20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Etele1
    Amaro sajnos a move pilot to new ship funkció nekem nem akar müködni :(((
    Én nem hiszem,h közel 30 éves fejjel ilyen béna lennék...ahogy írtad is meg ahogy gondoltam is először a parancs kiadása után kiválasztom a hajót amiből ki akarom venni a pilótát aztán kiválasztom, amibe át akarom ültetni majd kiválasztom az állomást ahol a cserét meg szeretném oldani. A két hajó egy Teladi Shipyard dokkolónyílása ellőtt áll és a parancs kiadása után szépen egymás után bedokkolnak pont úgy, ahogy te is írtad.De...én nemlátom magátaz asztonautát kiszállni belőle (ott lebeg neked, ahogy írtad) és mikor mind2 bedokkolt akkor se történik semmi. Mindenki marad a helyén csak parancs nélkül ott pihengetnek...Mivel írtad,h a hajók nevei is megváltoznak ezért kidokkoltattam őket a látszólagos "semmi nem történt" csere után de az Iguana-m amiben az UT pilóta volt továbbra is a saját nevét viseli a Caiman pedig maradt Caiman, tehát nem jött létre a hajó (és név) csere...én ezt nem értem. Nagyon nem :(
    Ja ha ez számít nekem sima 1.3-as patch van fenn ! Semmi béta
  • Gryllus
    eddig APPC + BHEPT volt a legnagyobb ajándék amit egy K adott, de örültem neki mert ebből hamarabb vehettem meg a következő kiegészítést az Ore Belt Holding számára. Most 15 gyárból áll és nem tervezem a továbbfejlesztését.
  • GungHo
    PSGhunter, Andrew kösz a segítséget!
  • mano1b
    koszomom a segitseget.
  • Etele1
    Egy apró dolgot tennék még hozzá a bevezetődhöz. Amit a legvégén írtál igaz, ha a kereskedő hajódra fegyvert teszel valóban rálő bárki ellenségre (alapban csak turret attack enemyes parancs választható neki és ezt is használja)és akkor szétkapják, de ha a fegyver mellé felraksz Fight command software MK1-et és 2-őt, akkor a turretnek már egyébb parancsokat is kiadhatsz a hajón pl: turrect PROTECT ship. Ez jobb mint a 2 szoftver nélküli turret attack enemyes mert így csak azt az ellenfelet támadja aki már előtte rátámadt a hajódra. Így a kereskedő hajód mégjobban védett lesz. Enynit szerintem megér a dolog...a két szoftver együtt nem több mint 10.000 cr
  • ilozÁ
    Egyébként a hajógyár vásárlási ablakának (de szépen fogalmazom) a bal oldalán az adott fajhoz tartozó rangod jelenik meg, a jobb oldalon pedig a szükséges (az ablak alján) ez alapján könnyen tudsz tájékozódni a lehetőségeidről....
  • ilozÁ
    A Teladi Albatross hajóhoz a az adott fajhoz tartozó "magas" rang is szükséges ami ezen oszálynál a "Company Manager" ha ez megvan, akkor már meg tudod venni.
    Amit írtál: "a rangom ..teladi shareholder" ez még kevés...
  • mano1b

kedves x3 reunion rajongok szeretnék egy segitséget kérni az lenne a kérdésem hogy

mikortudok nagyobb hajot venni mert egy szegeny argon novaval rohangalok az urben es
    kellene egy nagyobb hajo a penzem mar meg van teladi licens van de valami nem mukodik pedig
    ilyen a rangom es teladi albatrost szeretnek venni

------------------------------------------------------------------------
    titles

opportunist 0%
    professional 97%
    --------------------------
    a rangom ..teladi shareholder
    ----------------------------------------------------------------------------------
    jo lene ha tudna valaki egy jo tippet adni

amasik hogy a paranidok pajzsbonto fegyveret hasznalva a gep rendesen be szagat pedig az
    1.3 javitas is fent van a jatekon.
  • kisviku
    Az hagyján, de mi van ha egy pár darab Gamma PPC "ugrik" ki belőle? Akkor örülsz ám igazán!
  • Gryllus
    Tegnap este sikerült megint egy 12,8 milliós profitot hozó xenon invasion küldit elcsípni. Épp a tempest missile-t akartam tesztelni és volt nálam vagy 40 db belőle.

