20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Bucser
    Apró kérdés: Az XTM moddal lehet együtt használni más scripteket vagy bezavarnak a működésébe?
  • Bucser
    droidka. ÉS a flying fortress kettőben hány darab géppel repülhettél és azokból mennyit teremeltél meg te magad és különben is hány szektor volt bejárható térkapukkal?

Egyébként a Flying fortress 2 jó kis játék, de ha szimezni akarsz akkor inkább Il-2 sturmovik vagy Flight simulator.
  • erdos
    Én felraktam a scripteket (amit a 0.7-hez felajánlottak az XTM oldalon) és szépen elindulnak a custom kezdések is.
  • chassius
    egész jó ez a mod.
    bár más custom hajókat (ahogy észre vettem) nem lehet belerakni a game-be.
  • SaGa
    A kabint hogyan csalod elő? Én csak a hajó orrát látom...
  • bigapó
    63 új üzenet tegnap este óta, de fele az flém!

kicsit álljatok már le a mellédumával légyszi, erre vagy keressetek másik topikot vagy csináljatok hozzá! akinek nem inge nem veszi magára...
  • SaGa
    Pár megjegyzés:

Ha fentvan a Community extended pack (amivel mennek Cycrow scriptjei), akkor nem tudom a Custom game-ben az XTM kezdéseit indítani. Nem látszanak. Az okát nem tudom, teljes újratelepítést is próbáltam, nem megy. Az indító panelben egyébként sem aktiválódott a "válassz mod-ot" gomb, de az XTM megy, a beállításokban ott vannak a beállítandók. Akinek a "fizikai hatások" hiányoznak, kapcsolja be azt a verziót, ahol a melletted robbanó hajó rongálja a tiedet is...

De tulajdonképpen mindegy is, hogy megvannak-e ezek, mert az XTM által berakott kezdési lehetőségek eléggé messze vannak tőlem.
    Az egyik droidka kedvence lehet. Milliárdokkal rendelkező iparmágnás. A másik is: Split hadúr, 5 hajóval. Ez utóbbival azért nem olyen egyszerű kezdeni, mert egy Khaak szektor közepén indul. A kalóz geenerálist nem próbáltam...

Amivel én próbáltam kezdeni, az a Yaki "áruló" (szeretem a magányos harcosokat). Igen jó, bár marha lassú hajót kapott, de van egy kis bibéje a dolognak: a Yaki rendszerek belsejéből kéne valahogy elpuconi, de sem seta, sem jumpdrive nincs, ellenben a legközelebbi nem Yaki szektor minimum 3 térváltásnyira van bármelyik irányban. Az összes Yaki rám vadászik. Egy alkalommal sikerült elérni egy külső szektort, de az ugrókapu belépő pontján egy spéci állomásszerűség várt, ami azonnal rommálőtte a gépemet, így igazából fel sem ismertem, mi volt az. Mivel sehol sem tudok leszállni, mentés sincs, míg ki nem menekülök a barátságosabb szektorok valamelyikébe.

Lemondtam az XTM küldetésekről és visszaraktam pár scriptet.

Race Military
    Race Invasions
    Mercenaries Guild
    Bounty Hunter Guild
    Assasins Guild
    BBS overtune
    BBS missions
    Advanced Asteroida scanner
    Local(?) trader

Eddig nem vettem észre gondot

Még egy megjegyzés: ez nem egy FPS, hanem egy gazdasági szimuláció, harccal fűszerezve. Az összes agyalás, ami FPS-sé tenné (sniper űrhajó...), marhaság. Ez az Elite világa, nem a Counter Strike-é...

