20430
-
tomonor #14029 Nekem halálkomolyan nem rémlik hogy a mamba-nak lenne hátsó tornya... -
crossy104 #14028 Visszaolvastam, és irték, hogy a Mambába jól működik a mass driver.Ill. a hátsó tornyot arra utasitja, hogy csak a rakétákat lője ki. -
Hmmm..majd este megnézem. Én úgy emléxem, néhányba lehet mass drivert tenni.
De mondom, én Nova párti vagyok
-
tomonor #14026 Nemnem, mambába sajnos egyáltalán nincs turret, még eredetileg se terveztek bele ugy, mint mondjuk a falcon-ba sajnos. Amugy a Special Weapons Production COmplex-ekbe tudod beszerezni mind a fegyvert és az ammo-t is. Argon equipment dockok is árulják ha jól tudom (legalább is az x2-be árulták) -
crossy104 #14025 Hol lehet vemmi mass drivert? Azt hiszem ahhoz kell töltény.Azt hátra fel lehet tenni a Mambára.
-
crossy104 #14024 Megnézem.Van Novám is, annál jó. -
Húúú, Mambát nagyon nem bírom, szal nem biztos, hogy jó, amit mondok LOL de ha jól tom nem mindegyiknek van hátsó turretje, s a sima Mamba is ebbe a kategóriába tartozik. + fegyverkompatibilitást megnézted? -
crossy104 #14022 Sziasztok! Alap játékkal játszom.Van egy mambám, de semmit sem tudok a hátsó turret-be tenni.Jó lenne ha valami kilőné hátulról a rakétákat pl. Mi a megoldás?? 
-
bentorrents #14021 kösz mindenkinek a segítséget! különösen KoRoN-nak a HCF leírásért!
by the way KoRoN a drone mk2 dolog műxik, kb egy év játék után volt két komplexumom és 50millám, gondoltam vásárlok végre ezt-azt néhány hajót, a fenti megoldással 2 nap alatt 200milkát kalapáltam össze (úgy hogy közben normálisan játszottam), a trükk annyi, hogy mindig előbb el kell adni a dronokat (no és mondjuk 4-5 griffont kell egyszerre üzemelni), mielőtt mind a 24-et legyártaná és akkor folyamatosan gyárt,...persze néha így is leállt végleg a gyártás, de bőven visszahozza az árát...
ben -
Legend #14020 Audi Hungária Mocsok Kft. 12 éve, úgyhogy volt időm kitermelni a Laposokat. Nem mai darabok. A többi hardvereim azért jók, mert csak erre költök, nincs autó, gyerek stb. -
Legend #14019 Hehe, pont te indítottad az emlegetett Hcf foglalási recept előző kitárgyalását, lásd: #12781 (16.oldal). Nem felejtek ám!
Én tényleg játszani szeretek , nem konténereket gyűjtögetni, ezért cheatelek. A vidarhoz nem tudom, mekkora Notoriety kell mert én beállítottam maxra a Terran és Yaki repumat (nem tudom már hogyan a recept elveszett, a Yakiknál már minuszban vagyok).
A játék legjobb pénzszerzési módja az X3 Trainer
Itt a Fórum
Pénzt, és reput lehet növelni vele (igaz csak az alap fajoknál. A Terran/Yaki reput talán a Script editorban lehet piszkálni, nem eléxem, nekem hogy sikerült.
bentorrents: a Scrop Map megmutatja neked a Heretic's End kapuit.
HCF-el kapcsolatban megjegyezném, hogy fighter osztályt (M3-4-5) nem lehet foglalni vele. Én egy beszerezhetetlen Arrow-t akartam.
Kérdés: a Goner küldiből elnyert Stian-t (Goner Ozias) mire lehet használni. Nekem beindult az agyam, mikor egy képen láttam 12 bedokkolt Centaurral, gondoltam ez hasznos csapásmérő lehet, a valóságban azonban "csak" TS-t és TP-t lehet rádokkolni. (és legfeljebb Centaurból a MK I.-et, mert TS-nek számít) Ti mire használjátok? -
KoRoN #14018 Nem igazán éri meg. Kipróbáltam, nagyjából az önköltséget hozza, bár nem számoltam, mennyibe kerül egy drone gyártása, de a hajóba befektetett osszeg visszatérte után kb 10-12 drone-t készitett még a Griffon, ez nem tudom, fedezi -e az összes drone készítésébe befektetett összeget.
