20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • bigapó
    várjatok, nekem van egy extended mod-om. 0.6-os verziószámú. ez mi? most ha én ezzel kezdek egy új játékot, akkor mit kapok? meg melyik fog megjelenni? a 0.7?
  • goyo2
    Kész a script azon része, ami termeli a cuccokat az eq dockba. Most csinálom hogy fel is rakja automatikusan a hajókra, a tuningokkal együtt. De ahogy olvasom, felesleges munka volt.
  • SaGa Jr
    Energiacellást SPP-ből kell venni. Akkor ha ott van sok, nagyjából 12 creditért lehet venni belőle. Eladni meg gyakorlatilag bármely gyártást végző állomáson el lehet. Csak meg kell nézni éppen mennyi van az állomáson a cuccból és milyen áron venné meg.

A legbiztosabb biznisz amúgy pont az energiacella alapú. Ez egy olyan alapanyag, amiből sosem lehet elég, mert minden gyár alapvető igénye és marha gyorsan fogyasztják elfelé.
  • mano1b
    nézétek meg ez miat fog rengeteget változni a játék

Featuring 90 new sectors including:
    - The Solar System
    - New Xenon, Khaak, Pirate, and Yaki Sectors
    - New Goner Sectors
    - New Unknown Sectors
    - And countless new places to explore!

And if that isn't enough, we've also decided to give you a (rough) feature list for 0.7:

83 New Ships:
    - Argon, Terran, Paranid, Otas and Sohnen M0's
    - Full compliment of M7 frigate class ships
    - Full complement of MM6 military corvette class ships
    - An M8 class ship for each of the 5 major races with a special feature per M8, as well as the Otas Custodian shield frigate
    - 7 Ships from X2 brought back, remodeled and refitted by special dealers across the universe
    - Full compliment of Terran ships on sale and active in the universe from M0 down to M5
    - MTS, Military Transport class ships, TS ships with teeth.
    - Pirate Galleon, frigates and 2 unique new Pirate fighter models
    - Otas (a corporation specializing in advanced technologies) will have a full compliment of ships from M0 down to M3, each with special distinctive features.
    - A new race, and 9 ships used by them.
    - A fleet of new Yaki and Goner ships to discover, buy and use.
    - Many other various ships like the Krait, Boron Whale and Xenon P Raider

Xtensive Effects improvements
    - Shockwaves and improved capital ship explosions
    - Added debris in ship explosions
    - New pirate and Yaki engine effects
    - New sound effects
    - And other minor tweaks to all of the 0.6 improvements

2 New Weapons
    - The Paranid Heavy Missile Gun: An ammo base missile launcher capable of devastating long range bombardment
    - The Sohnen Beam Cannon: Limited intel available due to a distinct lack of survivors.

Over 45 New commands and features including:
    - Shipbuilding capabilities on some ships
    - Drone building capabilities on the Argon Griffon Drone Frigate
    - Ship extension upgrade options at player owned equipment docks for fleet equipping purposes.
    - Complex warehouses to increase the amount that can be stored at factory complexes, or for their own stand alone use to store goods.
    - Multiple electronic warfare features on Otas ships.
    - The Otas custodian Shield Frigate
    - Point to Point jumpdrives on some advanced ships.
    - Many other features including installing ship repair facilities on docks and on carriers, setting capital ships to automatically execute tactical retreats when under fire, the ability to deploy scout drones for long range reconnaissance, and much more...

