181
-
#141 Hát még az a reklámcsík milyen praktikus benne... ;-) (A helyén pont elférnének a fontosabb gombok, ahogy elnézem, anélkül, hogy ide-oda kattintgatással kéne előhozni őket.) -
#140 Még nem, de köszi hogy felhívtad rá a figyelmem, mindjárt le is töltöm. -
#139 Szóval ez lesz a Composerből, 0.90 szvsz még le sem töltöm... hadd fejlődjön még :) -
PityBull #138 Ha már a Composer szóbe került:
próbálta már valaki az Nvu-t?
http://www.mozillazine.org/talkback.html?article=6213 -
#137 Nem értem, nekem minden kézre áll, pölö ezért vannak a startban a kis ikonok több oldalra.
Neked mi nem állna kézre? -
#136 Egy szóval nem mondtam, hogy nem bugos a Composer, különösen ha Word-ból próbálok átpakolni szöveget, akkor csinál néha érdekességeket (a Word-ot főleg a helyesírásellenőrzésre használom, hiába a nyelvtan sose volt erős oldalam), de annyit azért konyítok a HTML-hez, hogy a szükségtelen/hibás dolgokat kigyomláljam/kijavítsam (ha van erőm :)).
Bár ilyen téren mindenképpen kell a Maxthon: ott nagyszerűen lehet látni, ha valami el van szúrva. Hiába jeleníti meg a Mozilla és az FF tökéletesen, a többség (optimista hozzállás: még) úgyis IE alapú böngészővel nézi. :) -
#135 Ha neked ez bejön, én jobban szeretem ha minden kézreáll.... a teljes
képernyős üzemmódot pont azért nem használom... -
#134 Erről van szó, amikor én néztem a composert akkor biza elég súlyos bugok voltak benne.
Mármint aki ismeri a HTMLt annak 1perc belenyúlni a kódba és kész de aki nem az meg van lőve mert sok helyen a progi egyszerűen nem hajtja végre a módosítást a kódban... az igazi poén az, hogy ezek a bugok megvannak a Netscape 4.78-as vagy hanyas composerében is, szóval eddig sem törték a nyakukat a fejlesztők :D -
#133 Egyszerű a Composer probléma megoldása: én fent hagyom a Mozilla-t. Eredetileg azért kezdtem használni, mert lusta voltam egy normális webszerkesztőt felrakni, és mára teljesen megszoktam, amire nekem kell, arra tökéletesen megfelel.
Persze sajnos kérdéses, hogy mi lesz a fejlesztésbeni hiányosságokkal, de szerintem valaki külsős csak rákattan, és továbbviszi. Legalábbis remélem. -
#132 szóval praktikusság ha fókusz a címsoron van akkor látható a StartBarha pedig megnyomom a jobb oldali szemet akkor jön a View sáv. Ez szvsz elég praktikus, pláne, hogy a viewbart pl csak akkor használom ha lusta vagyok a gyorsbillentyűket haszálni.
Ja igen a menüsort pedig EZa gomb helyettesíti.
Most mondd, hogy ez nem praktikus. -
#131 Ehem a praktikusság: ennél praktikusabbat nem tudok elképzelni, de mond el szerinted miért nem az? várom az építő jellegű kritikát -
#130 Igaz a te böngésződ nem zsúfolt, csak abszolut nem praktikus és még ronda is... -
#129 Ilyen egy nem zsúfolt, nem csicsás, nem hülye színű böngésző. A NS8 kinézete szvsz túl figyelemfelkeltő és van egy sanda gyanúm, hogy a gigantikus N logót se lehet levenni onnan.
Ja és mondjátok már, mennyire lehet testre szabni?
"Szerintem marad, ami volt: Notepad, VIM, stb. :-)"
na ezaz, a composer WYSIWG, ezek nem. Rádásul a notepad még csak nem is opensource :D
-
#128 Szerintem marad, ami volt: Notepad, VIM, stb. :-) -
#127 Hehe. Türelmes természetemből kifolyólag elviselhetetlen flamewar partner vagyok. És mint Cifu, fekszem a röhögéstől a nyakatekert "azért-mert-csak" stílusú válaszokon :D na meg az egyre alpáribb stíluson.
Komolyan, egész jó volt :) kösz gyerekek.
