviku #3103 Viszont van még valami, ha már így kivesézzük újra a játékot.
Ugye, ha egy Pirate szektorban lősz le egy kalózt, nem kapsz semmit függetlenül hogy van licenszed avagy nincs.Ezen az elven kedvem szottyant (volna) kifosztani Pirate szektorokban lévő gyárakat.
Sajnos támadásnál vagy az Argonok jelentkeznek, hogy ne ba*tassam őket vagy valamelyik faj, úgyhogy az hogy egy állomás Pirate szektorban van, még nem jelenti, hogy a kalózoké. -
kisviku #3102 Huhh ez kimerítő válasz.Köszönet érte, sok újdonságot megtudtam.Ennek a TS/TP dokkolás a nagy hajókba c.dologról tudsz eg linket küldeni?Mert nem igazán lehet rákeresni a fórumon, ugyanis az Ego azt mondja, hogy túl vannak terhelve, ezért a szavas keresés nem megy. -
Üdvözlet!
Nos éreztem, hogy ez nem lesz egyszerű: a letöltött StationTrader-V1.24-21.01.2006.spk scrpt-et (csomagot) a cycrow féle telepítővel (v1.21) feltettem. A script editort bekapcsoltam, a reinit script cache menüpontra csaptam egy enter-t de nem történik semmi…
Nézegettem a scriptek között, de ott sincs nyoma.. (a cykrow telepítő advanced fülén pedig minden jónak néz ki setup.plugin.strader.xml)
Esetleg, ha van ötletetek akkor azt szívesen fogadom. Esetleg a "hagyományos" script-et is (e-mail)...
-
Thecserko #3100 Most hogy kiderült, hogy a Nova hátsó turret az bug, nem lehet hogy a boron sharknál is bug van és azért nem megy? Visszatöltöttem oda mielőtt megvettem, és vettem helyette egy boron rayt, azon úgy néz ki hogy megy minden fegyver rendesen. -
"Másik komoly kérdésem: ha egy TL hajóval véletlenül le találok zúzni egy állomást, esik miatta a faji reputációm? :) Nézegettem a konkurrens AI kristálygyárakat az egyik ipari komplexumom szomszédságában és ez jutott eszembe."

-
Gryllus #3098 Megépítettem a 4. gyárrendszerem alapjait egy silicon mine, SPP XL és egy crystal fab (és jó sok űrragasztó) segítségével. :)
Most jutottam el oda, hogy ha manuálisan akarom a termékeim eladni, akkor a teljes játékidőben kereshetem a jó árakat . Dől a pénz is, de ezt a részét már unom.
Valószínűleg felteszem a sector trader scriptet, így a kereskedőim tudják csinálni amit eddig én csináltam. Igazából a sell ware for best price scriptet futtattam "kézzel", mert túl lassúnak találtam, hogy 5 sectoron átcammognak valamit eadni, aztán ott rájönnek, hogy azt már el se lehet adni, mert valaki más telepakolta a raktárat. :)
A harci tevékenységem is leszűkült arra, hogy a xenon sectorokban csalogattam el K-kat és J-ket a susnyásba, ahol szép nyugisan kivégeztem őket a Centaurommal.
sikerült 4 db márkás Unknown Object rakétát beraktározni, ha jön egy jó kis XI megbízás, gyorsított eljárás keretében végzek rovarirtást. :)
Az egyik K közelébe repülve valami brutális fegyerrel lőttek rám, amit még nem láttam korábban. Csak robbanásokat hallttam magam körül mindenfelé és ment le a pajzsom mint a szélvész. Ez volt a Flak Artillery Array? Nagy területre ható nagy sebzést okozó fegyver? Mert kitárni sehogy sem tudtam előtte, igaz 104-gyel száguldó centaurral nem is nagyon lehet kis távolságról kitérni semmi elől.