New stations:
    - The huge and ancient Dyson Sphere, under control of an unknown force
    - The magnificent Otas Headquarters built around a series of old mining facilities.
    - New factories for the production of the Heavy Missile Gun and ammo, Concussion Impulse Generator and scout drones.
    - Many larger factories for weapon and ship components production (potentially still compatible with Ashley's XL fabs)
    - Forges producing Terran Electromagnetic Pulse Cannons and Terran missiles.
    - New, distinct Shipyards for the 5 main races

Over 20 New Missions:
    - Including a new Xtended plot involving a new and terrifying race with the player trying to avert a universe shattering war.
    - Multiple ships to discover and interact with within the universe, leading to missions and side quests and general interaction with the universe.
    - Several new BBS missions, including missions to unlock new ships such as the Argon Leviathan.
    - Dangerous new missions into uncharted enemy space

Many other new features including:
    - New wares and features to find and use
    - Much improved AI usage of all ships, leading to more variety and life in the universe
    - various AL plugin options to enable:
    -- Shockwave damage from capital ship explosions
    -- Other independent companies within the universe
    -- Randomized or fixed locations for new shipyards and important stations
    -- Many new stations to find and trade with

• mano1b
    én is ezt váro mert kiváncsi vagyok mi fog változni a forditando szövegbe ezért pihenek most vele a forditásal várom a xtended mod megjelenését mert amit a készitő igért tejesen meg változik a játék a tejes elejétöl minden ez nekem fontos a forditás ra nézve fontos.
  • bigapó
    igen, igaz, de mikor feltornázni sokkal nehezebb és már csak ez hiányzik a HQ-hoz, akkor már zavaró:))
    mondjuk szerintem most újat kezdek, mert újra kellett raknom a játékot és mentésem ugyan van, de ki akarnám próbálni az extended mod-ot.
    apropó mod. csak annyi a teendőm hogy telepítem a script editorral és aktiválom a játék indító menüjében?
  • mano1b
    néz be amaro oldalára ot találsz sok mindent.
  • mano1b
    figyej a hábóru az hábóru netudtad
  • klb
    Az a helyzet, hogy nem elsődleges szempont számomra momentán a gyors meggazdagodás. Mivel új még a játék, így örömmel repkedek össze vissza, és gyönyörködöm benne, illetve próbálok kereskedni.
    A 66 kredit amiatt jött össze, hogy próba képpen energia cellát vettem 16 kreditért, amit örültem, hogy végre el tudtam adni. Ráadásul a custom kezdésén kapott 1000 kreditből nem sokat sikerült venni.
    Éppen emiatt az Ore Belt szektorban felszedtem a 75000 kreditet, ezzel könnyebb lesz elkezdeni a játékot.

Két kérdésem megen vagyon. Az első, hogy lehet-e tuningolni a hajó szkennerén? Ugyanis momentán ha belépek egy szektorba semmit sem látok, össze vissza kell repkednem, hogy megtaláljam a szektorban lévő gyárakat, kereskedelmi központot, stb. És így sem találok meg szerintem mindent.
    A második, hogy ha a szektoron belül keresek egy kontkrét pontot, azt hogy tudom gyorsan megtalálni? Most az Ore Belt-ben lévő kredit konténert úgy találtam meg, hogy a szektor térképét nézve irányítottam a hajót, igy láttam, hogy az adott kordináta merre változik. Elég nehéz volt ez így.

