20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • RJoco
    Ahogy ezt így leírtad, nekem XTM hibának tűnik.
    Ha a Marines 50 milla körül van és nem 20 ezer körül, akkor biztos XTM.
    De hátha tud valami jobbat Legend.
  • RJoco
    Nem, a Starburst-ökkel a többiek mennek, te kapsz valami lassú hajót, viszont jobban irányítható.
    Én is mindig elhozom a Starburst-öt, és csak utána dokkolok az állomáson, hogy megcsináljam a küldit.
  • KoRoN
    Én szabin vagyok, 3. hete , /bee/, csak mivel kinnt dühöng a sugár, rákosit az ózon, /O3! / és annak a hiánya is, így inkább itt utazgatok, békésen. És hogy van ADSL-em 1-2 hete, nem modemmel kell vacakolni sok pénzért, így nagy lett a pofám is /mint olvashatjátok/. A mocsodék D. Telecom nem fejlesztett,nem volt kifizetődő, hogy szélessávot csináljon, szerencsére egy kis kábelcégnek ez kifizetődik /így legalább
    ezt a pénzt sem viszik ki az országból/. Remélem, tuléled a melót, mert most összeszv@rtam magam. Addig keresek valami mást magamnak. Várlak, siess haza! és vigyázz magadra !!! nem szeretném, ha bajod esne /főleg, amíg meg nem oldjuk a kis problémámat! / No, szóval ebből már látod, hogy müködik a család, ugyhogy maradj a vasnál! /
  • KoRoN
    Miért, a free shipbe rak a játék a küldiben? Én ugy emlékszem, bár már nagyon régen játszottam a storyt, hogy amikor a verseny kezdődött, a játék automatikusan betett valami hajóba, ami nem volt az enyém, köpni, nyelni nem tudtam, csak sejtettem, hogy azokat a kis izéket kell követni, egyszerre /vagy inkább másodszorra, mert nem ismertem fel elég korán a szaályokat/ csak megnyertem. Szóval azt mondod, hogy ha elhozom a hajót előbb, akkor nem tud mibe rakni a játék, és nem nyerhetek versenyt?
  • Legend
    Majd ha megjöttem a melóból lesz pár tippem...
  • KoRoN
    HUUU!!! fe jó , hogy elnéztem a Centaurt /MKIII/, mert igy hirtelen , néhány ott dagonyázó XK miatt szükségem lett még egy Boreasra, így elindítottam a B. Krait küldetést, mert ezután tudom csak a nagy pénzszerző találmányomat elindítani, hogy szerezzek gyorsan vagy 130 milkát, erre kiderült, hogy a misszió elindul ugyan, de semmi több. Megkapom a megbízást, de nem jelenik meg az Orca. Valami nagy gáz lehet a játékommal, de nem jövök rá, hogy mi. BalaG nem indul egyáltalán, B.Krait nem megy, Avarices üzenetek nem jönnek, ezek együtt valamire mutathatnak, de nem tudom, mire. Nem akarom ujra kezdeni a játékot, abból már elegem van, de mi a fene csinálhatja ezt? Nincs script /kivéve magát az XTM-et/, nincs cheat, tiszta a program, ugyanezen játszottam egy darabig egy sztori nélküli játékot, a legmezitlábasabb kezdéssel indulva, azon minden rendben volt, félretettem előző játékom mentéseit, hogy elkezdhessem ezt a Yaki turncoatos kezdést, mert érdekesnek találtam. Azt hittem eddig, hogy a Yakiságommal van gond, de ugy látszik, másról lehet szó, mit gondolsz, Legend? /A képeid nagyon jók!!! ... a flottáid is... mire lesz nekem ilyenem, főleg script, cheat nélkül... talán az unokáim elérnek oda, ha átveszik a játékot/
  • Legend
    bentorrents: Vigyázat, ha még nem csináltad meg a fő sztorit, a Starburst kell majd a Versenyhez Freedom's Reachben. Nagy kincs a Starburst, vigyázz rá.
  • KoRoN
    Starburst - Freedom's Reach -1 , 36 , 43 koordinátán találod.
    Az Otas küldit valamelyik, általában a térkép bal szélén levő rendszerek egyikén kapod, a Trading st-n körül kb 10-15 km-es körben levő Otas hajótól, aminek elromlott a heklematikus pulvédere /nem ez, de ez is jól hangzik/, és segitséget kér, hogy vigyél vkit be a TS-be, anyagot venni, és hozd vissza. Utána adja a koordinátákat, és ezután engedélyezett csak a vásárlás, azért mondtam, addig hiába mész oda, ha meg is találod.
  • bentorrents
    roger, elolvastam újből, szóval 1x küldi, utána shopping
    thx
  • tomonor
    pontos adatokat nemtudok mondani, ám amint kijössz a kapuból, jobbra fordulsz, és mehetsz pár percet seta-n 1000%-al. Nos, ha Starburst-el vagy Arrow-al mész, akkor persze 1 percen belül odaérsz...
  • bentorrents
    ilyen k messze van a kaputól az a nyamvadt gyár??
  • Legend
    Ekkora sebességnél nem lehet célozni.
  • Legend
    Az enyém 1060-nal vagy 1600-al, végülis 1000 fölött már mindegy.
  • tomonor
    Leszámítva azt hogy nincsen fegyverzete...
  • Legend
    HEHE az egyik legjobb hajó.
  • bentorrents
    csinos kis gépnek néz ki, mennyivel megy??
  • tomonor
    Starburst
  • bentorrents
    hu, ez egy kissé sok info volt egyszerre, szóval,
    keresgéltem a red light és ringo moon környékén, de csak egy kósza otas reaper találkoztam, aki csak a szokásos 3 választ akarta megválaszolni a com megnyomására.
    nyilván tovább kell kapírgálnom, nem??
    1. tehát akkor értsem úgy, hogy amíg nem indul el a küldi, addig nem fogom a gyárat..stb-t sem megtalálni az akeela's bacon-ön??
    2. ez egy kissé kínai volt: "tartsd a Starburstot az Akelában, azzal gyorsabban le tudsz ugrani az Otas bázisra".hehe, mi az a Starburst??

