181
  • Sil78
    Jó, persze, úgy értettem, hogy azért műxik csak IE-alapú böngészőkkel, mert ott ActiveX kell hozzá.
  • h4x0r
    A pluginek, ha nem vetted volna eszre, pont a skalazhatosagot novelik. Hogy ne kelljen amiatt szivnod, hogy neked nem kell egy, a gepet lassito ficsor. Es az FF nem eppen lassu. Akkor halljuk is, miert SUXX?
  • pascal
    azért nem fosoznám le a m$ szabványokat mert ha nem is legjobbak de - a fene vigye el - működnek.
  • pascal
    Ha úgy vesszük a akkor a platformfüggetlen rdesktop mégiscsak jobb mint egy win-only cucc.
    Ja és a Neptun nem ActiveX csak a progi ami IEben lekezeli a rdesktopot.
  • greekboy
    ETR ASP net-et használ, asszem ez meg a microsoftnak vmi fos szabványa.
  • greekboy
    Én erre ennyit tudok mondani, hogy: EMBER!!!!! Ha 1 (!!!) alátamaszott (!!) észérvet mondtál volna az nekem elég lenne, de csak puffogtattad a közhelyeket. Az érvek felett meg átsiklottál, hát gratula, élj vakon, állítólag boldogok a lelki szegények. Ja és ha szerinted N8-as = FF + IE, akkor szerintem te nem vagy észnél. Ez egy olyan "alternatíva", ahol minden oldal tökéletesen jön be és ehhez nem kell szarozni pluginekkel stb. De mivel látom rajtad, hogy gógyíthatatlan vagy, ezért csak annyit írok, hogy FOGADD RÉSZVÉTEM!
  • Sil78
    De, a Neptun ActiveX-et használ. Viszont nem kell hozzá feltétlenül böngésző, lehet valamilyen klienssel is használni (pl Windowsnál a Távoli Asztali Kapcsolaton keresztül is). A másik ilyen tanulmányi rendszer, az ETR pedig használható Firefox alatt is, mert az nem ActiveX-es (bár ha jól tudom, az is valami Windows-only technológiát használ, de legalább nem ActiveX-et).
  • pascal
    Francba mindig ez a vége... amikor hozom az észérveimet (amit persze nem tudnak megdönteni) akkor leszarják és mennek a sarokba sírdogálni, hogy elvettem a macijukat.

