20430
-
goyo2 #6510 Akkor nem kell keresni a bajt, mint most. Akkor lesz bőven. -
goyo2 #6509 Azt nem akarom hogy az eq dockban vagy HQ-ban ott legyen a cucc és ha kell akkor igaz kéznél van, de fizetsz érte. Inkább alapanyagosan kellene megoldani, mert azt tudsz termelni, pénzt meg csak akkor ha kereskedsz is.
No, ha összeveszel egy fajjal, vagy minddel, akkor no kereskedés, no pénz, csak arra számithatsz amit meg tudsz termelni.
A tervem: (10 éves)
: Azok a szektorok, ahol több gyáram van, akkora védelmet építek ki, hogy a tulajdonos fajjal való összeveszéskor meg tudjam védeni. Utána szektorról szektorra elfoglalok mindent és betelepítek. Lehet hogy ez a játék nem erről szól, de szerintem az lesz csak az izgalom ám.
-
goyo2 #6508 Előszőr is: Sajnos még arra se volt időm az utóbbi 2 napban hogy bekapcsoljam a gépet.
Szal nem késtél el az ötlettel :-)
Igy reagálnák sorba, bocs hogy beidéztem ilyen sokat:
,,- Ha azt akarom,hogy adjon fegyvert+pajzsot alapból,de ne kelljen hozzá beszállítani akkor csít,,
Bezony.
,,- Ha meg én szállítom be, akkor ugyanott vagyok mint most."
Miért? Nem kellene kézzel cserélgetned a pajzsokat.
""- Akkor meg ne fegyvert adjon,hanem tuningolni lehessen.Ne adja azt sem, csak be lehessen állítani, mintha egy EQ Dockba lenne a hajó.Ez végülis nem cheat,az EQ Dock amúgy sem használható szarra sem.Drága, kicsi raktár,és ennyi."
A tuning cuccokat úgy érted hogy a szabványos komponensek legyenek fenn?
Irtam, hogy azzal nehéz nem túl húzni a hajókat. Viszon azt hogy az alap három komponens feltehető legyen a HQ-ra kb 3 sor script.Ha kell megirom pillanatok alatt. De azt fel is kellene tölteni? Ingyen legyen az is?
,,- De az viszont okosság lenne, ha a termelést lehetne úgy kontrollálni, hogy egyszerre többet (is)gyártson vagy a gyártási időt felére engedni."
Nos, erre se találtam semmit amikor a HQ cuccait nézegettem (már amit megtaláltam benne) A gyártási időt meg lehetne változtatni könnyen, de előbb azt is meg kellene találni. Arre ne számíts hogy dokumentáció híján bármit is módosítani tudjak. Talán majd a nagy Modderek.
Mellesleg azt még nem tudom, hogy a legyártott hajók alap adatai hol leledzenek. De ha meglenne, akkor hogy képzeled, ugyanazért a pénzért kapod a fullra húzott hajót?
De ez más dolog. Egyszerre egyre koncentráljunk.
Mindenesetre, megirom a scriptet ugy ahogy nekem jó, azt majd egyéni igényekre módosítom, ha nem túl nagy munka. Szal szedd össze a gondolataid, és ird le a pontosan hogy szeretnéd. De a HQ gyártásba egyenlőre fingom sincs hogy szóljak bele.
Lényeg, hogy csítelni nem akarok, viszont teljes mértékben 1 max 2 állomáson fullra szeretném húzni, és ,,fel-szoftverezni" egy hajót, de az eredeti áron, saját termeléssel. Tervem az összes hajó szoftver gyártása, és a tuning cuccok. A többit amugy is tudod gyártani.
Még igy is el kell gondolkodni, hogy nem rontja-e el a játék összetettségét, varázsát az hogy pl. jumpdrive-ot termelek és nem kell érte menni. Igazából eléggé megváltoztatja a játékot. De mindenki másképp játsza.
Bocs, elég hosszú lett. -
kisviku #6507 Ezt meg köszönöm, megnézem és felrakom.
Az X2-ben nem volt gond a dokkolással, ment a TS/TP ugyanúgy a TL/M1-be, sőt még az M2-be is befért egy hajó.
