20430
-
Van egy script, amit Unlimited Resources-nek hívnak. Véletlenül került fel egy korábbi játékomra és csak most - mikor kerestem az Unlimited Salvage Insurance scriptet TIBI-nek - jöttem rá, hogy ez okozta azt a meglepetést, hogy a komplexemben egyszercsak minden alapanyag max-ra ugrott. Akkor még nem tudtam, örültem, mint majom a farkának és azt gondoltam, biztos csak egy bug.
Szal ez a script feltölti a gyáradat fullra alapanyaggal.
Bár így egy kicsit csalás szaga van, mostani játékomban nem használom. -
tom36 #12348 ez a hiba nálam is elöfordult de ujaban nincs szerencsére gondom vele meg nem is tapasztaltam már régóta
Bonczi részéröl meg sztem megéri EC gyárat venni mer ahogy utánaszámoltam egy XL-es gyár (most pontosan nem tom) 900,000 EC tud legyártani mire egy gyáradbann is kifogyna az EC persze ha van rendes kristáj utánpotlása meg emelet egy M -es kristájgyár 90,000 EC legyártásának a kristájszükségletét tudja elátni -15 v -20,000 EC amit saját maga fogyaszt el a kristájgyártáshoz
meg nekem is igaz h nem nagy komplexum de 9 gyár ösze van kötve eböl az egyik az XL es EC gyár meg ehez van 2 kristájgyár és igy van 170,000 EC fogyasztás (az ec gyár nincs eben be mer nem fogyaszt) és ezt ez a 2 kristágyár el tudja látni (2x90,000=180,000)
meg ha nagy a komplexum és mit tom én mondjuk van 1,000,000 EC fogyasztása akor még ha a legolcsoban is tudjuk beszerezni az ec-t akor is 12,000,000 igy meg ingyen meglene
Itt biztos h van ojan ami nem érthetö v kinek de joban nem biztos h el tom magyarázni
v ha ezt edigis tudtátok akor nem szoltam -
Legend #12347 Valószínű valami bug lehet, az "alap" navigációs gixerekkel már találkoztam, ez egy magától értetődő parancs megtagadása, pl: ugorj oda, ugorj oda és dokkolj, kövess, kövesd, dokkolj, stb, olyan műveletek, melyeknél elhangzik, hogy "Auopilpt activated", ha benne ülsz. Irányítani simán lehet manuálisan (dokkolni is manuálisan),de ha kap egy utasítást becélozza az irányt, a sbessége pedig lemegy nullára és úgy is marad mindegy, hogy benne ülsz, vagy másik hajóból utasítod, mindegy hányadik szektorban hányadik célpont, és mindegy, hányadik újraindítás.
Hálistennek egyszerre csak egy hajó csinálja, olyan amit hoszabb-rövidebb ideig már használtam, az első kettőt legálisan vettem, a Lilith-et csíteltem (van egy script, amivel hajókat, állomásokat lehet klónozni és saját használatúvá tenni - még Shipyardokat és Shivan Dragont is - de ez nem tartozik ide...)
Lölö: Lilithet legálisan csak Cappelni lehet(ne) Memorial of Light-ban, fighternél nagyobb Sohnen hajókat még HCF-el sem lehet, mert valamelyik Patch tiltja. Azt írták, túl nagy hatalmat ad a játékos kezébe, ezért nincs lehetőség nagy Sohnen hajókat foglalni. Ezzel maximálisan egyet kell értenem mert klónoztam, és kipróbáltam egy Mantist, mindent lelő, és szinte lelőhetetlen - a játék meg így élvezhetetlen. -
Milyen irányt szoktál becélozni? Objektum vagy csak koordináta?
Mit értesz robotpilóta alatt? A sima "U" betűs pilótát? Mert az minden hajón automatikusan van, nem lehet kilőni. A szoftverek akkor semmisülnek meg, ha a Hull esik lefelé. De akkor általában már úgyis mindegy, mert szétlőnke. Hacsak nem egy tárgynak ütközöl sokszor.
Én a Mammoth-nál tapasztaltam, hogy csak 1 TS hajó tud rádokkolni. Mikor próbáltam mégegyel, csak beállt mögé és semmi. Aztán negyed óra vesződés, meg SETA-zgatás után rájöttem.
-
#12345 Szofvert nem tudnak kilőni belőlük sztem. Én is találkoztam ilyennel, amikor dokkolásta adtam parancsot. Vagy minden dokkolókampó foglalt volt, vagy ha hajóba akartam dokkoltatni, akkor rossz pozícióban állt az anyahajó (amibe dokkolni akar). Ekkor elmozdítottam az anyahajót, és utána már bedokkolt. Vagy valami (aszteroida, hajó) a dokkolás vagy a haladás útjában van, és nem tudja kikerülni.
más: Honnan szereztél Lilith-et?
-
Legend #12344 Nem tudjátok véletlenül, mitől hal meg egy hajóban a robotpilóta?