EMBER!!!!! Ha 1 (!!!) alátamaszott (!!) észérvet mondtál volna az nekem elég lenne, de csak puffogtattad a közhelyeket. Az érvek felett meg átsiklottál, hát gratula, élj vakon, állítólag boldogok a lelki szegények.
  • greekboy
    Ezt vedd úgy, hogy leszarom az egészet.
  • pascal
    "színek a levélírásnál" hajajjj, asszem ők sem ismerik a plaintextet...
  • pascal
    Ezt vegyem úgy hogy igazam van?
    Nem vetted észre, hogy önmagadnak mondasz ellen (megint)
  • Sil78
    - A cookie-kat Firefoxban is be lehet állítani oldalanként. Alapból is, meg vannak rá kiterjesztések is. A popup-okat is lehet akár oldalanként is engedélyezni. A többire meg nincs szükség, hisz ActiveX meg ilyenek eleve nincsenek benne, nincs mit állítgatni rajta.
    - Webmail támogatás alatt nem tudom, mit értesz. Yahoo-hoz meg Hotmailhez pl van egy eWebMail Color and Graphics nevű kiterjesztés, amivel használhatók Firefox alatt is az amúgy IE-re optimalizált részei is ezeknek a webmail rendszereknek (konkrétan pl a színek a levélírásnál).
    - A spyware-es és egyéb "gány" oldalak listája megintcsak tök fölösleges, ActiveX hiányában Firefoxnál nincs igazán értelme. Több mint fél éve használok Firefoxot, eddig egyetlen egyszer sem próbálkozott semmi még csak egy egyszerű kezdőlap-átállítással sem.
  • pascal
    Ja és mint írták a neptun az pont nem activex...
    Ja2: norton: felesleges erőforrások, a symantec azért ilyen sikeres mert a M$ cuccok binztonsági szempontból nagy nullák. Én szeretem teljesen kihaszálni a gépem, és annak biza nem a windows+norton+ie a módja azt elhiheted.
  • greekboy
    Erre már tényleg nem tudok mit hozzászólni.
  • greekboy
    Tudom! Ez csak egy példa volt.
  • pascal
    Baze te nem vagy észnél: az előbb magyaráztam el neked, hogy az NS8 nem más mint FF+IE...
  • h4x0r
    A Neptunra van nem bongeszoalapu megoldas is, Winen asszem Terminal Clientnek, Linuxon pedig rdesktop-nak hivjak, mind a ketto ingyenes.
  • greekboy
    Az öcsém a műszakira jár, ahol a weben a gagyi neptun rendszeren veheti fel a tárgyait. Ott pedig van ActiveX, tehát minden más böngésző kilőve csak is az ie. Az ie is suxx, de az előbb említett problémára ott lesz orvosságnak a netcápa 8-as, az pedig nem igaz, hogy mivel ugyanazt a motort használja, mint a firefox, ezért jobb nem lehet. Erre egy jó példa Half Life 1, ugyanazt a szar engine-t használták, mint a Quake 2-ben, mégis a két játék összehasonlíthatatlan. Aztán menj vissza a hőskorba és nézd meg, hogy a Diamond hány olyan kártyát dobott a piacra, aminel elméletben ugyan annak kellett volna lennie, aztán mégis hozzátettek egy pici pluszt, ami elég volt a sikerhez. A linket meg nem tudtam megnézni, mert sp2-őt használok, kapásból megfogta a norton antivirus.
  • greekboy
    Na az ilyen válaszokat szeretem. :)) Szerintem sem az ie a legjobb, sőt (de nem is az agyonfényezett firefox).
  • Magnum PI
    Sziasztok! Megittam egy pár sőrt és ezért nincs kedvem végigolvasni az összes hozzászólást, de az első 5-t elolvastam és arra reagálnék. Nem olyan rég van internetem, mindig az explorert használtam, egyszer felraktam e firefoxot (mindig minden softwert kipróbálok) és azóta csak azt használtam. Soha nem voltam elfogúlt legyen az VGA,proci,software...stb. Én mindenből a legjobbat szeretem használni, leszarom ki csinálta. Ha az Explorer lenne a világ legjobb böngészője akkor azt használnám, de most A FIREFOX A LEGJOBB!!!
  • pascal
    " Szóval én azt veszem észre, hogy te mondod a magadét, én pedig az igazat"
    LOL Látod ez a tudat bennem is megvan :) azzal egyet értek, hogy belefuthatsz olyan oldalba ami nem megy (igaz én már elég rég láttam ilyet, legutóbb is a Gmail volt, de a 8as opera azt is viszi) Régen, az 5.x Opera mellett kellett az IE (IE5!!) a 6os Opera már kis kompromisszumokkal használható volt a 7es óta pedig végleg elfelejtettem az IEt.
    Nekem az a bajom, hogy fikázod mások kemény munkájával létrehozott FF-t és Operát. Nem vagy hajlandó felfogni, hogy már rég nem "széllel szemben pisálás" Operát vagy FFt haszálni.

A NS8 külön sztori, elve halva született ötlet. Miért?
    1. A NS már a 6os óta haldoklik, már azt sem kellett volna kiadni, rontja a régi hírnevet.
    2. Gecko van benn mint a FFban, ergó attól jobb nem lehet.
    3. IE motor? Biztos, hogy ez előny? Várj, kérdem máshogy: életképes ötlet ez? Gondolj bele, a NS8 csak windowsra jön ki, azon gyárilag van IE, ha valakinek IE kell akkor használja azt, ha esetleg az IE kevés neki de IEfan akkor Maxhton vagy Avant Browser. Ha pedig fenn a Firefox akkor arra meg van View in IE vagy hasonló nevű extension ami az oldalt gombnyomásra nyitja IEben. Kész ugyanott vagy mint a NS8 csak abban nincsenek meg a FF extensionjei (adblock elég hasznos tud lenni)

Amit a NStől kapsz egy nagy ronda (oké ez relatív) skinnel moddolt FF.

Security beállítás, napaff kukik meg activex, activex nélkül élek évek óta eddig nem tűnt fel, hogy hiányozna, az opera cookie managerét meg ajánlom iskolapéldának...