Másik komoly kérdésem: ha egy TL hajóval véletlenül le találok zúzni egy állomást, esik miatta a faji reputációm? :) Nézegettem a konkurrens AI kristálygyárakat az egyik ipari komplexumom szomszédságában és ez jutott eszembe.
-
Roguey oldalán van egy nagyon szépen alakuló hajó adatbázis - még nincs kész, találtam hibát is, de érdemes megnézni - ha majd kész lesz, és hozzájárul, gyártok belőle egy letölthető verziót a portálra. -
Sorban visszafelé: A Nova-turret az bug. Van hozzá scriptes javítás, és kezdem úgy érezni, hogy amit a community scriptben megold, azt az Egosoft nagyon hátrasorolja a megoldandó problémák rangsorában. / A jumpdrive-ot tényleg szinte csak a sztoriban használják (állítólag, én még nem játszottam a sztorit), ám megint csak egy szkript: az X3 Response Fleet, alias 'jump to protect' installálása után próbálj meg szétlőni egy split állomást, vagy egy paranid M1-et, és hamarosan nézheted, hogy ugrik be a fél flottájuk a szektorba
- látványnak se rossz. / A szkennelés-százaléklevonás probléma megszűnik, ha van az adott fajnál licenszed, de a licensz pont csökkenti a rangnövekedési rátát, szóval nehéz ügy. / Utoljára, ami eszembe jutott: írtad már Te is, más is, hogy a bedokkolást/feltöltést jobban is megoldhatták volna : van szkript, ami nem tesz mást, csak lehetővé teszi a TS/TP dokkolást TL-be, és a TP dokkolást M1-be.
-
kisviku #3095 Töltsd fel az SG.hu privát galériádba és onnan linkeld be ide.Akkor akár egy megásat is be tudsz rakni. -
kisviku #3094 Mégegy dolog.
Argon Nova Sentinel és Nova Vanguard-on nekem nem megy a hátsó turret.Sem úgy hogy én irányítom, sem automatán.Legalábbis ha AHEPT-et rakok be.Persze az ellenfélnél nem így van...
Direkt kipróbáltam és vettem Vanguardot,Raidert,Sentinelt és egyiknél sem megy.Ez vagy bug vagy nem lehet AHEPT-et rakni, csak akkor minek engedélyezi??? -
kisviku #3093 Van Jumpdrive, főleg a nagy hajókon.De nem használják egyáltalán.
Ez a TL-es dolog meg kicsit érthetetlen számomra.Pl. amikor Light of Heart-ból szállítattam el egy XL-es SPP-t, szépen elhozta.Nem ment neki semminek, nem lőtték szét, nem "tévedt el", stb.Csak hát sok idő.Addig mehetsz és intézheted a többi dolgodat...A hajóik, főleg a TL-ek sosincsenek maxra húzva, tehát egy TL Mammoth megy asszem 80-at, de amivel szállítatsz, az csak 60-al megy.
Le lehet Scannelni minden hajót, barátit is, de AZÉRT SZÁZALÉKLEVONÁS JÁR!
Igen,igen.Kiírja, hogy "illegal cargo scan" és azt veszed észre, hogy az adott fajnál csökken a reputációd.
-
Etele1 #3092 Na ez meg hogy sikerült...érdekes :)
Találtam 2 érdekességet...egyik,h a saját statistikámban nekem a favorit ship tipus sosem változott még. Mindig Buster-t ír, pedig már rég elfelejtettem azt a hajótipust. Nektek is ?
Másik,h találtam egy érdekes BBS bejegyzést az eltünedezgető gyárakról. Többeknek volt már ezzel problémája, de úgy látszik ez nem is bug. A Yaki fiúknak van valami cloacker device-ük és ők csenik el ha jól értettem.
Csináltam screenshot-ot a BBS bejegyzésről Megpróbálom berakni ide a képet, amit csináltam róla. Remélem sikerül...
