91
 • BiroAndras
  #91
  Én is vagy 20 éve gépelek/egerezem. Sose volt semmi bajom tőle.
  Tapasztalatom szerint a legtöbb ember egyszerűen nem törődik a megfelelő munkakörülményekkel. Pl. még mindíg golyós egeret használnak optikai helyett, pedig kax. 1500Ft-ért lehet cserélni. A monitort meg 60Hz-en hagyják, aztán csodálkoznak, hogy kifolyik a szemük.
  Meg még egy dolog, ami nekem legalábbis bevált : az egér sebességét maximumra állítom, így a kezemet csak egész kicsit kell mozgatnom (a célzás viszont kicsit nehezebb).
  És természetesen mindenképp kell 1-2 óránként 5 perc pihenés.
 • BiroAndras
  #90
  "Ahogy olvasgatom a hsz-et, végre látok egy Microsoft terméket, ami kifogástalan"

  Ez nem igaz. A win van úgy tervezve, hogy csak MS egérrel tudd kényelmesen használni!
 • AgentKis
  #89
  Szörnyű!

  Tört már valaki betont vagy követ kalapáccsal. Esetleg kemény talajt ásóval, kapával.
 • HuHa
  #88
  Előbb ment tönkre 2 egerem diablózásban, mint hogy egy kis fájdalom is lett volna a kezemben. Bár most a cikk hatására elkezdett fájni:D

  Ez valamiféleképp adottság kérdése is. Pl. én nyolc éve ülök a monitorom előtt, és sosem fájt a szemem tőle, más családtag leül elé és 10 perc után már nyekereg fáj a szeme. A hosszan tartó gépelésben elfárad a kezem, ez tény, de hogy egerezés...
 • SZU
  #87
  Ez volt a nagy igazság ember! Szívemből szóltál!!

  OFF
  Egyébként meg ja. Lehetne fogyatékos is a srác. Bár megérzésem szerint ez itt most nem áll fent, de lehet az olvasó fórumozók között is kerekesszékes, s egyéb mozgásában korlátozott (és itt egy kicsi társadalmi tudatformálás on: ne mondjátok, hogy tolószékes, mert az mást jelent. Kerekes-székes, vagy mozgáskorlátozott).

  És nekik biztos nagyon kellemes lehet, amikor egy ilyen "élet császára" meg is mondja, miből marad ki, a maga tökéletes istenüberdejóqrnimegcsajozni stilisztikájában...

  ON
 • Ma2ska
  #86
  /merthogy meglátásom szerint nem attól jó fej valaki mit csinál, és hány órában, hanem hogyan viszonyul a dolgokhoz, föleg a többi emberhez, és lehet e rá számitani ha baj van, hogy továbbfüzzem az offtopik gondolkozást kissé/
 • Ma2ska
  #85
  Nyilván attol is függ hogy az asztal, szék megfelelö e, kényelmes testhelyzetben megy az egérnyomkodás. Tény hogy az fps játékok, föleg ha sokat játszik valaki jobban igénybevesznek mint valami egyéb munka. Persze napi 10 óra fps töl elöbb lesz más baja az embernek mint ujjizületi. Én pl. már egy óra után hülyét kapok a sok csaló kis k.töl., ezért max 2 órát ha kibirok egyfolytában azt se naponta persze. Aki kényelmesen akar játszani, meg jól, az konzolozzon.
  Felmerült ismét offtopik jelleggel egymás minösitgetése a folyton /csucskonfigon játszó kockagamer és az élet császára megbeszélte mi is a helyes életrend. Mindkettö szánalom.
 • dez
  #84
  Hm, szal csak mert neked még nem volt pl. ilyen inhüvelygyulladásod, már mindenki puhány, akinek előfordult? Én is közel 20 éve nyomom, és bizony 1-2x kijött. Rohadt kellemetlen. Szerencsére egy kis pihentetés jót tett. De ezt pl. egy gépírónő (aki azért talán még többet ír, mint egy programozó) nem teheti meg...

