20430
-
A dev fórumra gondoltam, ott ígértek múlt hét elején hat napot, de már ott is a Duke Nukem Forever szállóigéjét emlegetik
. Viszont tényleg félreérthető voltam, bocs.
-
amaro oldala->letöltések
minden van, persze csak regisztráció után, de nem kerül semmibe:)
táblázatokat ajánlom figyelmedbe, kinyomtatod és egy mappában ott tartod a gép közelében
alap
Amaro, ezek a táblázatok érvényesek lesznek a 0.7-es mod után is? frissíted vagy hogy lesz? -
fuho #6948 helo én megint letöltötem pár hajot megakartam nézni hogy hogy néznek ki de nem tudtam a programban megnézni 3d ben hogy tudnám megnézni öket?
-
fuho #6947 helo valaki tudna nekem segiteni hogy pontosan mijen kereskedö hajót kéne venem hogy töbet szálithasak pontos név kéne lehetöleg mert még uj vagyok 500000-300000 közöt elöre is köszi -
droidka #6946 Nah, végre most, hogy már van kb 120 millám, így azért már teljesen más az egész! Az első 50 misi megszerzéséig néha eléggé idegőrlő kínlódásnak éreztem a játékot! De ennyi manival már nem érdekel, ha elvesztek pár hajót!... Magasról le-Khaak-álom.Nem kell visszatöltögetni, inkább veszek tartalékba is több hajót, mint azon idegeljem magam, hogy a gép megint mit össze bénázott! Hmm.. már csak egy szintet kell fejlődnöm, és végre, VÉGRE megvehetem életem első csatahajóját!!!!
Volt-e már az X széria előtt más játék, amiben sajátkezűleg lehetett irányítani a nagyobb hajókat????
-
SaGa Jr #6945 Milyen fejlécben kértek 6 napot a kiadásig? Ha a fő oldalon lévőre gondolsz, az 6 napot ígért hogy újra legyen screenshot of the day, nem azt írta, hogy 6 nap múlva lesz kiadva a mod. -
ez a dolog ojan mint a volt főnőkőmtől kérdeztük fizzi mikor lesz ő azt monta hogy holnap de mejik kérdeztük válasz holnap az xtended is mindig csak 6 nap mulva lesz megjelenés ezeknek is a szavahihetősége nagyon kevés??? -
Ez csak egy bejegyzés a sok közül :) Mox hosszú időre eltűnt, nemrég kezdett el újra a modon dolgozni, többek között az utoljára feltett screenshot is az ő munkáját dicséri. Azonban koránt sem biztos hogy ez benne lesz a 0.7-ben, éppen az időigényessége miatt, a tervek szerint ezek a módosítások majd peccs vagy kieg. formájában érkeznek. Érdemes a képekhez tartozó fórumot is olvasgatni, bár ott sincs egyértelmű információ ("lehet, hogy benne lesz, lehet hogy nem"). Az mindenesetre röhej, hogy a fejlécben még mindig az utoljára kért hat napot emlegetik, ami már ezer éve lejárt - csak azért nem idegesít a dolog, mert amúgy se lenne időm játszani. -
Arion #6942 A tegnapi napon a következőket olvastam az XTENDED oldalon (két fejlesztő társalog a fórumon):
Nice model Mox, definitely a major improvement.
I´m surprised, that you started adding stuff to 0.7 now. I hope our waitingtime is only a few weeks, not a few months.
After much practise, swappi ...
Tehát még minimum néhány hét, de lehet hogy hónapok vannak hátra a megjelenésig! -
Lysandus #6941 Ez mind szép és jó, de még mindig nem jelent meg... -
igen jok -
goyo2 #6939 Láttátok az uccsó képet az Xtended mod lapján?
-
klb #6938 Ok, megvan! Köszönöm! -
droidka #6937 C/Documents and settings/*username*/Dokumentumok/Egosoft... -
klb #6936 Megtudná valaki mondani, hol találom a mentéseket? Végigmazsoláztam a játék öszes könyvtárát, de nem találtam semmit.:( Szeretném átvinni egy másik gépre a mentéseimet. -
az miért van hogy neked mostanában az üzeneted végén nagy üresség van? mintha beragadt volna az entered:)
ott hibáztál, hogy nem olvastál vissza a topikban, kisviku és még páran az elején -és persze most is- nagyon osztotta az észt:) -
SaGa Jr #6934 Azért a túl sok UT nem az igazi ám. Egy idő után már egymássla versengenek és jó néhány emiatt csak állni fog és vár a jó fuvarra. Max 10 az ami még különösebb gondok nélkül szép teljesítményen elvan. -
DeviloftheHell #6933 lényegében nem cheat mert nem konzol parancsal csinálod
de a játék élményt vmilyen szinten szétszedi bár az a caargo méret ts hajón mutat jól (x3 editor powa) -
droidka #6932 Hmm... Beállítottam egy Ut-t! Nézem, hogy mit csinál, treníroztattam Power Circleben: eléri seperc alatt a nyolcas szintet, átküldöm térugrással splitbe ahol régebben kidobtam a műholdakat, felcuccol második fuvarra rastar olajjal, kapásból 450 000 kredit tiszta haszon!!!!!