Ja és ha már úgyis itt vagyunk a cikkel kapcsolatban van bárkinek mondanivalója? Mint pl ha már szétbontják a MozillaSuitot (Firefox - mozilla; Thunderbird-MozillaMail; Sunbird-Calendar) mi lesz a Composer sorsa, szvsz annak ellenére, hogy egy bugos szar, nincs túl sok (opensource) alternatívája. -
#126 "Szerintem kifejezetten rosszul megtervezett, túlzsúfolt, nehezen áttekinthető a felülete, és amúgy a Firefox funkcióihoz képest nincs benne újdonság."
Hát én azt enyhén szólva nem állítanám, hogy túlzsúfolt(kép)... a + funkciókat meg már többen elmodták.. szerintem te le se töltötted és
csak az elfogultság beszé belőled... a sebbessége meg már a béta verziónak is gyorsabb mint a Firefoxé..
[IMG]http://pix.dox.hu/pix4/26682066601e9b899930c427974b872c-th.JPG [/IMG]
-
PityBull #125 Csak nekem tűnik úgy, hogy a "mennyivel-jobb-a-necckép-mint-a-tüzesróka?" kérdésre (#68-#72) csak egy válasz született (#73), de azt is sorrol-sorra megcáfolták (#76 és főleg #90)?
(Ugye nem baj, ha egy hozzászólás kapcsolódik a cikkhez, ami itten egy kicsit feljebb látható??? ) -
waterman #124 gondoltam beleolvasok a hozzászólásokba. kérdés? ki nem sz*rj* le ebben a cikkben a hl2 motort?? láttam mire képes, helyenként az agyamat dobáltam, máshol meg olyan plain felületek vannak hogy lábujjal meg egy zsírkrétával szebbet alkotok... -
RpPRO #123 Uncsi ez a flamelgetes, meg egymas anyazgatasa. A tizedet sem erdemes elolvasni, mert csak egymas b*sztatasarol van szo.
Sikerult valakinek valakit meggyozni? NEM!
Grat a stilushoz... -
#122 De nem is Q2-t, ahogy te allitottad >:-) -
#121 Ugyan már, olyan fárasztó volt a napom, hogy külön felüdit egy fórumozó aki nem ismered be, hogy valamiben tévedet, és ráadásul ezért még engem ostorozol.
Természetesen sose játszottam végig sem a HL1-et, sem az összes küldetéslemezét, a HL2-őt hírből sem ismerem, a Counter-Strike-ot, a DoD-ot és a többi MOD meg azt sem tudom mi fán terem.
A PC Guru mint annyi szám.tech lap is írt már hülyeséget, nem is egyszer. Most is itt van elöttem, amikor két oldalon keresztül áradoztak az Orchid megjegyezhetettlen nevű Voodoo 1-es videókártyáról, amelyen állandó 30fps-el mennek a játékok. Aztán az elképedésemet, amikor a nagy felbuzdulásból megvett kártyámon nem egészen ezt tapasztaltam. Ohhh, régi szép idők. :)))
Hogy most azzal próbálod kivágni magad, hogy mégis azonos a Q2 és a HL1 engine alapja?
Hát... most itt ülök a monitor elött, és jót derülök az egészen, vagyis inkább saját magamon.
Miért próbálok értelmes fórumozással vesződni, amikor egy Leander-stílusú ízes káromkodással jól elküldhetnélek? Én is sz@rnok az egészre, a lényeg, hogy mindenki kapja be tövig a lipicai ménes összes csődörének a méteres f@szát tövig... -
PityBull #120 Bocs, de ezt a quake-es vitát nem lehetne máshol lefolytatni? -
greekboy #119 Ha a MISTRAL így fojtatja tovább, akkor hamarosan ezt az oldalt sem kell nézegetned. :)) -
greekboy #118 Elég világosan lejön a cikkből, hogy nem lehet meghátorzni, hogy milyen engint használ, egy biztos, a quakehez köze van. Utána mindenki azt olvas ki belőle amit akar. De!!! Mondom a Q2 is módosított Q1 engine, aki kicsit játszott vele, az tudja, hogy miről beszélek. A többit meg szerintem hagyjuk... Ja és más oldalakon Q2 engine-nel azonosítják be, de ezt nehéz lehatárolni, hiszen az is csak egy módosított q1. INSTIFICU örüljél! Q1 engine-t használ, akár csak a q2! Örülsz??? Na most vedd fel a zubonykádat és vedd be gyógyszeredet és álmodj szépeket! -
#117 Havonta 2-3-szor igazán kibírom azt a pár percet, amíg az IE használatára kényszerülök. Már amikor véletlenül belebotlok egy-egy ilyen oldalba, ami egyre inkább ritkaságszámba megy (jó, tudom, Mistral árlista, meg még pár ilyen oldal van, de IE-vel is vannak nem kompatibilis oldalak, pl a szabványokkal kapcsolatos hiányosságai miatt is). -
#116 HL2 engine
Itt olvashato:
"Az egész azzal kezdõdött...
