20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • grebber
    Miért nem magyarították ezt a gamet, nem lehet vagy mi?
  • grebber
    Miért nem magyaították ezt a gamet, nem lehet vagy mi?
  • goyo2
    Nekem nagyon hiányzik ami az x2-ben működött,hogy rendesen lehetett dokkolni TS-el TL-be és M1-be.
    Kipróbáltam a dynamic bay c.-t is de, elég béna hogy ki be dokkolásnál meg se közelíti a TL-t, hanem egyszer csak bent lesz.
    Nem talált valaki utalást arra, hogy miért nem valósitható meg egyszerűen scripből? Jól tudom, hogy alapból az M1-be se megy bele?

Másik:
    Ki milyen hajót használ Maintain Station módhoz? Ugy vettem észre hogy itt a raktér fontosabb mint a sebesség.

• Etele1
    aham...nekem ilyen probléma nem jött elő. Igaz nem is tuningoltam minden hajóm csak amivel közlekedtem. Az pedig a Nova volt.
  • lammaer
    Volt egy olyan bug, hogy nem hajónként tartotta nyilván a tunningok számát, hanem globálisan, emiatt az ár ment felfelé az égbe akkor is, amikor egy szűz hajót akartál tunningolni. Azt hiszem, ezt fixálták...
  • kisviku
    Már csak egyetlen dolog hiányzik a hajóról.

"We brake for nobody" felirat á lá Űrgolyhók...

Tisztára olyan a hajó, mint az Űrgolyhó 1-es.
  • Etele1
    ohh hát izé...azt a bejegyzést még hajnali 2 körül olvastam :)))
    De ha már ilyen jól rávezettél a válaszra, akkor mondd el lécci,h mit is jelent pontosan ez a 'fixed pricing' ? Az overtuning árait javítja de hogyan? Most már olcsóbban tudom fejleszteni az Osprey-emet? Mert jelen pillanatban nekem nincs ennyi pénzem...valaki megsajnálhatna má' és utalhatna. Mondom a bankszámla számom... :)
  • lammaer
    #3567 :)
  • Etele1
    *1.20
  • Etele1
    overtune v 1.21 ???
    nekem csak 1.0 van....az mivel tudd többet? Gondolom csak apróság, de azért kíváncsi volnék...
  • Etele1
    Jó reggelt, jó munkát mindednkinek ! :)
    Azt elfelejtettem mondani,h elég érdekesen van a script megírva. Amikor javítani akarod a hull-t, ne legyél semmilyen állomás közelében (mintha az autopilot-ot akarnád aktiválni). Ekkor a bájos női hang azt mondja,h : command accepted...látszólag nem történik semmi csak picit nő a hull. Én minden 2. kisérletre láttam látható növekedést. Valami miatt autopilot módba teszi a gépet ezt se értem miért (király mikor javítgatás közben megtámad egy xenon horda. Alig győzöm az escape-t és u-t nyomni,h visszakapjam az irányítást.)
  • Hubert
    Szektoronként ? Nem lehet szépen, szektorról szektorra ? :)
  • Hubert
    Jó lenne a tuningolt cuccokat grafikailag is megkülönböztetni, jelenjenek meg plusz kütyük, szín, stb.

Lesz amit betenni a kiegészítobe, mert az lesz ugyebár. Játékos fohadiszállás, landolható bolygók ... ;) Ez mind jó lenne, nem ?
  • lammaer
    Szerintem ha már ennyi pénzed van akkor elfogadható, hogy olyan tunning gépet épitesz, amilyet akarsz. Ha gazdag vagy, megteheted. Meg legalább van egyel több dolog amire költheted a zsét...
  • Kaziking
    Szerintem csak akkor megy a dolog ha lakott szektoronként rendelkezel 3-4 m2-vel, amiket egyszerre támadásba indítasz, próbáld ki
    csak elöbb nem árt kiszámolni a költségeket
  • Hubert
    Nos akkor ki lett beszélve. :) Menedzselos scrip-ekkel nincs is bajom. S amint kiderült, a tunning drága ... bár ugye egy adott pillanatban a pénz csak dol, akkor meg tökmindegy mennyit fizetsz.