• bigapó
    egyáltalán nem látod rosszul a dolgokat, én is megszívtam annak idején azt, hogy csak paranid és split hajókat támadtam, a béka segge alá kerültem náluk. már akkor rámgerjedtek, ha beléptem a szektorba. az azért nem túl jó.
  • SaGa Jr
    66 kredit? Valamit akkor rosszul csinálsz. :-)
    Elmész a desztillálóba a kérdéses szektorban, majd a megvett space fuelt, az ebben a szektorban lévő trade station-ön értékesíted. Arra figyelj, hogy legyen valamicske készlete azért a desztilláló üzemnek, mert ha csak 5-10 adag létyója van, akkor nem soakt fogsz rajta keresni. Ha meg telíted a trade station-t akkor egyrészt már nem veszik át a cuccot, másrészt meg minél több van valamiből, annál kevesebbért tudod eladni oda.
  • Amaro
    Simán eljut. Elindul északra, néhány forduló csempészet szektoron belül, és van 50 rugója, plusz argon haver lett. Vissza EQ dock stb., felszerelni jobb szkennerrel, tuningolni a gépet, és indulás a hajókért, ha tudja a pozíciókat (ami persze kicsi csalás, dehát ez van). Én minden eddigi játékomat kereskedéssel kezdtem, csak önvédelemből tüzeltem, és bár lassabb így a fejlődés, viszont stabilabb, mert a reputáció együtt emelkedik a profittal. Később (M3 hajóval) már támadtam kalózokat, stb. Tudom, hogy kicsit hülyének tűnök, de nem muszáj mindig agresszívnek lenni :)
  • mano1b
    oda alapon nem jut el mert meszevanak szétszedik mikora oda ér.
  • Bonczi
    Szerintem keresd meg az elhagyott hajókat. Az a reputációdat sem csökkenti :)
  • Lysandus
    Csatlakozom. Amikor pedig már van elég pénzed, kapj el egy super tradert, szereld fel és fejleszd fel universal tradernek. Messze azok hozzák legjobban a pénzt. Azért super tradert, hogy a legjobban megtérüljön az a reputáció csökkenés, amelyet az elfogásáért kapsz.
  • mano1b
    ÉS AD EL
  • mano1b
    ELSŐNEK HAJÓKRA VADÁSZ AZ ELEJÉN AZ JOBBAN FÜZET
  • klb
    Beléje vágtam, a csóró állapot erre nem megfelelő kifejezés. Két órája keringek fel-alá, és sikerült 66 kredit haszonra szert tenni.:):(
    Ráadásul közben az autó pilóta odaverte a gépet egy aszteroidához, és 4500kredit lenne a javítás. Próbáltam elvállalni valami szállítási, feladatot, de visszautasítanak.
    Szóval pofoz az élet, sebaj megyek vissza... izé repülök.:)
  • Amaro
    Akkor erősen ajánlom a whiskey-csempészést, egy északra eső szektorban, mivel a custom game kezdete elég csóró állapot. (Az argon pia Space Fuel márkanéven fut, többet nem írok, mert az már "szpojler" lenne)
  • klb
    Van igazságod ebben a két hajós dologban, asszem belevágok egy custom game-be, amolyan ismerkedésnek.:)
  • SaGa Jr
    Nem emlékszem olyan feladatra amit záros határidőn belül el kellett volna kezdeni. Ami meg olyan lenne az úgyis átvezető videóval azonnal át is tesz a kérdéses feladat következő szakaszába, így választás az nem lesz.
    Igazándiból start után elég megcsinálni mindössze az első esetleg még a második feladatot, aztán majd akkor visszatérni rájuk mikor úgy érzed felkészültél. Az első kettőt azonban azért illik megoldani, mert jelentősen javulhat a besorolásod pár helyütt és ez kihat olykor a kereskedelemre és más területekre is.

Speciel szerintem ugyan kezdőnek pont nem jó a quick start, mert mindjárt a nyakába szakad 2 hajó amivel jóformán azt sem tudja mihez kezdjen. Jobb kezdésnek a normál kezdés.
  • klb
    Ok, így már érthető a dolog.
    Gyakorlatilag a quick az optimális megoldás nekem, a kérdés az, hogy a sztorivonalhoz tartozó küldetések elvégzése időhöz van-e kötve? Érts, ha elvégzek egy küldetést, záros határidőn bele kell-e vágnom a következőbe, vagy elég ha akkor állok neki, amikor kedvem lesz.
    Amaro oldalán regisztráltam, és egy fél könyvtárat már ki is nyomtattam.:)
  • SaGa Jr
    A játékmenet nem nehezebb sehol, legfeljebb többet kell ügyeskedni a gyengébb kezdeti felszerelés miatt. Ugyanaz minden, csak a kezdésben és a reputáció szerzésben van minimális eltérés.

A nem sztorivonalas kezdésnél csak a karakter megítélése és kezdő felszerelése más a starthellyel egyetemben. A pilótának akit megszemélyesítesz semmilyen jellemzője nincs ténylegesen.

