81526
-
Majd megnézem.. Master ligában volt, hogy vettem olcsó, gyors, jól cselező játékokat, 0 rúgótechnikával.. Mégis ő volt a csatár, mert touch down-ra képes volt. :D -
Nagyi2pac #58609 PES 2010 Feints Tutorial HD
----------------------------------------
One of our members, maremas, has created a brilliant tutorial vid on a load of the feints and tricks found in the Xbox 360 PES 2010 demo.
It contains a how-to on the following player moves:
Lift Ball Low/High
Dive
V-Feint
Flip Flap/Opposite Flip Flap
Heel Rush Feint
Drag Back Turn 1 & 2
Long Step
Rabona
Marseille Roulete
Matthews Feint
Step Over
Step Over Fake
Double Lunge Feint
Super Cancel Kick
Upper Body Fake
Manual Keeper
Played on beginner for ease of demonstration.
Thanks again to maremas for the great vid!
-
Ergó a régi részekben bármilyen játékost betehettél bármely posztra, ahogy te jónak láttad. Most már nem :) -
A korábbi példából kiindulva:
Mi van akkor, ha mondjuk egy szélső középpályást, aki mondjuk ott 80-as hátrarakunk védőnek (vagy fordítva), és azon a poszton mondjuk 50-es lesz.
De lehet akár DMF csatárba, stb..
Ekkor az értékei le lesznek húzva attól, amire igazán képes? Vagy miben nyilvánul meg?
PES2009ben simán tettem szélsőket is csatárba, stb, mert úgy láttam jónak, és túlságosan nagy különbséget nem láttam, hiába nem tudott játszani mondjuk CF-et...
Azért erre kiváncsi lennék, a kártyáktól függetlenül.
Valakinek ötlet? :) -
Gondolom hogy nem ennyire egyszerű, de könnyebb megoldani, mint egy játékmenet módosítást, amit most csináltak! -
A probléma azzal volt, hogy kb azt írtad, hogy egy konstanst át kéne írni és tökéletesen meg lenne oldva a kapuskérdés :DD Nyílván ha így lenne, akkor a Konami sem szivatna minket. -
lehet elkéne menned akkor a konamihoz gyakorlatra,h felfedezzenek, hamár tanuló programozóként is megtudod oldani a kapusproblémát:)...gondolom a reakciókésésre is tudod a megoldást szal sztem mindenki jóljárna veled ha előadnád az elméletedet a konami pes/we részlegének!! -
hú, a 2. szó az hogy leszek, csak előrehaladtam a gondolataimban a sulival 
-
Programozó vagyok, szóval tudom hogy megy 
A játékra konkretizálva értékeket hasonlít össze ugye, gondolom a lövés erőt, irányt, stb... a kapus képességeivel, pozíciójával, bizonyos számítások alapján eldönti, hogy mi történik! (Hasára a gép csak úgy magától nem üt, hogy éppen mi történjen)
A számítási módszerben biztosan vannak konstansok (Legfeljebb nulla az a konstans és nincs deklarálva a számításban), amiket esetlegesen játékszintenként megváltoztatva más és más értéket vennének fel, ugyan így a meccs hosszúságától is függene!
Nem a teljes fizikai motor átírásáról beszéltem, hiszen az nem 1 hét lenne, hanem a számítási módszeren való javításról! -
Én képtelen vagyok megbékélni ezekkel az új gen. PES szériákkal...
PES3-PC: ekkor váltottam Fifáról PES-re, imádtam minden porcikáját.
PES4-PS2: meglett a konzolom, egyből beruháztam egy PES4-re( miután szarrá játszottuk a demot PC-n), vagy 20 szezont lehúztam ML-ben, ez az örökös kedvenc a mai napig
PES5-PS2: keverhető mezek, kitűrődő mezek, 1-2 újítás.ezt is szerettem nagyon.
PES6-PS2: na ezzel eleinte akadtak gondok, mivel tök új szisztémát kapott.de sok szenvedés után megszerettem, ez is egy remek játék lett.
ezután jött még konzolon a 2008 és 2009, ez utóbbit a mai napig nyomjuk haverral, nagyon nagy élmény még mindig, igaz az alap rendszer láthatóan a pes6-é, de ez mit se számít. meg ugye a ps2 már nem mai vas, de a gameplay kárpótol.
A konzolos időszak alatt a PC-m elavult lett (sose volt erőgép), így a PES 2008-ról totál lemaradtam PC-n.Csak havernál toltam 1-2 alkalommal, de az édes kevés volt.