Kérdés: Ki lehet irtani teljesen az összes fajt ? (Adolf megszólalt bennem ... :D)
  • Kaziking
    szerintem se csalás az én centaurom most kb 25 millában !!!! van, (felraktam az 1.2 overtune-t) az alapárhoz képest ez nagyon durva.
    Etele a parancsot megtaláltam, de csak annyit ir ha rányomok hogy command rejected
  • lammaer
    A script csalásokhoz hozzászólva: embere válogatja, hogy ki mit tekint csalásnak. Én se teszek fel olyan scriptet ami csinál x milla pénzt vagy ad 100 űrhajót. A tunning script szerintem korrekt, naggyonn dráááágaaaaa (olyan 25% növelésért kapásból elkéri majd a hajó árának felét vagy valami hasonló összeget, és utána exponenciálisan megy fel az ár), kétszer is meggondolja az ember hogy befektessen-e. Viszont megvan a lehetőség...
    Soxor a scripteket keményen megkritizálja a publik, és emiatt nagyon rövid időn belül kiegyensúlyozódik a cucc, ráadásul sokkal-sokkal változatosabbá teszik a játékot.
  • lammaer
    Maradok az 1.21-nél :)
  • Etele1
    Ja azt akartam kihozni a boost extension-ból, h ha olyan lenne mint régen, akkor inkább nem is használnám az overtune-t.
  • Etele1
    Ahogy elnézem ez az 1.4-es verzió nem lesz a kedvencem...lehet,h még valószerűbbé teszi az egészet, de én inkább kihagyom.
    Ha a boost extension az lenne mint a korábbi részekben, h a hajód a max. sebesség fölé pörgeti a hajód és ott fogy a pajzs arra azt mondom oké mert az valóban nagy sebesség volt (Xenon szektoron is simán átvágtam csak nem volt szabad megállni mert pajzs nélkül kampec), de így,h jó ha 1/3-val tuningolod a haszonűrjárművet és akkor is csökken a pajzs...öngyilkosság. Akkor minek az egész ? Így már olyan mintha 1 módosított afterburner script lenne magyarul csak rövid ideig, inkább csak menekülésre használnád...ehh
  • Etele1
    Én a J-s XI küldetésemen jöttem rá hogy mükxik az az izé mert az Osprey-emet rendszeresen feldarabolták alig bírtam elugrálni 1 másik kapuhoz (ezután fogtam hozzá inkább Nova-val). Lényeg,h még az M6-osnál volt ilyen hull repair vackom, amit valahol vettem. A Special parancsok között van a hull repair parancs...azt kell kiválasztani kismilliószor. Egészen addig míg újra full nem lesz a pajzs. Szerintem 1 ilyen hull repair elég lehet kb: 100 repairra mert nekem 1 sem fogyott belőle pedig vgy 3x javítottam vele az Osprey-t 60% körüli értékről.
  • a_n_d_r_e_w
    Örülök hogy végre más is megtapasztalta, hogy milyen is istennek lenni :)))
    Csak néztem mikor kb 1-2-pár hete valaki utolsó helyre rangsorolta főnixet mint használható hadihajót - gondolom csak a statokat nézte. Én meg csak nevettem magamban, mert már rég tudtam mi az igazság :DD két hónapig gurcöltem azért a dögért, de megérte. sajnos élvezni már nem tudtam igazán, hisz ő vet véget a játéknak, onnantól kezdve nincs ellenfél a pályán, mindenkit lemos :)
    Kis Teladi barátaink azért tudnak hajót is építeni. Nameg még szép is
    (Alieneken nevelkedtem :))

Gyerekek, csak annyit tudok mondani, mint már 1 hónapja: Phoenixre fel! :)
  • ilozÁ
    A tuningolós témához egy kis adalék, azaz itt a frissített verzió:

Name: X3 Overtune BBS
    Version: V1.40
    Author: Cycrow
    Updated: 08/02/2006

