20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Hmuda
    Alapból sehol. Az megy ahova jólesik neki. Vannak scriptek amik például lekorlátozzák azokra a rendszerekre ahol van műholdad vagy van olyan is ami egy adott rendszertől az adott maximális távolságig engedi el a kereskedőt, de nem szórakoztam velük. Feleslegesnek tartom őket, mert megfelelő odafigyeléssel a halálozási ráta 0% (ha megvan a két fight-csomag akkor maguktól is bemenekülnek a legközelebbi állomásra támadás esetén, végszükségben meg manuálisan is ki lehet ugrasztani őket egy szomszédos rendszerbe).

A Jumpdrive-ot csak akkor használja ha van energiája, amit majd beszerez magának. De ha jól emlékszem akkor csak lvl 12 után kezdi el használni (de lehet lvl 8 volt, előfordulhat, hogy 12-nél csak megveszi ha még nem lenne). Meg nyilván nem fog energiát pazarolni egy szomszédos rendszer miatt. Ha a célállomás a szomszédban van akkor a kapukat fogja használni.

Amúgy érdemes kiüríteni a rakteret mielőtt kiadod a parancsot. Ha nem teszel így akkor a már bent lévő cuccok által lefoglalt tér akkor is használaton kívül marad ha utólag megszabadul tőlük. Ha csak a pajzs/fegyver marad a raktérben (amik installálva vannak), akkor azokon kívül csak az ugrásokhoz szükséges energiát és a drone-okat szedi fel a hasznos áru mellett.
  • crossy104
    Sziasztok! Az universe Trade parancsnál hol kell beállitani, hogy milyen messze mehet el a pilóta? Van a hajón minden.A pilóta 8-as szintű.Próbálkoztam, elfogadta a parancsot, de nem ugrik Jump Drive-val.
    Előre is köszönöm!Még valami. Az universe trade parancs előtt ki kell üriteni a rakteret?
  • KoRoN
    Letörtem, mint a bili füle, de így már érthető a dolog, logikailag helyesnek tünik. Csak az fáj, hogy mennyi munkát nyomtam bele, és így elfüstöl... Igazán nagyra értékelem, hogy fáradtál az érdekemben. A scriptek jel. nem érdekelnek, bár begyüjtöm őket, mert nálunk azt a szokást alakítottam ki, hogy először végignyomni a játékot, bárhogy fáj, utána már kedvére mindenki cheatelhet, ha ugy jobb. Nem lenne jó magamat szembeköpni... A másik dolog viszont, hogy ebbe a játékba, a játékidő megnövelése végett indokolatlanul sok távszabályzót raktak be,
    a Karibi kalózok játék ugrik be, amibe minden ujabb szinthez iszonyat sok, /exponenciális mértékben növekvő/, tökunalmas, ugyanazon feladatot kellett ismételgetni, ott is hagytam. Itt nem annyira unalmas, de rendkívül tulzó. A rangok szerzése a felső szinteknél kereskedés nélkül nem megy, nincs annyi küldetés, vagy kalóz, ami pótolja. Kereskedni muszáj. Az erkölcsio elveim alapján Te már megkapod a feloldozást chaetelés szempontjából, mert amit létrehoztál Avariceben cheat nélkül, az nem semmi, iszonyat kemény munka volt. Apropó, ahogy a képen láttam, mine-complexed is volt, nem emlékszem, hogy mine lenne az avariceben. Training -helyet is láttam, ez mi? mire jó? Az állomásaidat
    milyen távol rakod egymástól? , elég sürünek tetszenek. Előzőn játékomban kb 6 km-re raktam egymástól, de oldalt 3-4 nél több gyárat már nem engedélyez a játék, gondolom a kampótól számítva lehet vmi limitje. Sorba rendezett aszteroidokra alapozva csináltam az Ore Beltben , 3-4 sorban, 4 szint magasságban , tetején az XL SPP-kkel. Sajnos, a renszerbe belépve szinte diavetítés volt, főleg, ha néhány hajóm is ott volt. Itt közben elhatároztam, hogy na még egyszer elkezdem, talán, így valami jó tanácsot adj, légyszi, ehhez.
  • Legend
    Javítás: XTM-es custom startnál nem vehetsz PHQ-t, csak Hyperiont.