  Ja, és ezt nem igazán lehet a fizikai munkához mérni, mert ez 1-1 adott testrészt erőltet túl, és nem túl természetes.

  Nem kell hülyének lenni, legolcsóbb egeret megvenni, és akkor is sajnálni lecserélni, amikor már érezhető, hogy nem jó. Csak pl. egy munkahelyen ez nem mindíg egyszerű, de az ilyen tanulmányok segítik, hogy a munkaadók ne [email protected] magasról az ergonómiára.
 • lamase
  #83
  sokan megfogtak a cikk lenyeget, ok tuti eros/kigyurt kocka sracok, hogy ilyen veluk nem fordul elo
 • lamase
  #81
 • lamase
  #80
  mennye el orvoshoz, nekem is azvolt, kifogjak operalni
 • KDOG
  #79
  lol a sok kocka :)
  vetitenek ezel azzal.
  Fps neten x éve :) nagyszerü ember lehetsz. barátnöddel is szoktál lanpartyzni ? :) érdekes élet.

  Téma: ma már mindien káros, minden sugároz minde rákos minden daganatos minde szar.
  akkor mia faszért élünk ?

  jajjmár, énis használok egeret. mx310 tervezési munkához jo és kész. edig nincs bajom, de nem folyamat ülök a gépnél (pedig ugye feladatnál vogva aztkéne) hanem közbe mást is szeretek csinálni :) Hétvége meg asszonyé.

  gépkockák, fps mániás kis luzerek (Akiknek az a fotnos hogy a X200000 kártyán 2mhz et hidrogénes htéssel huztak, és ettöl nagy arcok lettek): rejszoljatok ;) az is elmegy nektek. jah hogy azt hogy kell ?! hát tudjátok, ahonnan csecsbimbot szopogatni tanultatok: google :) ird be hogy önkielégités

  olyan commentke vannak itt hogy FÁJ ! :)

  aprpo viszont progizáshoz pl gépelni is kell. Tegyétek normálisssan. Ne a gizda dolgokra hajtsatok. Nekem pl itt egy hadihajo ms natural pro :) ezelött naturalom volt, és kurvajo. :D Bár ennek a testartási hibáaj van, de van hozzá javaslat.

  Ja igen, egy normális szék nem árt.
 • BlackRose
  #78
  Hát én szó nélkül maradok... rendszeressen napi 7-8-10-12 órát kergetem az egeret az asztalon még az Atari ST idejéből (ez kb. 20 éve), de soha semmi gondom nem volt... és teszem hozzá üköregapám egész életében ásta a csatornákat és cipelte a földel tökig tömött egykerekü kocsikat stb. és semmi baja nem volt, sőt derék ember volt amikor meghat 91 évessen, dédapám meg kovácsként verte a vasat egy életen át, igaz, hogy öreg létére megvakult de ez volt az egyetlen baja amikor 93 éves korában meghalt, nagyapám meg asztalosként nyomta a kézifűrészt és kézigyalút fiatalkorában aztán ugyan átváltott a gépekre de most is jó egészségben él 88 évessen, hát most lehet, hogy én csak ilyen öröklődő alapon vagyok kimélve az egérzési fájdalmaktól, de azt hiszem, hogy az igazi válasz ott van, hogy most már azt is kitalálják, hogy a semmicsinálástól is lebetegszik az ember... jó szép világ, a mai embereknek megvan minden lehetőségük és képtelenek kihasználni, valamikor nekivágtak a kopasz sivatagnak és országokat építettek most meg folyton sírnak, hogy "jaj de fáj még az egér is tönkreteszi az életünket" NO COMMENT!
 • haxy
  #77
  Ja meg ha idöben elment volna orvoshoz, nem mikor már nem birta elviselni a fájdalmat, akkor talán idöben lehetet volna segitteni rajta.