Az egyik K-t le kellett faltörő kos módszerrel nyomni, mert 3 AI centaur lőtte, udvariatlanság lett volna unknown objectet közibük dobni. A másik K még messzebb volt a csatatértől, amikor is egy unknown object letörölte a térképről.

A tempest missile teszt eredménye az lett, hogy egy xenon L ellen vagy 2 tempest missile kell, vagy le kell lőni előtte 70-80% körülre a pajzsát, és akkor már egy is elég. Azaz alig kell kicsit belesebezni, és már elég neki a tempest. A rakéta elég gyors ,nagyot sebez, szerintem a legjobb megoldást L-ek ellen. szinte minden L-et én nyírtam így ki, kinéztem azokat amik már megsebesültek, hiányzott a pajzsukból. Ezekre sorban rálőttem 1-1 tempest-et. utána rámentem a maradékra, kicsit megsebeztem, és rakétát neki. Kb. 10-14 L tűnt el így két perc alatt.

Most Centaurt használok "problémemegoldó" hajónak, magyarul azzal csatázok. Akkor szoktam bajba kerülni és elugrani, ha 3-4+ M3 kategóriájú hajó nekem esik. A tempest missile ezt a gondom is megoldja. Kicsit drága mulatság, majd gyártok magamnak ha nagy leszek. :) Viszont XI küldetéznél megéri, minél több L-t szed le az ember, annál többet kap. A K-k darabja 6 milla, az megéri a 80.000-ért eladható unknown objectet :)
  • goyo2
    Amugy nekem a complexem nagyon jól termel. Csak az EC-t adom el 1 daram szállítóval max áron, max 1 ugrásnyira, és folyamatosan tud eladni (ringo moon-ban van). A freight logistic scriptel meg szállitom a silicont.
    a termelése kb: 1 forduló ec 78000 credit, és megteszi kb 5-10 percenként.
  • lammaer
    Nyomj F1-t vagy F2-t aztán látod a hajót... :)
  • Amaro
    Utólagos engedelmeddel cikké alakítottam, és elhelyeztem a portálon, a "Mit, hogyan?-Segítünk!" rovatban.
  • Sephi
    Atya eg. Mondjuk en imadom az ilyen jellegujatekokat de ez nekem naon bonyi. Majd belejovok.

A Freelancer pl ennel 1000x konybebb vala :D
    Engem az naon idegesit hogy nem altom a hajot.
  • Gryllus
    Nagyon jó kis bevezető, Kockáspiton, emeld be a FAQ-ba, ha lehet, a kezdőknek jól fog jönni.
  • Hubert
    Nos, egy kis magyarázat annak aki teljesen kívül van, mint én is voltam, és vagyok. Annak aki nem játszott még X játékot, mint én sem, legtöbb itteni magyarázat nem elég, illetve mert mindenki már nagyon elohaladott, alapveto dolgok nem kerülnek megbeszélésre.

Tipp:

1. Kezdj Quickstart-on. Ez nem azt jelenti a játék könyebb, csak annyit hogy több dologgal indulsz, névlegesen egy ügyes kis Buster-rel, ebben ülsz, illetve egy kereskedohajóval, Mercury-val, plusz kerek 100,000 Credit-tel. Nem is rossz, mi ?
    2. Nem érdemes nekifogni a kampánynak, amíg nem ismered meg jobban a világot. Elso két küldetés nem túl nehéz, ezeket meg lehet csinálni, foleg hogy a harci rangod megno, és akkor már közelebb állsz egy rakás lehetoséghez.
    3. Figyeld a pilóta ablakot. Minden tevékenység fejleszt. Kereskedésben és harcban érsz el egyra nagyobb fokozatokat, illetve annak függvényében, melyik faj területén milyen cselekedeteket hajtasz végre, no vagy csökken a hírneved. Bizonyos szintek szukségesek bizonyos fegyverek vagy software-ek megvásárlásához.A játék irányításáról nem beszélek, kis türelemmel ezeken az oldalakon megtalálsz mindent: link-et a az angol kézikönyv letoltéséhez, magyarázatokat tapasztaltabb játékosoktól, stb.