Az XTM látványvilág szebb, mint az eddigiek, a robbanási effektek jópofák, a hajók ugyn húznak maguk után csíkot, de nem a fél szektoron át, ellenben a rakéták nyomvonala jól látszik, ami hasznos.
    Ha 10-re teszem a SETA-t, akkor beszaggat, ha 6-on hagyom, nem. Nagy hirig közben még nem láttam szaggatni, igaz, még olyan nagy verekedésben, ahol több mkint 30 hajó veri egymást nem voltam. A korábbi változatban az ilyenek már rendesen akadoztak...
  • erdos
    Elég izgalmas kezdések vannak a 0.7-ben, még azt se tudom melyikkel indítsak, annyira jó mind. A kalózos már kezdésnek igen necces, azt próbáltam :-)
    A boron task force se lehet rossz, be az utolsó mikor újra kell húzni a birodalmad.
  • chassius
    te győztél droidka.
  • dimre
    Mégsem jó, annyira bekattantam a látványtól, nem figyeltem eléggé.
    Grafikailag látszanak az állomások az újjak, és találtam egy-két kalózhajót, melyek szokatlanok voltak a régiekhez képest, viszont nem találtam a shipyard kinálatában egyetlen új hajót sem, ezután kaptam egy messagét, miszerint nem megy az xtended, inditsam újra a játékot.
    Szóval igazad volt.Originalban tökéletesen mükszik.
  • dimre
    Szerintem próbáld ki az XTM-t, és megváltozik a véleményed,az X fizikai modelljéről.
  • droidka
    Meg az is még nagyon vad volt, amikor a Schwalbe nekiütközött az egyik B-17-nek, egy ezredmásodperc alatt szértrobbant mindkettő!! De ahogy zuhantak, az alattuk lévő harmadik gépet is elkapták!!!...

Ilyenekről csak álmodhattok, ti kis X -lábúak!
  • droidka
    Meg ha azt a szimulátort látnád Chassius, amit B17-Fliyng Fortress 2-nek hívnak, hogy az mire volt képes fizikai gyorsító, meg minden marhaság nélkül, akkor amikor az megjelent (tán 2001 körül vagy mikor nem tudom pontosan), akkor szerintem minimum összecsokiznád magadat örömödben, lefogadom!!!...

ÁHHHHHHH, olyan király fizikai modellel volt az megáldva, hogy eszem megáll!!!Ahol belelőttem géppityuval a szövetséges bombázóba, ott lyuggatta rongyosra! A lyukakon keresztül átszűrődött a kék ég, vagy a napsugár, amilyen szögből épp néztem... Meg a mátrixos időlassítás funkciónak köszönhetően ki lehetett piszkálni a Me-262 hajtóműveit tetszőlegesen... Jobb vagy baloldalit... Oszt'annak megfelelő oldalon következett be a robbanás... De természetesen a szövetséges bombázókon is szépen le lehetett tesztelni ezt az effektet... Ahogy pattogtak szét minden irányba a golyók!!!

Úgy zuhant le pörögve-forogva, mint a nemtudommi'!!!Szóval, hogy nagyon reálisan, mint a filmben (Memphis Belle).

Volt olyan, hogy bevittem a madárkát zuhanásba, oszt' leszkadt a túlterheléstől a szárnya!!!!...

Meg a náci kamikaze nekiment, LEVITTE a függőleges vezérsíkot, oszt' még úgy is tudott továbbrepülni!!!... (Mert a B-17 híres volt a hihetetlen túlélő képességéről!)

Meg volt olyan, hogyha túl sokáig lőttem, akkor besült a géppuska... Ez akkor volt különösen "mókás", amikor jött szembe 4 db Me-262... Azt ott ütögethettem, hogy induljon má' be...

(Pl:X-wing Allianceban is ki lehetett lőni a csillagromboló lézerágyúit...)

Szóval az X fizikai modellje ezektől a lassan már kőkorszakinak számító játékoktól azért sajnos fényévekre le van maradva!!! Sőt, igazán nincs is neki!

Azt a "csak a NASA gépein futna egy ilyen" azt én nem hiszem el teljes mértékben, ezek tükrében!!!...
  • dimre
    A kabin kinézetén is érezhető a grafikai "javítás".
  • dimre
    Ja, direkt kipróbáltam,látszik minden. Arra leszek kiváncsi, hogy az új hajókban "ülve" fog-e müködni (M3,stb).
    Remélem, igen, mivel sablonszerüek a kabinnézetek,
    talán az új tipusoknál nem (M8,M7).
  • Lockheed
    Hmm az érdekes! És látod is benn az új hajókat meg állomásokat?
  • dimre
    Sikerült, csak megint hülye voltam az emp-t nem raktam vissza, ezzel együtt elindult.(???)
    Nekem alapból az xtm indul, nincs benne a "10" nevű mod.
    A 2.0.0.2 verzió van kirva felül, ha elinditom, az XTM kép jön be elsőnek.
  • droidka
    Az nem jött be. Csak azért néztem meg, mert Star Wars!!!