danke

• tomonor
    ?
  • Legend
    Otasékhoz point-to-point jumpos Terran hajóval érdemes közlekedni, vagy odarakni egy Ollerust, mert olyan messze van.
  • Legend
    Centaur MKIII-ról van szó, nem a sima Centaurról. Ennek 2 TB-t lehet a farába rakni. Aszteroidát kifejezetten nehéz vontatni, mert bepördül, amint megmozdítod, ha van rajta bánya, különösen veszélyes. Ez aművelet RENGETEG gyakorlást igényel. Én Avarice-ben eléggé átrendeztem a térképet, lásd ITT.
    Erre a célra a fent említett Centaur MKIII-mat használtam: közel vittem a Roidhoz, majd befordultam úgy, hogy a gép a cél felé nézzen, a Roid mögöttem legyen, majd befogtam, és LASSAN elindultam. Többször kell rálőni, mert el lehet találni a súlypontját, ilyenkor nem pördül. KB 15-20-al lehet csak menni ilyenkor, mert elszakad a szál. TILOS autópilótára kapcsolni, ezt a folyamatot neked kell irányítani teljes mértékben. Ha megállapodott a Roid, visszaülhetsz a kockpitba, de állíts rá egy kamerát, és figyeld folyamatosan, hogy követ-e. Sebesség csak lassú lehet, csak nagyon finomakat lehet fordulni. Ha van a Roidon bánya, célszerű azt elkapni a vonósugárral, de nem muszály, ha eltalálod a roid súlypontját: kép. És rengeteget kell menteni.
  • KoRoN
    Ja, és ,ég egy jó tanács /én is csak sokára vettem észre/ Ha megveszed a HCF-et, /felszerelve hatvanegynehány milka/, mielőtt elindítanád, az Otas HQ-ra kattints, ott találod a hajódat, mindjárt felszerelheted. A komplexumoknál így müködik ez a játék, az egyikre kattintva megveszed a hajót, amit a játék automatikusan áthelyez az Equipment dockba, jelesen az Otas HQ-ba. Addig gyüjtögess hozzá 24 Ion disruptert, esetleg 6 APPC-t, ami addig jó szolgálatot tesz, amig nagyobb, segítő hajóid lesznek. Az iguanat meg küldd be a HQ-ba, és vegyél vagy 600-700 marinest, ezzel már el lehet indulni.
  • KoRoN
    És tartsd a Starburstot az Akelában, azzal gyorsabban le tudsz ugrani az
    Otas bázisra, ha a második küldit akarod inditani, vagy legalább jumpos hajóval mmenj, meert beleőszülsz, amig megfordulsz.
  • KoRoN
    Mondtam, hogy keresd előbb a küldit, hiába találod meg, amig nincs barátság, nincs üzlet! /ld. 14010/
  • KoRoN
    Nem próbáltam, mert ennek is az orrában van a TB telepítve, mint a Nemezisnek, amivel inkább csak hajókat lehet vontatni. Lőttem egyet magamnak, azzal is próbáltam asteroidot vontatni, de hiába próbáltam a gyárhoz "lőni", hogy ne forogjon az aszteroid, egyre csak pörög, 2-3 mp alatt elszakad a tow. Nekem is van egy hasonló képem, ott egy aszteroidát próbáltunk átvontatni másik szektorba, hátha megengedi a progi valamilyen formában, de sajnos nem. Elmegyek a free Centaurért, megpróbálom azzal. Centaurt még ugyse használtam, adatai miatt előítéletem volt vele. a HCF pajzsát nem figyelted meg, milyen lassan tölt más, kisebb teljesitményü gépekhez képest? Pedig ennek kéne igazán gyorsan töltődni, hisz ez kap a legtöbbet!
  • Legend
    Nem, ez egy progi, ami belepiszkál a játékodba, és tetszőlegesen átírhatod a Credit összegedet, és a Rangjaidat. Szóval sima cheat.