V1.40
    * Adding shield draining when too fast

V1.21
    * Fixed pricing of extra overtuning

V1.20
    * Increased price each time you add tunnings to the same ship
    * Fixed pricing to be dependant on ship
    * Added Rudder tunnings to BBS
  • Kaziking
    nekem most 1 K volt + 2 J, ebből az eggyik J-t tudtam lelőni, és rendkívűl szidtam a Xenonok processzorait, az volt a mérgesítő hogy ahogy bejumpolt a J a kidobott vadászok állandóan csak engem támadtak, pedig ott volt 1 M2 meg vagy 4 M6.
  • Kaziking
    valaki mesélje már el hogy ez a hull repair system hogy birható müködésre. a BBS-en kéne valami KIT-et venni hozzá (de az mi?). van egy nagy kupac elfogott vadászgépem amit meg kéne reparálnom (így sokkal olcsóbb lenne)
  • mrzed
    Mióta Crusader lettem, azóta a XI küldetésekben 2 J jumpolgat be...
    Feltünt nektek is, hogy a rangok fejlődés függ attól is, hogy milyen hajóval írtod az ellent?! Egy alkalommal kilőtték alólam a Mambámat, ezért vissza kellett töltenem az állást, de utána már Albatros-szal aprítottam a vadászokat, és a csata végeztével kevesebb volt a fejlődés, mint amikor a Mambában csücsültem. Pedig akkor még vagy egy tucat kalóz hátra volt.
  • PSGhunter
    Hát ez tényleg gusztustalan, kisviku... :)
  • Etele1
    hát fujj...
    félre ne érts! Én örülök az örömödnek...de azért fújj ! :))))
  • kisviku
    Viszont asszem megtaláltam a Nagy Ő-t...mármint az X3 hajói közül és ez a Teladi Phoenix!