Mindegyiknél van egy nehézség is írva.
    A felderítő úgy emlékszem a legkönnyebb. Minden fajnál alapvetően a semlegesnél kicsit jobb helyzetben státuszban kezdesz.
    A kereskedőnél talán a Splitek vagy inkább a Teladik jobb haverok, a többiek semlegesek, illetve enyhén bizalmatlanok.
    Ők ketten ugyanazzal a gyors és pici M5-ös vadásszal, a Discovery-vel kezdenek.
    A gyilkos esetében gyakorlatilag talán csak a teladik nem utálnak és bár jó hajóval indulsz, nagyon kevés a pénz. EGy komoly M3-as split hajóval kezdesz.

Custom esetében semmi érdekesség nincs. Mindenki alapvetően semleges közeli állapotú, kevés kezdőpénz, átalgos hajó a starthoz.

Mindegyik utóbbi esetnél azt csinálsz amit akarsz. Nincs sztori mód így nem is kapsz csak úgy feladatokat sem.

Ha meg magyarul kell segítség, látogass el Amaro oldalára. Ott ha regisztrálsz jó sok olvasnivalót találsz magadnak nem kevés segítséggel egyetemben. Angolul persze sokkal de sokkal több leírás fedezhető fel.
  • SaGa Jr
    A játékmenet nem nehezebb sehol, legfeljebb többet kell ügyeskedni a gyengébb kezdeti felszerelés miatt. Ugyanaz minden, csak a kezdésben és a reputáció szerzésben van minimális eltérés.

A nem sztorivonalas kezdésnél csak a karakter megítélése és kezdő felszerelése más a starthellyel egyetemben. A pilótának akit megszemélyesítesz semmilyen jellemzője nincs ténylegesen.

Mindegyiknél van egy nehézség is írva.
    A felderítő úgy emlékszem a legkönnyebb. Minden fajnál alapvetően a semlegesnél kicsit jobb helyzetben státuszban kezdesz.
    A kereskedőnél talán a Splitek vagy inkább a Teladik jobb haverok, a többiek semlegesek, illetve enyhén bizalmatlanok.
    Ők ketten ugyanazzal a gyors és pici M5-ös vadásszal, a Discovery-vel kezdenek.
    A gyilkos esetében gyakorlatilag talán csak a teladik nem utálnak és bár jó hajóval indulsz, nagyon kevés a pénz. EGy komoly M3-as split hajóval kezdesz.

Custom esetében semmi érdekesség nincs. Mindenki alapvetően semleges közeli állapotú, kevés kezdőpénz, átalgos hajó a starthoz.

Mindegyik utóbbi esetnél azt csinálsz amit akarsz. Nincs sztori mód így nem is kapsz csak úgy feladatokat sem.

Ha meg magyarul kell segítség, látogass el Amaro oldalára. Ott ha regisztrálsz jó sok olvasnivalót találsz magadnak nem kevés segítséggel egyetemben. Angolul persze sokkal de sokkal több leírás fedezhető fel.
  • klb
    Köszönöm a válaszokat!
    Remélem ma lesz időm kipróbálni az új infókat.

Ha jól értem akkor több indulási módozat van. A quick, normal, x-treme gyakorlatilag ugynaz, csak a kezdés nehezebb (kevesebb cucc), vagy maga a játékmenet is nehezebb (erősebb ellenfelek, stb)?

Kezdhetek felfedező, kereskedő, vagy bérgyilkosként, ekkor a sztori vonal elmarad, különböző felszereltséggel indulok, és talán a karakteremnek is vannak jellemzői? Ez miben nyilvánul meg?

És van a custom, ahol se sztori, se spec tulajdonságok, hanem csinálok amit akarok?

Nagyjából ennyit sikerült kihámoznom az angol kézikönyvből.:(
  • kisviku
    Fegyverek:

Ahogy előttem szóló mondotta, van a fegyvereknek energia szükséglete.
    Ez nagyjából a lőszer.Sosem fogy ki, de egy idő után - folyamatos tüzelésnél - lemerül.
    Vannak a fegyverosztályok.Később megismered mindet.Minél nagyobb a fegyver, annál többet fogyaszt,de persze jóval erősebb is.
    Van egy-két egyedi fegyver, amihez kell lőszert is venni.Ilyen pl. a Mass Driver.Ez egy mechanikus nem energiaalapú fegyver, amihez kell a lőszer is.
    Rakéták:Annyi lesz amennyit veszel, értelemszerűen.
    Amaro oldalán találsz egy csomó infót a rakétákról és a lézerekről,amit én írtam.