RTS-ben is előbb-utóbbb az X lesz a király!!!(Minél előbb lelopják a HW2 pofonegyszerű flottairányítási szisztémáját (egérrel mindent!!!!), annál hamarább... Nemcsak az űrszimulűtoroknál!!!HAHAA!
  • Lockheed
    Figyu elmondom mire gondoltam. Nem is fog menni együtt semmiféleképpen, ugyanis ha az XTM -et akarod futtatni akkor mielőtt elindítod az X3 -at bejön egy startup menü, és ott a SelectModPackage menüponton belül a "CockpitCallBack" mod <HELYETT> a "10" nevű modnak kell kiválasztva lennie! Ez a "10" lenne az XTM! És mivelhogy 2 modot nemlehet futtatni egyszerre így választanod kell. Úgyhogy szerintem nem fog egyszerre futni... :)
  • dimre
    Még bűvölöm,eddig még nem sikerült elinditanom a belső nézettel.
    Nem tudom miért de az inditóablakban is csak a 2.0.0.2 verziót jelzi.
    Az originalban simán megy.
  • dimre
    Szerintem nem bánod meg, van mit apritani, és felfedezni, és a grafika,mint irtam.
    Nekem egy 3 éve összerakott gépem van, de mintha kicserélték volna.
    (Mellesleg az x forum egyik tagja egy 4000£ értékü pc-vel rendelkezik, kiváncsiságból megnézném mire képes,valószinű nem izzasztja meg a játék)
  • droidka
    Most veszem észre, hogy még csak 2007-et írunk!!!
  • Ace McCloud
    Hi !
    Meg szeretném változtatni a hq -t hogy a gyártásért ne kérjen majd pénzt. Valaki már írta hogy dolgozzam meg a 9.cat,9.dat filet a mod managerrel.
    Sajnos mod managerre még nem akadtam, ezért megköszönném ha leírnátok a pontos kivitelezését, ill hogy mivel lehet ezeket a .cat, .dat filekat szerkeszthetőre szétszedni.
  • Lockheed
    ÖÖ nemkell kiválasztva lennie véletlenül az XTM -nek hogy fusson ?
  • dimre
    A belső kabinnézetes moddal sem indul el.
  • Lockheed
    Attól félek csak, hogy az időről-időre leeső államra rá ne lépjek! :)
  • droidka
    Talán csak a kapuk pontos elhelyezkedése az, amit jobb lesz felfedezni!!!..
  • droidka
    Nem sértődtem meg, kíváncsi vagyok ki miket tapasztal!!!
  • dimre
    Már irni, és válaszolni sem tudok, mert lenyügöz a látvány.
  • droidka
    De várjál! Aszem' az Elite 2-ben már volt ilyen!!!!!... 92'-BEN MÁR LE LEHETETT SZÁLLNI A PLANÉTÁKRA!!!!!!...

2008-ban akkor vajon miért nem lehet???!!!Meg ott volt állítólag időjárás-szimuláció is!... (Bár én már nem játszottam azzal, csak hallottam róla, meg hogy megbukott.)

Meg nyilván a maiaknál gyengébb volt a grafikája, oké. De akkor is!

