-
klb #6602 Ok, ez a kézikönyv kérdés majd kiderül, szól valaki, ha van neki.
A kezelés mechanikus részére már rájöttem, érdekes ez a joystick kontra egér dolog. Alapvetően joystickkal játszom, de valóban nem sikerül vele finoman mozgatni a hajót, csak egérrel meg elég furcsa játszani. Az első ismerekedést még egérrel csináltam, de gyorsan elrohantam venni egy joystickot. Esetleg a kettő kombinációja a célszerű?
A menük is megvannak, próbálom megszokni őket, de elég szerteágazó egyenlőre a menürendszer számomra.
A kézikönyvet azért hajtom, mert vannak dolgok, amikkel egyenlőre nem boldogulok. Álljon itt egy tegnap esti példa: Quickstarton kezdek, és úgy próbálgatom, bedokkoltam a busterrel, és a mercury val is. Megvettem a Trade extensiont, átpakoltam a mercury-ra, majd kidokkoltam, és gondoltam kipróbálom a kereskedést.
Na itt jött mindjárt a problem, mert ahogy kidokkoltam, onnan kezdve a mercuryt nem tudtam elérni. Gondolom ha el akarok menni szilíciumot venni, akkor célszerű vinnem a mercuryt, mivel annak van nagy raktere.
A buster vagy bármely hajó kezelése amiben ülök egyértelmű, hisz abban én vagyok a pilóta, de a többi hajómat hogy kezelem? Egyszerű parancsokat lehet megadni nekik, pl, kövess, menj el valahova, stb? Ha így működik, akkor ezeket a parancsokat hol, és hogy lehet elérni?
Második kérdés, vannak ugye a küldetések, pl az első, ahol a lila gúlákból álló hajókat kell levadászni (bocs, egyenlőre még nem jegyeztem meg a főbb neveket, kifejezéseket:) ), ezekért a küldetésekért kapok pénzt, vagy a tulajdonság fejlesztés a jutalom? Honnan tudom, hogy vége a küldetésnek? Az első végén a squad leader mond valamit, hogy végeztünk, illetve bejelentkezik a pap. Ebből lehet kikövetkeztetni, hogy itt a vége, és kezdhető a következő?
Harmadik, a fegyverzet energiája. Van egy szimulációs mód, ahol össze vissza lehet lövöldözni, itt próbálgattam az irányítást, stb. Ellenben az első küldetésnél mindjárt azt tapasztaltam, hogy leadtam talán egy két teljes lövést onnan kezdve már csak szakaszosan tudtam tüzelni. Ennyit tudna a buster? Vagy lehet valahogy tuningolni a fegyverek energiaellátásán. Igy elég gáz, mert nagyon közel kell jutni, hogy pontos lövést lehessen leadni, ráadásul mire leszedem a pajzsot el is fogy a fegyverekből az energia.