...hogy pár emberke az SG fórumán... egy hihetetlen nagy tévedésben élt, mely szerint a Half-Life engine-je a Quake2- re épül. (egyébként jó, hogy ez így kijött, mert ezáltal közösen lázas keresgélésbe kezdtünk, és mindannyian okosabbak lettünk. Ezúton is köszönet nekik).
NOS EZ NEM IGAZ."
Olvasd el tovabb, engem ez nem erint. -
#115 Nem szabványos javascriptet használ, nézd meg pl a Javascript konzolban. Nem csoda, hogy nem működik. -
greekboy #114 Állítom végig se játszottad a HL1-et. Egyébként abban a PC GURU-ban, amikor megjelent a HL1. Azt írják, hogy Quake 2 engine. Szóval ha megértenél, persze ehhez gondolkodnod kéne, akkor rájöhetnél, hogy ezt nem lehet teljesen megmondani. Sőt! Kezdjük ott, hogy a Quake 2 is, egy erősen módosított Q1 engine. Erre gondolom nem tudsz semmit mondani! Szóval szerintem maradj csöndbe és nézegesd vissza, hogy miket írogatsz, aztán gyere nekem a stílos elemzéseddel! Jó??? Ezt is megbeszéltük. -
#113 Valoban, de mint mondtam, nem olyan sok oldal van, ami igy viselkedik. De nem is abban ketelkedtem annyira. Inkabb a dolog "szekjuriti" oldala az erdekes. En itt Linux alatt tokeletesen biztonsagban erzem magam, mert meg nem volt olyan virus es trojai, ami megtamadt volna. Nincsenek eroforraszabalo viruskillereim, a tuzfalam is az alap kerneles iptables. 128 Mb-bol meg van cca. 30, ugy hogy fut az FF, OOo (ami eleg sok kraftot igenyel) es XMMS. Windows eseten ez volt az alap, ha futtattam mast, akkor az is foglalta a helyet. Es mindig gyanitottam, hogy ehhez van nemi koze az explorernek, mert konzolt hasznalva shellkent ez nem ilyen mertekben jott elo. Nem a Wint akarom most fikazni, az eset is tobb eves.
IE motorral szaguldani az informacios szupersztradan (:-) soxor eletveszelyes. Huh, remelem osszefuggo, amit irtam... -
#112 Hát te teljesen kész vagy emberke. Az egyik fele, hogy mint HL és HL2 rajongó, kicsit követem az eseményeket, tehát még mindenféle Googli nélküli is tisztába vagyok bizonyos alapdolgokkal, mellesleg meg vagy egy éve volt itt az SG Half-Life 2 topicjában téma ez a motor dolog (mely a HL.hu-n is említést érdemelt), a végére meg berakod a HL.hu cikket, amely pont azt írja, amit én is: a HL motorja egy erősen módosított Q1 motor. Nem Q2, ahogy te állítottad.
A másik fele meg, hogy te írsz itt marhaságokat, és mégis én vagyok a hülye, mi?