Sajnos, valóban a capelés az egyik legjobb módszer. Csak sokat kell ilyenkor kijárni a léleksintérhez. / a kényszerzubbonyos megoldás gyorsabb, de a gumiszobába nem viheted a vasadat/ -
KoRoN #14017 Azért nehogy azt mondd, hogy a Tescoban a tejes részlegnél dolgozol, mert klaviaturán ruglak / a boka betünél/ , a Csányi Sándor is multi cégnél melózik, ha ugy tetszik 3 müszakban, és 2 notebookot hord haza /bár inkább az inasa. -
tomonor #14016 eddig még mindig a fighter drone mk2 gyártás hangzik a legjobban. ám ha úgy nézzük hogy egyáltalán semmilyen scriptet/modot nem használunk mégiscsak a hajók elfoglalása a legjobb módszer. -
KoRoN #14015 A "való világ"gal ellentétben, a játékokban a cheatek /scriptek!?/ stb nem célszerüek, mert, igaz, hogy, ahogy fogalmazta valaki , kb 1 hónapja, könnyítik az életet, de a saját önbecsülésedet is rontják, magadról nem hiszed el, hogy meg tudod oldani a problémákat, az örömeid, játék sikereid ugyan meglesznek, de mindig érezni fogod, hogy ezt tulajdonképp nem is te csináltad, nem is érdemelted meg, ez pedig lelkedben maradandó nyomot hagy, mindig egy picit torzít rajtad. Amikor magad nem becsülöd, hiába vágysz mások becsülésére. Stb. -
KoRoN #14014 Capeléskor egy pl P. Raider elfogása 90-150 marinsba kerül /2-3 milka/, nem óccsóTECSÓ árak. Valen preciz választ adott, /ezért nem játszottam még soha végig a küldit, anélkül is van élet,/ de le lehet dolgozni a különbséget , gondolom, ha nem akkor hasznos is lehet, mert igy capelhetsz földi hajókat, mert venni aztán nem egyhamar lehet.
LEGEND!, mennyi notoriety kell egy Vidar vásárlásához? ha jól rémlik, te azzal jársz munkába. - egyébként, Neked elárulnám , ha érdekel, a játék legjobb pénzszerzési módját, /azért csak neked, mert meggyőződtem, hogy játszani szeretsz csak, nem cheatelni, az általam felfedezett módszer pedig olyan könnyü, és sok pénzt ad, és ismételhető, / 80-150Milla/alkalom / hogy szégyellem használni, jelen játékomban pl még nem használtam, igy is összejakiztam pl az előbb egy nap alatt 140 milkát rakétákból, min 50-60 milka értékü fegyvert, egy csomó hajót, árut, amit eddig el sem adtam. Igaz, 1 napom ment rá, de legalább harcoltam, dolgoztam érte. Ugyanezt fél-egy óra játékkal meg lehet szerezni kényelmesen módszeremmel, igaz, kell, hogy egy bizonyos küldetésed ne legyen megcsinálva. Angol forditás révén könnyü már ebből is kitalálni, miről van szó. -
tomonor #14013 jójó, tudjátok hogy én most próbálom az XTM-et először. Vanillába majdnem mindent tudok a játékról de az XTM picit uj mer eddig még nem jött be annyira és vettem egy mély lélegzetet. Amugy a kiugrott Xenon pilótát körülményesen értettem. Nem ugrott ki, csak kékre változott a hajó, és NoPilot lett a pilóta vagyis ahogy az egon olvastam ezt egy Xenon robot hajó topiknál: "bezavarodott a CPU egysége" Nos tudniiilik én használok egy scriptet, ami könnyebbé teszi a pilóták kiugrasztását. Ám nemcsak ezt teszi, olyan életet visz a harcba, hogy automatikusan megsemmísitik magukat a xenon nehogy megszerezd a hajójukat, nagyobb hajókból több pilóta ugrik ki, illetve olyat is tapasztaltam már hogy claimeltem a hajót, a pilóta messze járt már ,ém mikor ki akartam neki adni a parancsot a dokkolásra: BOOM. A pilóta aktiválta benne az önmegsemmisítést mielőtt kiugrott volna :D hát szép. -