A fegyverek korlátozottan használhatók a hajótípusokon.A kicsiken általában kicsi fegyvert lehet használni, a nagyobbakon meg szinte mindent.Először nézd meg, kompatibilis-e a hajóddal, mielőtt megveszed súlyos összegekért.
    A nagyobb hajókon nagyobb a fegyvergenerátor is, ez határozza meg a fegyverzeted töltési idejét illetve, hogy meddig tudsz folymatosan lőni.
    A fegyverosztályok kicsi színes kockákkal van jelölve a hajódon.Ezt le tudod hívni a Ship--->Weapons menüvel.
    Nem kell feltétlen a nevüket megjegyezni,elég a színt egyelőre.

A pajzsoknál dettó.Nagyobb pajzsgenerátor=gyorsabb töltési idő.
    A max szerelhető pajzsokat a Ship--->Details alatt találod.Görgesd lefelé és a végefelé ki van írva, hogy 1x,2x,3x,4x,5x,stb Mj pajzs.
  • kisviku
    Hűű a mindenit!
    Megelőztél...

Szép kis válasz.

Kiegészítem azzal, hogy át is lehet ülni a Mercury-ba.Ehhez dokkoltasd egy állomásra és állj be a Busterrel is.Az állomás menüpontjaiban (Station) van egy olyan, hogy 'Change Ship'.Itt lehet átülni.
    Persze, mint teherhajó, nem való vadászatra.Egy darab hátsó ágyú van, ez jó esetben elég arra, hogy a közeledő rakétákat kilődd.
    Az elején sose bocsátkozz harcba, mert sokat veszíthetsz.
    Fedezd fel a világot, melyik nyersanyag mire való,mennyiért adják/veszik,milyen gyáraknak kell,stb.Szépen össze lehet szedni egy rakás lóvét.
    VAGY,lehet venni egy komolyabb vadászt (ehhez persze kell egy két-három millió) és fegyveres feladatokat elvégezni.
    Ugyanakkor találhatsz is üresen álló hajókat, amiket "elfoghatsz" és utána a Tied.
    Egérrel is irányítható, persze ki mihez szokott hozzá.Joy-ban nem tudok segíteni, nem használtam még és most nincs is működőm itthon.
    Van egy érdekesség azonban.A Rudder-t avagy a fordulékonyságot itt, mint extraként tudod megvenni.Ehhez hajóddal dokkolj egy EQ Dock-ba és válaszd a Rudder Optimization-t.Ha ez magas,sokkal könnyebben fordul a hajód.

Kérdezz bátran, azért vagyunk.
  • SaGa Jr
    Vedd meg eredetiben. Olcsóért hozzá lehet jutni és akkor lesz kézikönyved is. Megsúgom nem leszel vele előrébb semmivel sem.

Kereskedés:
    Parancsot adhatsz a térképen is a hajódnak amiben nem te ülsz. Csak kiválasztod és bemész a konzoljába. Ekkor megadod neki hová dokkoljon be. Bedokkol a hajó a kért állomásra.
    Ekkor lenyomod a saját tulajdont kijelző billentyűt, kiválasztod a saját hajódat ami az állomáson dekkol és veszel amit akarsz. Csak legyen a saját hajódon. Aztán kidokkoltatod konzolparancsal és elküldöd egy állomásra hogy adja el a cuccát.

Ez ugyanúgy megy majd mint a vásárlás, csak ekkor te magad manuálisan adod el a bedokkolás után a cuccot.