-
kisviku #6506 Én igazándiból arra gondoltam, hogy tudod ha megveszed a Shipyardon az új hajót,alapból van hozzá pajzs és fegyver.Ez a Vanguard verziónál pl:
Argon Nova Vanguard: 2x/3x AHEPT+3x25 Mj pajzs.
Igaz itt többet is fizetsz érte.
De azért legyen már valami előny is, ha már egyszer 40 milláért megszerzed a HQ-t.Nehogy már egy szar üres hajót adjon amiért úgyszintén fizetsz!
Más kérdés, hogy pl kelljen-e ezért a HQ-nak beszállítanod a szükséges felszerelést (fegyver+pajzs)
Nem kell nagyon tuningolni,de az alap dolgokat azért adja már hozzá.
Jó, rakja rá a HQ,ne gyártsa.Ez csít lenne valóban, arra tessék gyárat venni, vagy megvenni a pajzsokat máshonnan.
Ahhoz, hogy legyen saját építésű hajód, először is el kell fogni egyet.Azt szétszedik és lesz a blueprint.
Hogy mit adjon alapból, pedig meg tudod nézni shipyardokon az I gomb megnyomása után a trade menüben.
Okés,okés, nem kell az automata felszerelés.Végülis legyen egy kis élvezet is.
De mondom, ezek csak ötletek.
Én már annak is örülnék, ha a gyártási időt a felére lehetne valamivel csökkenteni.
Egy M6-ra 5 órát várok...
Namost átgondolom az egészet újra.
- Ha azt akarom,hogy adjon fegyvert+pajzsot alapból,de ne kelljen hozzá beszállítani akkor csít
- Ha meg én szállítom be, akkor ugyanott vagyok mint most.
- Akkor meg ne fegyvert adjon,hanem tuningolni lehessen.Ne adja azt sem, csak be lehessen állítani, mintha egy EQ Dockba lenne a hajó.Ez végülis nem cheat,az EQ Dock amúgy sem használható szarra sem.Drága, kicsi raktár,és ennyi.
- De az viszont okosság lenne, ha a termelést lehetne úgy kontrollálni, hogy egyszerre többet (is)gyártson vagy a gyártási időt felére engedni.
Az igazság az, hogy szerintem azzal van tele a töke a legtöbb embernek, hogy viszi a nyers hajót felszerelni.Ez idő és sok pénz, meg néha bonyolult. -
Van egy script ami lehetővé teszi a TS,TP,M6 hajók dokkolását M1,TL hajókba,nincs cheat a dologban,mert a TP 3,a TS 2,az M6 5 hajó helyet foglal el a méretük miatt,a software ára sem alacsony.Akit érdekel Amaro oldaláról letöltheti,(CisorTech(TM) - Dynamic Bay Configuration). -
goyo2 #6504 Bocs, hogy több hozzászólással irogatok, de igy jutnak eszembe a dolgok.
A HQ-ban az automatikus felpakolásnak van egy hátránya, Mi van ha szét akarod szedni a hajót, vagy blue-printet csinálni belőle. Akkor oda a drága felszerelés. Mert ha leszeded róla ugyis visszakerül rá. Hacsak nem időzítem be, hogy csak 5 percenként szereljen fel hajókat. igy ha szét akarod szedni akkor van 5 perced, hogy lepakolj róla, és szétszedd.
De akkor figyelni kellene hogy hol áll az 5 percben. ez em teccik igy.
Ötlet?
-
goyo2 #6503 A pajzsokat úgy gondoltam, hogy ha oda viszed és van a gyárban akkor rárakja. De nem termeli. Az már elég cheat szagú lenne.
-
goyo2 #6502 végül is miért ne. Nekem ugyis ott vannak a pajzsok is. Legalább azokat is ráteszi magától.
De mi legyen a fegyverekkel? Hajónként kellene egy sablon, hogy melyikre mit tegyen? Ha nincs rá jó ötlet, akkor azt hanyagolom.
Te mit tennél rá automatikusan? Én ezekre gondoltam:
Cargo maxra
Rudder Maxra
Engine tuning maxra
Nav Szoftver
Trader Szoftver Mk1 és MK2
Special Szoftver Mk1
Triplex scanner
Jumpdrive???
