kisviku#3552
Colossus volt az első nagy hajóm és a mai napig örök kedvencem.
A taktikám az lett végülis, hogy nagy hajók ellen PPC, kicsi vadászok ellen pedig FAA és/vagy AHEPT.Az összes toronyra PPC-t raktam, az alsó és felső lövegekre FAA (itt csak az Alpha jó, de nem is kell több) vagy AHEPT esetleg BHEPT.
Megpróbálhatod még azt is, hogy a PPC-k MELLÉ az oldalsókra besuvasztasz egy-egy FAA-t, így azok mindig lőnek EGYÜTT a PPC-kkel, de az előnye az lesz hogy a PPC nagy hatótávra,de lassan, az Alpha Flak meg gyorsan de a hajód közeli körzetéd védi és veszedelmes a vadászok ellen!
Szoktam azt csinálni, hogy ha vadászok ellen megyek, akkor harc előtt lecserélem a fontos pontokon az ágyúkat a fent említett gyorsabb Alpha és BHEPT-re vagy Flak Artillery-re.
De az igazi erőssége a Colossusnak majd a hasában rejlő vadász flottád fogja jelenteni.De készülj fel, hogy 10-15 hajónál már beszaggat.Tegnap 34 hajómmal támadtam egy Xenon P-t, kíváncsi voltam, mennyi idő alatt intézik el.Nem az ügyetlenségük miatt tartott egy fél órát... :(
Ajánlom, hogy úgy rakjál hajókat a Colossusba, hogy vegyesen legyenek minden osztályból, mert így egészítik ki majd a legjobban egymást! A gyenge kis M5-ket pedig nagyszerűen fogod használni szektorok felfedezésére.
Taktikám M1-nél:
Ha gáz lenne, van egy saját hajóm (most már egy Nova Vanguard), amivel kirepülök csata közben a Colossusból, az ellenfél meg tovább támadja pár percig az M1-et, de indul a riadójelzés a dokkban és jönnek ki a vadászid.Alap parancsuk a "Kill all enemies and land", így szó szerint kicsalom a flottámat az anyahajóból és mindennek vége....senkit nem hagynak életben!