tomonor #14012 köcce
-
KoRoN #14011 paranidoknál cyborg gyár van, ld alább -
KoRoN #14010 1: HCF
2-3: OTAS, AKELA B. , csak küldetes utan fogadnak, valamely Argon rdsz-ben, /R. moon, Red Light táján/ menj közel OTAS hajókhoz, egyszerü küldetést kapsz, utána megadják a koordinátákat, és vásárolhatsz is /addig nem/ Itt vehetsz marines-t. ld alább a gyors módszert. Máshol, jellemzóen Omicron L. környékén, még van marines gyár, itt bizonytalanul, keveset lehet néha vásárolni, teladiaknak van /Ianamus Z. tájék/ valami ürember gyáruk, ez nem éppen marinest, vmi aktatáskás
ürkukacot gyártó gyár/, a Paranidoknak Cyborg gyára van, /ami tiltott árunak számit, de nem is termel/, kalóz rdsz-ben, nincs tipusos feltalákási hely, Mercenary gyár.
4.: csak / a sztori vj után a földiekkel való viszonyod kb -5 re áll be, ha kilövés nélkül be tudsz ugy ugrani Földi szektorba, hogy senkit n bánts, ott vagy 1-2 /itt ritkán elóforduló/ kalóz kilövésével, vagy vásérlásokkal pozitivra tudod billenteni a mérleget, amit az Artificial settingsben tudsz megtekinteni, /Zaki, és földi notoriety/
alant Legend arra utal, hogy már elmondta a nyírség rettenetes ürfarkasa előtt, /a free W P-Raider cap-elése kapcsán/, hogy cak HCF-el lehet ezt, és a Centaurt elfoglalni. /egyfajta tanitójáték, hogyan kell/
HCF-et 24 Ion disrupterrel megrakni, ráfér még /nálam/ 500 EC, kb 730 Marin. előrelövő tornyokat lődd az én célpontomra állítani, leszedni a pajzsot, Command menu, /4/ pyracy parancs, ezután kattintgatni kell a rendszerre, a bejövő listából az elfoglalandó hajóra, aminek nem lehet ekkor csipetnyi pajzsa sem, és 1 km-en belül kell lennie, ekkor feljön a hajód belseje, itt kiválasztod az átküldeni kívánt /és hajóban ténylegesen levő/ egységtípust, majd ujabb képernyőn beírni, hány db-ot kell ezekből átküldeni /itt vigyázni, valamilyen okból erősen, tartósan kell a billentyüket nyomni, meggyőződni, minden szám megjelent-e a képernyőn, különben hiába dolgoztál, kezdheted ujra a müveletsort. Egy pilóta nélküli hajónál még csak-csak, no de csata közben, amikor mozog, menekül, lő, stb?... Ez ugy fest, mint egy zongora négykezes, négyb kéz kell egyszerre a teljesitéshez, de nehezités Koch médiamágnás ur /deepsilver/ részéről, hogy vagy az egyik zongorát lakatolják le, és Contergán bébi a másik zongorista, mert egyszerre nem tudsz több, megkívánt parancsot teljesíteni, tehát kanyarodni tudsz egy kézzel, eközben másik kézzel menükben lépkedve teheted meg fenti parancssort, de mivel nem látod az ellent, vidáman odábbmegy, amig menüzöl, -távolabbról pedig nem fogadja el a parancsot a progi, - vagy töltődik a pajzsa /ezért kell e tornyokat fentiek szerint beállitani, addig is valamit lőnek a pajzsból/, lőni viszont a mainnel nem enged a program addig, amíg ki nem lépsz minden menüből. Ha tényleges harc közben próbálsz capolni, javasolt 6-7 Andaxin bevétele /merev alkoholistáknak max 5 elég mindig, itt több kell/, és nekiugrás.
