20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Lysandus
    Mi a fene mindenki most ébredt fel? :-))) Kellemes kávézást! :-)
  • Lysandus
    Pontosan erről beszélek én is. Csak kicsit megcsavarva. Amiről kitalálták elméletben, hogy ilyen márpedig nincs, attól még létezhet. A valóság szükségképpen bonyolultabb mint az elmélet, tehát az elméletben mindig lesznek hibák. Kicsit ennek a matematikai értelmezéséről szól a Goedel-tétel. Vagy legalábbis lehetséges egy ilyen értelmezése.

Másrészt az elméleteket is emberek gyártják, mint a progikat, mindkettő egyfajta racionális, axiómákra épülő rendszer, mindkettőben lehetnek hibák. Én a programhibákat, a bugokat mindig a Goedel-tétel bizonyítékaként tekintem. Feltéve, hogy a programozó mindent helyesen és pontosan csinált, attól még a rendszerben előfordulnak olyan hibák, amelyek önellentmondáshoz vezetnek. És a rendszer lefagy, vgy furcsa dolgok történnek benne. Tudom ez egy kicsit mátrixos, de van benne vmi, még akkor is, ha én kicsit nagyon nem szeretem azt a filmet. Nekem a Mátrix túl skizofrén.

Másrészt én is azt mondom, hogy az elmélettel vigyázni kell, a találmányok többsége nem akadémikusokhoz, hanem bicikliszerelőkhöz, lakatosokhoz kötődik. A jelenlegi tudományos élet nekem túl destruktívnak tűnik, kicsit olyannak mintha egyetlen célja az lenne, hogy tilalomfákat rakjon le mindenhova. Lehet, hogy besokaltunk egy kicsit a technikai fejlődéstől? Ez a fénysebbeségnél nem lehet gyorsabban utazni nagyon emlékezetet engem az állítólagos "hanghatárra" a repülésben.

Másrészt ha jól tudom a fény állandó és átléphetetlen sebessége az elméletben nem következtetés, hanem axióma. Azzal magyarázzák, hogy ha valami gyorsabban terjed mint a fény, akkor megsérti az okság elvét. Az elmélet szerint ugyanis a kölcsönhatások során is részecskeáramlás, részecskecsere (vmi mezon vagy bozon vagy a fene tudja mik kavarnak ide-oda) történik, (a mezőelmélet úgymond "túl misztikus" volt) és ezek az elemi részecskék max fénysebbeséggel áramlanak ide-oda. Tehát ha vmi gyorsabb mint a fény, akkor nem lép normálisan kölcsönhatásba, ergo olyan mintha ott sem lenne.
  • droidka
    Ebben van ráció! Én is hasonlóban reménykedem. De ehhez az is kéne, hogy legyenek, gazdaságos, gyors, nagy hatásfokú, olcsóbb hajtóművek, hogy ezt ki lehessen használni...
  • droidka
    Ühümm... Végülis mondhatom magamra azt, hogy lényegében kreacionista vagyok. (Tetszik vagy sem.) Egy kreacionistát pedig nem lesz könnyű meggyőzni arról, hogy a természetben vannak VÉLETLEN programhibák... (Bár persze az, hogy mi minősül véletlennek, az is egy jó kérdés...)

Én per pillanat azt gondolom, hogy nem véletlen programhibák vannak, hanem az eszközeinkkel a világnak csak egy bizonyos tartományát tudjuk vizsgálni, a többit pedig NEM ISMERJÜK!!!! AZT SEM TUDJUK, HOGY MEKKORA AZ ISMERETLEN RÉSZ!!!!!!!!!!!

De észérvekkel engem sokmindenről meg lehet győzni!... Várom a további próbálkozásokat...

• Filder
    off

Néha, a meg-megállások között, vagy a csillagokban gyönyörködés után, kicsit "forgasd" a helyesírási kéziszótárt is, mert a hozzászólásodat rossz olvasni. Egy ilyen mondat(?) már az általános iskolában is biztos bukás.

