20430
-
mrzed #3670 Engem jobban érdekelne egy Kha'ak fighter..., mint a kettőben... :D -
Kaziking #3669
Xenon P-t fogott már el valaki? vagy azt nem is lehet? L-M-N mindig ugrik ki 15-20 hajóbol legalább 1. P-t már lelőttem vagy 30-t de még 1 se ugrott ki. -
Rendben, kipróbálom, köszi! :) -
mrzed #3667 Ne a station manager scriptet használd, hanem a station tradert! Csak mielőtt az utóbbit felraknád, az előzőt szedd le. -
Sziasztok!
Végre valahára hozzájutottam megint a játékhoz, egy jóóóó nagy szünet után. ÉS egyből problémákba is ütköztem. Van egy kis komplexumom ami bogast(vagy bofut?
, mind1)termel, van mellé neki áram meg minden, csak szilikont kell beszállítani. NAmost felraktam ezt a station manager scriptet, hogy majd milyen jó lesz. ÉS hát nem lett jó. Mióta beállítottam a hajók állnak a komplexumban, néha néha kimennek, a pénz foggy de nem tudom mit csinálnak. Tele vannak a raktáraim. De eladni nem mennek.. Egyszerűen nem értem miért. Volt 300k a gyárban és pár órával ( valós-játékidő szerint) később meg egy nagy nulla és nem bírom felfogni miért. Egyszerűen baszik profitiot termelni. Ennél még az is jobb volt amikor csak az alaplehetőségek szerinti kereskedelem ment...
UI.: Nem túl magasak az áraim, de ha minre veszem sem történik semmi. -
nos tudna esetleg segíteni , pl hogy mit is takar az "owned ships" és hogyan tudnám használni? ... és hogyan lehet szakaszokat létrehozni , gondolom a wingmen beállításhoz van köze :P ... eddig úgy oldottam meg hogy egy hajónak kiadtam a parancsot a többit meg protectre állítottam és követték , de remélem van más megoldás is :) -
PSGhunter #3664 Na,kipróbáltam, hogy csak gyűjtöttem a megtermelt cuccaimat egy TS-be (HEPT-ek, PAC-ok és Hornet miss.-ok) és amikor megtelt, elküldtem egy shipyardra és eladtam. Ha jól számoltam, akkor a felszerelésért a mindenkori legalacsonyabb árat fizették. Mivel önellátó komplexumban készült minden, így csak a TS árán buktam pár százezret, de a többi tiszta profit (kb 8 millió). Asszem így fogom csinálni, mert így nem kell körözgetni, míg mindent kiszórok... -
mrzed #3663 Akkor itt a bibi, nekem station trader script-el megy az eladás, azért végeznek olyan gyorsan. -
Kaziking #3662 Nem tom, nekem best sell parancsal mennek, jó magasra van állitva az ár silicon 680, ore 170, ritkán állnak, a komplexem ore beltben van, 4 sector távolságig mennek.
Psghunter nem hajóstol adom el a cuccot (bár ezt is ki fogom probálni, csak szerintem ugy sokkal kevesebbet adnak érte), hanem abba gyüjtöm, ha megtelt (ami azért el tart egy ideig) akkor küldöm el 1-2 Equipment dokkba manuálisan. -
PSGhunter #3661 Hát Kaziking, tényleg te vagy a Király. Már pár hete nyomom a gamét és mindig problémás volt a fegyverek eladása, szétszórása, de soha nem jutott volna eszembe bepakolni a cuccot egy vacak TS-be és azt elpasszolni. Hiába, a legegyszerűbb ötletek mindig a legnagyszerűbbek. (én meg hülye vagyok...