Ez...ez a hajó fenomenális, nagyszerű, csodálatos, szavakba nem lehet önteni...
    Olyan iszonyatosan nagy hogy nem látom az elejét.Lemértem, a parancsnoki híd és az első lövegtornyok között több mint 4 KILOMÉTER távolság van!!!
    De nem ez a fő szépsége, hanem hogy olyan hihetetlenül jól vannak az ágyúk elhelyezve, amilyet még nem láttam.Még félig sincs szerlve fegyverzettel, és 10 mp alatt HÁROM Xenon K-t zúztam le vele.Szinte egyszerre! Nem tudom, hogy mondjam, de csak áradozni tudok róla.
    Az hogy lassú, mint a tetű nem is érdekel...Viszont olyan jól kiválasztottam a fegyverzetet, hogy ilyenekre képes voltam. Alapos tanulmányozás, meg körberepülés után rájöttem a legjobb konfigurációra.
    Elöl,oldalt PPC, oldalra 7-7 PPC+1-1 BPSG. Alsó-felső ágyúsor AHEPT+BPSG, hátulra amit akarsz, de BHEPT vagy BPPC.Olyan frankók az ágyúk helyei, hogy pl a felső négy közül kettővel egy bizonyos szögben csak HEPT, a másik részt pedig a BPSG tölti ki.
    Aztán ez a pajzs...hihetetlen!A 10 Gj-nyi pajzsot előbb tölti fel, mint a Titán 9-ét.Rendklívül gyorsan regenerálódik, szinte sebezhetetlen.
    Egyedül akkor tudtak megfingatni, amikor négy K lőtt egyszerre.És mondom, nincs full fegyverzeten.Mit fogok vele művelni később?
    Beugrottam a Khaakokhoz is látogatóba, csak annyit hogy szánalmasok.Nevetségesek.Már a Titánnak is és a Colossusnak is könyyű falat volt egy Khaak Destroyer vagy Carrier, de ezt meg sem tudják sebezni.
    Csak ajánlani tudom.
    Habár az Odysseus-t még nem láttam, de ha még az is tud nekem ettől többet mutatni...
  • kisviku
    Igen, tényleg összekevertem, annyira egymás mellett vannak.Szorri.
    De a lényeg, hogy ott lehet jó kis komplexumokat létrehozni.
  • Etele1
    1ébként megnéztem,h végül is nekem most melyik verzió van meg az overtune scriptből. Mint kiderült ezt nem frissítettem mert nem pak telepítője van, hanem csak simán bemásoltam anno a megfelelő könyvtárakba. Sajnos félrevezettelek benneteket, mert ezt nem Valen scriptgyűjteményéből másoltam be (az csak 1.1-es) hanem Cyrow-éból, ami már 1.2-es...nekem ezért volt manőver tuning és nektek ezért nem. Emiatt elnézést kérek, láma voltam :)
  • Etele1
    Talán igazad van abban,h a script-ek nem igazán sprotszerűek de akkor kérdeznék pár dolgot a teljesség igénbye nélkül...
    1. Az sportszerű,h a XI küldetésekben a többi "segítőd" simán beugrik a szektor közepére és máris szedi előled a killeket ? Bár a J-s küldetésekben már nincs jelentősége de a K-s hajóknál még volt mert mire a dög lassú hajóddal odaértél egy nagyobb szektorban a K-hoz addigra a többiek kifingatták...nekem sajnos volt ilyen.
    2. Ugyanitt...a gépi segítők, főleg a Flak Artilerry-s nagy dögök perverz módon n direkt azokat a vadászokat kezdik el lőni, amiknek te már legyengítetted a pajzsát elhasználva a fegyverzet energiád?
    3. még 1x ugyanitt...Ha téged szarrá lő a baráti tűz (mert lassú a hajód v. gyenge a fordulékonysága) az kutyát nem érdekli, de te 1x próbálj meg véletlenül baráti hajót kereszttűz alá venni...
    4. de nézzünk mást... BBS küldetés: jó magas trade skillnél bedob olyan M3-as hajónak való küldetést,h 23 mizura alatt 6 rendszernyire ugorj el (ez még nem probléma), de szállj el olyan gyárba ami a szektor nagyon kieső részében van (rosszabb esetben még nem is fedezted fel, pedig a szektorban már jártál) persze dög messze a legközelebbi kaputól...érj el ide a lassú M3-asoddal mert nem mindenkinek van Mambája.
    Szóval én használom ezt a scriptet...és igen is szívom a fogam,h számomra az M6-os Osprey-em tuningolása hiú ábránd mert nincs sokmillám erre. Pedig erre alapozva vettem meg,h na majd gyorsan ezt is tuningolom és jó gyors lesz...aha. 800 ezer helyett 6 milla 1 tuning. Nem érzem csalásnak azt a script-et, ami jó lenne de egyenlőre elérhetetlen számomra.
  • PSGhunter
    Köszi kisviku, megvettem a Colossust és felszereltem ahogyan kell.. van benne egy rakás- még a story közben a Yakiktól zsákmányolt- Raider és Sentinel (ezeknek nagyon erős pajzsuk van, a sentinel pl. 400+valamivel megy és közben 2x25-ös a pajzsa!! - okosan sokat eltettem belőlük, mert ilyeneket csak a storyban láttam.) Továbbá Pegasusok és Novák... remélem megteszik a magukét :)
    Most pedig beküldöm ezt a bandát az X101-be, de csak kívülről fogom nézni, mert a képregényekből kinőttem...
  • a_n_d_r_e_w
    Szerintem kevered Savage Spurral. Ocracoke kicsi, viszonylag kevés aszteroidával. Ocracoketól nincs délre szektor.