    ITT találsz egy scriptet, amivel feloldhatod a Bala-Gi holmikat, és mind megvásárolhatók lesznek, Medusa, Hyperion, PHQ stb a SY-okon. Ezzel várd meg a fiaidat, vagy kezdd újra. Sajna a küldetésnek lőttek. Csak az EGO-s Custom Startok támogatják.
  • Legend
    kellkellkelllégyszlégyszilégyszíííí
  • Legend
    A Yaki Turncoat egy XTM-es kezdés, nem igaz? Ego-s alternetív kezdésnél még bejön a Bala-Gi, de XTM-es alternatívkezdésnél nem. Ezen a f¸rumon ezt mondják legalábbis, nomeg azt, hogy Ilyen esetben a Bala-Gi-s jóságpk simán megvásárolhatók.
    Hyperion-t nézzél a Paranidoknál, PHQ-t szerintem Kigdom Endben a SY-on.
  • tomonor
    Egy szupertitkos orosz oldalról kappoltam, minden hajóról van ilyenem. Nemviccelek, tényleg orosz! xD
  • KoRoN
    A játékot normál, 2,5-ig pecselt,+ XTM telepítettem, ezen a winchesteren, később hozzányulva nem volt. Lement egy darabig egy sztori nélküli játék, félbehagytam, mert érdekesnek tartottam a Yaki kezdést, így félretettem a régi mentéseket, kezdtem egy uj gamet. Az előző, story nélküli játékban minden gond nélkül jött, most ebben pedig nem jön. /ld alább/ Most, teljesen köcsögbe esve, mivel pillanatnyilag nincs más használható vinyóm, egy pendrive-ra telepítem a játékot, hogy a mentést ott is kipróbálva, jönnek-e , amik most nem jönnek. /Csak baromi lassu, 2 óra alatt ment fel csak az alapjáték/. Ráadásul nem igazán igazodok el a telepitésében, egyik fiam csinálta a telepítést, de most mindegyik Gamestar táborban rambózik, ugyhogy magamnak kéne. Most fogom kipróbálni, hogy megy -e egyáltalán. Ha jól értem, amit betettél, a paranidokkal való jó viszonyt irja, itt is Friend of emperor, vagy Emp protect vagyok, tehát ezzel sem lehet gond. Azt, hogy Yaki létemre nem vehetek avaricet, visszautasitom, megyek az ombudsmanhoz, ez szegregáció. te fajgyülölő vagy, ezért a levest, amit a hosszu várakozás közben főztem neked, az öledbe öntöm! Nesze! Szokd a házaséletet/
    Visszatérve, én sem igazán szeretném már ujra kezdeni, de egyszer már el akarok valameddig jutni benne, legalább addig, amit elterveztem. Egyet azért hagytam abba, még másik winchsteremen, a vanillát, mert már későn kaptam Tőled a felhomályosítást a bázisépitésről , és a közelről hallaható kongó hang jelentőségéről. /De aztán jól megtanultam. / Másodszor, mert átnyergeltem erre a verzióra, és van egy hülye szokásom, szeretek magammal is versenyezni, minél előbb felfejlődni, eljutni valahova. Ez most nagyon jól megy, ezért nem szeretnék az előző verziómhoz visszatérni. ebben már a régebbi tapasztalatok is benn vannak, 7-8 napi tiszta játékidővel alkottam, ami van, /persze ez többszöröse ennek a valóségban, a töltögetések, stb miatt/. És nem tudom, hogy az egészet hagyjam-e a francba, alapból rossz, vagy csak valami apróbb hiba okozhatja a gondjaimat. Mindenesetre megtettem a szükséges lépéseket, megpróbálok egy nemzetközi játékos kamarát létrehoz/at/ni, ami védelmet adhat a játékosoknak a kidolgozatlan, gagyin terjesztett, kiadott termékek ellen, aminek ez vezérhajója. Csak azért, mert jó valami, nem ok arra, hogy elrontsák! a francba.
    Na, sok beszédnek sok az alja, szokta mondani zongoratanárom, ennyi elég
    egyszerre, ha valami ötleted van..., /légyszi tekerj egyet a tekervényeiden/
  • Legend
    Na jó, visszanézek, ha kialudtam magam...
  • Legend
    Szép kép,honnan van?
  • Legend
    Bocs, Copypaste error: ITT van a szuperkézikönyv.
  • Legend
    Ímé eljövék közétek!