  Inhüvej gyulladás nem gyerekjáték orvoshoz kell menni.
 • whitehawk
  #76
  Nekem hanyattegerem van.....
 • IMYke2.0.0.0
  #75
  Tovább megyek:
  Az nem jutott eszetekbe, hogy fogyatékkal élő is lehet?!
  Vannak, akik egész életüket tolószékben kell leéljék, s bizony - akárhogy is vesszük - a PC lehet egyfajta kapocs a valóvilág és ő közte.
  Az ilyen emberektől ugyanis a geci, aluliskolázott - de néha még a nem buta, több diplomás - előítéletesek elfordulnak, undorodnak az utcán, közintézményekben stb.
  Ezek a beteg emberek pedig nem hülyék, tudják, érzik, hogy a Világ nem tart rájuk igényt.
  Az egyetlen "hely", ahol igazán kiélheti magát az ilyen ember - ha fizikailag is van rá lehetősége - a virtuális világ.

  -----------------------------------------
  .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
  .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
  -----------------------------------------
 • Zoley
  #74
  Az eszetekbe sem jut, hogy esetleg hivatasos betateszter (vagy ujsagiro gamer lapnal)?
 • Marchus
  #73
  jobbak a Mc Donaldsból szökött, gép előtt rohadó 1xx kilós bunkó amcsi gyerekek?

  ---

  lehet valaki jobban szeret a gép előtt ülni, mert nem mindenkinek adatik meg ezek a "földi jók". ^^
 • Sub
  #72
  (Előljáróban megjegyezném:tisztelet ha nem így van!) Elképzellek magam előtt:Begyepesedett kis görbehátú szemüveges 40 kilós gyerek akinek ezidáig csak a monitor barnította az arcát. Engedd meg, hogy megkérdezzek 1-2 dolgot: ???NŐK??? Buli? Tanulás? Szórakozás? Haverok? Család? Normális földi halandóhoz való Élet???
 • Piscator
  #71
  Ahogy olvasgatom a hsz-et, végre látok egy Microsoft terméket, ami kifogástalan :-)
  Vagy a MS egér-bill csak egy szabvány, név?
 • SZU
  #70
  Nekem is van dudor a jobb csuklómon (napi 30-40 oldal gépelés 8 órán keresztül+und egerezés+néha 2-3 óra játék).

  De nekem nem fáj, és nem is puha. Csontkemény, de szó szerint. Valszeg nem bőrkeményedés, mert rendes dudor.

  Jah, és most olyan trendi lett, hogy kinek miért nem kell félnie, heti 1x 5-8 órában 4Kg-os AK47-el rohangászok a térdig érő szélben, és az arcomat a jéggé fagyott hóba nyomkodom, ha észrevesz a járőr...
 • Piscator
  #69
  Volt kb 2 éve az akkor müködő PCFormat magazinban is egy fókusz az ergonomiáról.
  Lehetnek rohadt szerencsétlen helyzetek, amin alig tudsz változtatni, a munkahelyek többségén van is.
 • h4x0r
  #68
  "én napi 10 órát nyomulok fpsekkel a neten, és semmi bajom, pedig jópár éve csinálom már."

  Bocs, de ez eleg gaz :-/
 • h4x0r
  #67
  Bocsanat, megint ramjott a josolhatnek, szoval a kovetkezo cikket az SG-ben fogom olvasni, 2006 kornyeken:

  A Linux operacios rendszerek egeszsegesebbek a Windowsnal
  2006. március 10. 01:04, Csütörtök - X Y

  Nemet orvosok kimutattak, hogy a Linux egeszsegesebbek a Windowsnal. Az un. egeritisz nevu betegseg a Windows felhasznalok 3,4%-at erinti, mig a Linux felhasznaloknak csupan a 0,4%-at. Az orvos szerint ez a Linux rendszereken a konzol hasznalata az ujjak egyenletesebb hasznalatara keszteti a felhasznalokat.

  Viszont a Linux-hasznaloknal gyakoribbak az un. konfiguracios-duhrohamok. Egyes felhasznalok a sikertelen telepitesek, es az orakig tarto parttalan RTFM-ek miatt sokszor skizoid allapot figyelheto meg

  [...]