4. Kezdeti tipp: a Buster-rel sokra nem viszed, persze az elején ezzel kell harcolni, és ha belejössz, akkor kisebb kalózcsapatokat ezzel is le tudsz gyozni, persze attól függoen mennyire felszereltek. Rakéták azok pénzbe kerülnek, és a nem energia alapú fegyverekbe (egy van, Mass driver) töltényt kell venni. Mass driver azért jó mert a pajzstól függetlenül sebez, nem kell leszedni a pajzsot elobb. Lényeg: egyre több és több pénzre lesz szukséged hogy felszereld a hajóidat, új hajókat vegyél, stb. Hogyan kezdj ?

Eloszor is dokkolj be egy állomásra, mondjuk a shipyard-ra Argon Prime-on. Csak ki kell választani, rákattintani a megjelemo Dock ikonra, az automata pilóta átveszi a vezetést. Az automata pilótához szukség van a Navigaton Controll szoftverre (vagy valami hasonló a neve) de ez alapból rajta lesz a hajóidon. Ha bedokkoltál, lent lesz egy olyan ikon hogy Personal, ezt aktiválva egy másik menu, abban meg Property, ez a vagyonod. A lenti ikonok közt a bal-jobb nyíl billentyukkel mozogsz, Enter-rel aktiválod, Escape-pel lépsz egyet vissza. Itt, a Property-t aktiválva megjelenik egy menü ablak, ahol jelen lesz a két hajód, Your Argon Mercury, és Your Argon Buster néven. A Mercury a kereskedohajó. Kiválasztva (le fel nyíl billentyu) Enter, és megnyílik a hajó menüablak. Itt, sok minden van, érdemes végignézegetni, hogy megismerd, milyen gyors, mennyi a maximum pajzs, mekkora a raktér, milyen fegyverek szerelhetok rá, stb. Kiválasztod a Command console menüpontot, Navigation, Dock at ... Megnyílik a szektor térképe, ott a jobb oldali menün kiválasztod a Shipyard-ot ahova bedokkoltál, vagy a térkéen rákattintasza shipyard-ra. Enter. A számgép válaszol hogy Command Accepted.

Ha mindkét hajód bedokkolt, a lenti Station menüben levo Ships ikonnal mindkét hajó megjelenik. A Mercury-ra kattintva, Enter, és megint megnyílik egy menüablak. Itt kiválasztod a Freight Exchange menüpontot, és a megjkeleno ablakban mindkét hajó raktere megjelenik majd, jobb bal nyilakkal lehet a cuccokat egyikbol másikba helyezni. Itt a fontos hogy a Trading Extension-t áthelyezd a Mercury-ra mert startból nincsen, és enélkül nem tudsz kereskedni.

A Buster viszonylag gyors hajó, ezzel nem árt egy két szektort felderíteni mielott kereskedni kezdesz. A szektorok közt csillagkapun lehet ugrani. Ehhez csak be kell dokkolni a kapuba, vagy az U billentyu megnyomásával ráállni az autopilot funkcióval.

Az Argon Prime körüli részt olyan 2 szektor mélységig ajánlott felderíteni, de ha az elso küldetést elvégzed, fele már meg is lesz majdnem. :)

A lényegre visszatérve, hogyan csinálsz pénzt ? Persze lehet felvenni kisebb küldet3seket a Buster-rel, de ezekbol sok nem jön össze. Másik mód a kalózhajók elfogása de ez kicsit nehezebb, foleg az elején, ezzel most nem foglakozok.