)
-
mrzed #3660 Nekem az alább felsorolt összeállításban van a complex, de egy Caiman Hauler és egy Caiman SF1 15 perc alatt kiüríti a fullos silicon és energy cell készletet. Ilyenkor vagy elviszem egy időre valamelyik hajót, vagy csak malmoznak a komlexben várva, mert ugye a köztes anyagokból nem keletkezik felesleg. -
Kaziking #3659 Nem értek eggyet a kijelentéseddel,az XL power plant nekem ugy ellátja az elöbb leirt komplexemet hogy folyamatosan tele van energiával, tehát 290k EC van benne, néha lejjebb veszem az eladási árat 15-re és a NPC hajók elkezdik belőle elhordani, ha fele leürül vissza rakom az árat és feltermeli magát, telire. Nekem 2 Caiman SF van eladó hajónak az 1. Ore-t, a 2. Silicon-t ad el folyamatosan (mégse fogy), a fegyvereket egy mercuryba szoktam bepakolni ha megtelik a raktere akkor azt is eladom (az a zsiros üzlet
)
-
mrzed #3658 Néhány tapasztalatomat, megfigyelésemet megosztom Veletek, hátha tudok valakinek újat mondani:
Mentések:
A dokkoláskori automatikus állásmentések során nem kerül mentésre az állomás BBS-ének tartalma, viszont, ha Te kezdeményezed a mentést az állomáson, akkor igen. Hogy miért is érdekes ez??? Ha találsz egy zsíros küldit, de csak másnap akarod megcsinálni, akkor nem árt ha magad is mentesz leszállás után, mert legközelebbre tutira nem lesz ott. Akkor sem árt a mentés, ha épp nem megfelelő hajóval vagy ott, ezért nem tudod elvállalni. Míg odaugrasztod a megfelelő járművet, addig pedig sok minden történhet. Tapasztalatom szerint zsíros küldi esetén mindenképpen érdemes odavinni a kívánt hajót, mert ha nem az első helyen szerepel a BBS listán, akkor szinte biztos, hogy még el tudod vállalni. Sőt, akár szektoron belül elé is mehetsz az odahívott hajónak, mert így megspórolhatod a dokkolás idejét és a seta is csökkenti a várakozási időt. Ilyenkor, ha újra leszállsz az adott állomáson, akkor nem kerül teljes frissítésre a BBS tartalom, ezért el is vállalhatod a már kiszemeltet.
Rank növekedés:
Minél kisebb hajóosztályba tartozó hajóval irtod az ellent, annál nagyobb mértékben nő a reputációd. Kha’ak és Xeon hajók lelövése esetén attól a fajtól kapsz százalékot, akiknek a területén véghez vitted a tettedet. Kalózok esetén jár százalék a szektor kormányzóságától és attól a fajtól is kapsz egy keveset, akiknek a vére csörgedezett a rosszfiú ereiben. Az elvállalt küldetéseknél pedig ez úgy néz ki, hogy a tettedet honorálja az a faj, amelyik megbízott (csak ha valamelyik kormány a megbízó), és az is, akinek a területén likvidáltad, illetve amelyik fajhoz tartoztak az elhunyt rosszfiúk.
Komplexek, gyárak építése:
Önellátó komplexek építése meglehetősen költséges és sokára megtérülő beruházás. Ha egy silicon bányára építesz egy önellátó energy cell komplexet, akkor számíts arra, hogy kell vagy 50 milla. (1 db XL SPP, 5 db Crystal Fab, 2 db L-es kajaalapanyag gyár, 2 darab L-es kajagyár). A szükséges gyárak annyi energiát fogyasztanak, hogy eladásra marad talán egy M-es SPP kapacitása, ezért bőven elegendő mellé egy 7000-es rakterű TL. De az biztos, hogy lassú, de biztos jövedelemhez juttat. Egy sima XL SP telepítése sem semmi, a hajókkal együtt benne van vagy 40 millában (20m az XL SP, 10m a crystal, plusz a két hajó, ami kell). Míg a hajók fel nem töltik teljesen crystal-al, addig ne is számíts haszonra, mert úgy is visszaforgatja a gyár a termelt lóvét, ha pedig nem hagyod, akkor nem fog folyamatosan termelni. Ha használsz station trader scriptet, akkor teljesen mindegy, hogy hova telepíted a gyáraidat, mert a hajók átugrálják akár az egész univerzumot. Ha pedig nem, akkor jól nézd meg, hogy mit hova építesz.