UI.: linkeket megnézted?
  • greekboy
    Ja és szerintem qrvára elfogult vagy, úgy pedig nehéz látni a valóságot.
  • greekboy
    Ok! Legyen igazad! Én csak annyit tudok, mint láma user, hogy Firefox és Opera alatt nem működött nekem minden oldal. IE-vel és a netcápa 8-assal nincs minden oldal, érdekes módon amit én használok az bejött. Ezek az én személyes tapasztalataim. A security beállítás, hogy oldalanként beállíthatod a cookiek kezelését (on/off), activex (bár ilyen csak ie alatt van) stb. Szóval én azt veszem észre, hogy te mondod a magadét, én pedig az igazat.
  • h4x0r
    Ez mondjuk dicseretes, de ki kene vagni a pi^H^H fenebe az IE motort, vagy kene meg fejleszteni rajta.
  • greekboy
    Netscape 8-as két motorral működik, szóval ha nem menne az IE, akkor még mindig ott van a másik. Azért van benne kettő, mert szerintem rájöttek, hogy az emberek egy része csak azért használ IE-t, mert arra optimalizálnak stb. Ők pedig nem akartnak széllel szembe pislálni. Nem néztem utána, de szerintem csak x86 és talán MAC plattformra készítik a cuccait.
  • pascal
    Ccccc.
    Demagógia.
    -Mi a faszom az a "Security beállítás" és miért kell minden oldanak?
    -Mi a fenét lehet támogatni egy Webmailen? (FF, Opera is lazán megnyitja nem?) Ha meg a mailkliense IMAPon keresztül viszi, akkor sem olyan nagy szám.
    -Security szempont: Operával és FF-al oda mész böngészni ahová csak akarszak, nincs felesleges adatbázis töltögetés, hisz minden oldal biztonságos
    -Az kéne még, hogy kötelező legyen az IE engine :D

Na de el is értünk ahhoz a ponthoz ami ellen harcolok igazából (ugyanis nem böngészőfalmewart akarok, pláne nem Opera vs. Netscapet, az IEtől bármi jobb :D ) az igazi gáz a következő mondat:
    "az egyetlen olyan böngésző amivel minden oldal 100%-osan tökéletesen bejön"
    Ez így nem igaz, itt kezdődik a demagógia. Az igazság az, hogy mivel az IE veszettül elterjedt, ezért akik webre fejlesztenek elkezdték leszarni, hogy néz ki az oldal a többi böngészőben, és mivel a Microsoft kedvesen itt ott belenyúlt a szabványba (ez kvázi szabványt alakotott amit mindeki csak IE-kompatibilitásként emelget - ez mellesleg paradoxon, a böngészőknek nem egymáshoz hanem a szabványhoz kellen kompatbilisnek lenniük)ezért a szabványos oldalak általában nem működnek -rendesen- IEben, (a 2 szememmel láttam W3C által hibátlanra levalidált kódot nem működni IE alatt)
    A M$ húzása bejön, a webre fejlesztők szar kódot adnak ki, hogy a legelterjedtebb böngészőn jól nézzen ki, ezzel aki fejében esetleg megfogan a válátás és kipróbál egy "álternatív" (ez is mekkora hülye ez elnevezés már) böngészőt annak negatív tapasztalati lesznek, ezt elhíreszteli és az lesz a vége amit manapság tapasztalunk: az Opera és a FF is rég alkalmazkodott, ugyanannyi oldalt jelenít meg jól mint az IE, csak mág mindenki "alternatív"ként gondol rájuk. BTW nézd már meg a 3 éves IE6-ot meg, hogy azóta mennyi fejlesztettek a Firefoxon vagy az Operán.
    Ja és hogy minden oldal megy jól IEvel, ajánlott oldal ha még nincs SP2 fenn:
    http://www.xfocus.net/flashsky/icoExp/aniblue.htm

meg egy kis olvasgatni való:
    http://www.xfocus.net/flashsky/icoExp/
  • h4x0r
    Annyit meg hozzatennek ehez, hogy az IE mindent meg tud jeleniteni, kiveve a kifogastalanul megirt, tokszabvany oldalakat. Nem vagyok egy validity harcos, de ennek kene biztositania, hogy egy oldalt ne bongeszore kelljen optimalizalni.