Idén beújítottam egy teljesen friss konfigot, be is szerváltam a PES2009-et.És a mai napig nem barátkoztam meg vele(ebben közrejátszhat a gamepad is, a PES esetében nekem a ps2 joyra áll rá a kezem -logikusan-, ez a rumblepad2 nagyon zsír, imádom, csak ezt az egybe iránygombokat felejthetnék el.szóval ezt is szoknom kell, aláírom)
de amit ez a next-gen hozott, hát azt nem veszi be a gyomrom.csupa bug gameplay, irreális emberváltás-rendszer stb. pedig nagyon szeretném szeretni, de nem megy:(
egyelőre nagyon hasonló ezzel az új demóval is a szitu.egy fokkal jobbnak tűnik, de még mindig nem az igazi.de nem vonok elhamarkodott következtetéseket, megpróbálom minél többet nyúzni, hogy átszokjak.ha végképp nem megy, na majd akkor elküldöm a KONAMIT a rákba=)
(mondjuk az is igaz, hogy a PES4 idejében átlag napi 3 órát toltam, manapság jó ha 1 órát tudok szentelni rá nagyritkán)
na bocs a liturgiáért, csak már rég kikívánkozott ez
uff! -
Elég egyszerűen fogod fel a dolgot, emiatt pedig baromságot írsz :) Azért a programozás nem abból áll, hogy beírod hogy meccsenként átlagban hány gólt kapjon a kapus, vagy hogy megadod neki, hogy menniyre védjen jó egy 10-es skálán.
Ennél azért jóval bonyolultabb. -
Hát, ezt sajnos megszokhattuk, de valahogy kompenzálni akarja az 5 perces meccseknél a gólhiányt! Ugye az más kérdés, hogy 30 perces meccsnél simán védhetne jobban a kapus, mint 5 percesnél, mert ez valamilyen a kapusnál számítandó konstans érték megváltoztatásával megoldható! Nem lenne nagy kunszt... -
Konami az Konami, csak ez most nem silent hill, kedves Konami... -
Egyetértek...bár én ezt még nem tapasztaltam ebben a részben, de 2009-nek egyértelműen ez a fő hibája. -
Teljes játék is vicces, pl hogy Milito magasan nyeri a Pique elleni összehasonlítást, mikor tudjuk, hogy a valóságban Pique most az egyik legjobb védő, Milito meg másfél éve sérült! -
Ne görcsöljetek már ennyit ezekkel a patchekkel, totál felesleges, így a készítők szimpátiája alapján vannak beállítva az értékek, szóval a teljes játékig vagy játszotok az alap demóval, vagy használjátok ezeket a kiegészítéseket, de akkor benne van az a pakliban, hogy semmi sem úgy van ahogy lennie kellene ...
abban a patchben amiben benne van Real, hát az valami katasztrófa pl. Raul és Metzelder is színesbőrű és kritikán aluliak a játékosok értékei, szóval 2 perc után töröltem is :D
-
Flashly #58594 akkorse 62esnek kéne lennie, hiába nézem az értékeit, mer az értékek posztok alapján vannak megadva, szal ő egy 62es balbekk... és érezhetően is lassan fut, pedig a valóságban iszonyat gyorsan fut -
62es, de ez nem fifa...
Nézd meg az értékeit, azt meglátod milyen jó játékos, csak Asley Cole inkább bal közép és nem hátvéd, csak ugye elkövettek egy baromságot a Pes tervezői, hogy kivették a régi jól bevállt 6szöges rendszert... -
Flashly #58592 exportáltam a bin filet, de nem nyitja meg rendesen az editor, csak bevillan 1mp-re egy kis dosos ablak, aztán semmi :( -
Flashly #58591 köszi a segítséget Nagyi2pac :)
Gonzalo: nem csalni akarok, csak felraktam a ProEvolutio Demo Patch-et, és hát némelyik játékos képessége igencsak szerényre sikerült, pl Ashley Cole csak 62-es, holott az 1ik legjobb balbekk, Kalou DMF-es, Mikel AMF-es, Malouda 62-es... szal ráfér egykis javítás na :)
-
Igen. -
Nagyi2pac #58589 
unnamed_4.bin meg hasonlókat nem is fogsz találni a PES mappába! A bin-eket az img-k tartalmazzák! Jelen esetben meg kell nyitnod a dt04.img-t a C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2010 DEMO\img mappából Game Graphic Studio-val, exportálnod kell az unnamed_4-et majd ez megnyitni a DB Editor-al!