Sztori, feladatok és pénz:
    A feldatokért, legalábbis a sztorivonalban, nem kapsz pénzt, sem felszerelést. Ezt magadnak kell előteremtened. Vannak pénzes küldetések is amiket felvehetsz az állomások BBS rendszerén keresztül, elvállalva azokat. Teljesítés esetén fizetnek.

Az elvállalt feladatokat mindig visszaolvashatod az üzeneteid közül, így tudni fogod mi a feladat és mikor ér véget. A sztori feladatai esetében mindig egyértelmű lesz a dolog.

Az első feladatod hogy segíts a járőrözésben. Ez átmegy pár rendszeren, lesz egy támadás is, de aztán elérkezel a kijelölt célzónába és ezzel vége is. Bejelentkezik a pap és kéri hogy dokkolj a megadott állomáson, majd keressed fel őt. Ha felkerested majd akkor megtudod mi lesz a következő feladatod.

Ha nem akarsz a sztorival vesződni, hanem inkább tanulgatnál, akkor ne indíts sztori módot, hanem customot vagy a másik 3 variáció valamelyikét.

Fizetős melóknál, amiket sztorin kívül vállalsz el, abból veszed észre a teljesítést, hogy megkapod a fizetségedet és erről egy üzenetet is, vagy csak anyázó üzenetet kapsz mert nem teljesítetted a dolgot.

Energiaellátás és harc:
    A fegyverek energiaellátását nem lehet tuningolni. Minden hajónak van egy laser energy értéke, ami megmutatja mennyi fegyverenergiája van. Az energiafegyverek ezt zabálják le szép gyorsan, mert ezeknek is fix értékük van. Van visszatöltődési érték is. Erről van táblázat Amaro oldalán, de simán a játékban is előhívhatod a saját hajód adatait és megnézheted.

Ha zavar a gyors kimerülés, kapcsolj ki pár fegyvert, vagy vegyél gyengébbeket, azok garantáltan kevesebbet esznek. Csak előbb nézd meg rámegy a hajódra vagy sem a kérdéses csúzli.

A szimulátor esetében egy elég jó hajóban ücsörögve virgonckodhatsz, egy M3-as Argon Nova hajóban. A Buster egy M4-es közepes vadász, sokkal gyengébb a szimulátorban használt gépnél, bár jobban fordul és sokkal gyorsabb.

Harcban nagyon egyszerű pontosan lőni (így rövidebb sorozatokkal kevesebb energiát pazarolni), csak aktiválnod kell a fight software mk2-t, ami quick start esetén alapból van a gépeden. K billntyű lenyomásával mk1-et aktiiválod, újra megnyomva az mk2-t, újból leütve kikapcsolod a harci számítógépet. A 2-es szint esetében kissé rátart a gép az ágyúkkal a célpontra, ha az a célkereszted közelében van.

Nehezebb fokozatokban majd meg kell venned ezt a programot a hajódra külön, mint ahogy ezt kell tenned az új hajók esetében is.

Mindezen infók nincsenek benne amúgy a kézikönyvben, mint ahogy a különféle áruk és felszerelések leírása sem található meg benne, sem egyéb más információk. Ha ilyesmik kellenek, keress rá a neten leírásokra mert mellékelve ilyesmi nincs.

A magyar nyelvű rtf doksiban (ez a lefordított kézikönyv) a billentyűzetkiosztás van benn, a vezérlés, a beállítások kezelése, meg némi kereskedelmi útmutató. Gyakorlatilag ugyanezt tartalmazza az angol nyelvű is, csak ez utóbbiban vannak képek.

Irányítás és harc meg messze a legkönnyebb joystick vezérléssel. Egérre nem igazán van szükség. Én csak billetnyűtzetet és joystick-ot veszek igénybe. Másra nincs szükség.

Ja és a sztori mód esetében 3 kezdési nehézség van. A legkönnyebb a quick. Ekkor egy nagyon jól felszerelt bustert és egy szállítóhajót is kapsz, némi pénzmaggal. Van a normal mód, ahol csak egy közepesen felszerelt bustered van és pénzed, meg van az X-treme, ahol egy gyenge felszereltségű bustered van és minimális pénzmagod.