Javasolnám először /pl Getsu F-ban szoktak magányos, v 2.esével sétáló Xenon Q-k flangálni, egy ilyen elfogását. Nem árt 6 APPC-t is eltenni a mainbe, és kezdetnek ezzel alaposan megsorozni az ellent, gyorsan kitérni, közben átpakolni az appc-ket Ion disr-ra, és folytatni a támadást. Ha ily módon szert tettél vagy 3-4 Q-ra, ami a játék /egyik?/ legjobb, ilyen kategóriáju hajója, mozgékony, 4Giga pajzsa van, jó PSG, MLE/reload-al, ezek segitségével ujabb nagy hajókat tudsz foglalni, de előtte célszerü előjegyzést kérni egy jó pszichiaterhez /javasolnám közelben lakóknak az enyámet, már profi, magas skillel/.
-
bentorrents #14009 sziasztok,
továbbra is keresem, hogy honnan tudok "marine"-t, vagy egyéb foglaló személyzet (valami robot volt a leghatékonyabb, ha jól emlékszem) szerezni az OTAS HCF-re. Emlékeim szerint a "duke's vision"-ben volt valamilyen hsaonló gyár, de soha egy db robotot nem láttam, hogy gyártott volna...???
előre is kösz,
ben -
bentorrents #14008 szia valen,
ezer kösz!:-) a válaszokért!
amikor azt írod, hogy kell egy gyors hajó, hogy a "barátságos" terran frakcióhoz eljussak, akkor arra gondolsz, hogy egy gyors hajóval át kell vágni a "heretics end"-en egy másik kapuhoz?
ben -
- melyik otas hajóval lehet cappelni?
Otas HCF - Capture Frigate
- hol lehet ezeket beszerezni (xtm)? egyáltalán merrefele találom meg az otas társaságot?
XTM mod kell hozzá. Akeela's Beacon -ban van az Otas Shipyard
- marines és egyéb szárazföldi egységet honnan lehet beszerezni hozzá?
és hamár kérdezek.
passz, majd a többiek leirják :)
- ha belépek a "heretics end"-be miért támad rám az összes ott lévő földi egység (a rendes játékmenetet már végigjátszottam...)
mert 2 Terran frakció van.
Az egyik az alap X3-beli, ami a történetszál befejeztével ellenséges marad, és mindig lőni fog, ők vannak Heretic's End -ben.
A másik az XTM mód Terran-jai, velük lehet reputációt növelni, de nem könnyű, hozzájuk vmi gyors hajón lehet eljutni, vagy BBS-n talán találhatsz eladó Rendszer koordinátát, ami a földhöz visz, és akkor Jumpdrive. -
bentorrents #14006 sziasztok,
olvasom, hogy tapasztaltan írogattok a hajófoglalás tudományáról. ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- melyik otas hajóval lehet cappelni?
- hol lehet ezeket beszerezni (xtm)? egyáltalán merrefele találom meg az otas társaságot?
- marines és egyéb szárazföldi egységet honnan lehet beszerezni hozzá?
és hamár kérdezek,
- ha belépek a "heretics end"-be miért támad rám az összes ott lévő földi egység (a rendes játékmenetet már végigjátszottam...)
ezer kösz,
ben -
Legend #14005 Azért én is csak az x3-ban vagyok ám burzsuj:
Credits: 1061016047
Ships: 484
Stations: 238
Szép, mi? Sajnos a való világban 3 műszakban dolgozok egy multinacionális vállalatnál sokszor hétvégéken is, melósként.