Én még nem használtam ezt az Editor-r de ahogy látom csak annyit kell csinálnod hogy megkeresed az adott játékost, megváltoztatod a statjait (csak simán átírod őket) majd rámész az Apply Abilities majd a Save gombra. Ezután vissza kell importálni az unnamed_4.bin-t a dt04.img-be pl. AFS Explorer-el vagy Game Graphic Studio-val! -
Van egy olyan skillkártya a középpályán, hogy szépen tud mélységi passzokat, indításokat csinálni.
Na most ezt ha kikapcsolom, akkor ugyanarra a passzolás/indítás gombra szarabbul fog passzolni, mintha be lenne kapcsolva?
Mert a mozgásokra még elhiszem, hogy ha be van kapcsolva, akkor úgy fog viselkedni addig, amíg rá nem váltok, de ilyeneket is befolyásolhat? -
csak nem csalni akarsz :P
miért ne lenne lenne benne dt04-be keresd ! -
kipróbáltam a brazil patchet(istalleres és külön exevel müködik, szal mellette lehet az alapjátékkal is nyomni)..nagyon durva a csapat:P..ronaldinho kb félisten benne, Baptista meg kb mint egy rinocérosz, csak akkor szabad vele futni, ha tiszta a terep elötte mert mind az irányváltás mind a megállás szinte lehetetlen:P....Lucio meg igazi érdekesség, gyakrabban van fenn támadásnál(skillkártyája miatt) mint a balhátvéd..
amit észrevettem: -Néha lehetetlen szerelni, az ellenfélről lepattannak az embereim gyakran lerázza a legtapasztaltabb védőket is...és vagy felrugja az ember vagy ráküld még 3 embert..
-Ha levegőben van a labda(ellenfél rúgja) a saját ember leragad és addig nemmozdul nemfut a labda után..
-Erős csapatoknál nagyon gyakori a "Fifa gól"...30méteres gólokat nemegyszer lőttem lehetetlen helyzetekből bár lehet csak mák volt
szépen lassan meglehet ezt szokni csak még mindig félek, h kissebb csapatokkal játszhatatlan lesz -
Jahh, a kapus elfekszik rá csúnyán, a védőket viszont nem izgatja :D -
Flashly #58584 próbálta már valaki a DBEditor-t, amivel a képességeket lehet nölveni?
ha igen és működött neki, az pls magyarázza már el hogy mit kell vele megnyitni, mer ez az "unnamed_4.bin-t akarja megnyitni, ami nincs is a Pes demoban... -
fczolika #58583 Üdv Uraim!
Én xbox 360-on tegnap kipróbáltam mindkét játékot,Fifát és Pes-t is,és azt kell mondanom,hogy grafikailag,kinézetre a PES sokkal jobb a Fifánál.Tavaly csak FIFÁZTAM xbox-on,tehát van összehasonlítási alapom,hogy melyik játék fejlődött jobban konzolon.Talán csak játékmenetben van némi javulás a Fifában,de a grafika szinte maradt 09-es....A PES kinézete 20-30 %-ot javult Xbox-on,tehát nem értem miért írják sokan,hogy konzolon jobb a Fifa?Tavaly tényleg szebb volt jobb volt,mivel énis eladtam a PES 09-emet olyan kaki volt(pedig még csak a PES létezett előtte számomra)de idén már nem az.Egyedül a futásokkal,kameraállással,játékmenettel és a hangokkal van bajom,de az se vészes,bár ez az oldalsó kameraállás az agyamra megy.Nem olyan mint a TV közvetítésben....a FIFÁ-ban azt remekül megtudták csinálni,itt meg nem.Remélem addig még valamit csinálnak vele. -
Amúgy volt egy érdekes bug... kb. ötösön kapott haver szabadot kifele, amit a kaput végzett el. De a játékosom kijelölve ott állt a labda előtt , sőt még hozzá is ért a labdához amikor mozgattam, kicsit elgurította... Aztán hogy vége legyen, elvettem a kijelölést és visszament a helyére... Érdekes. Lehet nem bug, de akkor meg sárga hogy rúgdosom el a labdát... :DDD -
jah, eddig egyszer csináltam egy lövőcselt kb. alapvonalon 7-8 méterre a kaputól, hogy gyakorlatilag visszafele húzza... Azt láttam, hogy a játékos végülis így durván belassult tőle, meg is állt, mondom fasza ezt se próbálom többet... aztán rá egy másodpercre a kapus repült egyet ki a pályáról, és üresen maradt a kapu.. Lehet ez a lövőcsel miatt volt?