A kulcs a kereskedohajód, a Mercury. Minden szektor tele van gyárakkal, termeloegységekkel. Ezek mind termelnek valamit, valamibol, a mukodésükhöz szukséges nyersanyagokkal-termékekkel kereskedohajók látják el oket. Mivel az elején fogalmad sincs, mit mennyiért éri meg megvenni, a legfontosabb eszközöd a Best Selling Price Locator és a Bst Buy Locator lesznek. ezeke alpból rajta vannak a Buster-en, át kell tenni oket a Mercury-ra. Ha a Buster-en nem lenne Trading System Extension, vagy nem lehetne áttenni (ahogy én emlékszem ) akkor kell venni egyet az Argon equipment Dock-ban. Ezek nagyon fontosak hogy hatékonyan kereskedni tudj.

Másik fontos dolog a Simgularity Time Accelerator. Röhejesen olcsó de rettenetesen hasznos. Ezt felszerelés után a J billentyuvel aktiválod, felgyorsítja a világegyetemet, és a lassú utazás sokkal hamarabb történik meg. Ha nem lenne ilyened, vegyél. Fosntos lehet még a Boost Extension, ez egy gyorsitó cucc, ami segít abban hogy hirtelen gyorsulj fel maximális sebességre a Tab billentyu nyomva tartásával. Backspace gomb ugyanígy lassít. Egyébként a gyorsulás lassulás az X s Z billentyukkel történik, de ezek hatása gyengébb.

Ha ezek megvannak, elos utad a Herrons Nebula, északi kapu. (North Gate) itt lesz egy Silicon-bánya, bedokkolsz, és veszel egy tele raktér Silicon-t. Jó sokab kerül majd, ne aggódj. Akkor vegyél csak, ha az ár 450 Cr alatt van. Ha nem, akkor menj egy szektorral fennebb, a Power Circle-be, ott is van egy bánya. Vigyázz arra hogy ne hagyd hogy megelozzenek. Ha az ár magas, azt jelenti épp most adott el a bánya, a gyárak-termeloegységek annak függvényében árzanak hogy mennire vannak feltelve az adott termékkel. Ha nagyon tele van, akkor alacsony lesz az ár. Mivel mások is vásárolnak, ki kell várni a kedvezo pillanatot, s nem hagyni hogy megelozzenek.

Ha megvan a raktér Silicon azt nagy valószínûséggel el tudod adni az Argon Prime, vagy Home of Light szektorokban. Bedokkolsz egy kozeli gyárba, Lent a Navigation/Best Selling Price és a kinyíló ablakban látod hogy milyen termékért emnnyit adnak, és hol. Azt is megmondja, mi az átlagos ár, ezt jó megjegyezni. Ha ez alatt veszel, és ennél többértadod el, biztos nyereséged lesz.

A Silicon-t 650-700 Cr-ért el lehet adni ezekben a Szektorokban, és egybol kb. 40,000 Credit-tel gazdagabb lettél ! Ha szerencsés, és ügyes vagy, akkor 250 körül is vehetsz Silicon-t, és ha 700-ért adod, akkor egy raktérrel jóval nagyobb nyereséged lesz.

További tipp: Nem mindig kapsz elég tele-olcsó Silicon-bányát. Ilyenkor menj energiáért. Power Circle-ben vannak Solar Power Plant-ek, amik ezt termelnek. Energiát mindig csak 12 Cr-ért vegyél, azaz a leheto legolcsóbban. Ezzel nem lesz olyan nagy profitod, de, mmindig a Silicon bányánál vagy környékén add el, így szemmel tudod tartani, mikor lesz olcsó a Silicon. Ha Power Circle-ben nem kapsz olcsó energiacellát (EC) akkor a The Wall-ban lesz.