Universum Trader-ek:
A legkevesebb beruházással az UT-k hoznak hasznot, de készülj fel arra, hogy 10 darab esetén már kellemetlenül sok üzenettel fognak bombázni. Vagy elakadt energiahiány miatt, vagy megtámadták. Ha sok az UT-d, akkor azzal is számolnod kell, hogy keresztezhetik egymást a gyárak hajóival, mert nem kerül egyeztetésre, hogy melyik, mit, hova szállít, ezért ketten indulnak el egy gyárhoz. Túl nagy hajót nem érdemes befogni UT-nek, mert akkor gyakran megy félig pakolva, és mint tudjuk, a nagy raktérkapacitás a sebesség rovására megy. Szerintem a 7000 –es rakterűek a százas körüli sebességükkel az ideálisak (hi-hi, caiman hauler).
Így hirtelen ennyi, akiknek pedig nem tudtam újat mondani, azoknak bocs, hogy raboltam az idejüket.
-
Kaziking #3657 Engem megint ezek a fagyások idegesítenek, most egy utolsó fegyverüzemet (AHEPT) kapcsoltam volna rá a komplexemre. Amint össze akarom kapcsolni a komplexel kifagy a játék. lehet hogy sok gyár van már 1 kupacban? leirom mennyi: 1 Solar Plant XL
4 Crystal Fab M
2 Silicon Mine L
1 Ore Mine L
2 Catle Ranch L
2 Cahuna Bakery L
1 GPPC Factory
1 APPC Factory
1 Silkworm Missile Factory
1 Firestorm Torpedo Factory
Nem termel rosszul
Ha meg nem megy sehogy (valószínű) akkor majd átviszem a következö komlexbe ha kész lessz.
Egy olyan script se lenne rossz hogy a TL ugy is ki tudja rakni a gyárat ha nem vagyok én is az adott szektoban. -
kisviku #3656 Ízelítőül pár kép:
Teladi Phoenix csatában:
Itt is:
Na itt látni a méretbeli különbségeket.Középen egy Colossus van, tőle balra a Phoenix, jobbra meg az Odysseus.
-
kisviku #3655 Megvan az Odysseus is.Eladtam ehhez a Boron TL-t, mert most nem nagyon kell, meg úgyis van 4 másik....
Hát nézzük csak.Kezdem a negatívumokkal.Sok nincs, de a pajzs sajnos lassabban töltődik vissza, mint az ugyanekkora pajzzsal rendelkező Titánnál.
A sebessége normálisnak mondható egy csatahajónál. Nagyjából ennyi lett volna a negatívum... :)
A pozitív, jó tulajdonságai már sokkal bővebbek.Gondolom sokakat érdekel milyen is a GPSG. Ez az egyetlen hajó, kistestvére a Paranid M1 mellett, ami képes a 3-as szintű PSG fegyverek fogadására.Az ágyúk elhelyezése nagyon jó, főleg ha PSG-vel van felszerelve.Kisebb hajóknak nem sok esélye van, ergo kitűnően használható vadászgépek egész tömege ellen.A PSG-vel ugyanakkor vigyázni kell normál szektorokban és olyan helyeken ahol nagy a forgalom.
Nagy hajók ellen viszont már nem túl jó a PSG, mert nagyon rövid a hatótáv, így elkerülhetetlen a PPC fegyverek használata.Mivel sokféle és főként nagyon jó fegyverek illeszthetők a hajóra, jelenleg tesztelem melyik a legjobb párosítás.Nehéz a választás az FAA, PSG,PPC,HEPT-ek között.
Ez a 104 millás ár szerintem egy kicsit sok, ahhoz képest amit nyújt a hajó.Visszatérve a pajzsra, a pajzsgenerátora az adatlap szerint erősebb mint a Titáné vagy a Phoenixé, mégis egy év mire visszatölti a maxra.
Érdekes ez a "PSG-akadás" dolog.Ha én használom, nem akadozik a játékmenet vagy nem annyira.Ha kirepülök egy hajóval és kívülről szemlélem akkor viszont igen.Nem nagyon értem, de mindegy.
