20430
-
elméletileg van egy ilyen mod hozzá hogy a birodalmak ölik egymást ... de nekem elcseszte az egészet , random elkezdtek utálni a paranidok meg teladik :D -
Kaziking #3909 Vagy még az lenne nagyon érdekes ha a fajok egymástól is foglalnának területet. -
Kaziking #3908 ja télleg ez teljesen más, bocs ez automata müködésű és Ec-t használ, de ez se rossz (már amennyit megértettem a leírásból) -
goyo2 #3907 Ez ugyanaz? mert mintha más lenne a neve. -
goyo2 #3906 Képzeld ha még a szektorok is gyarapodnának maguktól, az lenne igazán érdekes. Látom magam 80 évesen, hogy x3-mat nyomok.
-
Kaziking #3905 Hát most döbbentem le igazán, már egy ideje nyomom a játékot, de ezen most nagyon meglepődtem.
Montalar és New Income között van egy üres unknown sector.
Na ez már nálam nem üres és neve is lett.
ugy hivják: Avarice, a galaktikus térképen Teladi területnek jelzi, ami azért érdekes mert 1 argon trading station van benne.
Tiszta kész vagyok. -
Kaziking #3904 igen #3602-ben ott is van a pontos leirás -
Nem szégyellem megkérdezni ha nem tok valamit az okosabbtól mindig lehet tanulni. És mivel kb 3 napja tolom fingom nincs melyik szektort hogy hívják pontosan ezért csak írok valami hasonlót :D
Akkor a gyárat most hogy állítsam be vehessenek más fajok is tőlle vagy ne? CSak az én transzportjaim terítsék a cuccot? Szóval viszik vagy vigyem a készet? Na tudok én kérdezni, ha meg hülyeség valaki majd kiröhög! Sebaj :P
Nyomom tovább! (nem a hülyeséget) -
Jáj, szédületes ez a játék, teljesen megfertőzött, és a szkriptek rettenetesen megdobják még plusszba. küldetéseket hol lehet elválallni? -
kisviku #3901 Egy kis fejszámolás segít...általában.
A legegyszerűbb módja annak, hogy megtudd, mennyire éri meg, ha bizonyos időn belül elkezdik vinni/venni tőled.Amennyiben nem veszik, drágan adod, ha meg fogy, akkor nagon jó.A nagyon fogy, feljebb tolod az árakat, de nem olyan igazi magyar módra mint a Balatonnál, hogy 5x annyiért adod vagy 10x annyiért!
-
goyo2 #3900 Nyomtatható hajó lista árakkal, és lelőhelyekkel. fegyver hatótáv tűzerő meg ilyenek:
Calvine lapja -
goyo2 #3899 Ezt próbálta már valaki?
Xai hull repair cucc -
Kaziking #3898 "helion nebula" 
-
Oke reggel van kiélesedett a látásom megvannak a táblázatok is Amaro-nál :))
Szóval akkor ne fáradjatok! Köszi
-
:))) Hoppá! Én butus azt hittem a feiratok.hu után itt is rejti az e-mail címem a nevem(ugye az powered by sg.hu) No akkor legyen : [email protected]
És "verí tenk jú" :) Sokat segítetek így megy is a dolog!
Ja lepakoltam egy wheat farmot a "helion nebula"-ba mert ott van két Cahoona is, rendeltem hozzá két mercury-t , reméllem hozz is majd lóvét mert olvastam hogy valki belebukott a "parasztkodásba"
EC 13-14 ért vetetek velük a készet meg 43-45ért adom(54 a max) ezek kb jó árak?
Na köszike! -
jano1 #3895 Hoppá elkéstem.
-
jano1 #3894 Nekem megvan, küldj egy email címet és elküldöm a táblázatot.
Bányatelepítés előtt szkenneld le az aszteroidákat mineral szkennerrel.
Minél magasabb a yield, annál termelékenyebb lesz a bánya.
Ha megvan a szkennelés, a szektor térképen megadhatod a TL – nek, hogy hova tegye a bányát, a numerikus billentyűzettel
-
Etele1 #3893 * megérkezett az adott szektorba...miket írok ! Jees ! :) -
Pedig ott van az a táblázat!
-
Etele1 #3891 Oké elküldöm, de akkor kellene az a bizonyos emilcím, mert annélkül nehéz lesz... :)
Jól sejted először scannelni kéne azokat a fránya "kavicsokat" külömbön igen hamar csődbe kerülsz ha egy szilicium aszteroidára kőbányát teszel...:D
Amikor megvan a scan és megvan a teherhajó a hasában a bányával és megérkezett az adott aszteroidára azt mondod neki,h 'drop your freight here'...ekkor megkérdi melyik gyárat. Mondod neki,h a bányát (ha többféle van akkor kiválasztod mondjuk az Ore Mine-t) szeretnéd...ekkor bedobja az összes aszteroida nevét mellette a rajta felfedezett ásvány tipusával és mennyiségével. Na itt kiválasztod a legigéretesebb aszteroidát függetlenül attól, h a szállítóhajó a közelében van-e v. sem és ekkor 1 rövid animáció után már kész is a bánya. Sima gyáraknál kicsit bonyolultabb a dolog, mert ott térben is lehet mozgatni a gyárat, mielőtt kirakatnád de hamar bele fogsz jönni...nem nagy kunszt :)
Szóval kellene a mél...felőlem akár priviben is. -
Amaro-nal nem láttam excell táblát erről(lehet vak vagyok) de megköszönném ha elküldenéd mail-ben.