-
kisviku #6501 Szerintem inkább a HQ irányába menj.
Azt kéne valahogy módosítani.Legalább az alap dolgok legyenek meg gyártáskor,azaz az eredeti vásárlásakor hozzáadott cuccok.
Gondolok a pajzsokra/fegyverekre.
Egy M2-höz sz*rt sem kapsz egy 125-ös pajzson és jó esetben a Duplex scanneren kívül.
De egy M3 vanguard-hoz mindent.
Meg aztán mindjárt jó lenne, ha közvetlen a HQ-ban lehetne tuningolni.
-
kisviku #6500 Na,ez a másik.Fegyvert sem nagyon gyártok, mármint PPC-t nem.Az összes többit meg kivárom.
Egy idő után úgyis automatikusan "feltöltődnek" a fajoknál a gyárak/EQ Dock-ok.
-
goyo2 #6499 De ha kézzel kéne feltennei a komponenseket, azt meg a DOCK comm menüjébe lehetne tenni. De az megint csak manuális munka. Ha meg már van HQ akkor úgyse a tuninokra sajnálja az ember az aprót. Ugyis mindegyiket fullra húzod nem?
Vagy fenntartasz erre egy külön dockot. Olyan pihent vagyok, hogy hirtelen találtam neki is egy nevet:
Automatikhajófeltuningolóéskomponensgyártó Equipment Dock.
-
goyo2 #6498 Irtam multkor, hogy meg kellene oldani a Hajók tuningját (Engine, Rudder Cargo) saját EQ dockban. Ha simán termelném azt is az EQ dockomban, nem lenne jó megoldás, mert nem limitálja a progi, hogy hajónként mennyit tegyek rá. Ergo egy mamut is száguldozhat akár 8000-el. szép lenne mi?
Szal ha nem figyelsz, hamar túltuningolod a géped.
Ötletem lenne rá, érdekelni hogy szerintetek milyen?
Gyártana a dock ehhez komponenseket, amiket a bedokkolt hajókra feltenne magától. Ehhez még hozzá lehetne csapni (ha az is kész lesz) a hajó szoftvereket stb, vagy amit akarsz.
Igy ha legyártasz egy hajót, beküldöd a mellette levő saját dockodba, az egyből fullra tuningolódna.
Igazából nem egyből, mert reális lenne tuningonként várni pár mp-et.
igy ha olcsón (vagy ingyen) gyártasz alapanyagot, akkor ergo ingyen tuningolsz. Csalásnak szerintem nem számitana, mert csak megszűnne a kötöttség a többi fajtól.
Tudjátok, világuralomra akarok törni.

-
Egyszerre 8 gyár nyomja a GPPC-t meg 4 a BPPC-t + egy csomó FLAK gyár van még egyben és még így is a fegyverre kell váni mert a lóvé előbb összejön egy TITÁN-ra...
-
goyo2 #6496 Jumpdrive kit? Prósza, merazjó! -
goyo2 #6495 Áááá, béna vagyok én ahhoz. -
kisviku #6494 GPPC...hmmm, úgy döntöttem nem fogok nagy hajót gyártani, mert nem lehet kivárni azt az iszonyatos időt,amíg elkészül.
Inkább megveszem, ha kell.
Én úgy csináltam, hogy a HQ mellé a szektorba telepítettem fegyver és pajzsgyárakat.Mivel "nyers" állapotban fut le a gyártószalagról,ezért legalább a fegyver és pajzs legyen meg rögtön.Aztán dokkoltatom egy M1-be és irány az EQ Dock valahol.
Ezt TS és TP és M6 hajónál nem tudom megtenni,mivel nem fér be egy M1-be, itt meg az a megoldásom, hogy veszek vagy 50 db jumpdrive-ot és transporter device-ot, megtöltöm EC-vel őket és ugrás az EQ Dock-ba.
És hogy hogyan veszek 50 db-ot?Nagyon egyszerű.Adott egy M1-es hajó, gyomrában kábé 40-60 db hajó.Dokkolás a Goner Templében,mindegyikre rászerelem és irány vissza a HQ-ra.