Én meg a fejemet verem a falba, hogy nem próbáltam ki ezt előbb!!!Szegény vakolat, szegény íróasztal!!! :) Gondolná az ember, hogy a gyárakban van a legtutibb pénz, de az elején ez még nem kóser!
Csak ha már tudja az ember, hogy mit hová kell tenni, és hogy melyik gyár a legkifizetődőbb (pl: Reservoir of Tranquillytibe is két talládium üzem)!!!Az univerzális kereskedővel mintha kevesebbet kéne vesződni, és nem kell pluszba kifizetni a gyár és egy második teherhajó árát!!!!!
Szóval az UT az brutálisan hatékonynak tűnik! Eddig tetszik, mint állat!Sok időt elvesztegettem enélkül!!! Veszek ebből még vagy húszat, az tuti!!!
A teljesen önellátó gyárhoz ha XXL-es SPPt érdemes venni, akkor azt egyenlőre még hanyagolom, mert 20 millába kerül, és az nekem még elég drága! De hátha a félig önellátő kajagyárnak is lesz értelme, hogy csak az ECt veszem bele, és telepítek mellé alapanyag üzemet... Remélem!...
Hála az UT-nek és a két talládium üzememnek, végre egyből gyorsabban fejlődök, végre van már egy kis pénzem, amiből már talán lehetne fejleszteni ezt- azt amazt!!!...
Úgyhogy mégegyszer köszönöm a tippeket!!! Megérte bejelentkezni erre a fórumra, hála a segítőkész embereknek!Üdv!
-
goyo2 #6931 Mennyi kreditet adnátok ezért:
Warehouse ( refinery xsp hajó átalakitva,igazábol egy M1 )
Raktárnak használva a paraméterei:
Cargo max: 90.000.000 (alapból 10.000.000)
sebesség: max 2 (jumpdriveal arréb teheted bármikor)
Fegyverzet: BPAC, APPC.
Dokkolni ezek tudnának: m3,m4,m5,TS,TP
Belső hangárja: mondjuk 70
Az árnál vedd figyelembe, hogy 80.000.000 cargó bazi sok pénzbe kerül.
(igaz nekem már nem).
Vagy a második verzió: alapból max cargo sokkal több pénzért.
Mennyire cheat szerintetek?
Meg akarom csinálni, mert elegem van hogy össze vissza tárolom a sok cuccot, amit gyorsabban termelek mint eladok. -
droidka #6930 Így hangzik helyesen: " gyenge gépen is, legszebb beállítások mellett" -
droidka #6929 Bár mondjuk harc közben nyilván gáz a szaggatás, de ha jól meg van írva egy játék, akkor ez szerintem nem lenne akkora probléma, cserébe azért, ha egy újfajta életformát adna! Lesipuskás módon figyelni a harcokat, majd gyorsan bepótolni a készleteket a javításhoz!!!
Pl: az Inependence War 2-re én úgy emlékszem, hogy ott akkori szinten gyege gépen is legyszebb beállítások mellett beraktam kóddal minimum 100 hajót (volt pár nagyobb is!!!), és nem volt ott semmi szaggatás harc közben...
Meg a Homewörld2 is!! Igaz, hogy nem néz már ki olyan jól, de azért az rengeteg(!!!) hajóval sem szaggatott közepes gépen. Mert az direkt arra volt kihegyezve, hogy sok egység legyen a csatában!(Igaz hogy az egyszerűbb, hentelős, kereskedés nélküli műfajba tartozik, de akkor is...)
-
droidka #6928 Igen, az lenne csak a király életforma! A felfedezés, kereskedés, harc mellett, ha a SZERELÉSBŐL, gyűjtögetésből is meg lehetne élni!!!!! Nemcsak annyi, hogy a SAJÁT hajóit javítsa meg az ember!!! Hanem a MÁSOKÉT is!!!!
(A memória leterhelése miatt szerintem ez talán nem lenne sokáig akkora gond, ha a konkurencia is begyűjtené a roncsokat. Adott esetben...) -
droidka #6927 Szevasztok!
Köszönöm mindenkinek a tippeket! Akkor pár univerzális kereskedőt feltétlenül megveszek, hadd növekedjen az argonauták és a splitek bizodalma!
A sima 1 MJ-os pajzs tényleg elgondolkodtató, mert négy faj EQ-dockjaiban is átveszik...