Sajnos a mindannyiunkat zavaró tény, hogy nem lehet semmivel dokkolni M2-es hajóba, itt is igaz.Ugyan szintén nem értem, hogy miért ne férne be egy szaros kis M3-as ebbe sem?Vagy ott van Teladi Phoenix, ami nagyobb mint az ÖSSZES többi csata és anyahajó... -
kisviku #3654 F2 alapból a külső kameranézet, eztán a num pad számgombjaival tudod forgatni.A Num pad-os "+" és "-" pedig a nagyítás-kicsinyítés. -
modoshawan #3653 Hali! Abszolút kezdő vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy lehet e kameraállást változtatni a játékban? Értem ez alatt azt, hogy a hajómat kintről szemlélem. -
jano1 #3652 Amíg nem kerülsz radartávba tőle addig, nem kerül a listába. -
kerek1224 #3651 Hmm de az lehet, hogy a jobboldalon a listában nincs benne? -
t00kalmi #3650 Köszi mrzed! -
Kaziking #3649 Pontossan nem tom hol van herrons nebulában a space fuel gyár, de nekem valahol középtájon a szektorban. Kapuk mögötti részen ritkán van valami, de pl a kalóz bázisok (általában) arrafelé szoktak lenni.
-
mrzed #3648 Itt is 3D-s a térkép, csak nyomd meg az insert- et... ;) -
t00kalmi #3647 Hi Hubert!
Köszi a tanácsot! Meg kell szoknom ezt a játékot. Sokat jásztottam pl a veteránnak számító ELITE-el, Frontier több verziójával és a Freelancer-el is. Grafikára az X3 viszi a pálmát, dinamikus a gazdaság és nagyon sokrétegű, de térben(univerzum) az Elite és Frontier nagyobb szabadságot adott és a térképrendszer is valós 3d volt csak nagyon gagyi grafikával. Mindenképp kipróbálom ezt a MassDriver ágyút.
Üdv: t00kalmi
-
kerek1224 #3646 Alapban nem látszik Space Fuel gyár a térképemen. Merrefele kell keresnem?
Egyáltalán, úgy általában érdemes a kapuk mögött is mászkálni, lehet ott találni valamit? -
t00kalmi #3645 Hi Kisviku & Etele1!
Először is köszönöm a segítséget, így már tisztábban látok. Most egyébként ott tartok, hogy kaptam egy küldetést a Cloudbase Southwest rendszerben a Goner Temple-ben Noah Gaffel-től, hogy keresem meg Thomus barátot, akit megtaláltam egy verseny után az Ore Belt rendszerben Solitas nevű hajóján. Ott vagyok mellette, de nem tudom, hogy mit is kell csinálni. Tudnátok segíteni?
Üdv: Kálmán!
-
tényleg , nincs esetleg valami módszer arra hogy egy pár hajót egy egységbe rendezzem és attól kezdve a csapatnak adjam a parancsokat amit egyszerre végeznek ell? ... igaz még nincs túl sok hajóm , pár M5 meg M4 , de kényelmesebb lenne , mint hajónként írányítani őket ...
még valami , láttam az M1es , asszem ez az anyahajó detailsei között hogy owned ships , külön hozzálehet rendelni hajókat amiknek külön parancsokat adhatok? -
csak mert! :P ... a nagyobb birodalmak nem tűrik meg , de a kalózbázisok közelében elég szép hasznot tud hozni ... én építettem egyet rögtön a wheat gyáram után , mert volt egy bbs üzenet hogy a "kalózok kiszáradnak" :P ... vették is mint a cukrot ... csak hát elkezdtem kalózvadászni , azóta inkább leölik a kereskedőimet :DD -
Kaziking #3642 a spacefuel-t a space fuel distilery üzem gyártya herrons nebula-ban, mellesleg lehet ilyen gyárat is venni, csak azt nem értem hogy akkor miért illegális? -
Hubert #3641 Meg kell szokni gazdálkodni azzal amid van. Azaz meg kell tanulni csak akkor loni amikor jó esélyed van a találatra, vonulj lotavolon kivulre ha elfogy az energia stb.
Csoprortokba rendezheted oket, 1-es mondjuk 2 BPAC, 2-es 4BPAC, 3-as 2 BPAC + 2 Mass Driver, 4-es 2 Mass Driver, vagy barmilyen egyeb kombinació.