Bocs az off-ért, de környezetünk tudatos védelme mellett vigyázzunk anyanyelvünk (sz)épségére is!
  • Cowek
    Én egy picit másként látom a dolgokat. Szerintem az emberiség társadalmi formája a legnagyobb akadály. Anyagiasak vagyunk, és valljuk meg hogy a tudomány fejlődése is leginkább a pénz és a hatalom miatt történik. Az egyetlen dolog ami lehetőséget teremtene hogy kilépjünk a világűrbe, az üzleti érdekeltség. Én abban reménykedek hogy egyszer talál valaki egy értékes ásványt, vagy bármit elérhető közelségben, és ez gerjeszti a folyamatot. Sajnos a korlátok ott vannak, hogy még a hosszú távú megtérülés sem garantált, és a kockázati elemzésről nem is beszélve.
    Kicsit gazdasági szempontból is elemeztem, a politikát meg szeretném kihagyni, mert túl egyszerű emberek irányítják a világot... (illetve a Földet )
  • droidka
    Természetesen matematikai úton való megközelítése a dolgoknak nyilván néha nélkülözhetetlen! De sajnos néha a lényeget ebből kifolyólag szerintem egyesek hajlamosak feleslegesen túlbonyolítani!!!! Meglátásom szerint...
  • droidka
    Minden csak nézőpont kérdése.... Nem értek ehhez!És nem is akarok úgy tenni. De a számelméletnek mi köze van a KÉZZELFOGHATÓ VALÓSÁGHOZ, A TAPASZTALATI DOLGOKHOZ??? A matek tudtommal csak HELYETTESÍTŐ fogalmakat használ. Nagyon nem vagyok híve az ilyen szigorúan elméletben működő (vagy nem működő) dolgok tapasztalattal való összekeverésénék!!! Mert az hogy mi működik elméletben, annak sokszor köze nincs a valósághoz...
  • Cowek
    (De jól nyomjátok Alig várom a folytatást)
  • Lysandus
    Már hogyne lennének. Valami ilyesmivel foglalkozik a Goedel-tétel is.
  • droidka
    "Ha jól belegondolunk, akkor a repülés is egy trükkel - vagy ha úgy tetszik a természeti törvények között fellelt buggal - kezdődött"

Hmm... A termászeti törvények között NINCSENEK bugok, programhibák. Szerintem. Csak korlátolt, ostoba emberek vannak.Abból viszont rengeteg.(Na nem mintha én mindig olyan okos lennék.)
  • droidka
    "Az univerzumnak megvannak a maga szabályai - és nyilván a trükkjei is, amivel kiskapukat lehet nyitni."

Csak az a gáz, hogy ezt sajnos nem akarják elfogadni azok, akik "fentről" osztják az észt. Még ha az ellenkezőjét is állítják... És ez az ami megöli a fejlődést.
  • droidka
    Erről én is hallotam. Csak először a küztudatban elterjedtet mondtam inkább, mint az Ezékiel próféta által leírt gépet.
  • fuho
    sokminden van amit mi már nem élűnk meg lehet joblesz lehet roszab mi anakörűjűnk hogy most élűnk viszonylag nyugodt idöben én például idönként megmegálok és körűlnézek megcsodálom azokat a dolgokat amit hétköznapinak látun pl:két kiskutya jácik vagy nyáron esténként akár hajnalig is nézem a csilagokat nézem nagymamámt miközben a kiskertben gyomlál és tudom hogy betegeskedik de mégis csinálja még ha nagyon roszul érzi magát akor is csinál valami és nem titkolom én sokmindent megcsodálok és ahogyészreveszem magym hogy megálok és megnézem (ez most kicsit öszefűgetlen mondat volt) valami kűlönös elégedetség fog el gyönyörűnek látom azokat a dolgokat amik hétköznapiak például amikor a nap lemegy ahogy vörösesre festi az eget kis apro cseprö dolgok de mégis leirhatatlanul szépnek látom máskor elsuhanok melete de ha megálok orákig tudom nézni az utcán jáco gyerekeket ahogy gondtalanul fociznak meg ijenek (nem tudo de én szeretem az ijen pilanatokat)
  • Lysandus
    Egyetértek. Ha jól belegondolunk, akkor a repülés is egy trükkel - vagy ha úgy tetszik a természeti törvények között fellelt buggal - kezdődött. Arra kellett rájönni, hogy ha fel akarnak szállni, akkor a szárnnyal ellátott gépet nem felfelé kell hajtani, hanem előre. Ma már persze vannak helyből felszálló gépek, de hajdanán a motor feladata a szárnyon szükséges felhajtóerő előállítása volt. Szóval nem lebecsülni a programhibákat! :-)