    Mennyi minden lement itt egy műszak alatt... Nézzük sorra: Nem jön a Bala-Gi. Ilyenről nem hallottam még, lehet hogy mindenki a Plotot nyomja, kevés az elrugaszkododtt elme. Az XTM-ben vannak hibák, a küldetések bebugosodhatnak, több panasszal lehet találkozni az XTM fórumokon. Én a Leviathan küldit akárhányszor megcsinálhatom, úgysem lesz sajátom. Akárhányszor kiszedem a sz@rból, újra és újra meg kell mentenem. Az XTM fejlesztők azt mondták, túl sok idő telt el a játékomban, a peccselések és scriptek összekuszálhattákták. Nálad is ez lehet, a Kraitot még nem próbáltam. Való igaz, már több számítógépen költözött át a játékom, néha produkál furcsaságokat. Tehát nem tudom hogyan oldd meg, csak azt, hogy másoknál is előfordul. De ha csak pancser vagy, és kell egy kis mankó a küldikhez, ITT találsz. Ez csak az XTM részleg. PHQ-t és sját szektort valószínűleg nem adnak egy Yakinak... viszont van itt egy utalás a problémádra: "You can do Bala Gi in a non-plot game or a plot game BUT
    The one problem you might get is regarding Paranid rep. This needs to be good to compete Bala Gi (possibly even to start? can't remember) but beyond a certain point in the plot, your rep with the three eyes is bad and stays that way until you complete it." Próba-szerencse.

Továbbá: én csalok. Már nem érdekelnek lebegő konténerek, és rangok. Amióta felraktam az LV'S Ceats csomagot, csak isa, por, meg hamu a játék számomra, bármit előteremthetek. A Kép amit belinkeltem a szektoromról még azelőtt készült, úgyhogy azt véres verítékkel építettem ki. Viszont sosem kereskedtem, a kereskedőhajóim mindíg csak a saját komplexumaim között cseréltek árút, illetve volt 10 nagyobb TS-em amikkel manuálisan vásároltam fegyvereket mindenhonnan. Én háborús flottákat akartam kiépíteni, de közben kiderült, hogy ez a játék bármilyen vasat bealáz, ha mega-giga csatákról van szó. Én egy olyan platformról keveredtem az X3-hoz, ahol korábban ilyen meg ilyen komplett flottákat eresztettünk egymásnak (igen azok makettek). Ha ekkora flottákat csinálok X3-ban - mármint két ellenségeset, és összeeresztem őket, legjobb esetben is diavetítést kapok, irányításról szó sem lehet. Egyszer 60db M2-esnél lefagyott a gépem. Qurva sokmindent kipróbáltam a játékban, ami arra volt jó, hogy felkészültebben futhatok neki a Terran Conflictnak. Most éppen nagyobb-összetettebb flottairányításhoz gyűjtök adatot.Ezt a játékot nem akarom újrakezdeni, mert elég volt egyszer végigszenvedni a küldiket. A Plottal is voltak gondok, hát még az extrákkal. Pl. a versenynél én a Busteremmel indultam, majd megtaláltam a Starburst-ot, és azzal nyertem meg. A Khaak Asteroida alagútjából egyszer ennyire sikerült kisodródnom, így néz ki kívülről - amúgyis azt a küldit fikázzák a legtöbbet. Bala- Gi nem ment volna pénzcheat nélkül (olyan gyorsan)stbstb.
    Én nem ezen a fórumon élek, csak mindennap ránézek (úgy mint Amaro, csak ő tűrtőzteti magát és nem pofázgat bele). A link amit a kézikönyvhöz rakok nálam is egy üres oldalt ad, azonban a letöltésvezérlőm már szedi is (Internet Download Manager) de ITT találtok egy letölthetőbbet, és SOKKAL bővebbet.
  • antigua
    Szeva KoRoN !

Ilyeneket én is tudok ám, figyelj !!!
    You are a stupid man,tu durak, manami trabaho, hülye gyrerek !
  • KoRoN
    a [email protected] jelzéssel van egy táblázatom, amit valamikor letöltöttem eszerint TS, TP: Confirmed friend/trusted cut/comp trader/comrade/priest Confidate M3,/ Federation Guardian/Queens knight/Comp manager, Family protektor/Priest Prot. szint kell.