Tomonor: az M6 és afölötti ostályok cappelhetetlenségét kitárgyaltuk már itt a fórumon, amikor előjött a Xenon Core 2-ben lévő Free P Raider esete. Amúgy hogy néz ki egy kiugrott xenon pilóta? -
KoRoN #14004 A K is sokat adott?! a freighter beamer scriptes jószág, nem? mert simán nem találkoztam vele. Emlegetem is a Freelancert... Ott csupa élvezet a játék, itt meg 1-1 perc csata után napokig gyüjtögetés... -
KoRoN #14003 csak hcf-el lehet, ez már korvett osztály. Ha nincs ott senki, küldd rá a HCF-et, min 200 marinal,/inkább többel/ Nekem egyszer 160 felett fogyasztott egy Praider. /De minden XQ-mban az van betétnek/ HA GYORSAN AKARSZ MARINEST, A mainban kattints az Otas HQ-ra, /én mindig tartok hajót a rdsz-ben, így a sajátokban gyorsan előveheted/, trade- re kattintás, és gyorsan 12x ki-be lépés, és ott van 12 marines. A talált Iguanamat tartom itt, 200 EC-t vételez a ParanidP.-n állomásozó TS-emről, ugrás-futás OHQ-hoz, vételezés, visszaugrás. Emellett egy Superfr.-t is tartok itt, ebbe unalmas időbe szintén Marinest gyüjtök, mha megtellt, ugrás. Mindig van párezer forhand marinesem, mert bármikor bejöhet... -
tomonor #14002 Sikerült kiugrasztanom két P Raider-ből a Xenon pilótát, ám nem cappolható :< Egyszerüen nem jelenik meg a Claim opció :'< -
Ace McCloud #14001 Nekem is a xenon J, K megsemmisítéséből jött be a nagy lóvé.
Úgy vettem észre, hogy legingkább, ha az eleje oldalsó részénél lövöd szét, gyakrabban dobál ki gppc t. A legnagyobb mennyiség 36 gppc volt, de érdemes a robbanás előtti utolsó másodpercben menteni, mert csak robbanáskor számolja ki, hogy mit fog dobni. 16 gppc alatt mindig utántöltöttem, és mielőtt újabb k-t, vagy j-t vadásztam, összeszedtem a cuccokat, egy freighter beamer cuccal, ami 3kilcsi környékéről, egyesével betranszportál mindent a ahjóba. Érdemes még gyors, mozgékony hajóval menni, és elbújni a k, vagy j egy olyan pontjában, ahová nem tud lőni, így egy másik csata, vagy anyahajó kilövi őt neked. Mielőtt felrobban, eltépsz onnan, hogy a sokkhullám ne vigyen magával, majd elcsalod a maradék gépet, és egy szállítóval összeszedeted a cuccot.
A befolyt lóvét gyárakba fektettem, és automatizáltam a dolgaikat, így csak a lóvé jött, és nem kellett vele nagyon foglalkozni. Igen hamar meg lehet gazdagodni így. -
KoRoN #14000 Tényleg kíváncsi vagyok a képre, örömmel venném /'a burzsoázia diszkrét bája' címet előlegezem meg addig is neki/
MINDENKIT érdekelhet a következő felvetésem: a zsákmányszerzés.
A játék bizonyos valószínüség alapján osztogat jutalmat, ami átlagesetben nem valami nagy, nem érdemes vele bajmolódni, de vannak lehetőségek, amivel szép summákat lehet keresni.
Az általam alkalmazott elkövetés módszere alapból a következő: lelőni a hajó törzsének nagy részét, menteni, utána durr, majd lehet ujra töltögetni. A nagyobb hajóknál pl. a Yaki rendszereknél az első ilyen módon lőtt Akumából /M0/ 10 Mill értéket sikerült kisajtolni, a következőnél mindössze 6 Mill-t. A vizsgálat ideje 2-3 óra volt mk esetben, kiderült, hogy amit 15-20 perces töltögetéssel nem lehetett elérni, azt már 2-3 óra alatt sem lehet überelni. A Yaki Senninekből max 10-12 betöltéssel, - a 2-3 /4/ millát ki lehet hozni. Tekintve, hogy ezekből nagy a kínálat, praktikusabb ezekre vadászni, főleg, ha nincs nagyobb hajód. Most én a jelen játékom ideje szerint kb 5-6. évben vagyok, a G15 szerint vagy 85 hajóm van, igaz, nagy része lőtt hajó, de 4-5 Xenon Q-t foglaltam, 1 Reavert, 1 Akuma anyahajót, stb. Akuma elfoglalásához/lelövéséhez azért 2 HCF, 2-3 XQ, és a Reaver kell, /azért ennyi, mert a amortizálódott pajzsuakat jumpolom odébb közben / Elkalandoztam. Xenon J szétlövésénél pl elég szépen potyog változatosan sok fegyver. Most egy Xenon K-val szenvedek, kíváncsi vagyok, mit lehet kifogni ebből, de nagyon unom, mert tegnap este 2 órányi munkával , /töltögetéssel/ 1x 3 GPPC pottyant ki, 1x 4 GPPC, egyébként 60"%-ban semmi, 40%-ban 1-2 Hornet. Ma kb fél órát gyötörte, ebből 1x 1 GPPC, a többi , mint előbb. Sajátságos. Pedig megnéztem, dugig van GPPC-vel, még felrobbanása előtt is. Biztosan van észrevételetek, kölcsönös müvelődés céljából adjátok elő, plz. -
KoRoN #13999 megvan, most vettem észre, hogy a .gportal át lett irva a cimben nálam vmi másra. Még jó, hogy kiirod a cimedet ide. 