M4-M5-ös hajók ellen a MassDriver nagyon hatékony, ehhez ugyan kell vegyél loszert, de nem kerül számottevo energiába. Ha lefogy az energia, kapcsolj át MD-re. -
Etele1 #3640 Válasz 1: A spacefuel-t a pirate base-okon tudod megvenni. Elvileg abban a rendszerben is kell lennie egynek valahol, de nem a szektor közepén :)
Válasz 2: Ha nem a Mercury-dban vagy, hanem távolról irányítod, akkor asszem kell még a Navigation Software MK1 is... -
Hubert #3639 Be kell állítani az állomást Home Base-nek. A Command Console-ban van egy ilyen lehetoseg, görgess lennebb. -
kerek1224 #3638 Még egy kezdő kérdés srácok: a mercurymon fenn van a Trading Command MK1 és 2 is, a command panelen mégsem lehet kiadni egyik Trade parancsot sem (buy ware, sell ware, stb). Miért nem? köszi előre is. -
Etele1 #3637 Ez elég szomorú...nekem ez sosem jutott eszembe. Elindultam vele a legközelebbi SPP-hez, tankoltam 1 keveset és körbenéztem,h hol tudnám a 'beragadt' cuccot eladni. Odaugrottam, dokkoltam, eladtam...ha túl sok EC fogyott, akkor tankoltam még1x ha nem, akkor csak simán elküldtem újra UT-zni. -
saba30 #3636 Kérdés: Kizökkent UT-k beragadt rakományától, hogy lehet a legegyszerűbben megszabadulni, hogy folytani tudja az automata kereskedést. És ami esetleg távolról is menne.
Én most a leggazdaságtalanabb, és leggyorsabb megoldást használom: EJECT :( -
kerek1224 #3635 Hmmm a FAq-ban írva vagyon, hogy "Vagy a békésebb módszer, hogy menj herrons nebulába és vegyél spacefuelt 600 ért, mait aztán ugyantt a trading stationon eladhatsz 1200 ért."
De hol vehetem ezt meg a rendszeren belül?
-
Etele1 #3634 kisviku segítségéhez én még annyit tennék hozzá,h ha viszont folyamatosan lövöldözöl, akkor nincs az a fegyverzetgenerátor, ami ezt bírja...tehét csak ésszel puffogtass. Erősen javallott megvenni a Fight command MK1-et és 2-őt (ha még nem lenne meg), mert akkor használhatod a lézeres célkeresőt, ami megmutatja pontosan,h hova lőjj ahhoz,h eltaláld a célpontot a jelenlegi irányát és sebességét figyelembevéve. -
kisviku #3633 Nincs energia visszatöltő, itt a dolgok nem úgy működnek.
Itt minél nagyobb (erősebb) fegyver van a hajódon, annál jobban szívja le az energiádat.A kisebb hajókon kisebb a fegyvergenerátor is - értelemszerűen - a nagyobbakon meg jobban és gyorsabban töltődik vissza.
Ha bemész a hajód menüjébe (Enter lenyomása után) és megkeresed a tulajdonságait, meglátod minden adatát, többek között, hogy mely fegyvereket szerelheted rá.A fegyvereket színekkel jelölik, nem véletlenül. -
t00kalmi #3632 Hi Mindenki!
Én nagyon kezdő vagyok ebben a játékban, ezért kérlek, ne csodálkozzatok a buta kérdéseimen. Egyébként, szerintem nagyon csúcs a játék és eszméletlen a grafikája.
Nekem is fenn van az 1.3-as frissítés. Az a problémám, hogy nagyon hamar elfogy az energiája a „Beta Particle Accelator Cannon” ágyunak. Létezik valami gyors energia visszatöltő vagy másik ágyút kell vennem? Kérlek segítsetek:
Üdv: t00kalmi
-
hmm kezdem úgy érezni hogy túlzásba vittem a kazírtást meg hajófoglalást ... egyre több novával meg falconnal csapattal találkozok ... sőt kb mindenhol ottvannak :D