droidka#7552
Meg én láttam pár olyan játékot, amiben azért voltak próbálkozások a jó fizikai modellre... Pl: M1 Abrams Tank Platoon2...
98'-as cucc, ez egy elég jó katonai szimulátor volt! Igaz,a katonák ilyen pixelemberkék voltak (amíg szét nem kentem őket) de a házakat és a tereptárgyakat is szét lehetett több darabra lőni!!!... A tankról lerepült néha a tornya... Meg nem volt mindegy, hogy milyen irányból vittem be a találatot (és hogy milyen lőszerrel) pl: előlröl három-négy, oldalról kettő, míg hátulról elég volt egy lövés is a páncél vastagságától függően!!!
A lövedékek ballisztikája gyakorlatiag tökéletes volt!!! Olyan szépen pattogtak minden irányba a géppityu lövései a tankok páncéljáról, hogy csak na!... Ha én kaptam találatot, akkor aszerint sérült a tank része, ahol becsapódott a lövedék pl: kilőtte néha a lövészt az ágyúval együtt, néha a parancsnoki szenzort, stb... Mindezeket egy majd' tíz évvel ezelőtti játékban, gondolj bele!!!!...
Kérdem én: az X-ben ilyen és ehhez hasonló effektek vajon miért nincsenek???
Meg ha belegondol az ember, nyilván valahol a videókártya gyártóknak az az érdeke, hogy minél több cuccot adjanak el, hogy félévenete vegyél új kártyát... Nem az, hogy a legújabb játékok is tökéletesen fussanak a régi gépeden!!!...
A kiadók pedig sokszor nem favorizálják szerintem a szellemi újításokat(néha érthetetlen módon nem ismerik fel a lehetőségeket), mert csak arra adnak néha pénzt ami már eddig is bevált... Nem akarnak kockáztatni néha... (Bár nem látok ebbe bele, de gyanítom.)
A Homewörld2 pedig százakárhány cirkáló + kisebb egységek tömkellege mellett sem szaggatott közepes gépen!!!Mert szerencsére mindig van egy-két olyan játék, amit azért jobban megírnak, hála a lelkiismeretes programozóknak!!!...