ui: a motoros repülés tulajdonképpen nem a Wright fivérekkel kezdődött. Volt egy Gustav Weisekopf nevű német, aki kivándorolt Amerikába, ott Gustav Whitehead-re változtatta a nevét, és már 1901-ben repült a gépével. Biztos volt aki látta a rekonstruált gépét és a repülését a Discovery-n.
  • DeviloftheHell
    ehez magányvéleményhez hozzá szólva én még szeretnék is egy saját hajocskát amivel repkedhetek odakint föleg ha van jó erös pajzsa :)
  • Amaro
    Van itt jó pár rokon lélek, szerencsére.

Sok más, most már marhaságnak minősíthető dolgot mondtak/írtak hajdanán, teljes meggyőződéssel. Ma is elhangzik sok tudományos alapokon nyugvó megkérdőjelezhetetlen kijelentés, ami aztán porba hullik hamarosan. A qvantumfizika érdekes fejtegetéseit figyelve pedig semmi se lehetetlen, én (szigorúan megalapozatlan magánvélemény következik) nem tartom lehetetlennek, hogy még életemben landol valami/valaki azon a bolygón. Az univerzumnak megvannak a maga szabályai - és nyilván a trükkjei is, amivel kiskapukat lehet nyitni. Belegondolva öregapám világképébe megdöbbentő, mennyit szélesedett az enyém, és milyen maradi begyepesedett őskövületként fog rám gondolni az unokám - hogy ez mégse legyen így, részemről inkább teret hagyok minden izgalmas elképzelésnek.
  • Amaro
  • droidka
    Ja, igen! És az első repülésük után egy amerikai műszaki "szaklapban" azt írták, hogy a motoros repülés NEM LEHETSÉGES!!!!
  • droidka
    Ebben rokon lelekek vagyunk.

Azt meg hogy mi minősül fizikai képtelenségnek, azt mire alapozod? Száz éve a nagyokosok még azt tanították az egyetemeken hogy: "Levegőnél nehezebb tárgy nem emelkedhet fel a levegőbe!!!'- Lord Kelvin 1896 R.I.P.

Aztán az első repülőgépet olyan emberek csinálták meg (a Wright-fivérek), akiknek még érettségijük sem volt, akik biciklik gumijainak foltozásából tartották fenn magukat!!!!
  • fuho
    ki mit szeret legjoban az x3 ban?
  • goyo2
    Plyaer Owned Shipyard