A stílusod meg hát... igen, talán stílusnak nem illendő ezt nevezni... -
greekboy #111 Ez így igaz, de nem kell két alkalmazást futtatni, ahhoz, hogy megnézd azt vagy amazt. Mindegy, engem tényleg nem érdekel ez az egész, mindenki használjon amit akar, de szerintem a netcápa 8-as nem lesz rossz (és remélem az ie7-es sem). Az operában is volt néhány jó ötlet, de hogy pascal szavaival éljek, pár nem szabványos oldal nem jött be, ez engem bosszantott, úgyhogy emiatt nem használom. -
greekboy #110 nem jön be szinte semmi arról az oldalról, ha firefoxot használsz. ActiveX nélkül is bejön az oldal, szóval biztos, hogy nem amiatt nem megy. Ez IE meg azért nem jó megoldás, mert úgy ahogy írtad van egy csomó ami hiányzik belőle talán majd a Firefox + IE kombinációja lesz a legjobb. :)) -
#109 Valóban nem "rántja elő" az IE-t, de az IE motorját használja. Maga a N8 nem tartalmazza az IE-motort, ebből a szempontból úgy működik, mint az IE-alapú böngészők, pl a Maxthon meg az Avant Browser. Ha a gépen nem lenne IE már alapból (és annyira kiirthatatlanul, mint ahogy minden Windows része), akkor a N8 sem tudná használni, csak a Gecko motort. -
#108 Bocs, nincs kedvem meg egy mailcimet csinalni, ugyhogy nem artana nemi leiras arrol, hogy FF-el mi tortenik, ha Kitekinto kinezetet valasztok. Azonkivul az lehet ActiveX miatt is, de lehet szimplan azert is, mert egyszeruen nem enged be mas bongeszovel. Szoval mit kene latnom? -
greekboy #107 A www.easymail.hu -t nem rég fejlesztették. Amikor belépsz, ott láthatod, hogy megjelenítés: Szimpla IE, netscape stb... A másik IE6+ Annak nincs értelme, hogy én két böngészőt használjak, ha eggyel is minden frankó lehetne. -
greekboy #106 Nem k*rvára mindegy te szerencsétlen állat, akkor még inkább láccik a különbség te kretén okoska. Gondolom 3 órát vacakoltál a google-ban, hogy találj erről vmit. Ja és még vmi, hogy te mit veszel alapul? "Tény, hogy nagyon sok külföldi újság is annak írja, akár a legnevesebb oldalak: pl. a planethalflife.com, és ehhez mérhetõ kaliberû oldalak. Ott van az Action Half-Life nevû mod, amelyet Quake2-re kezdtek fejleszteni aztán átmentek HL-re; nem az csapódik le ebbõl az embernek, hogy akkor Q2?"
Folytatás az indoklásban:
De miért mégis Quake1?
Válasz: MERT CSAK. AZÉRT, MERT CSAK
folyt köv: Mielõtt továbbmennénk, leszögeznék valamit: A Half-Life ENGINE-JE A HALF-LIFE ENGINE. NEM HASZNÁL SEM QUAKE1, SEM QUAKE2 ENGINET
Ennyit arról, hogy mennyire objektíven látod a világot okoska, szerintem húzd le magad a klotyón és kussolj!
ajánnlom figyelmedbe okoska az urlt:
http://www.half-life.hu/index.php?tartalom=Half-Life%20Engine
-
#105 Meg egyszer megkerdezem. Amit elmondtal, az mind oke, de ennek a ket bongeszonek magyarazd meg a szuksegesseget. A nem megjelenitheto oldalak szama erosen zuhan, mar most is csak elvetve talalok ilyet, pedig nem ket percet netezek naponta. Es sokszor kiderul, hogy ezeket az oldalakat nem is erdemes nezni, sokan gagyit arulnak/szolgaltatnak. Az osszes nagyobb ceg es szolgaltato oldala szokott mukodni.
A Mozillas gyerekek, ha lenne penzuk? Van penzuk, hiszen pl. a New York Times-ban ket oldalas hirt jelentettek meg. Barmikor meg tudnak mozgatni egy nagyobb felhasznaloi bazist, akik baj eseten onkent hozzajarulnak a fejlesztesekhez.
Legalabb mondj valamit, ami miatt szegyelhetnem magam, amiert az elejen ugy "radformedtem" :-) -
greekboy #104 "azért műxik csak IE-alapú böngészőkkel" Azért ez vicces. -
#103 Erre egy jó példa Half Life 1, ugyanazt a szar engine-t használták, mint a Quake 2-ben, mégis a két játék összehasonlíthatatlan.
Ez tetszik. Még te okoskázol le másokat, aztán nekiállsz egy ilyen marhasággal érvelni...
A Half-Life első része egy erősen módosított Quake 1. motort használ és nem Quake 2.-őt.
De gondolom ezt is lesz@rod. Mit neked igazság. -
greekboy #102 Ez így igaz. De azért itt nem arról van szó, hogy az N8-as egy linkre rákattintva, előrántja az ie-t. Ha erről van szó, akkor nem hiszem, hogy az AOL potyára tárgyalt volna a Microsofttal. És ha a Mozillás gyerekeknek is lenne annyi pénzük, akkor szerintem ők is így csinálnák. Szerintem ők abból indultak ki a (netcápás fiúk), hogy akármit használsz, ha azt akarod, hogy minden oldal jól bejöjjön, min 2 browserra van szükség (az ie-t meg tényleg nem nagyon fejlesztették). Ennyi! Nem értem, hogy mit jöttök azzal, hogy ezt az FF és tujda egy vacak pluginnal, mert ez marhára nem ugyanaz. Ne ennyi, többször nem ismétlem magam.