A quick esetében akár egyből el is adhatod a szállítóhajót és lesz egy nagy halom pénzed. Csak dokkoltassad be a shipyardra és add el. Venni is így tudsz hajókat.
    Quick start esetén ha jól emlékszem közepes ágyúkkal van felszerelve a hajód, ami elég erős, de a buster energiáját gyorsan leveszi, ha nem pontos lövésekkel gyengíted az ellenfelet, hanem csak lősz egyhuzamban.

Normal módnál már a leggyengébb, energiát alig evő ágyúkkal kezdesz, így sokáig tudsz folyamatosan lőni. X-treme esetében ugyanez a helyzet, csak kevesebb ágyúd van.
  • klb
    Ok, ez a kézikönyv kérdés majd kiderül, szól valaki, ha van neki.
    A kezelés mechanikus részére már rájöttem, érdekes ez a joystick kontra egér dolog. Alapvetően joystickkal játszom, de valóban nem sikerül vele finoman mozgatni a hajót, csak egérrel meg elég furcsa játszani. Az első ismerekedést még egérrel csináltam, de gyorsan elrohantam venni egy joystickot. Esetleg a kettő kombinációja a célszerű?

A menük is megvannak, próbálom megszokni őket, de elég szerteágazó egyenlőre a menürendszer számomra.

A kézikönyvet azért hajtom, mert vannak dolgok, amikkel egyenlőre nem boldogulok. Álljon itt egy tegnap esti példa: Quickstarton kezdek, és úgy próbálgatom, bedokkoltam a busterrel, és a mercury val is. Megvettem a Trade extensiont, átpakoltam a mercury-ra, majd kidokkoltam, és gondoltam kipróbálom a kereskedést.
    Na itt jött mindjárt a problem, mert ahogy kidokkoltam, onnan kezdve a mercuryt nem tudtam elérni. Gondolom ha el akarok menni szilíciumot venni, akkor célszerű vinnem a mercuryt, mivel annak van nagy raktere.
    A buster vagy bármely hajó kezelése amiben ülök egyértelmű, hisz abban én vagyok a pilóta, de a többi hajómat hogy kezelem? Egyszerű parancsokat lehet megadni nekik, pl, kövess, menj el valahova, stb? Ha így működik, akkor ezeket a parancsokat hol, és hogy lehet elérni?

Második kérdés, vannak ugye a küldetések, pl az első, ahol a lila gúlákból álló hajókat kell levadászni (bocs, egyenlőre még nem jegyeztem meg a főbb neveket, kifejezéseket:) ), ezekért a küldetésekért kapok pénzt, vagy a tulajdonság fejlesztés a jutalom? Honnan tudom, hogy vége a küldetésnek? Az első végén a squad leader mond valamit, hogy végeztünk, illetve bejelentkezik a pap. Ebből lehet kikövetkeztetni, hogy itt a vége, és kezdhető a következő?

Harmadik, a fegyverzet energiája. Van egy szimulációs mód, ahol össze vissza lehet lövöldözni, itt próbálgattam az irányítást, stb. Ellenben az első küldetésnél mindjárt azt tapasztaltam, hogy leadtam talán egy két teljes lövést onnan kezdve már csak szakaszosan tudtam tüzelni. Ennyit tudna a buster? Vagy lehet valahogy tuningolni a fegyverek energiaellátásán. Igy elég gáz, mert nagyon közel kell jutni, hogy pontos lövést lehessen leadni, ráadásul mire leszedem a pajzsot el is fogy a fegyverekből az energia.

