Lysandus#3195
Szerintem az X3-ban nagyobbak a lehetőségek mint az X2-ben. Végre lehet normálisan vadászgatni is. Az előző részben a vadász (M3, M4, M5) küzdelem arról szólt, hogy végül ki tarol le kit. Most már az AI nem akar mindenáron nekem jönni. Az X2-ben még akkor is erre törekedett, ha ezzel ő járt rosszul (ő robbant fel). Eddig (most járok a hetedik küldinél a sztoriban) a feladatokat az eredeti Busterrel is meg lehetett csinálni. (Közben meg termelhetnek a gyárak vagy az UT-ék). A BBS küldik sem erőltetik a minél nagyobb hajókat.
Taktika: M3-as hajóval már kényelmesebben lehet hajókat foglalni is. A nyolc ágyúpilonra felraktam öt AHEPT-et és három BIRÉ-t. A pajzsot lelövöm a HEPT-ekkel, és utána folyamatosan birizgálom az IRÉ-kkel. Így nagyon könnyen meg lehet valósítani a F.A.Q.-ban ajánlott módszert. Az IRÉ-k nagyon bontják le az M3-asokat vagy a szállítókat. Sőt, amig pontosít az ember, addig egy kicsit újratöltődik a pajzsuk. Ez azért lényeges, mert valóban úgy tűnik, hogy az AI akkor dönt arról, hogy ugorjon-e vagy se, ha lemegy nullára a pajzsa. Az IRÉ-s módszerrel ez vagy 10-15 alkalommal megtörténik egy elfogás alatt.