A Military pajzsok gyorsabban töltődnek, de csak azokon a hajókon műxik rendesen, amikre valók (írja a részletes leírás menüben).

A Scrapyard Dealer egy külön küldi. A Goner küldiben egy Artefactot kell hajkurászni, a nemes cél érdekében le kell lőni néhány Argon és Terran hajót(!!!) felénél vagyok, kíváncsi vagyok mi lesz a vége. Most kaptam a gonerektől egy Oziast, ez egy nagy hajó, amibe bedokkolhat 12 TS (!), csak fogalmam nincs mit ketdjek vele.

Aszteroidák vontatására nekem a legideálisabb az amúgyis nagy kedvencem, a Centaur MKIII. volt.Dávid és Góliát A kép nem a Trading dockról szól (gy. k.)
  • Legend
    Megintcsak az van, hogy a Scrop Map simán kihúzhatott volna a sz@rból...
  • vecsi71
    Otas ship yard:-178:44:-174-es kordinátákon találod ha minden igaz.
  • bentorrents
    sziasztok,

tegnap este gennyesre kerestem az "Akeela's Beacon" -ban az Otas Shipyard-ot, de semmit nem találtam. az xtm mod legelső verziója van fent, számít ez? vagy valamelyik küldit kell hozzá végigtolni? Valakinek ötelete?? még mindig egy otas hcf-et szeretnék beszerezni...