Aztán jöhet a Freight Exchange... -
kisviku #6493 Ez igen!
Minden elismerésem!
Nem kéne jelentkezned az Egosoft-hoz programozónak? -
goyo2 #6492 Saját scripttel :-)
Minden gyáramhoz tartozik termékenként egy hajó, ami időnként elviszi (jumpdrive-al persze) a cuccot a HQ-ba.
egy GPPCnél, (ha jól emléxem 8 darabot tud tárolni a gyár) már 1 árunál viszi, de ahol kb 50 cucc fér el, és amugy is gyorsabb a gyártása azokból többet visz egyszerre. Ez nem ugyanaz amikor mondjuk 15% telitettségnél szállit.
Még meg kellene oldani hogy egy gyárhoz elég legyen egy hajó, de sajnos alig van időm játszani, igy nem ez a legfontosabb.
Egyébként a scritp a CDS script átirata. De lehet hogy a hq hoz nem is kell átirni. (Én azért irtam át, mert anno nekem egy TL-be gyűjtötte a cuccokat, amikor nem volt HQ, az EQ dock meg keveset tur tárolni. És a CDS nem engedte a TL-be vagy TL ből szállítást.)
Igazábol nem is tudom hogy a végső átirás a HQ megléte óta nem lett-e ugyanaz mint ami eredetileg volt a CDS script.
(Innom kéne egy kávét, mert ezt elég zavaros lett. )
-
Hogyan tudod rávenni a teherhajóidat hogy 20 szktor távolságból is oda vigyék a cuccost, ne máshova? -
goyo2 #6490 Nekem minden gyártmány a HQ-ban gyűlik. Az nem jó? -
goyo2 #6489 Elvileg lehetne, DE:
A fegyvereknek elég sok alapanyag kell (persze ha reális áron akarod termelni) és ehhez a EQ Dockban nincs elég hely.
Második dolog, hogy az már elég cheat szagú.
Vagy ez is?
-
Olyat nem lehet hogy fegyvert is termeljen? :P
Egy helyen lenne minden, nem semmi könnyítés lenne...
-
dave42 #6487 Hi!
Egy olyan kérdésem lenne hogy melyik szektorba érdemes wheat farmot telepíteni?
ElQre is köszi -
goyo2 #6486 Ja... ez Docking Computer-t termel
-
goyo2 #6485 Elkészült a Gyártó sor 1. darabja
Ára: 1.8 milla
Venni lehet: Paranid EQ dockokban
Telepiteni lehet: saját eq dockra (elvileg többre is, tesztelni kell)
Telepites módja: csak át kell mozgatni a cuccot a dockba
Telepites menete:
kb 5 perc mulva kapsz egy üzit hogy teleptve van a gyártósor (a cucc el is tűnik a dockból.
Felhasznált nyersanyagok:
Microcsip: 1db
Computer component: 3db
Silicon: 5db
(kb olyan árra jön ki mintha megvennéd.)
Termelési idő: 2 perc
Cycrow csomagba tettem, nem kell hozzá más csak a legújabb plugin manager (script installer)
-
SaGa Jr #6484 Az LX valóban elfogható. Nekem is van pár és a tervei is megvannak már. AKárcsak a többi M3+-os gépnek.
Az LX ezek között igen jól szerepel. De szerintem a másik három versenyző sem rossz, bár az Argon változat eléggé gyengus az én ízlésemnek. Akkor már inkább a Paranid vagy a Split verzió. -
kisviku #6483 Remélem Neked van igazad.Tovább szenvedek... :)
-
goyo2 #6482 Csá
Az új Eclips vagy mi se rossz ám. 2x125MW shield! Turretekkel!
Igaz kicsit lassan fordul.
-
mrzed #6481 Tarts ki, el lehet kapni az LX-eket is... nálam már rég folyamatban a sorozatgyártásuk. Jól fordul, 153-as sebesség, 5x25 MJ pajzs, rászerelhetö HEPT-ek, turret-ek.... -
kisviku #6480 Tegnap elmentem Xenon vadászatra.Szerettem volna szerezni egyet az új Xenon LX-ből, ami ugye megfelel az új, M3-at is felülmúló vadászgépnek.