Amint megvan az elso profitod silicon-ból, azonnal vegyél egy Jumpdrive-ot a Goner Temple-ben, Cloudbase South East (vagy West ? - találd meg :) ) ez nagyon fontos, nagyon kevés EC-ért ugorhatsz a szektortok között, s nem kell hosszú perceket-órákat várnod amíg a hajód célba ér. Ezért jó ha felváltav Silico-nal és EC-vel kereskedsz, mert így mindig félretehetsz 100-200 EC-t ugrásokra.

Amit még nem árt fejleszteni a hajón az a Rudder Optimization és az Engine Tuning. Nyomd fel ezeket maximumra, bármelyik Trading Sation-nnél kapsz ilyet, legalábbis az elején. A Ruuder az a manoverezo képességet javítja, az Engine meg 75-rol 100-ra emeli a max. sebességét a Mercury-nak.

Ha mindez megvan, akkor kitartással viszonylag hamar viszonylag sok pénzt lehet összeszedni. Bele fogsz fáradni, de megéri. 1.2 millió kreditnél megveheted az elso farmodat (Wheat-farm), két feltuningolt Mercury-t, Trading Software MK II-vel, amlelyeket aztán beállíthasz hogy csak a te gyáradnak adjanak vegyenek, és ekkor már automatikusan lesz nyereséged, te meg egyéb dolgokkal foglakozhatsz.
    A Farmot- olyan helyre helyezd ahol sok olyan gyár van aminek alapanyaga a Delexian Wheat, amit termelsz.

Hogyan veszel gyárat ? 7km-nél közelebb mész egy Argon Mammoth-hoz, rákattintasz, vagy megnyomod a C gombot (Comm link), beszélsza kapitánnyal és a Want to transport something-et választod a menübol. Erre o kovetni fog, te bedokkolsz a Shipyard-ba, megvárod amíg megjelenik a bedokkolt hajók listáján ekkor megveheted a farmot, majd megint szólsz a kapitánynak hogy kövessen, elmész a szektorba ahova tenni akarod, szólsz neki hogy tegye ki, megjelenik a szektor térképe, a jobboldali számbillentyukkel 8-2 4-6 (Numpad) lehet mozgatni, Enter-rel letenni.

Másik út lehet ha összeszeded a pénzt kb 500,000 Cr-et az MK III Trading software-re, azt ráteszed a Mercury-ra, és ekkor elérhetové válik a Sector Trade parancs. Ezzel a hajó egy pilótát is kap, aki ahogy kereskedik, fejlodik. Igy szintén automatikusan gyul a kredit, de valoszinuleg nem olyan utemben mint ha te személyesen kereskednél.

További tipp: Szerezz be 25 MJ- pajzsokat a Mercury hajókra; alapból csak 3x5 MJ van rajta, ami kevés, a hajól sérülékenyek, a javítás drága. A sérülés pedig elkerülhetetlen, bármennyire is jó a játék útkereso rutinja, néha elofordulhat ütközés. Na meg a 3X25 MJ az az sokat segít kalóztámadás esetén is. Fegyvert ne szerelj rá mert akkor harcol és kinyírják. Ha nincs fegyver akkor menekülni fog, és hála a jó pajzsnak, ez legtöbbször sikerül is.
  • lammaer
    Bucser, az időmegspórolást nem értem.... a gyáraim - nincsenek komplexben - mindig fullon vannak nyersanyagból, tehát folyamatosan dolgoznak. Nincs fennakadás...
  • Gryllus
    alaposan utánanézhettél. Ajánlom a FAQ linket a figyelmedbe kicsit feljebb ezen az oldalon.
  • Repiv
    Van már az x3-hoz crack? utánnanéztem ugyan, de elkerülhette a figyelmem.

Azért kérdezem mert megy másik játékhoz(ufo:aftershock) aminek ugyanilyen védelme volt elkészült a törés pár hete.

köszi előre is
  • Rip
    Hopp, most nézem, hogy a komplett www.uw.hu nem jön be...
    Mindegy, google tárolt változatában megleltem.
  • Rip
    Sziasztok!