  :-)
 • lamase
  #65
  az a pup ilyen kocsonyas trutyi, ha megin elojon menny orvoshoz (en nem mentem es nagyobb lett)
 • lamase
  #64
  sracnak nincs elete..
 • FtranX
  #62
  Tényleg nagyon fontos az egér minősége.
  Mióta normális egerem van (Microsoft), sokkal jobban bírom az egész napos klikkelgetést.
  Már csak egyedül a Transport Tycoon map-editora tud néha megizzasztani. :)
 • RelakS
  #61
  Amíg olvastam a topikot, elkezdett fájni a jobb kezem :D:D:D


  Egyébként vettem mostanában egy lapos billt. Elkezdett kopni rajta a B betű (hát igen, nem ut2k4-hez tervezték :D ), és fogok csinálni egy saját "gémped"-et egy usb-s bill-ből. csak 5,5cm magas lesz (integrált csuklótámasz rulez)
 • RelakS
  #60
  bazz... és mikor tanulsz/bulizol/stb?
 • DVDMester
  #59
  8 évig vívtam, asszem megedződött a csuklóm eléggé :D
 • vgez
  #58
  nekem is tervezői szakdolgozat írásnál lett a bőrkeményedés a csuklómon, de egy zselés, csuklótámaszos egérpad tökéletes megoldás, hogy elmúljon, amúgy ha jól emlékszem M$ billentyűzethez magyar figyelmeztetés az egészég károsító hatásról és annak csökkentéséről :o)
 • Gabest
  #57
  Kb. 1990 óta tapizok egeret, azóta semmi bajom nem volt, aztán egy nap elkezdtem a szakdogát írni... Érdekes módon ettől rögtön nőtt egy kisebb csomó a jobb csuklómon! Szerencsére pihentetéssel pár hónap alatt eltünt és azóta csak egy enyhe fájdalom jön elő benne ha sokat ülök a gép előtt.
 • Hegyikecske
  #53
  Hmm csak azt felejtitek el h. pont az ilyen 30-60 ezres (egyértelműen felsőkategoriába szánt) high-tech bill+egér kombinációk vannak ugy kiképezve h csak jobkézzel lehet ám használni! egy középkategoriás egérnél ez tökmind1 lenne, de ha csak jobbkezes akkor az bizonyos lekorlátozás a balkezesekre nézve...
  Amugy nem tudom... Korunk modern betegsége... Én elég sokat gépezek és az ujjaim még nem fájnak, de cserébe ugy kattognak mint a veszett fene :DDD Ez vajoin az első stádium ?:D (amugy nem csak az ujjaim kattagnak hanem pl a lábujjam is) :D
 • Gyumika
  #52
  Különben is : aki nem birja a mai "technikát", annak javaslom, otthonra szerezzen be egy Underwood-ot.Első osztályu edző-gép, javítja az ujjak izületeit.Én ilyen masinán tanultam kopácsolni.
 • St
  #51
  sztem nagymértékben függ azért az egér minőségétől is. akinek kis keze van az ne használjon nagy egeret, és fordítva.

  a rossz minőségű egereknek kemények a gombjai. drágább/márkásabb egerek nemcsak tartósabb kivitel, de könnyebb velük klikkelni is.

  billentyűzetre ugyanez igaz. a kemény billentyűzet nagyon megkeseríti az ember életét...
 • FTeR
  #50
  akinek ilyen gyulladása van, az legyen büszke rá! Ez olyan mitn a tenisz könyök. ;)
 • Gyumika
  #49
  Szerencsések:munka mellett is van időtök majdnem fél napot játékkal tölteni.Én is keresnék ilyen helyet, mert meló után nem nagyon van idő rá.
 • Killgore
  #48
  a 10 óra játék pedig felér kurva sok gépeléssel. És a játék mellett sajna a munka miatt kel lgépelnem, szal erről ennyit.
 • Killgore
  #47
  vannak gyenge testűek, akiknek már 1 perc gépeléstől is focilabda méretű csomó nő a kezükön :DDDd te biztos ezekhez tartozol :D
 • lamase
  #46
  bocs kihagytam, hogy ezt a 3 oldal dolgot felesleges volt beleirnod, mivel ez a szam eleg nevetseges