Ja bányát hogy kell telepíteni? Oke elvitetem egy TL-el aztán valahogy a térképen rá tudom irányítani egy üres aszteroidára? Meg venni kéne "bánya" scant a gépre hogy tudjam melyik kavicsban mi van? -
deph #3889 Bevallom férfiasan nem is néztem meg, hogy melyik rang kell hozzá, de azt hittem ha Centaurt vehetek, akkor a következő reputáció ugrásnál már Titán lesz. 
Nemhiába: zöldfülű kezdő vagyok...
-
mrzed #3888 Te melyik játékkal játszol??? 
Nekem Protector of the Federation (utolsó előtti)rang a követelmény M1-M2-höz... -
Kaziking #3887 a marsall még nem elég a titánhoz, még + 2 rang ha jól emlékszem -
mrzed #3886 Már megint elakadtam.... 
Apámmal kijövök az aszteroidából, utána az öreg mondja, hogy menjek, szóljak Ban Danna-nak, de nem találom sehol. Az Argon Prime szektorban az Argon One-n nincs, pedig már az öregék is visszaértek Nyana's Hideout-ból. -
deph #3885 harmadik! én még az elején abbahagytam a sztorit, lehet, hogy végig sem csinálom :-D
Ja és argon marsall vagyok 26%-ban, tehát már régóta Titán tulaj lehetnék, csak a Centaurt most kezdem megszokni, kell a feeling, nehogy má Mambából Titánba szálljak.
Viszont teladi, paranid és splitből elég gyengén állok.
-
Etele1 #3884 Van rang táblázat is excelben. Most így hirtelen nem tudom,h az alap gyárakhoz is kell-e magasabb reputáció (nagyobb hadihajókhoz és komolyabb gyárakhoz tuti) vagy csak 1 szállító hajó, mindenesetre szerintem Amaro oldalán is fenn van a táblázat és abból ki lehet lesni,h mihez mi kell.. Ha mégsem, jelezz és akkor elküldöm mélben. Ha egy gyárhoz/hajóhoz nem elég a reputációd, akkor azt megtudod nézni,h mi kell hozzá a játékon belül is (csak azt nem,h ez a kövi rang v. még többet kell szintet lépned) mégpedig úgy,h rámész a pirossal jelzett nem megvehető cuccra. Ekkor a táblázat bal alján és jobb alján kiírja,h mi a jelenlegi rangod és mi az ami kellene. -
köcc sokat segítettél mingyárt ki is próbálom! :) -
Hubert #3882 Azt úgy próbáld hogy: köszönj egy Mammoth-nak, (vagy egyeb nagy transzporternek) kérda kapitánty, "Want to transport something", utána követni fog, te bedokkolsz a Shipyard-ba, és csak ekkor lesz vörös helyett kék az a gyár amire van pénzed. Egyébként nem, hiszen nincs ami szállítsa.
Ha megvetted, akkor a transzporterre kerül, odamész ahova akarod tenni, s szólsz a kapitánynak hogy tegye ki. A Numpad billentyukkel lehet elhelyezni a szektopr egy adott pontjára. -
inkább igy:
kicsit nagyobb kép :)
Vagy esetleg van valahol valami excell táblázat a rangokat illetően? Hogy jönnek sorba és mihez mi kell?
Bocsánat! -
Azé raktam ki a képet hogy lássátok miről akarok én itt érdeklődni :)
Szóval a "kristály visszaszerzés" után nem harcoltam többet, hanem elmentem egy sort kereskedni. Meg is lett az eredménye összejött egy kis lé kb 2 milla. Na most gondoltam ha már van ennyi lém vennék valami gyárat de egyik Shipyard-on se tudok. A Teladikkal lehetek a legjobban mert nálluk jó sokat fuvaroltam. A kérdésem az lenne( csak eljutok idáig is), hogy milyen rangom kéne hogy legyen a vásárláshoz? Vadásznom kéne vagy még szállítgatni? És esetleg milyen gyárral és hol kéne kezdeni?
Ja egy bónusz kérdés : A produkt finder scriptet hogy kell használni? Tőllem mindig input numbereket kér? Beírni nem tok nevet csak számot, arra meg azt mondja, hogy ilyet nem gyárt senki.
A segítséget előlre is köszönöm!a kép -
Gryllus #3879 
Ezek szerint nem csak én preferáltam a teljes szabadságot. :) -
Második
-
Gryllus #3877 igen, ezzel én is hasonlóképp állok. Nagy csodálkozásomra egy ideig megelőzte a split reputációm az argont is.
az argonoknál 86% körül hiányzik, a többienél kis szórással átlagosan 150% körül áll a dolog.