• kisviku
    Más.
    Elég nagy csönd vót részemről a napokban.Ez annak tudható be, hogy elég sokat dolgoztam, meg aztán játszogattam is.
    Fogtam Khaak Fighter-t és Scout-ot,gyártásuk folyamatban, csak kérdezem: minek?
    Nincs fegyver...úgyhogy asszem csítelek majd hozzá.
    Másik.
    Xenon hajókat nem sikerült fognom, legalábbis nagyot nem.De fegyvert azt jó sokat.Nem kell PPC gyárakat építeni, hogy aztán 20 óra alatt legyártson egyet.Ölni,ölni és rombolni.
    Aztán fegyvert lopni.Mekkora szemétség, hogy a Xenon K-ra minden jó fegyvert rá lehet pakolni a sajátokra meg nem igazán.Elöl is van GPPC,lehet A és BFAA is rajtuk...
    De az igazi a következő: A Teladi Phoenix az egyik legerősebb M2 a játékban.A 10 Gj-os pajzsa úgy töltődik, mintha fizetnének érte.Mégis a szemem láttara lőtte ki egy szar K...
    Mennyire rosszak ezek csatában...csak akkor megy, ha én irányítom.
    Harmadik.
    Ez a befolyásoltság dolog szemét módon megy...
    Két eltévedt lövésért már visszacsúsztam egy szintet.Úgyhogy hamarosan kiírtok mindenkit.
  • kisviku
    Jómagam nem és azt hiszem a többiek sem "biztonsági mentéssel" játszanak.
    Én anno Németországból rendeltem meg, nekem angol kézikönyvem van.
    Nem tudok róla, hogy lenne magyar kézikönyv, tekintettel arra, hogy kiadása után másfél évvel jelent meg itthon.

Kezelés dióhéjban:

Billentyűzet, esetleg joystick.A bill.kiosztást be tudod állítani a játékon belül is.A menükben a kurzormozgatókkal és az enter-rel tudsz navigálni.Egérrel tudod finoman mozgatni hajódat, löni meg a bal egérgombbal.A jobbal menüt hozol elő vagy kilépsz az irányításból.
    Más nem nagyon kell.

• klb
    Sziasztok

Nemrég telepítettem fel a Reuniont, és anno nagy Elite rajongóként mindjárt beleszerettem. Teljesen lenyűgöz a kinézete, és összetettsége.
    Ez utóbbi mindjárt problémát is okoz, mivel nagyon nehézkesen megy a kezelés. Amaro oldalán található cikkeket leírásokat olvasgatom, kísérletezek velük, de igen lassan megy a tanulás.
    Ezért szeretném megkérdezni, nincs-e valakinek meg a magyar nyelvű kézikönyve? A boltok polcain található dobozos verzió elvileg tartalmaz egy magyar nyelvű kézikönyvet. Vagy mindenki biztonsági mentéssel játszik?:)

Üdv,
    Coco
  • mano1b
    kőszi.
  • Amaro
    Ebben a fórumban olvashatsz róla részletesen, és le is töltheted.
  • mano1b
    holtalálhato ez a bizonyos X2-X3 konverterr
  • t00kalmi
    Köszike! Sajnos pont ez a szitu!

Üdv?: Kálmi
  • Amaro
    Amennyiben a mentésed 32 bites rendszeren készült, nem fog menni 64 biten. A játék egyébként tudomásom szerint kifogástalanul fut. Talán meg kéne próbálni az X2-X3 konverterrel, állítólag működik X3-X3 mentésekkel is.
  • t00kalmi
    Sziasztok!

Van 1 olyan problémám, hogy nem fut az X3 v2.0.0.2.-es Xp Pro x64 Edition-on, csak a menüig jut el, majd mikor betölteném a kimentést , egyszerűen fogja magát a game és mindenféle hibaüzenet nélkül kilép a windows-ba, mintha el sem indítottam volna. Nincs valami patch x64 windows alá? Sima xp alatt futott! Tudna valaki segíteni?

Config:Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.00GHz, ABIT NI8 SLI, 2GB RAM, 7900GTX, 3*160GB HD (SATA), Plextor DVD writer (SATA)

Üdv: t00kalmi
  • goyo2
    Hát igen, ha lenne napi több órám játszani, akkor lehet hogy ujrainditottam volna, de több hónapnyi játékot, heti max 4-5 órával....
    Nincs nekem 2 életem.

• kobra223
    ?