A kajával (rastar olaj)tényleg nagyot lehet szakítani. Legalábbis amikor magam fuvaroztam egy jó 9000-es rakterű Teladi Vulturral, akkor azzal tisztán meg lehetett keresni min. 600 000 ezer kreditet is fordulónként, ha legalacsonyabb áron vettem és a legtöbbért adtam el!De splitben elég erős a konkurencia, úgyhogy ezt majd tán később próbálom meg gyártani...(Különösen ennél csináltam azt a trükköt, hogy mindig figyeltem, hogy mikor dokkol be az ellen, majd visszatöltöttem, hogy a lehető legmagasabb áron adjam el a kaját! Még mielőtt a másik éppen bedokkolt volna...)
Más:
A talládiumot termelő üzemeimet először rossz helyre tettem (Trinity Sanctumba), de azután visszatöltöttem (mert vonósugarat nekem senki nem ad, még ennyi játékidő után sem!!! ): Brühühü!...) és egy szektorral odébb, Preacher's Refugeban már okádja a pénzt úgy, mint eddig még semmi!!!! Szóval a még nálam is kezdőbb iparosoknak ezt erősen ajánlom, mert relatíve egyszerű beüzemelni (nem kell hozzá sokféle alapanyag, és túl magas bizalmi szint sem). A többi hasonlóan egyszerű gyárnál amiket eddig kipróbáltam (EC, érc, szilikon), azoknál többet lehet keresni itt (zéró konkurencia, hatalmas kereslet,)!!! És ebben a szektorban még van asszem' egy 45-ös szilikon aszteroida, amit később még ki is használhatok. Fel is pakoltam ide kapásból egy négy azonos egységből álló komplexet! De lehet, hogy még növelem a dózist...
A nagy hajókkal való automata bányászat lehetősége engem is érdekel, ha azzal is lehetne esetleg sok pénzt keresni, akkor szóljatok!!!!
Bár nekem akkor tetszene jobban a játék, ha minden fejlődés sokkal- sokkal gyorsabban történne! Mert kicsit már unalmas kivárni azt amíg eljutok odaáig, hogy legyen végre egy Titánom, vagy egy Pitonom... ):
Mégegyszer köszönöm a hasznos tippeket! Sok-sok kreditet és szétrobbanó xeno hajók látványát kívánom mindenkinek!!! Üdv!
-
goyo2 #6926 Kár. Jó lett volna, ha be lehetne gyűjteni ércnek. -
A roncsok élettartama csupán pár másodperc, eltűnnek majd maguktól. Szép is lenne egy nagy csatában a roncsokat is kerülgetni - bár a realitás a hosszabb megmaradásuk mellett szólna, a játék motorját mégse ezzel kéne terhelni, gondolta nagyon helyesen a dev team. -
goyo2 #6924 Nem tudtok valamit az Xtended-ben látható roncsokról? Össze lehet majd gyűjteni? Mert ha nem akkor egy idő után beszorulunk a szektorba.
-
NEMTUDOM EZ AZ EXTENDED7 CSAPAT MIT CSINÁL DE HETENTE JOLL ÖSSZE SZEDEM MAGAM IJEN KÉPET ÉN IS TUDOK RAJZOLNI DE A BE IGÉRTMOD ROL MOST HALGATNAK
IGY MIKOR LESZEK KÉSZ NEM TUDOM ELKEZDHETEK SZAKÁLT NŐVESZTENI UGYLÁTOM.

-
klb #6922 Azért pár szóban leírná valaki a magyar fordítását? Plíz! -
klb #6921 Megvan!
Transfer into another ship.
With the new version it is possible to transfer the pilot into another ship. To do this, a special menu a script is available, where you have to fill in the start and target ship as well as the station where the ships should meet. Because of the limitations of the script engine, both ships have to be in space. *Grumble*. Also, both ships should be in the same sector to prevent accidents (crossing enemy sectors).
The new ship, which has to be "empty", i.e. no pilot must be on board, gets the name of the old ship, all important items are transferred, and the pilot is placed into the new ship with all his experience. After this the trader can be started as normal and resumes at the current level. It is not possible to preserve the experience level of the pilot through simple transferring of the MK3 software. If you transfer the MK3 in the normal way, the pilot stays and you take on a new inexperienced pilot when you start the MK3 software.
The old ship gets the name '---'.
Asszem nagyjából értem... -
SaGa Jr #6920 Ha beülsz egy UT hajóba, akkor annak a pilótája bizony ugrott. UT pilóta átrakásról én nem tudok, de lehet hogy csak hiányosak az ismereteim ezen a téren.