A FAQ link mintha már nem élne. Megvan esetleg valakinek lementeve a tartalma, vagy máshol nincs fent esetleg?

Előre is köszi!

bye
  • a_n_d_r_e_w
    #2537-ben leírtam ami nekem a legjobban jövedelmez (a complex nagyjából: 4 crystal fab, 1 QT fab, 1 L-es SPP, és természetesen L-es bánya az aszteroidára. (az olajat nagyon olcsón szállítatom a mellette lévő sectorból)
    Három teherhajó hordja be az olajat, és 4 szórja szét a termékeket, max 3 ugrásnyira. Meg kellett várni hogy egyszer feltőltődjön EC-vel, mert különben néha-néha leállt, mikor olajhiány lépett fel, és elfogyott az EC is. Mióta megvártam míg feltőltődik, azóta még olajhiányesetén is van annyi energia a raktáron, hogy sose álljon le a komplexum. Beavatkozni sose kell, csak néha 10-10 millát leemelni a számláról :)
  • PSGhunter
    Figyu GungHo, itt mindenki mást ajánl, de az alapján amit leírtál az enyém ennek tökéletesen megfelel: hely:Preachers Refugee, ami azért jó mert:
    1. biztonságos
    2. 2 ugrásnyi távolságon belül 3 faj is van
    3. ritkán lakott, tehát nem akad akkor sem ha complexet húzol fel benne (mondjuk a 17. gyáram complexbe kötése után nekem már elég sokat tölti a szektort, de aztán nem akad
    4. van benne két megfelelő yield-es Ore és Silicon aszteroida egymáshoz közel amiket beköthetsz
    5. fő hajózási útvonalon fekszik
    Na, hát én ide építkeztem, minden önálló, csak High Tech kimeneti terméket gyártok, de az alapanyagokat is el lehet adni ha szükséges.
    Ami viszont nem tetszik, hogy a kutya sem vesz tőlem itt semmit, mert nincs felvevő a high tech cuccra- ez engem mondjuk azért nem érdekel, mert ez a komplexem kizárólag a hajók felfegyverzését biztosítja

Másik nyugis, aszteroidás hely van asszem Rhy's Crusade(?)-ban (vagy körülöttte) azoknak nagyobb a yieldjük, de nagyon kiesnek...
    Én a legnagyobb profitot Greater Profitban keresem, van ott 4db L-es Flower Farmom SPP-vel kombinálva, egyszerűen nem tudok annyit termelni még a néggyel sem, hogy minden igényt kielégítsek pedig 32!-ért adom, pontosabban hordatom a TS -ekkel "sell best price"-al (-na ez az amire nem figyelek mégis dől a guba)Kristályt meg mindig hoz az AI hajó vagy én Seizewell-ből "Best buy"-al
    Hát ennyi, remélem segített és volt türelmed elolvasni...

Most megyek folytatni a storyline-t, mert hülye fejjel mindent paranidokhoz pakoltam most meg kiderül, hogy azokkal összeveszünk...
    remélem nem zúznak le mindent aíg odaérek a storyban, hogy kibékülünk...
  • GungHo
    A complexekről beszélgetve:
    eddig csak nagyjából manual tradert nyomtam, meg harcoltam. Van kb. 20-30 millióm complex építésre. Szerintetek mit építsek és hova? (lehetőleg valami biztonságos szektorba) Az ideális az lenne, ha önellátó lenne, nem kellene folyamatosan ráfigyelnem...
  • Amaro
    "fagyás közeli élmény" - ez jó
  • Lysandus
    Erre már én is rájöttem... Kb a harmadik alkalommal, hogy azért nem látom a jobbnál jobb letöltéseket, mert nem vagyok regelve...