Még nem teszteltem (már 2-3 hete nem játszottam.)
    Állitolag tud bluprint alapján állomásokat IS gyártani.
  • erdos
    hehe, van aki még emlékszik a legendákra...
    ma rendreltem meg a Pirx kapitány kalandjait DVD-n, az lesz ám a nosztalgia
  • kisviku
    Igen, és "nem állunk meg senki kedvéért" avagy "we brake for nobody"
  • erdos
    Mint az Űrgolyhókban,
    fénysebesség
    eszméletlen sebesség
    értelmetlen sebesség
  • kisviku
    Fizikiai képtelenség, hogy valamit olyan sebességgel mozgasson az ember, mint a fény.Ha már ez megvan, akkor már csak az a 20 év kell mire odaérünk...
  • mano1b
    én találtam párat de nekérdezd hol mert ez nemost volt de épiteni bármejik be épit hetsz de véd rendesen mert hama megtalálnak ha nem figyelsz az ellenségre.
  • fuho
    azt szeretném kérdezni hogy vanak ijen űres szektorok oda telepithetek álomást? és mijen álomásokat lehet egy tejesen űres szektorba leteni?
  • Lysandus
    Ámen.
  • fuho
    ezt szerintem hagyjuk a béke érdekében
  • BEAST #7040
    latom nem erted, a topic bekeje erdekeben nem magyarazok
  • fuho
    az egyáltalán nem biztos hogy ez lehetetlen hogy eljusunk adig a bojgoig mindent csak akarni kel most még nemfoglalkoznak vele meg sem eröltetik magukat hogy eljusanak ara a bojgora de ha a szenyezés amit minden nap csinálunk elviselhetetlen lesz akor hidjétek el rövid idön belűl lesz ojan hajo amivel nem kel ojan sok idö hogy eljusunk adig minden csak akarat kérdése?
    és valoszinűnek tartják hogy a bojgon már van kifejlet élet álatok és talán egy fejletlen civilizácio ezt valamék oldalon olvastam.
  • fuho
    atol még valaki nem gyerekes hogy belegondol mijen lene ha csak akor haladunk elöre ha merűnk nagyot hajmeresztöt álmodni és teni érte hogy megvalosujon ha már megprobáltuk akor is nyertűnk szerintem.
  • mano1b
    ugy ahogy mondod kinek nem tecik jácon másal nem.
  • kisviku
    Háát, én...no én nem tudom...
    Szerintem szinte ugyanaz, mint az Elite, amit én anno C64-en és Amigán is játszottam.Csak ez a XXI.századi verzió.
    Itt is van docking computer meg alá zene...
  • mano1b
    ebbe igazad van de az a baj hogy az elite 2hőz csak hasonlot tudnak irni de ojant már nem 1-2mb nem lehet ijent irni sajna. már nemigen van ojan programozo mint régen változnak az idők de az x3 edig a legjobb mind kőzüll
  • BladeW
    Na ez az amit en pl imadtam, az Elite2-3-ban ...es amit sajna nem talaltam meg az X3-ban (sem). No offense, csak ugy kijott
  • mano1b
    az hogy sokmindenről lehet csevegni egymásal de egyesek nem értenek ehez ember nemtudtad hogy tág a világ és mindenki elfér benne.
  • kisviku
    Ejj,ejj be elkeserítő, hogy így elfajultak a dolgok.Itt nem volt természetes az egymás fikázása.Legalábbis én próbáltam ezt az állapotot fenntartani.A többi topicban lehet egymást ba*ogatni,de itt ne, ha lehet.

Az álmokról.

Őszintán szólva érdekes lenne ez a valóságban, de egyelőre az emberiségnek már az is álom, ha eljutna a közeli Holdra egy olyan stádiumba, hogy egy kisebb kolóniát építsen.Az űrutazás eme részét, hogy távoli bolygókat ismerjen meg az ember, mi már nem fogjuk megérni.Még gyermekeink sem, talán unokáink.
    Én már annak is örülnék, ha lenne egy civil űrjárat vagy legalább civilek is kijuthassanak egy másik világba.Amit a mai sci-fi- filmekben lát az ember, az valóban egy álom.Némelyik elég borzalmas jövőképet vetít, köszönhetően annak hogy mi, emberek olyanok vagyunk, amilyenek.
    Ami a legvalószínűbb, hogy a kiborgok és a robotika előbb jelen lesz társadalmunkban, mint egy komolyabb űrutazás.
    Nézzétek meg az újonnan felfedezett bolygót, ami hasonló a Földhöz.De hogyan jutunk el oda?
    A mai csúcsszuper technikával is évszázadok alatt jutnánk el.20 fényév?Hogyan?Miként?

Az álmod természetes barátom.Fiatal illetve gyermekkorban az emberi gondolkodás eme módja természetes.Mindenkinek vannak álmai.Ettől (is) különbözünk az állatoktól és más élőlényektől.Én is sokszor elképzeltem már magam egy X-hez hasonló univerzumba.Én oly' sokat játszottam vele, annyira bele tudtam magam élni, hogy a könny kicsordult szemeimből egy-egy résznél.Ha magányos vagyok vagy újra vágyom vagy nyugalomra, ellátogatok ebbe a mesebeli kreált univerzumba.Én ezt nem titkolom.Csodálattal tölt el és elérzékenyülten bámulom a csillagokat, amik csak rajzok, de gondolataimat, álmaimat kiegészítve egy másik világba reptet.Amikor belépek egy szektorba és a bordós csillagköd látványa fogad, távolban egy ismeretlen bolygóval, egy ismeretlen világgal, és mindenhol síri csend, az nagyon megnyugtató.Aztán ezt megtoldja az a zene, aminél kellemesebb, relaxálóbbat még nem hallottam életemben.
    Nem először hallják az itteniek ezt a gondolatsort.Én ilyen vagyok.

• erdos
    Mi tetszik ennyire a mostani ovikban?