Nekem tehát úgy tűnik -a laikus szemével-, hogy azért a mentalitáson is múlik pár dolog, nemcsak a hardver a lényeg!... Nem?
  • dimre
    Köszi, pont azt nem találtam.
  • dimre
    Bocs, elszúrtam a spoilet.
  • Lockheed
    [] - szögletes zárójel...
  • dimre
    {spoiler}első csatám igen élvezetes volt, annak ellenére, hogy vesztettem,( Xenon LX ellen Busterrel)grafikailag le a kalappal a készitők elött. A kilött rakéták látványa (egy kék csík),vagy a hajó megsemmisülése (szétrobban darabokra, ez remélhetöleg droidkának is tetszeni fog, nem sértő szándékkal irtam, s valószinűleg az ellenfél MI-re sem lesz panasza,szerény tp-m szerint napi 5 óra Xtended edzés kezdetnek...){/spoiler}
  • droidka
    Persze nyilván lennének olyan kívánalmak, amiket plusz PPU vagy egyéb extra hardver nélkül bajos lenne megcsinálni (háááát a bolygóra leszállás...)! De azért -amint azt láthattuk- vannak olyan effektek is, amikhez nem feltétlenül kellettek ilyenek, és mégis a játékélményt a százszorosára megdobták!!!...
  • droidka
    Abszolút nem értek a programozáshoz, de már ha láttam olyan játékokat, amikben egyész jó sérülés-effektek voltak, akkor azért én nem hiszem el azt a mesét, hogy a viszonylag jó, tűrhető fizikai modell csak és kizárólag a legújabb, legdrágább gépekkel valósítható meg!!!...

Persze, persze a gyártók szeretnék is ezt elhitetni a vásárlókkal... Vedd csak meg a plusz száz rongyba kerülő PPU-t, miért is ne???
    Persze nyilván shozzáadna valamit, azt nem mondom!!! Deha már tíz évvel ezelőtt, PPU nélkül is elég faja dolgokat ki tudtak hozni az akkori hardverből!!!...
  • droidka
    Meg a Half- life 2 is egy korrekt volt ilyen értelemben: szép grafika, sirály fizika stb. Közepes gépemen 120 fps-t produkált... Igaz, hogy ott nem volt sok egység!!! De akkor is!...

Ha azokat korrektül megírták, akkor más játékokat miért nem csinálnak meg igényesbbre??? Ez van.
  • droidka
    Ha jól tudom, Carmack a sufnijában fejlesztgette a Doomot, de vajon miért nem az akkor menő programozók voltak azok, aki forradalmasították a játékipart???... (Bár erről nem olvastam sokat.Nem tom' pontosan hogy történtek a dolgok.)
  • droidka
    Meg én láttam pár olyan játékot, amiben azért voltak próbálkozások a jó fizikai modellre... Pl: M1 Abrams Tank Platoon2...

98'-as cucc, ez egy elég jó katonai szimulátor volt! Igaz,a katonák ilyen pixelemberkék voltak (amíg szét nem kentem őket) de a házakat és a tereptárgyakat is szét lehetett több darabra lőni!!!... A tankról lerepült néha a tornya... Meg nem volt mindegy, hogy milyen irányból vittem be a találatot (és hogy milyen lőszerrel) pl: előlröl három-négy, oldalról kettő, míg hátulról elég volt egy lövés is a páncél vastagságától függően!!!

A lövedékek ballisztikája gyakorlatiag tökéletes volt!!! Olyan szépen pattogtak minden irányba a géppityu lövései a tankok páncéljáról, hogy csak na!... Ha én kaptam találatot, akkor aszerint sérült a tank része, ahol becsapódott a lövedék pl: kilőtte néha a lövészt az ágyúval együtt, néha a parancsnoki szenzort, stb... Mindezeket egy majd' tíz évvel ezelőtti játékban, gondolj bele!!!!...

Kérdem én: az X-ben ilyen és ehhez hasonló effektek vajon miért nincsenek???

Meg ha belegondol az ember, nyilván valahol a videókártya gyártóknak az az érdeke, hogy minél több cuccot adjanak el, hogy félévenete vegyél új kártyát... Nem az, hogy a legújabb játékok is tökéletesen fussanak a régi gépeden!!!...

A kiadók pedig sokszor nem favorizálják szerintem a szellemi újításokat(néha érthetetlen módon nem ismerik fel a lehetőségeket), mert csak arra adnak néha pénzt ami már eddig is bevált... Nem akarnak kockáztatni néha... (Bár nem látok ebbe bele, de gyanítom.)

A Homewörld2 pedig százakárhány cirkáló + kisebb egységek tömkellege mellett sem szaggatott közepes gépen!!!Mert szerencsére mindig van egy-két olyan játék, amit azért jobban megírnak, hála a lelkiismeretes programozóknak!!!...
  • Lockheed
    Kösziii Amaro! :)