Egyébként nem tudja valaki, hogy miért lassul be annyira Savage Spurban annyira a játék? Ez az a sárga szektor, amin át kell menni a versenyes küldi előtt, ami ugye Orcacoke's Stormban van. Nekem itt lassult be a legjobban, kb 1 fps-re. Setával is vagy 10 percbe telt mire áthutottam, pedig nem láttam a térképen semmit, csak úgy negyed szektornyi aszteroidát. De valaminek csak lennie kell ott, ha már ennyire beállt a gép. A másik fagyás közeli élmény ore beltben volt, a konvojkísérésnél, amikor jöttek a khaakok. De még ez is sokkal jobb volt mint a Savage Spur. Mondjuk valahogy tudtam harcolni, de mintha a khaak hajók tényleg lefagytak volna, konkrétan álltak végig miután kiszálltam valamelyik hajó turretjéből és vadásszal mentem rájuk. Így azért meg lehetett oldani.
  • Amaro
    Feltettem egy scriptet kis magyarázattal, amivel elvileg akár egy komplexet is el lehet költöztetni máshová. Aki leteszteli, kérem írjon hozzá megjegyzést, mert a héten nincs időm játszani, így nem tudom kipróbálni.
  • Amaro
    Üdv. Ha a portálról linkeltek be valamit, az a főoldal legyen, mert aki nincs bejelentkezve, annak "nincsenek letöltések" oldalt mutat...
  • ilozÁ
    Üdv!
    Amaro oldalán van egy Kapu koordináták-at tartalmazó pdf ebben benne van az ősszes szektor összes kapujának pontos koordinátája...
  • Bucser
    Duplex/triplex scannert. A Duplex 2-szeresére a triplex 3-szorosára növeli a "radar" látótávját.
  • Lysandus
    Triplex scanner. A boronok árulják (equipment dock). Egyébként meg is lehet kérdezni az irányt. Keresel egy hajót, becélzod, 8 km-nél közelebb mégy, és megnyomod a "c". Ezzel bejön egy menű. Ha küldin vagy, akkor az első kérdés, amit feltehetsz neki, hogy merre van az xy szektor. Minél jobb viszonyba vagy egy fajjal, annál nagyobb az esélye hogy megmondja, hogy melyik kapun menj tovább. Tehát a válasz érdemi rész az lesz, hogy az adott szektor melyik kapuján folytasd az utad a cél felé. Aztán a köv szektorban megint kérdezz...
  • o0tomy0o
    26.9
    18.2
    -38.2

De nem akarok segíteni
  • Sephi
    Ahh gyerekek kezdek toltal kiborulni. Rajottem hogy a The Hole bol kene menni keletre es akkor ott lennek egy olyan rendszerbe amitol delra van a Farmslan vagy mi ahova el kell jutni.

DE KONYORGOM EGY ORAJA KERINGEK A THE HOLE-BA ES NEM LELEM A KELETI PORTALT!

Mit kell vasarolni hogy nagyobb legyen a radar izem?
  • Lysandus
    A komplexek ügyében én lammaerrel értek egyet. Valahogy nem akarok ezekkel bajlódni. De ez ízlés dolga. Mondjuk éppen azért jó a játék (különösen ha ezeket a nyomorult technikai hibákat is megoldják végre, mint szaggatás!!!!), hogy mindkét játékstílus megfér benne. A nem komplexumok mellett még egy érv: a kereskedés növeli az elismertséget a fajoknál. Ha nyersanyagot is tőlük szerzel be, akkor jobban, mintha komplexed lenne. Bár ez ellen is lehet érvelni: a manual szerint minél nagyobb technológiai szintű terméket ad/vesz az ember annál jobban. Mondjuk ez akkor igaz, ha nem EC dob a piacra az ember a végén.