ben
  • vecsi71
    Én most vettem egy pirat galleont.Ez azért jó mert ez az egyetlen hajó tudtommal amibe 30 m6-os elfér.Jelenleg terran vidarok vannak benne.Ezekre dokkoltatok 2 m3+-os hajót.Így összessen 90 hajó van a gyomrában.Ennyi hajóval már el lehet indulni nagyobb vadászatra.Továbbá a sebessége sem rossz a galleonnak.Szerintem.
  • KoRoN
    A Gonert még sose csináltam végig, nem igazán érdekelt, de leirásodból az ugrott be, hogy a scrapyardon lehet kapni a földi korvetteket, amit pedig valamelyik ujsághirdetés ugy irt le, hogy teherhajóként használják /bár sztem nem optimális ehhez a raktere/. Esetleg ezzel lehet valamit kezdeni?
  • KoRoN
    Ki olvasott valami konkrétabbat a Military pajzsokról? Érdekes, hogy ideiglenesen felraktam egy cappolt PRaiderre 3 normál pajzsot, és csak fél töltöttséget mutatott. A M. pajzsok duplák lennének? Harc közben nem érzékelni a különbséget ennyire?! Erről jut eszembe!!! azt figyeltem meg, hogy a játék legerősebb pajzsgenerátorával rendelkező /?/ HCF /SPG:16,500/ -nél szinte minden hajó 2x olyan gyorsan tölti fel a pajzsát. MÁRPEDIG PONT FORDITVA KÉNE LENNI, mert minél nagyobb a generátor teljesítmény, annál gyorsabban kéne feltölteni
    a szerencsétlem pajzsnak!!! ... ez egy ujabb bug? Valamit javítottak már, ami sztem észrevehetetlen szinte harc közben, ezt meg nem vették észre?!!
  • KoRoN
    Ha hallgattál volna...
  • KoRoN
    Ezt a tömöritett fájlt az istennek sem tudom kicsomagolni, de ha a "moneyspinning" leirást takarja, azt ismerem. Az én találmányomsokkal jobb, gyorsabb, és ha csak egy napig ezt csinálod, kb 10-30 MILLIÁRD creditet gyüjthetsz /szerencsédtől függően/ .
    Viszont ami fáj nekem, hogy továbbra sem kapom a BalaG küldit, márpedig a Hyperion nélkül nincs kedvem a hülye meteorokat huzogatni, hogy helyet csináljak leendő káprázatos gyáreggyüttesemnek. A nagyobb hajók /most próbáltam Akumával pl,/ egyszerüen ledobják a tractor Beamet
    a kisebbeknek pedig elöl van a TB helyük, 2-3 másodperc alatt leszakad a meteor róluk, szivás az egész. A Hyperionnal simán elhuzogattam őket.
    Ja, és feltünt, hogy az Avarice küldetések sem jönnek, nem mintha hiányozna, tervem szerint a Zephrain-be veszem be magam, ott nagyon jó meteoritok vannak, rahedli gyárat lehet majd rájuk épiteni, ingyen jön a vas, majdnem ingyen a szilikon. De sokat kell itt is huzogatni majd.
    Szóval, már mindent megnéztem, semmi okát nem látom, hogy miért nem jön a küldi, hacsak nem /Yaki/ fajüldözők írták a programot, csak hogy engem szegregáljanak. Most mehetek az ombudsmanhoz?!!
  • KoRoN
    Ez csak akkor mükszik jól, ha a küldetés elején kilövöd azt a kis hajót, ami megindul mindjárt a kidokkolásodkor a nagy taherbe, ugyanis ebben van a kivégzendő személy. Ha ezt nem teszed, hiába foglalod el a tehert, a küldetésed nem teljesül, és levonásod lesz az illetékes fajnál népszerüségből. /ez lényegileg minden bérgyilkos küldetésre vonatkozik/ . Egy tanács: mielőtt kidokkolnál, ments, mert ha nem kapod elérhető távolba a kis hajót /ami mindig kisebb a kisérőknél, ált M5-ös/, akkor uj betöltésnél ált. máshova teszi a csapatot, csak meg kell várni, mikor lesz lőtávban. Ha más rendszerben vagy, mint ahova szól a küldi, értelemszerüen nem teljesíthető így.
  • Legend
    Tehát a Mamba Raidernek van egyedül hátsó turrete, és mehet bele AIRE APAC és MD
  • Legend
    Csak írogatok, linkeket rakosgatok, de minek... Lásd #13985

Íme egy kis bizonyíték: Mamba Probléma
  • Ace McCloud
    Igen, scriptes. Szerintem van néhány nagyon használható script, mint pl ez is, vagy a boron hull javító script. Igaz, egyenként kezdi betranszportálni a cuccokat a raktérbe, de addig nagyon sebezhető vagy. A K, és a J is ugyan annyi cuccot szokott kidobni, de csak akkor dobnak jó dolgokat, ha az előzőét összeszedted már. Még egy nagyon jó pénzszerzési mód van, amit szeretnék megosztani veletek. Visztek egy HCF et egy olyan küldire, ahol pár százezer cr ért hidegre kell tenni egy pár betolakodó piratot, akik elloptak valakitől hajókat, ha jól értettem a küldik leírását. Kinyírod a kíséretet, és ion dispt. - al leszeded a pajzsokat a TL (ilyenkor általában ez a kinyírandó hajó) ről. Beállítod az ion distruptor lövegeit, hogy ellenséget támadjon, és mindíg közel manőverezel hozzá, miközben az előzőleg leírt módszerrel cappolod. A lényeg, hogy így nem kell sietni, mert a pajzs folyamatosan lenn lesz az automata lövések miatt, és miközben nyomod a cappolást, irányíthatod joysticcal a hajót.. A végén eladod a TL -t, és a küldetés teljesített lesz, plusz kapsz 20 - 30 millát.
  • tomonor
    nahát mik ki nem derülnek... xD
  • BuriP
    A mamba raider-en van hátsó turret és lehet rá mass drive-ot tenni, sőt csak azt lehet semmilyen más fegyvert nem!