deph: Yaki terület, de ez néhány vadászon kívül, amit kb 10 perc alatt el lehet takarítani, semmi másra nem kell számítani (és a Yakik sem térnek vissza). Én ott kezdtem el viszonylag hamar GPPC-t gyártani, mert gondoltam a pár M1-M2-mre akiket felszerelni elég nehézkes lett volna. Egy teljesen önellátó komplexem van itt, igyekeztem a lehető legnagyobbra kiépíteni, ami még elfér. két GPPC gyár működik szakadatlanul és melléktermékként rengeteg szilikon és egy kevés energia termelődik. Saját célra tökéletes szektor, nem kell tartani semmiféle ellenséges tevékenységtől. Másrészt mivel dögmessze van mindentől, ezért eladásra szánt termékeket nem itt gyártanék.
  • mrzed
    Az 1GJ-os gyár önmagában nem túl nagy biznisz, több mint két óráról indúl a számláló, mire elkészül egy. Szerintem inkább csak saját részre érdemes telepíteni.
  • kisviku
    Nekem is itt van a saját szektorom...Egyelőre egy ore és egy silicon mine van benne, erre van rákötve egy komplex ami HEPT-et PSG-t és PAC-ot gyárt.A szilikonbányára egy XL-es SPP+ 3 Crystal Fab.
    A kajagyártó komplexum ezektől északra KÜLÖN van, hogy ne legyen óriáskomplexum, mert nemcsak lassít, hanem nehéz lerakni, átlátni, és kezelni.
    Három faj kajáját gyártom eddig (Argon,Boron,Paranid), de hamarosan berakom a SPlit és Teladi kajagyárakat is. A PPC-k gyártása nemrég kezdődött el, itt még le kell telepítenem egy AFAA és egy Firestorm Torpedo gyárat is, amik már megvannak, csak nem volt még időm lerakni.
    A pajzsok máshol "gyártódnak" (magyartalan), de nemrég jutottam egy szinttel feljebb a Boronoknál, így meg tudom venni az 1 Gj-os pajzsgyárat is, kérdés, hogy megéri-e majd...
  • kisviku
    Nagyon jó szektor az Ocka...vagy Ocracoke Storm!
    Mindjárt visszalépek a játékba és megmondom a koordinátáit a nagy érc és szilicium tartalmú aszteroidáknak, mert végigszkenneltem a háromnegyedét az és van benne 70-es Ore, 51-es Ore, 64-es Silicon, stb aszteroida, és több is!

A Yaki kalózoké a szektor, de nálam ők semlegesek és nem bántanak.Ráadásul békés is, nincs Xenon, sem Khaak, szép a "háttér", jó a zenéje ( ), és óriási szektor.Ettől délre van még egy Yaki szektor, ami jóval üresebb,de van egy-két hasznos aszteroidája.
  • kisviku
    Colossus volt az első nagy hajóm és a mai napig örök kedvencem.
    A taktikám az lett végülis, hogy nagy hajók ellen PPC, kicsi vadászok ellen pedig FAA és/vagy AHEPT.Az összes toronyra PPC-t raktam, az alsó és felső lövegekre FAA (itt csak az Alpha jó, de nem is kell több) vagy AHEPT esetleg BHEPT.
    Megpróbálhatod még azt is, hogy a PPC-k MELLÉ az oldalsókra besuvasztasz egy-egy FAA-t, így azok mindig lőnek EGYÜTT a PPC-kkel, de az előnye az lesz hogy a PPC nagy hatótávra,de lassan, az Alpha Flak meg gyorsan de a hajód közeli körzetéd védi és veszedelmes a vadászok ellen!
    Szoktam azt csinálni, hogy ha vadászok ellen megyek, akkor harc előtt lecserélem a fontos pontokon az ágyúkat a fent említett gyorsabb Alpha és BHEPT-re vagy Flak Artillery-re.

De az igazi erőssége a Colossusnak majd a hasában rejlő vadász flottád fogja jelenteni.De készülj fel, hogy 10-15 hajónál már beszaggat.Tegnap 34 hajómmal támadtam egy Xenon P-t, kíváncsi voltam, mennyi idő alatt intézik el.Nem az ügyetlenségük miatt tartott egy fél órát... :(
    Ajánlom, hogy úgy rakjál hajókat a Colossusba, hogy vegyesen legyenek minden osztályból, mert így egészítik ki majd a legjobban egymást! A gyenge kis M5-ket pedig nagyszerűen fogod használni szektorok felfedezésére.

Taktikám M1-nél:
    Ha gáz lenne, van egy saját hajóm (most már egy Nova Vanguard), amivel kirepülök csata közben a Colossusból, az ellenfél meg tovább támadja pár percig az M1-et, de indul a riadójelzés a dokkban és jönnek ki a vadászid.Alap parancsuk a "Kill all enemies and land", így szó szerint kicsalom a flottámat az anyahajóból és mindennek vége....senkit nem hagynak életben!
  • Hubert
    Valaki emlékszik, hogy kell kihozni a Mambát a Squash mine-ok közül ?