Már a harmadik hajóm csinálja, hogy amint átkapcsol robotpilótára (autopilot activated), becélozza az irányt, majd a sebessége lemegy nullára, mindegy, hogy benne ülök, vagy egy násik hajóból utasítom. Mindhárom volt már harcban, lehet, hogy kilőttek valami szoftvert a belőlük?
(1: HCF,2: Aegir, 3: Lilith) -
Egy apró info, nekem új.BBS üzentek között lehet venni terran "felismerő, azonosító rendszert" kb 60e creditért. Az összes földi fegyvert és rakétát beazonosítja, ezek után nem "ismeretlen tárgyként" jelenik meg pl egy rakétatipus,hanem a nevén, persze csak ha a rakterünkben van és nem az űrben lebeg. -
Bonczi #12342 ez is igaz :) -
Hát igen, ez ilyen. De egy önfenntartó komplex mégiscsak jövedelmezőbb és problémamentesebb, mint megvenni az alapanyagokat. Lejjebb írtam egy-két ilyent, nem túl drágák. Mint egy M1-et megvenni és felszerelni kb. -
Bonczi #12340 De van amikor valamiből több kell. pl egy nagyobb komplex amibe EC-t kell szállítani, rengeteget. És akkor több hajó kell hogy hozza a cuccot. (tudom, rakjak hozzá egy EC gyárat, viszont mivel sok EC kell, ezért több EC gyár kell, és ahoz meg több kristály. szóvl ugyanott vagyok :) ) -
tomonor #12339 Én is azt szoktam csinálni, csak délután, suli után. :D (amikor nincs dolgom, és közben alszok XD ) -
Én egy gyárhoz max 2 kereskedőt szoktam rendelni. Általában Ore vagy Silicon gyárat veszek először, így a Mercury hordja el a cuccot és van egy kisebb, ami csak EC-t szállít. Ha összeraksz egy komplexet, akkor (meg amúgy is) be lehet állítani, hogy egy hajó mely árukat szállítsa csak. Additionals menüben kell keresni ehhez a parancsot. -
Bonczi #12337 Nekem volt ilyen/van is.... ez asszem elmond mindent :D Nemtudtam rá megoldást. este rápakolom a játékot SETA10-re aztán kész. -
Neked nem volt ilyen problémád? -
tomonor #12335 Én nemtudok... :/ De legalább értem :D -
Arra tudtok valami megoldást, hogy ha van egy gyáramhoz több kereskedőm akkor az ne forduljon elő hogy pl.: egy 2 szektorral arréb lévő üzembe kezdje el szállítani az összes hajóm a cuccot? Mert rettentően idegesít amikor 5 hajóból 5 megindul ugyanoda és miután beér az első az áru ára felugrik a másik 4 meg fordulhat vissza, mert nem tudják már eladni (persze csak miután beért, hogy minél tovább tartson -.-) Nem tudom értitek-e a gondom... Remélem van rá valami script vagy megoldás és hogy tudtok segíteni, mert ez eléggé vissza veti a bevételem... Köszi előre is. -
tomonor #12333 pontosan... -
tudtommal fordítás van, csak senki nem csinálja -
kobra223 #12331 sziasztok azt szeretném kérdezni visszáb olvastam még régebben hogy most megszünik a fordítás vagy most mégsem csak szünet? csak szeretnék világosabban látni evel kapcsolatosan mert iszonyu nagy lenne hogy magyarul látni ezt előre is köszönöm a választ -
Nincs küldi Paranid Shipyardon meg tudod venni. -
Iceman8211 #12329 Ja igen még egy kérdésem lenne.
Custom game-ben játszok most ott is elérhetővé válik a hyperion küldetés?
Mert minden feltételem megvan már de még nem küldte az üzit hogy elkezdhetem csinálni.
-
Iceman8211 #12328 Na hali.
Lenne egy kérdésem, terránoknál hogy lehet hirnevet növelni gyorsan, mert mire a kereskedéssel összeszedem megőszülök. Vagy van bbs-ben a terránoknál is hogy adományozni lehet menekültekenek, meg kutatásra, mondjuk ezt még nem néztem meg.