Ez - leven IE motorral mukodik - a Netscape-re is fennall szerintem. De meg van egy kerdesem: min muxik? Gondolom x86 archon, WinNT alapu rendszeren. Meg vahj van-e adblock? Esetleg epkezlab RSS implementacio? Ha van, akkor sikert neki.
  • greekboy
    Ja! Csak a begépelt szövegem és a feltöltésem tünt el! Valóban jó.
  • greekboy
    Na akkor most figyelj:

- Minden egyes weboldalnál külön tudod konfigolni a security beállításokat. FireFoxban híre sincs ilyennek.

- Webmail támogatás. Hotmailos, Yahoos stb. e-mailezőknek szerintem nem hülyeség.

- Be lehet állítani, hogy pl. óránként szedjen le egy adatbázist, mely a spyware-s és egyéb gány oldalak listáját tartalmazza. Szóval securityi szempontjából ez sem utolsó, az ilyen lámáknak mint én talán jól jöhet.

- Az IE motorról meg az alternatívákról annyit, hogy nem kötelező benne használni az IE engine-t. De akármennyire is fáj, ez az egyetlen olyan böngésző amivel minden oldal 100%-osan tökéletesen bejön (az IE-t nem számítva). És akármennyire is szeretnéd sajnos ez nem az opera, nem a firefox! De gondolom neked ez nem számít, mivel te csak www.opera.com-ot látogatod és a www.mozilla.org-ot! Tovább jó kispályázást a fórumodban!

• PityBull
    LOL!!!
    Arra számítottam, hogy a Netscape-rajongók fognak ilyen villámgyorsan válaszolni és csak úgy sorolják, hogy miben jobb a legújabb Netscape...
    ...Erre tessék!
  • pascal
    Itt a válasz:
    "kifejezetten rosszul megtervezett, túlzsúfolt, nehezen áttekinthető a felülete, és amúgy a Firefox funkcióihoz képest nincs benne újdonság."
  • PityBull
    "Mennyivel kínál többet a Netscape?"

Ez például egy jó kérdés. Még nem próbáltam ki a Netscape 8 bétát (most töltöm ), ezért komolyan kiváncsi lennék a válaszra...
  • pascal
    Hopsz egy emberke aki tisztán látja a dolgokat, ha én már úgyis elástam magam (LOL) legalább rá figyeljetek
  • Sil78
    Mennyivel kínál többet a Netscape? (persze ha az IE motor használatától eltekintünk, bár én ezt nem sorolnám az előnyei közé...) Szerintem kifejezetten rosszul megtervezett, túlzsúfolt, nehezen áttekinthető a felülete, és amúgy a Firefox funkcióihoz képest nincs benne újdonság.
  • pascal
    "Minek írjak érveket ha nincs itt egy sem?"
    Hopsz ez lehet kicsit értelmetlenre sikerült :D azt akartam mondani, hogy egy normál érv sem volt eddig amire reagálhattam volna.
  • pascal
    Minek írjak érveket ha nincs itt egy sem?
    De ha már ennyire akarjátok:
    http://www.opera.com/features/
    Mikor fog ennyit tudni az IE?
    Az Opera kicsi, "allinone" megoldás, profi támogatással, dinamikus fejlődéssel, szép számú lelkes felhasználó táborral, akik mellesleg jól egbe vannak gyűjte a MyOpera oldalain.

Most jobb? Szvsz akiben úgy dúl a demagógia mint bennetek, annak ezek a TÉNYEK az előző postomban sem jelntettek volna sokat.

(Mellesleg rég megtanultam, más demagóg hülyeségén derülni kell :D )
  • Sil78
    Miért lenne vacak a Flash feltelepítése? Kell hozzá vagy kettőt kattintani...
  • Felfedező
    Te tipikusan egy "mindenki hülye, csak én vagyok az okos" emberke vagy.
    Mindenkit leugatsz, de egy épkézláb hozzászólásra, ami érveket is
    tartalmaz már nem tellik..
  • mousee
    Rengeteg böngészőt kipróbáltam már, de eddig ez teccik a legjobban...ez a leggyorsabb és nem települ rá 30millió toolbar és egyéb finomságok...

Itt is áll az, ami a linux vs windóz emberkék között van... senki nem mondta, hogy kötelező használni, vagy tévedek?
  • greekboy
    Hajrá KIMI! Kár, hogy most az évadnyitó nem jött össze, de majd Malájziában!!!