    Ugyaninnen a rangok, hajók, stb táblázatát is le tudod tölteni. Ha így nem találod, és kell, később esetleg megnézem a pontosabb címet.
  • tomonor
    nem a harci rang számít, hanem a reputációd az adott fajnál. Asszem baloldalt lent mutatja a vásárlási listánál.
  • antigua
    Sziasztok!

Milyen harci rangnál lehet Novát venni ?
    Illetve hol tudom megnézni hogy egy adott hajóhoz milyen rang szükséges ?
    A vásárlásnál lekértem a hajó infóját a shipyardban, de ott nem találtam
    utalást, hogy milyen rang kell !
    Köszi !
  • KoRoN
    Figyelj, x3-azni nem tudok, hát főztem neki vacsorát, kitakaritottam, a gyerekekkel átvettem a leckét, meg minden, mácsak gyünne haza az a pernahajder, mer már a szék helyett a tükön ülök... persze, önzetlenül szeretem... /azér moszzereztem hekerhavertú ety ojan virnyákot, ami napi 3x2 széklábat tol le a torkán mintetyik vasábú, oszt, ha nem sekít. eeküüdöm neki, de sz marattyon kösztünk. Nedudki./
  • KoRoN
    A MK 3 sima átrakásával kirugod a piltát, ill másikat veszel fel.Így bárhova átrakhatod, de sok fáradság, idő, pénz veszik el ezzel. Ha lelövik egy kimaxolt Superfreiteredet, /főleg egy 25-ös pilótával/, nem a beleölt 5-7 millió a fő gond, hanem, hogy ez már általában stabilan, folyamatosan hozza a pénzt neked, /és hát ezért fektetted be az összekuporgatott filléreidet/, ennek a megérdemelt hasznát hátradőlve, koktélt SZOPOGATva kéne élvezni, nem visszatöltve egy korábbi állásra, SZÍVA, mert egy arra járó kósza kalóz ledurrantja, vagy , hogy ne sikerüljön KOCH ur kemoterápiája! , a rossz utvonalszámítás miatt a saját programod végzi ki a hajódat. /az esetek kb25-30 % -ában csak olyan üzit kapsz, hogy az equipment dock rombolta hajódat, vagy egyszerüenm hajód destroyed. Én ha tehetem, mindig visszatöltöm az előző állapotot. Az egységeimre egyébként is háklis vagyok, azt senki se báncsa, mer gyüvök...
  • KoRoN
    Az oldal elég kedves, de inkább csak bemutatónak látom, kedvcsinálónak, és hiányolok egy játékot innét, az EDGE of CHAOS-t /independence war2/
    A petíciohoz regelni kell? mert a régi emilem már nem akarom használni, az uj még kitalálás alatt van.
  • tomonor
    Neeem, eredetileg benne van olyasmi, ugyanis X2-ben emléxem, volt alkalmam használni.
  • tomonor
    Ezek a scriptek nincsenek olyan jól megoldva... :/ És még az X2 esetéban ez rendben is volt. Ám az X3-ba nagyot néztem, hogy minden maradt a régi e téren...
  • Vitez77
    Move pilot az már nem a bonus packban van?
  • Vitez77
    Pontosan!
    Amúgy ez nem lámaság: rettentően bonyolult a játék, sokan ezért is hagyják abba! Inkább dicséretes, hogy te legalább veszed a fáradságot segítséget kérni!
  • crossy104
    Akkor ha véletlenül átteszem az MK 3-at egy másik hajóba,akkor kirúgtam a pilótát, és újra felvettem, tehát nulláról kezdi a fejlődést.Ettől még újra elkezd fejlődni és teszi a dolgát.Ugye??
    Bocs a lámaságért, de pár napja kezdtem a játékot.
  • tomonor
    mivan, szerelmes vagy belé vagy mi? o.o
  • tomonor
    direkt írom ugy de mind1... >.<
  • KoRoN
    13986 Erre visszalapozol, itt találsz egy linket a kézikönyvhöz.
    Ezt azért mondom, mert én, mielőtt ebben a fórumban az első lérdésemet feltettem, több, mint 8000 hozzászólást olvastam el, pedig akkor modemmel toltogettem éjfél után, mert akkor óccsó a telefon, mégis, amikor LEGENDtől - aki itt LAKIK, ezen az oldalon, - megkérdeztem a pilóta átrakási problémát, /mert az x2-ben is zürös volt/, dühödten vágta hozzám a kézikönyv/link/-et, /amit pedig le se tudtam tölteni, mert az az oldal nem volt elérhető!/, mondván, talán visszaolvasgathatnám a fórumot. Ő ilyen morgós, néha ver is, ugyhogy vigyázz az én drágámmal!!! / na, 2 perc mulva lejár a müszakja, már csak hazafelé ne érje baleset/
  • crossy104
    Köszönöm mindenkinek!!Rendesek vagytok!