Ez nem is a küldetéseknek köszönhető, hanem a gyáraimnak: a gyáraim felét argon területre tettem le. Az automata kereskedőhajók is nyomják felfelé szépen lassan a reputációmat, meghozzá azt a fajt, ahol a kereskedelem történik.
Pl. a paranidoknál úgy léptem az utolsó repi szintet, hogy a környékén nem voltam paranid szektornak. A Soja Husk üzemem ellátja a környéket kajával, és folyamatos kereskedelmet jelent Paranid Prime környékén.
Most már csak nem-argon szektorokban építkezem.
Amivel el vagyok maradva, az a fegyvergyártás. A következő lépés az kell, hogy legyen, hogy felépítem a fegyvergyár-láncokat, de bányáktól kezdve akarom őket összerakni, hogy a már kész rendszeres profitomat ne csapolja meg nagyon.
A kereskedőhajókkal kapcsolatban tettem egy felfedezést.
Caimanokat használok, de volt néhány mercurym , és vettem is párat, hogy a kisebb, gyorsabb hajók kiegészítsék a kereskedelmet.
Mostanra az összes mercury megpusztult valahogy, pedig volt abból is vagy 10. Egyiket kalózok szedték le, másiknak elfogyott az EC, és jó ötletnek tűnt egy Xenon-szektoron át elmenni bevásárolni.
Caiman viszont alig pusztult el 1-2, még az első is megvan. Mostantól nem is veszek mást, csak Caiman Super Freightert.
-
jano1 #3876 Rendeld meg az egosoft.com-on, 1-2 hét és megjön! -
Kaziking #3875 nekem is már cak pár % hiányzik az m2 vásárláshoz, csak annyi a külömbség hogy én mindenfelé ugrálok, irtok, igy majd minden fajnál kb egyszerre lessz meg a megfelelő besorolásom. Pénz megvan rá, fegyverzet és pajzs szintén. -
iguanodon #3874 Szevasztok.
Honnan tudnám ezt a játékot eredetiben megvenni, mert magyar üzletekben nem látom.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
énis elég jól állok az argonoknál ... végülis eddig csak náluk vettem fel küldetéseket , és csak az ő szektoraiban járkálok :) -
Gryllus #3872 véget ért tegnap este egy három napja húzódó Xenon Invázió küldi. (Getsu Fune-ban, a térkép jobb felső sarkában van)
Első nap egy óra múlva meguntam az ugrándozó J-t és inkább elugrottam a gyáraimat állítgatni és újakat telepíteni.
Kedvenc jelenetem tegnap este volt, amikor Ianamus Zura-ban épp egy SPP XL-t állítgatok, hogy feng shui szempontokból is kellemesen csillanjon meg rajta a nap fénye, ahogy bezónázok a szektorba.
A kapun egyszer csak bekocog egy Xenon P. Na, feng shuinak lőttek, leteszem a gyárat ahogy be volt állítva, ráfordulok a P-re és szíjjellövöm.
Ekkor bazi nagy fehér villanás, és megjelenik mellettem egy barátságos Xenon J. A hangárból kiröppen néhány L és M, és nekiesnek a TL-emnek és nekem. J fehér villanásban balra el.
Hát ezek nem normálisak, azt hittem Getsu Funét akarják meghódítani.
Többet nem fordult elő az incidens.
Csináltam küldetéseket, építettem még egy Nostrop Oil ellátó központot (Teladi Oil Bar) Merchants Heaven-be, mert állt az összes gyár olajhiány miatt.
Nézem Getsu Funét, ugyanúgy állnak benne a Xenon L-ek mint rgy napja.
Végül beugrottam, és még egy órán át irtottam az L-eket. Teszteltem a firestorm, tempest, silkworm missilet.
A végén a J véletlenül kb 1.5 km-re a mercurymtól ugrott be, és tele volt a lézer energiám.
Az összes pajzsát sikerült lelőni egy sorozattal, utána gyorsan 3 thunderboltot beleengedtem és faltörő kos módszerrel kivégeztem, mielőtt el tudott volna ugrani.
19 milliót kaptam érte.
Rakéta tesztek eredménye:
Silkworm, thunderbolt, tempest
N ellen lassú mind, általában nem találják el csak kerülgetik
M ellen mind halálos, egy rakéta elég
L:
Silkwormból 3
Thunderbolt 2, vagy ha 80% alatt van a pajzsa 1 is elég
Tempest 2, vagy ha 80% alatt van a pajzsa 1 is elég
A tempest jóval drágább, mit a thunderbolt. A különbség azért van, mert ha a tempest célpontja meghal, mielőtt a rakéta célba ér, a tempest automatikusan keres egy másik célpontot.
85% argon reputáció kell még a titánig! :) Első leszek, aki a story végigcsinálása nélkül eléri a titánt? :)
-
Mármint a lézertoronynak....