-
tomonor #13998 O_O -
tomonor #13997 ja mint mindig :S ...ám a fordítás nem az én ötletem volt
-
Legend #13996 Ja persze még üccsi+ropi. -
Legend #13995 Kényelmes fotel előttem a monitor, mellette kétoldalt _két_ laptop egyiken a térkép, másikon a 3d wiever, vagy a net. Monitor előtt döntve a világító billentyűzet, előtte a botkormány. Szakirodalom lefűzve, befóliázva dekölcsön van adva. Idilli kockpit hangulat, majd lefényképezem. Kár, hogy ritkán érek rá kiélvezni (munka+ezer más hátráltató tényező)
Ja a laptopok szolgálati darabok, nem vettem őket. Nem villantani akarok, csak kihasználom a lehetőségeimet. -
KoRoN #13994 Ugy látom, hogy neked külön 'X3 Hall'-od van /ut a Walhallához/ba, -nem kivánt dörrlendő /. Elképzeltelek, hogy előtted a gép, a billentyüzet, botkormány, oldalvást a laptop, hogy lásd a térképet, körülötted a szakirodalom... füzve, vagy salátában? /mert nekem pl salátában, jó része 2-4 példányban, mert a nép körülöttem hordja időnként, lényeg, hogy soha nincs, amit keresek/. -
Legend #13993 Nekem ezüstszínű G15-öm van (direkt a régi modell) magyarra átmatricázva bibííí (látod az ékezeteket?) Átlátsó matrica - fekete háttérren átlátszó betűk - nem volt egyszerű, de makettező vagyok.
A funkciókkal nincs problémám, bár a játékot inkább egy Logitech Extreme 3D pro botkormánnyal irányítom, annak a funkciógombjaival. -
KoRoN #13992 Nem szeretem, ha ilyen csunyán néznek rám, mondom gyorsan 5x ráugrok vezeklésképpen az oldaladra, hát nem az jött be, hogy a tulaj nem töltötte még fel a kezdőlapot?!! vagy változott a cim? -
Legend #13991 Tudsz jobbat? (én igen, a p**a - de maradjunk az űrszimulátoroknál)
Mindjárt itt a Terran conflict, én is remélem, hogy az összes tanulságot levonták a készítésénél. csak türelmesnek kell lennünk.
Tomonor pedig ismét egy dícséretes, ám hamvába holt hirtelen ötlettel állt elő. Nem akarlak bántani, de nem fognak tolongani a Pimp my Spaceship programra a pilóták, bár az ellenkezőjét remélem én is. -
KoRoN #13990 ...a fájl nem található... /kézikonyv/ A francba, megvettem egy téglaszinü G15 bill.-t, /megirigyelve egyik fiam által használtat/, hogy majd de jó lesz az x3, erre otthon vettem észre, hogy angol betüs, igy állandóan betüket keresek, ráadásul nem is mükszik, kiirja, hogy profil betöltve, váltig, oszt, ha nyomok egy G1-et, pl, a célzáshoz, bejön az F1 funk. ha meg írok valamit, a végén a shift melletti G5-öt megnyomva frissit egyet... és kezdhetem ujra, ha van kedvem.