  • KoRoN
    A Nyírség elég kontinentális, de mivel közlöm most Veled, ezért a továbbiakban TARTÓZKODJ A HAJÓ HALYÓNAK írásától, kérlek !!! / Először azt hittem, véletlen, de most ugy kb 3.x írod ly-al/. Beköplek a magyar tanárodnál!!!
  • KoRoN
    Nem értesz. Az ember csak akkor tud feldühödni igazán, ha valami jót rontanak el. Így voltam a Nexussal, és így vagyok az x3-al is.
    Az oldalt majd később nézem át alaposan, most baromira aggódok, NEM TÖRTÉNT-e VALAMI ÜZEMI BALESET AZ AUDINÁL !!! meg hogy hazafelé nehogy baj történjen az én kis LEGENDEMMEL. /remélem, gondolkodott a problémámon/, persze nem ám azért aggódok, nem érdekből, áááá! - csak már mikor válaszol., mert addig nem tudok mit kezdeni az x3-ammal...
    szal, nagyon várom haza az én drágámat... már csak benne bízom ... még eza dimre gyerek jönne szóba, aki csinálta már, amit én , de kitudja, merre ténfereg ilyenkor, mikor kellene...
  • tomonor
    van egy olyan parancs hogy move pilot asszem az additional ship commands-ba. ki kell jelölni a két halyót, meg egy állomást ahol át szállhatnak.
  • BuriP
    A "best buy" és a "best sell" fejlesztéseket a Teladiaknál lehet kapni.
  • Vitez77
    Jaja, megy egy kis Nexus 2 lobbi.
    Nekem nagyon bejött az első rész, de hát ízlések és pofonok. A profi honlapok is így voltak vele: volt, akinek nem tetszett, de a nagy többségnek bejött. Amúgy remélem tetszett az oldal :) Sajna nem vagyok egy számtech zseni, ezért csak ennyire tellett.
  • crossy104
    Sziasztok! Megvettem a második Mercuryt, de Argon Prime környékén nem kapok hozzá Best Buy stb. fejlesztést itteni equipmentekben.Hol lehet venni? Másik kérdés, ha az MK3-as Mercury-t lecserélem nagyobbra akkor elveszik a pilótám? Mert 6-os szintű. Köszönöm előre is.
  • KoRoN
    Kösz. csak nem értem, hogy érti ő.
    Nem is figyeltem fel eddig az alcimedre, most rápillantottam az ssgp.hu ra, most ti a Nexus folytatásáért lobbiztok? X3 előtt talán ez volt az általam legtöbbet szidott-átkozott játék, rengeteghibája, rossz megoldása miatt. Ráadásul akkor lett vége nagy hirtelen, amikor már érdekes lett volna igazán. Sajnos a legjobb ötleteket tönkreteszik, /pl nexus, x3/ , mig sok ötlettelen féceszt meg halálra dolgoznak, simítanak.
  • Vitez77
    Cselekmény, történetszál.
  • KoRoN
    Mi a plot?
  • KoRoN
    A marin normál, 20.000 /kop. ettől nem lehet. Várom Godót. Vagy Legendet. Csak épségben hazaérjen. Aggódom érte.
    Mit is lőttél te olyan sokat, amitől megbolondult az xtm? sárkánypikkelyt?
    Ja, tényleg, megpróbáltam HCF-el elfoglalni egy ürsárkányt, de nem engedi a program, sajnos. Pedig már a M.of Orion óta vágyom egy ürsárkányra. Milyen jó is lenne, ezzel rohangászni! Pláne, ha láma módra elkezdene köpködni /pl GPPC golyóbisokat/
  • tomonor
    Csak a plot-ba teszi be a Bala Gi-t...
  • tomonor
    ez hülyeség. alapba a játék ad neked egy pegasus-t, azzal simán végig lehet vinni.