Hát nem sikerült. 20K-s limit te jó ég !!! Na mind1...szóval a Yakik csinálják -
Etele1 #3091 Ha van hátsó turret-ed és megadod neki az orders részben,h turret missile defence, akkor az leszedi a rakétát. Már ha hátulról jön feléd. A Falcon-on nincs ilyen, úgyhogy ideje lenne Nova-ra váltanod. Kapj el egy Pirate Nova-t úgy,h kistrafelve kicselezed a hátsó turret-ét. A támadás előtt mentés, előbb-utóbb összejön :) -
goyo2 #3090 Szerintem, ez direkt azért van hogy ösztönözzön hogy vegyél TL-t is. Amugy ki a franc adna min. 19 millát TL-ért, ha pár ezerért is elviszi valaki a gyárad.
-
Ez az 5 ugrás inkább az eladás miatt van beállítva, lehet külön szabályozni a vétel és az eladás távolságát? -
Most, hogy mondod tényleg. Eddig nem is figyeltem, ez cska azért zavaró, mert manuálisan kell elküldeni, hogy vétetlenül se tévedjen xenon szektorba.. (megkerülve a fél világot)... -
Hali!
Köszönöm a gyors segítséget!
"Próbálj nyomni egy reinit script cache- parancsot.... apropó: script editort aktiváltad már?" Ezt azért nem tettem meg, mert már a cycrow féle telepítővel indított script-ek simán működtek...
Este kipróbálom és leírom a szerencsétlenkedésemet...
-
Nem tudom feltünt-e, de az NPC hajókon én még nem láttam jump drive-ot (talán a Khaak hajókat leszámítva). -
Mert a TS az elindulásakor nézi csak az árat. Ha közben a közelebbi SPP-ben lezuhannak az árak, az nem zavarja. De szvsz ha 1 ugrásra is van SPP, akkor ne 5 ugrást adj meg max., mert a csigatempó miatt úgysem ér időben vissza... -
Lysandus #3084 Na. Kemény két nap játék kellett ahhoz, hogy végre valami perspektívát is lássak a játékban. Tegnap estére lett meg az első UT-ém, a mai reggeli készülődés alatt sétával több mint 1 ml-ót termelt. Ha hazaérek rögtön állítom be a másikat.
Ahogy kezdtem: elmentem superfrightert vadászni. Nem vittem túlzásba, mert egy mercuryt és egy kajmánt kaptam el. Ezt is megéreztem, a split sectorokból kiküldenek, az argonoknál meg éppen hogy nem vehetek hadihajókat (nem mintha eddig meg tudtam volna fizetni őket). Ezen kívül elkaptam még egy falcont, pár bustert, és valami M5-öt. Az elkapott hajókból megtartottam a caimant (ez volt a legjobb állapotban, megmaradtak rajta a fegyverek). Ennek most már örülök, mert ahogy észrevettem megint a split hajók a leggyorsabbak, a kajmán SF létére megy majd 90-et (89,88888). A többit eladtam és a pénzt javításra költöttem. Az mkIII-as trade computerre már nem maradt pénz, ezért csinálni kellett pár fuvart manuálisan a hajóval, majd irány a sector trade. Home of Ligth-ban az elején gyorsan fejlődött a pilóta, majd nem csinált semmit, ezért átküldtem a szomszédos szektorokba. Azok sem voltak az igaziak, ezért a hosszú út ellenére jobbnak láttam Profit Share-ben folytatni. Az nagyon bejött, mire észrevettem már kilences szinten volt a pilóta. Csak előbb manuálisan ki kellett irtanom három kalózt a szektorból. Jelenleg ez az UT-ém van, én meg a kezdeti Busterban ülők, és megvan még az elkapott M5-ös, egyszerűen azért, mert annyi pénzért nem éri meg eladni, amit adnának érte! :-)
Tulajdonképpen ez eddig egyszerűen hangzik, pedig sok idő van mögötte. Rengeteget töltöttem vissza állásokat, azért, hogy ugorjon már ki a nyomorult. De most már jobbára nem ugrik
, helyette megnyuvad a hajójával együtt. pedig igyekszem mindent úgy csinálni, ahogy a FAQ-ban van. Mondjuk szerintem sztorifüggő is a dolog, a fővonalat unalmamban vittem. Addig ugráltak ki, amíg azt a kristályt vissza nem szereztük a attól a faszitól. Aki most a lányát keresi rajtam, pedig nekem inkább a hajója kéne...