Sajnos nem jött össze, nem lehet elkapni.
Még egy Xenon P-t sem sikerült összehoznom, cserébe viszont 6 L-t és 3 M-et fogtam.
Amúgy a gyártásuk már megy.
Készülő cikkemhez tesztelem az M1-es hajókat elég sok sikerrel.Érdekes a Xenon AI is.
Egy nem túl népes szektorban folyik a teszt, északra Getsu Fune-tól.
Sokmindent megfigyeltem.Először is nem szeretik a műholdakat szektorukon belül.Letelepítettem egyet, mégpedig olyankor, mikor egyetlen ellenséges hajó sem volt.Pár perc (5-10) elteltével kiküldtek egy Xenon L-t, ami kilőtte.Amikor nekimentem bosszúból az L-nek,megjelent a közelében (kábé 20 km-re) egy J is.
Olyan,mintha "segélykiáltásra" jelennének meg.Amúgy nem erőszakosak,de ott vannak a közelben.A J és K hajók 7-8 km-en belül kezdenek ellened fordulni, megfigyelhető a hirtelen sebességnövekedés és hogy szembe fordulnak veled.
Néha kiküldenek egy-egy provokátort vagy járőrt a kapu bejáratához, majd jön egy P néhány L és M társaságában.Úgy manővereznek, hogy lehetőleg a közelben legyen egy nagyobb hajó, így a csata hevében alig veszed észre egy Xenon K vagy J közeledését.
Hogy ezt az egészet miért írtam le, arról fogalmam sincs, csak érdekesnek találtam.
-
Zseblovag #6479 Nos annyit tudok mondani, hogy ha a mercenary küldetéseket csináljátok és eléritek az 5 szintet kaptok ajándékba egy khaak fightert a három béta kyon emitterével együtt.... -
én már csinálom 1000 dolgozom rajta -
goyo2 #6477 A khaak Capture Plugint használod?
Nem tettem fel, mert emlékszem X2 ben volt egy rakat Khaak M3-asom fullossan, és nagyon megbomlott az egyensúly, túl erősek voltak.
Onnantól nem volt ellenfelem. Benyomtam őket egy M1-be, és jártam a világot, 6-7 M3-as leszedett egy M6-ost kb 3mp alatt.
-
kisviku #6476 Akkor viszont nem lehetetlen!Csak hát a fegyver...honnan? -
kisviku #6475 Nem tudom, hogy csinál-e valaki magyarítást.Jómagam és páran itt készítenek kisebb-nagyobb cikkeket,de azok inkább leírások,amik segítenek a kezdőknek/haladóknak.
-
kisviku #6474 Sajnos nem igazán lehet a Khaak Destroyer-t vagy Carrier-t elfogni.Rendszerint az ember (tőlük való félelmében) inkább gyorsan kivégzi.Így aztán nem lesz Gamma Kyon Emitter sem...Ez az egyik ok,amiért nem megy.
A másik, hogy nem emlékszem, hogy bármilyen M1 vagy M2-t el tudtam volna fogni.Sem Xenon-t,sem semmilyet.Bár az X2-ben asszem egyszer fogtam egy J-t,de nem biztos.
Csíttel lehet berakni,de amúgy nem. -
kobra223 #6473 a másik kb. mennyire lesz lefordítva a játék? -
kobra223 #6472 helosztok azt szeretném megkérdezni hogy a magyaritás kb. mikorra várható?
üdv minden x-sorozat kedvelőnek -
Ace McCloud #6471 Csá !
Én a script segítségével jópárat elfogtam, és rögtön kitranszportáltam belőlle a fegyvereket. Érdemes a nyomába eredni és hátúlról sorozni valami gyengébb fegyverrel, akkor a fegyverei rendszerint megmaradnak, és a hullja csak kb 3/4 ig megy le, bár előfordult hogy alíg maradt valami belőlle. Ezután küldtem el javításra, és így már 8 BKyonra szert tettem, és van vagy 3 Fighterem. Azonban az engem is érdekelne hogy GKyont hogyan lehet összehozni. Valaki fogott már el Fighternél nagyobb példányt??