A Hi-tech cuccok/fegyverek pedig komplex nélkül is megoldhatók. Megnézed, hogy miért nem termel az AI gyár, azt odaviszed neki (ezért full árat is fog adni) majd megveszed a legyártott cuccot. A zsákmányolt SF-ekkel az az egyik első dolgom, hogy telerakom EC-vel és bedokkolok egy médium pajzsüzembe, vagy PAC öntödébe, beindul a termelés, és utána felszerelten jövök ki.
  • Lysandus
    Bocs, kimaradt egy nem. Tehát az IRÉK nem nagyon, azaz alig bontják az ellenfél (M3, vagy szállítók) hullját.
  • Lysandus
    Szerintem az X3-ban nagyobbak a lehetőségek mint az X2-ben. Végre lehet normálisan vadászgatni is. Az előző részben a vadász (M3, M4, M5) küzdelem arról szólt, hogy végül ki tarol le kit. Most már az AI nem akar mindenáron nekem jönni. Az X2-ben még akkor is erre törekedett, ha ezzel ő járt rosszul (ő robbant fel). Eddig (most járok a hetedik küldinél a sztoriban) a feladatokat az eredeti Busterrel is meg lehetett csinálni. (Közben meg termelhetnek a gyárak vagy az UT-ék). A BBS küldik sem erőltetik a minél nagyobb hajókat.

Taktika: M3-as hajóval már kényelmesebben lehet hajókat foglalni is. A nyolc ágyúpilonra felraktam öt AHEPT-et és három BIRÉ-t. A pajzsot lelövöm a HEPT-ekkel, és utána folyamatosan birizgálom az IRÉ-kkel. Így nagyon könnyen meg lehet valósítani a F.A.Q.-ban ajánlott módszert. Az IRÉ-k nagyon bontják le az M3-asokat vagy a szállítókat. Sőt, amig pontosít az ember, addig egy kicsit újratöltődik a pajzsuk. Ez azért lényeges, mert valóban úgy tűnik, hogy az AI akkor dönt arról, hogy ugorjon-e vagy se, ha lemegy nullára a pajzsa. Az IRÉ-s módszerrel ez vagy 10-15 alkalommal megtörténik egy elfogás alatt.
  • o0tomy0o
    Nem tudja valaki, hogy max milyen messzire lehet tenni egy gyárat a complex-től hogy azt még csatlakoztatni lehessen?
  • Bucser
    Az előzőek szigorúan szerény véleményem szerint értendők. csak tudom, hogy az X2-ben baromi idegesítő volt, hogyha egy szektorban egymást kiszolgáló gyárakat akartam csinálni akkor az induláskor az első gyárat mindig tele kellett pkaolni nyersanyaggal mert méregdrágán hozták a TS-ek. Aztán szépen felfutott a dolog, hogyha más fajokkal kereskedést letiltottam és előállítási költségre vettem a végtermékig mindenre az árusítást és vételt majd 0 szektorosra állítottam a stationhöz rendelt kiszolgálókat:)

Szerintem a komplexek kialakítása ezt hidalja át hogy ilyen marhaságokkal kelljen pötchölnie az embernek:D
  • Bucser
    Szóval hosszú távon a komplexbe kötéssel rengeteg időt spórolsz meg. Ami ugye termelési időben ---> magasabb produktivitásban nyílvánul meg.
  • Bucser
    Figy ha komplexbe kötöd őket és felfut a komplex (ergo a raktáron van a végtermékhez az alapanyag) Akkor már jelentős költség és idő megtakarítást tudsz realizálni abból, hogy nem kell minden gyárhoz TS-t rendelni és csak akkor fut ki ha fullosan megpakolva eladhat. A fennmarado készleteket úgyis értékesíti a végterméket eladó tradered.

Kaziking: A költésgedbe természetesen beleszámítjuk a komplex kiépítését is de mi müködő komplex mérlegéről beszéltünk ahol a felfuttatott komplex egyetlen költsége a kieső profit. ÉS ezt a profitot egy idő után behozza és meg is fejeli a végtermék eladásából származó jövedelemmel hisz a fennmaradó nyersanyag készleteket (a túltermelteket) is eladhatod.