Szal azóta senki nem ugrabugrál, akárhányszor töltöm vissza, pedig kéne már egy Nova. 
Még valami az UT-ről: hányas szinttől kezdi használni a jumpdrivetot? Nekem úgy tűnik kb 20-tól, de nem figyeltem pontosan. Kilences szinten és még egy darabig nem használta, pedig vettem bele neki EC-t. Ja, és akkor ne adjuk ki neki megint a strat u. t. parancsot, amikor tele a raktere, mert tuti leáll, ugyanis miután a parancsot megkapta, azt kezdi el keresni, hogy mit vegyen. -
lammaer #3083 Igen, ez nekem is fáj.... amikor XL-es Solar Plantot kell hozni pl az Argon Prime környékére... fizetném én az energia árát is, ha odaérne hipp-hopp. -
lammaer #3082 Meg kellene jelennie legalább 3 új parancsnak a hajók trade menüjében: import station, export station és maintain station.
Az első kettő a bestbuy/bestsell párosnak felel meg (csak intelligens és gyorsabb), a harmadik pedig egyszerre ad és vesz, attól függően hogy áll az állomás a nyersanyagokkal és a késztermékekkel.
Próbálj nyomni egy reinit script cache- parancsot.... apropó: script editort aktiváltad már? Ha nem, akkor menj a játékos átnevezése menüpontra, és új névnek add meg hogy "Thereshallbewings" (idézőjelek nélkül és nagy T-vel). Lassan gépelj, hogy ne téveszd el... ha jól irtad be, akkor a pilótát nem nevezi át, ellenben aktiválódik a script editor. Utána fognak működni a scriptek... -
Nem tudom, de engem igazán az zavar, hogy a felbérelhető Tl-ek miért nem használnak jump drive-ot? Argon Prime-ból küldtem egyet el Omicron Lyrae-be de a barom át akart repülni a 347-es Xenon szektoron, ez nem sikerült neki…
Abban én sem találtam semmilyen logikus összefüggést, hogy az Ai miként és miért telepít gyárakat…
-
goyo2 #3080 Megfogadtam a tanácsot, és kivártam hogy a TL-t fel tudjam bérelni. Azaz várhattam volna, mert vagy 5-ször elment jó messze. Egyszer utána lódultam, és queen space ben kidobott egy gyárat (SPP M), én meg egyből felbéreltem. De ez igy kicsit szívás. Most csak azért vegyek egy rohadt TL-t az uccsó pénzemből, hogy tudjak gyárakat telepiteni?
Kifigyelte már valaki hogy mi alapján telepit gyárakat a gép? Csak azért mert queen space-ben nekem már volt 5-6 AI SPP, ez meg még vitt 1-et. Minek??? -
Bocsi a duplázásért, de dolgozom közben....
-
Üdv Mindenkinek!
Remálem kellemes en telt nektak a hétvégen nekem csak 2 óra repkedésre jutott időm...Üdv Mindenkinek!
Remélem kellemesen telt Nektek a hétvége nekem csak 2 óra repkedésre jutott időm...