Haver anyázott egy óriásit, hogy így kapott gólt, mondjuk megértem. :D -
igen, natív felbontáson próbáltam mindkettőt. driverből a legújabb van fent. (már nvidiára váltottam, ami nem annyira érzékeny a driverekre.
ma megpróbálom ezt a refreschlock nevű progit.
lehet, egy win reinstall megoldaná a dolgot, de addig nem akarok, míg be nem dobja a törölközőt... -
Ehh, jókor jut eszembe...:D
Szóval még annyit, hogy érdemes lenne a videókártyádhoz feltenni a legújabb drivert, főleg, ha Ati-d van. Régebbi driverekkel nekem is csinált olyat a lcd-tv, hogy 59hz-en indult el boot után és hiába tettem 60-ra. De ez később megoldódott egy új driverrel, illetve a refreshlock-kal is meg lehetett csinálni. -
Én is win7-et használok és tökéletesen felismeri az lcd-tv és a monitor képességeit is, mind felbontásban mind pedig képfrissítési frekiben.
Buta kérdés lesz, de biztos, hogy natív felbontáson próbáltad a két megjelenítőt? Illetve talán az is érdekes lehet, hogy a tv-t mivel kötötted a gépre és mekkora felbontásban nézted.
Minden esetre töltsd le a refreshlock nevezetű kis progi, azzal be tudod állítani a képfrissítést úgy, ahogy szeretnéd :) -
Nem tudom ki hogy van vele, de én a játékosok futásával nem vagyok megelégedve. Közelről jó, de távolról nekem valahogy sántít a dolog...asszem a pes 2008-ban pingvinek módjára futottak, a 2009ben ez javult jócskán, de sok fejlődés nem látszik most. Remélem javítanak rajta, mert ahogy olvasom másoktól is megy feléjük a visszajelzés.
Egyébként néha belassul a játék, majd kb 10x es sebességgel továbbmegy úgy 2 másodpercig:D A gép ki is használja, bár gondolom a proci miatt megy így.
+ remélem azt is, hogy végre sikerül jó online játékrészt csinálni. -
számomra is érdekes, pedig nem ma kezdtem... :-)
monitor driver nem segít...próbáltam. lehet a win7 a hiba oka, de nem hinném. minden más ok vele...
valószínű valami egyszerű megoldása lesz, csak nem jövök rá egyedül... -
Elég érdekes, nálam ilyen még soha nem volt. Próbálj meg a monitorhoz feltenni egy drivert, hátha megoldja. Ha nem, akkor a refreshlock nevű progi segít ;)
De hogy hogy lehet 59 illetve 61hz vminek a képfrissítése, az elég rejtély számomra :) (mármint hogy így fixen) -
ezt értem... csak az asztal beállításnál nem választható más képfrissítés, csak 61 Hz...
valahogy driverből kellene felül írni, csak nem tudtam rájönni, hogyan... egy gtx260-ról van szó, de előtte a HD4870-nel is voltak ilyen gondok... -
Steve1988 #58573 Azért kapus ellen érdemes kipróbálni a lövőcselt... :) Érdekes lett ez is, mert a védők nem nagyon reagálnak rá, a kapus viszont elfekszik!
Az emelés is egész jól sikerült, azért remélem h a teljesre javítanak vmit ezen a késés dolgon! :( -
Nagyon egyszerű, 60hz-en legyen a képfrissítés. Csak így működik, olvashatod is a settings.exe-ben, ha odabiggyeszted az egeret. -
Sziasztok! remélem valaki tud nekem segíteni. az a problémám, hogy a játékbeállításoknál a vsync be van kapcsolva alapból és nem aktív. ergo a játékban nem tudom kikapcsolni, hogy aztán utána driverből bekapcsoljam. (profilból) ezáltal idegesítően csikoz a kép... a 17"-os monitoron nem volt ilyen gondom, de mióta 22" wide-ra cseréltem, egyszerűen nem tudom belőni. ugyan ez a helyzet ha lcd-re teszem ki a képet akkor is...a monitor képfrissítése fix 61 Hz, a tv-é fix 59 Hz...ötlet?