Egyre több embert tesz munkaképtelenné az egér
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.
Egyébként tényleg sokan elég egészségtelenül tartják a kezüket, (pl. nemtom mire jó a csuklótámasz billentyûzethez, én sosem teszem le, fel sem merült bennem, pedig már jó régóta gépelek). A szék is úgy szokott embereknél beállítva lenni, hogy felfele tartják a kezüket gépelésnél, nem kicsit lefele/egyenesen. Egereknél egy kétkezesnél kezdett el fájni a kezem és keményedni a csuklómnál, azonnal eldobtam és vettem egy ergonómikusat (maga a fogás teljesen más, le sem ér azt asztalra ott ahol a másiknál csavarta a kezem, ez egy Logitek mx-einek elõdje, az alien kinézetû 😊), azóta mindig cipelem magammal ezt és absz semmi problémám 😊.
\"Morituri Nolumus Mori!\" http://war3.replays.hu
Az MS szándékosan fejleszti úgy a szoftvereit, hogy egeret kelljen hozzá használni, s még az is szabályozva van, hogy miként. Egyértelmûen az MS a hibás, amiért olyan szoftvereket készít, amelynél nem veszik figyelembe az egészségre gyakorolt káros hatást. Ha én mérgezett cukrot árulnék, rögtön lecsuknának, miért nem teszik meg ezt billgatesszel is?
<#wow3>#wow3><#wow3>#wow3><#wow3>#wow3><#ticking>#ticking><#ticking>#ticking><#email>#email><#email>#email>
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
3 szor mûtötték, kb egy éve van betegállományban, és nem tudnak vele mit kezdeni az orvosok.
Állítólag már valami daganat is fejlõdött a kezében.
Tiszta gáz.
Nekem ha a sok klikkelgetéstõl elkezd fájni a kézfejem, egy pár napig nem mutatóujjal nyomkodom az egeret, hanem középsõ ujjal.
Ez eddig bejött.
Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.
Tervezem, hogy veszek egy ergonomikus egérpadot és egeret.
Tervezem, hogy veszek egy ergonomikus egérpadot és egeret.
Amúgy én is próbáltam ... csak az a gond hogy 4-5 óra után befájdul a fejem tõle.
A cikkre reagálva: De könyörgöm, ha fáj nem kell eröltetni -> orvost kell megkérdezni..
IMYke: köszi a Riddick magyarítását!! 😊
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
Nekem egy szinten van.
===============================
.:i2k:. melóból: <#wilting>#wilting>
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Másrészt meg kinek nincs egy szinten az egér meg a billentyûzet...?<#confused>#confused>
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Aki egy kicsit is edzettebb csuklóval, alkarral rendelkezik (értsd: kondizott, tornázott már életében huzamosabb ideig, netán naponta teszi ezt), annak nem kell aggódnia holmi ínhüvelycsulladás miatt!
Legalabb 15 eve egerezek, es soha nem volt semmi bajom, pedig rengetegszer ejszakaztam is a gep melett. Egyebkent nekem ugy tunik hogy alltalaban azoknal jon ez elo akik az ulomunka melett szinte semmit sem csinalnak.
Egy kis rendszeres testmozgassal sokat lehet segiteni a dolgon.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Elõfordult már velem is, hogy éreztem a jobb csuklómban enyhe nyomást - leginkább azért, mert jobb kezes vagyok, s mert magam is imádok játszani (ha van rá idõm - régebben tonnányi volt, az egyetem alatt).
Az én módszerem egyszerû:
- gépelek ezerrel, majd felállok a gép elõl (ez kábé 2-3 óránként fordul elõ, ha komoly melóval foglalatoskodom) és megnyomogatom magamnak a csuklóimat, mozgatom kicsit a vállaimat
- ha játszom (mondjuk Quake 3 a neten, húzós tempóval), akkor sem non-stop órákig, hanem megszakításokkal - lásd fentebb
Okos ember MÁS hibáiból tanul. Én anno egy kollégiumi társam hibájából megtettem: a srácnak fél hónapig fel volt kötve a jobb karja, mert annyira fájt neki - orvoshoz persze nem ment el a hülyéje...
Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.
Ertelmes ember ha hosszu tavon faj valamije, akkor
megkeresi az okat, es valtoztat rajta. Pl akar egy masik keztartas, vagy barmi.
En amugy neha a mutatoujjamat szoktam erezni, akkor kozepso ujjal balklikkelek, vagy balkezzel eger teljesen jo megoldas.
Mostanában az Apple egygombosát használom. Sokkal inkább ergonómikus és ízületkímélõ, mint a több gombosok - bár sokszor hiányzik a jobb gomb és a szkroll (ezért vettem egy PoverMate nevû eszközt, így két kézzel egerészek, de legalább nincs kilátásban újabb mûtét... 😄).
Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
...sose azt nézd...
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Amióta átszoktam játékok alatt a balkezes irányításra, azóta gyakorlatilag csak a jobb kezemmel egerészek. Eddig még semmi bajom nem volt.
Meg kérdem én: azok a kockák, akik naponta 3-4 órát pl fps-el nyomulnak a neten, azoknak nem fáj a kezük, vagy ilyesmi?
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
egy idoben annyira atszoktam balkezre,hogy utana mar a jobb kezemmel kellett nemileg ujra tanulni az eger iranyitasat 😊 mostmar igyekszem 50-50%-os aranyt elerni.
Hogyha valaki $10-os billentyûzetet meg egeret használ akkor nem is csodálkozom, hogy ilyenek miatt panaszkodik... ideje lenne az embereknek egy kis extrát befektetni ezekbe a dolgokba, hiszen sokan naponta 8-14 órát ülünk a gép elõtt...
Y
Y
Mondjuk lehet azt csinalni,hogy az ember megtanul a masik kezevel egereszni.Azert igy jelentosen csokken a terheles,plussz meg az ember masik kezze erosebb,ugyesebb lesz.