Statisztikák terén azt tudom, hogy a pilóta neve mellett mindig ott a szintje is. Ha eléri a 8-at akkor lehet beüzemelni mint UT. Onnantól nem foglalkozom vele többet. Csak hozza a pénzt aztán hagyjon békén. -
SaGa Jr #6919 Nem sok az igazi mágnásokéhoz képest... :-)
231 millió környékén volt mikor utoljára megnéztem (127 órányi játékidővel).
6 UT hozza a lét, 3 másik kinevelés alatt van, mint Local Trader (script). Van 12 gyáram szétszórva (9 XL-es SPP, 2 Crystal Fab, meg a sztoriban kötelezően megszerzendő bánya), mindegyikhez hozzárendelve egy feltöltő vagy egy eladó hajó, amiket korábban lőttem.
Van a HQ-m és gőzerővel dolgozik a vadászok szétszedésén amiket beparkoltam odabentre (amit lelövök és még nincs az adott típusból, az mind ide megy szétszedésre, a többi meg eladásra).
Ja és van 1 db Boron Orca TL bedokkolva a HQ-ra, hogy legyen mivel szállítani az állomásokat.
A HQ nagyobbrészt még üres, de olykor szállítok bele fegyvereket, rakétákat meg energia cellákat, hogy legyen hol feltankolni.
Komplexem nem volt és nem is lesz eztán sem. Nem akarok nagy hajókkal röpködni, mert nem érdekel a lehetőség. Kipróbáltam még régen és nem tudtam ráérezni az ízére. Egy-két alkalommal elbohóckodtam ugyan a nagy dögökkel, de jobb szeretem teljesen uralni a gépet és normális fordulási meg sebesség értékekkel röpködni. A saját magam által kezelt fegyverekről nem is beszélve. :-)
M6 és M7 még elmegy, de a nagyok nem igazán bejövősek. Mivel nincsenek nagy hajóim, így nem különösebben érdekel a nagy, komplexeket igénylő gyártótelep sem a fegyvereik és pajzsaik kiszolgálására.
A preferált hajóm meg az M7. Miután megszereztem csak ezzel röpködtem. Persze hurcol vadászt is magával, hogy ha nagyon cikázni akarok legyen mivel megtenni.
Elröpködök én, harcolgatok, körülnézek mindenütt, nem a vagyonosodás hajt a játékban. Most például a ládákra vadászom az űrben, amik a CIG fegyvereket rejtik, meg bármit amit találni érdemes. Aztán tervbe van véve még a mobil bányászat kipróbálása is, és a Boron hajóm átalakítása ilyen célra ha megoldható. -
goyo2 #6918 Neked mennyi a jelenlegi credited?
-
goyo2 #6917 Nos erre is jó a kalkulátor amit irtam. Megadod benne hogy már mi épült meg, és azt mondod neki hogy autocomplete. Kiszámolja neked hogy miből kell még venned, hogy folyamatosan termeljen.
-
nekem van (volt juteszembe) vagy 25-30 kisebb nagyobb komplexem és valamelyiknek mindig volt valami nyűgje. -
klb #6915 Ez való igaz.
Bazierős hajóm még nincs de a két gyáram kezelése is elvesz anyi időt, hogy nem marad energiám a Novával repkedni. Nekiugrok egy-egy kalóznak, azt irány eladni a cuccokat, de közben foglalkozni kell a gyárakkal is.
Kicsit fejleszteni fogom az UT hajóimat asszem, azokkal nincs sok probléma.
Erről jut eszembe, korábban már kérdeztem, át lehet rakni az UT pilótámat egy másik hajóra? Elég, ha a Trade Software MK3-at átrakom?
Belegondolva, ez nem fog menni, mert "freight excange" csak úgy megy, ha az egyik hajóban én ülök. Azt meg írta vakai, ha beleülök az UT-s hajóba, akkor ugrott a pilóta. Hogyisvanez?
Ugyancsak UT-s kérdés, létezik valami statisztika a pilótáról? Konkrétan arra lennék kíváncsi, mennyi pénzt kalapozott össze. Biztos, hogy összesíti a program, mert ha a pilóta üzenetet küld valami probléma miatt, akkor ott írja, a pióta színtjét, valamnint hogy mennyi kreditiet hozott addig, de ezt külön nem találtam meg. -
goyo2 #6914
-
Apróságok amikre nem figyelsz miközben az armadádat meg a gyáraidat irányítod egy biztonságos szektorban egy bazierős hajóban mozdulatlanul
-
goyo2 #6912 például mik azok a dolgok? -
SaGa Jr #6911 Mert úgy van értelme és úgy élvezetes. Alulról feljutni, nem egy sima mentés konverzióval folytatni. Sok újdonságot ígérnek, amik egy részét nem élvezheted teljességében ha egy multimilliárdos iparmágnásként csöppensz a játékba.