Előre is köszi. -
#12327 Nem kaptam semmit. A védelmező csata végén kaptam egy üzit, hogy mennyire örülnek...bla-bla, és az adatbázisonra áttöltötték a terveket... azóta bedokkoltam többször a scrapyardra is és a HQ-ba is, és ugyanazok a hajótervek vannak csak meg, amik előtte voltak... nomindegy, nem nagyon hiányoznak... csak kíváncsi lettem volna, hogy milyen terveket kaptam volna. -
Legend #12326 utánanéztem, mert engem is érdekel:
engine components
Magyarul szinte értéktelen, rakd át egy eladó hajódba, úgy többet kapsz érte, külön tényleg csak céltáblának jó. -
tom36 #12325 nem tudjátok h hol lehetne eladni ezt v h lehet e v mit kezdeni vele Engine Components mer már nagyon rég csak a hejet foglalja nálam és nem tomk vele mit kezdeni, az X3 map by Scorp -al is utána néztem de még az a progi se ismeri ezt a cuccot, u hogy ha nem tok vele mit kezdeni akor lehet h céltáblának fogom használni -
Legend #12324 Biztosan nem kaptál semmit? Ezért a küldiért nem kézzelfoghetó dolgot kapsz mint pl hajó,csak egy halom tervrajz a jutalom, nem sok az életed kockáztatásáért. Én nem csináltam még meg, de valószínűleg a Player HQ-ban lehet kamatoztatni a tervrajzokat...
Viszont végigcsináltam a Leviathan küldit, ott meg én nem kaptam semmit - a fejlesztők azt mondták, a küldetés kezdete és vége közötti patchelések és scriptek telepítése bekeverhet...Kösz, elég sok ráment. -
#12323 Köszi, elolvastam - már amennyit értek belőle - de arra is kíváncsi lennék, hogy Ti, akik végigvittétek, mit tapasztaltatok. Mert én a küldi végén nem kaptam semmit...
L -
köszönöm a sok okosságot :) -
Legend #12321 Lásd 12312, legalsó link... -
Unlimited Salvage Insurance
Nekem nem kellett semmit bekapcsolni, autómatikusan beállította. -
Nekem kettő van fenn Salvage-ből.
Salvage Mod - gondolom ez biztosítja az állomásokon elérhető mentés vételt.
Unlimited Salvage Insurance - ezzel tudok úgy is menteni bárhol, hogy nem vettem Salvage Licence-t. Tulajdonképpen végtelenítve van. -
#12318 12300-as hozzászólásomhoz tud valaki mondani okosságokat?
-
#12317 Később is figyelni kell, igaz kevésbé. Elég soxor lőtte már le egy Marauder+2-3 vadászból álló pirátegység a Centaur+3 LX-ből álló járőrflottámat...(persze már taskforce-al). -
Bonczi #12316 Jah , és ezt csak késöbb ajánlom amikor rengeteg pénzed és rengeteg "szabadidőd" van a játékban :). Mert rengeteg pénzt fog felemészteni, és az elején amikor csak vadászokban ülnek a pilóták, állandóan figyelni kell rájuk. -
Bonczi #12315 Combat Pilot, majd késöbb ennek a scriptnek a kiegészítése a Combat Pilot : Task Force. Ezekkel pilótákat tudsz ültetni a hajóidba, elösször csak vadászokba, de ahogy fejlődnek átültetheted nagyon hajókba. Ha vannak már nagyobb hajóid akkor flottába tömörítheted őket (ez már a task force script), kiadhatsz nekik egy harci területet ami 5 szektroból áll. Ezeken bellül tevékenkednek. A felderítők járják a szektorokat, ha ellent látnak felmérik az ellenség erejét, és a szerint erősítést kérnek, majd elpusztítják. Flottákat lehet szektorok megtámadására is használni. Ekkor az egész flotta megindul a bizonyos szektor ellen, és mindent szétlő :) Több információ itt van a fórumon. keress rá.
letölteni Amaro oldaláról is le tudod őket : http://x3reunion.fw.hu/ -
Legend #12314 Nekem megvan a játék eredetiben, a magyar kézikönyvet felrakták a lemezre, nagyon nyers és csak a fele van lefordítva, megnyitottam, majd becsuktam, de ha nagyon kell,ajánlom a google-t. -
kérhetek egy linket a magyarhoz is?
-
Legend #12312 Minden kezdő figyelmébe:
Kézikönyv
Van magyar verzió is, de mivel a játék angol, csak összezavarna.
Ja, és olvasmányos, tele van háttérinfóval, fegyver és árú leírásokkal, stb. Érdemes átnézni. (Én kinyomtattam,és lefűztem)
Táblázatok
Nem okoskodni akarok, de feltűnt, hogy a kérdések zöme a kézikönyv elolvasása nélkül lett feltéve.
Haladóknak, vagy haladni vágyóknak:
SPOILERSPOILERSPOILERSPOILER
Ennek az elolvasását _NEM_ ajánlom. -
r4pt0r #12311 Azért lehet megadni hogy szekot védés meg ilyesmi, de ha többet akarsz script kell.
Lényegében az X3 csak egy alapjáték. De szinte minden meg lehet bene csinálni scriptekel. Ezért lehet vele ilyen sokáig játszani mert mindig van valami amivel fel lehet dobni. -
Az hogy pénzért ritkítom az ellenség sorait az inkább most kellene még az elején :)
De akkor mira jó a nagy flotta? Tényleg csak annyi hogy elküldöm őket támadni és... ennyi??? Vagy azért kicsit nagyobb ott is a komplexitás, akárcsak a kereskedésben?