Ekkor szerettem volna kipróbálni a lammaer által javasolt „Station Trader” script-et. Letöltöttem és a cycrow által készített telepítővel „felraktam”. Az a pici gáz, hogy nem tudom, hogy működik… A hajó parancsok között nem találtam változást…
Kicsit idegtépő, hogy az Ore Belt-ben van egy Silicon Mine melyhez hozzá van rendelve két Argon M. Hauler az egyik EC-t venne a másik a silicon-t adná el, de tetű módon dolgoznak. Kiadom a Best buy… parancsot és elmegy 5 szektornyit (max jump ennyi) az EC beszerzésért. Holott szektoron belül is az egyik SPP-ben is csak 12 Az EC ???? Az eladásnál ugyanez…
Kérem, aki használja, homályosítson fel a működtetéséről. A válaszokat előre is köszi…
-
Thecserko #3077 próbáltam az F1el mindet. ez az hogy szépen megnézegettem minden tornyot minden hozzá való fegyverrel. Az alsó és felső tornyokban úgy tűnik minden működik, a ppc is. Első hátsó tornyok viszont gyakorlatilag semmivel. szépen fordulnak amerre akarom, de lőni azt nem. Az oldalsókban van amelyikben működik a HEPT van amelyikben nem. És az egyikben működött a ppc a másikban nem, aztán egyikben sem. Szóval totál rejtély. Amikor automatán ment akkor is azt figyeltem, hogy kb két ágyú lőtte a két vadászt, na jó lehet hogy mondjuk 3, de ez ahhoz képest hogy 20 van a hajón, édes kevés. Persze nem lát a vadászokra mind, de még akkor is. -
kisviku #3076 Manuálisan próbáltad már?Azaz F1 gombbal végigpásztázod a lövegtornyaidat és lősz?
Ahhoz hogy automatán menjenek, először az Orders -->Ship-->Turrets menüben kell beállítani valamire.
A lehetséges opciók:
-Attack my target (az összes ágyúd a Te kijelölt célpontodat támadja)
-Attack all enemies (minden ágyú,minden ellenségre lő)
-Missile defence (rakétavédelem,ha rakéta közelít hozzád, akkor lő)
-None (semmi)
-Turret protect ship.(Csak akkor lő az ellenségre, ha megtámadták a hajódat)
Valamelyiket beállítod a toronynak.Természetesen érdemes a Global Settingsben a Pirate-ket Enemy-re venni, hacsak nem akarsz velük barátkozni...
-
kisviku #3075 Köszönet, hogy megválaszoltátok helyettem is hogy mi az EC.
De azért elmondom én is.
Az EC az Energy Cell ("áram") rövidítése.Ez a legalapvetőbb "nyersanyag", ami minden gyár működéséhez kell.Itt az erőművek (SPP=Solar Power Plant) ezeket a...hogy is mondjam..."akkumulátor cellákat" állítják elő.Az űrben nncs távvezeték, ami az elektromosságot szállítja, hanem ezt cellák formájában termelik.
A gyárak működésén kívűl a Jumpdrive-hoz is ez kell.Ott fel lehet fogni akár üzemanyagnak is. -
Thecserko #3074 Módosult a problémám. Van olyan torony ahonnan semmilyen odavaló fegyvert nem tudok elsütni. Bárhogy kombinálom. Javaslat? -
Thecserko #3073 Nagy nehezen vettem egy boron sharkot. Megnézegettem hogy miket lehet felszerelni, és raktam is rá 8 darab ilyen olyan ppc-t
Na de nem birom őket elsütni a tornyokból manuálisan és ahogy láttam automatán se nagyon ment. Mi lehet ennek az oka? Próbálgattam, hogy csak egyet mountoltam be a tornyokba de így se lehetett elsütni. -
Kaziking #3072 EC= energy cell ez müködteti a jumpdrivet, olvass FAQ-t és a játék manual-t. utána kérdezz
-
szóval ez azt jelenti, hogy M3 M4 M5 osztályú hajók esetében (ezek a közepes nehéz és könnyű vadászok) 5 energy cellt kell venned a hajó rakterébe egy ugráshoz. M6-os hajó esetén (a korvette osztály) 10-et. A TS az transporter Ship az M1 M" pedig carrier és csatahajó.