Cikklopás az SG-ről?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Meg kell irni ezt is. A tapasztalatokat, hogy melyik papírlap hogyan reagált a megkeresésedre... Ez mind legyen benne a cikkben. Meg hogy ilyen esetben mi lenne a korrekt eljárás, és hogy milyen jogi következményei lehetnek a dolognak. Egy amolyan tényfeltáró cikk, mint amiket a naplósok csinálnak a tv2-n pl a benzinkutak csalásáról stb.
Jól arcul kell csapni õket. Ha megfelelõ közfelháborodást kelt a cikk, akkor úgysem mehetnek el mellette ezek az újságok sem.
mikike
hát talán nem azzal kellet volna kezdened, hogy ne lopjanak híreket, hanem hogy ezt meg ezt a cikkünket láttam önöknél, elmagyarázná, hogyan lehetséges ez?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

St
Hírtv-t felhívtam egy csaj vette fel bizonyos Fehér Zsuzsa. Kedves volt és korrekt, kérte hogy küldjek ajánlatot. De ennél már sajnos tapasztaltabb vagyok, tudom, hogy ez is a lerázódumák egyike. De legalább nem bunkó módon rázott le.

A Magyar Nemzetnél Pásztor Zoltán nem volt túl kedves, mondtam, hogy ne lopjanak híreket, erre annyit válaszolt, hogy "tudomásul vettem" és 2 mp késõbb lenyomta a telefont. Legalább elnézést kérhetett volna vagy ilyesmi, bár egy "nagy" sajtóterméknek ez bizonyosan nem szokása...
Sõt, mivel ez nem csak az SG érdeke, a többi hozzánk hasonló portál figyelmét is fel lehetne majd hívni erre a cikkre.
St
Erõsen gondolkozom rajta.
(közben hírtévét hivogatom, senki sem veszi fel)
Mi lenne, ha megjelentetnénk egy cikket errõl, mondjuk itt az SG-n jobb oldalt...

Sokan olvasnak minket, sokak figyelmét fel lehetne hívni erre.
St
Miért csak a jobboldali sajtó lop tõlünk?!

A vérben rejlik a fiatalság forrása?
http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=41504&mode=thread&order=0&thold=0

Sci-fi vagy valóság? - Katonai repülõgép-tervek a nagyvilágból (Cifu cikke)
http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=41002&mode=thread&order=0&thold=0
St
Újabb "ügyfél"

http://www.mno.hu/
Üsd be a keresõbe: SG.hu

Most felhívtam Pásztor Zoltán felelõs szerkesztõt, halál barátságtalan volt, természetesen õk sem mûködnek együtt.

Ahogy várható volt a Mai Nap se akar szerzõi jogdíjat fizetni az ellopott anyagokért.

Szennylapok.
mikike
akkor egy másolt xp CD miatt verhetnek rá az emberre több 100e tot?
az is csak "eszmei" érték

Hangianix
Talan jobb lenne az SG-nek, ha az ujsag tovabbra is 'atvenne' a cikkeket, de jelolne a forrast. Bar mondjuk az x uj tagbol nem igazan jonne be tobb penz, attol felek.

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.

Nemrég beszéltem egy ismerõssel, aki a médiaszakmában dolgozik. Azt mondta, hogy perelni lehet, de semmit értelme. Ugyanis ezek a cikkek "csak" eszmei értéket képviselnek, tehát az összes dolog amit rájuk lehet verni, hogy nem fizették ki a szerzõi honoráriumot. Ami viszont egy bagatell összeg (pár ezer forintról beszélünk).
Az egyetlen dolog, amit tenni lehet az az, hogy az SG fõszerkesztõje elbeszélget a Mai Nap fõszerkesztõjével. Ekkor is legfeljebb a honoráriumot lehet kicsikarni belõlük.
Ez van sajnos. Ahogy az ismerõsöm fogalmazott: "Szabad rablás van a médiában."

What\'s your excuse?

Seaweed
Tenyleg nem artana szvsz elolvasni a nyito postot.
Tetsuo
Hogy bukkantatok rá, ki olvas Mai Napot? St is keményen perverz lehet, ha elõfizet rá.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

artschi
viszont az ilyen szintû újságból ezt ki is nézném...

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

artschi
lál 😊
szupergamer 😊

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

Ez még nem Amerika...

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Ezt most én hol irtam, vagy mire válaszoltál? Nem értelek.
mikike
már látom az újság következõ cikkjét:

egy kevéssé ismert informatikai portal a szupergamer beperelte lapunkat miután a nálunk megjelent cikkeket átvette
mint olvasóink bizonyára tudják, az ilyen ún. "portálokon" az internet anonimitását kihasználó fiatal bûnözõk (ún "hackerek") csoportja tevékenykedik, mindent elkövetve azért, hogy az országunkat és a médiát megkárosítva minnél több pénzre tegyenek szert
ez a pénz aztán tovább megy fegyver, ember és kábítószer csempészek kezébe
....
blabla

mikike
milyen a kultúrált per borg?
beszélj nekem errõl

McGrady
nem is akartam aggresszorkodni.
sry ha annak tûnt

Kuss!-magyarázta.

Nem kell agresszorkodni, csak tisztába kell tenni vele õket, hogy két lehetõség van. Megállapodnak a fizetségrõl, vagy per. Utóbbit pedig nyomatékosítani kell, különben nem hiszik el úgysem.
Ha tisztába kerülnek a helyzettel, és dokumentálva van az elismerõ válaszuk, akkor úgyis hülyék lennének a pert választani. Mindezt kultúráltan el lehet intézni.
McGrady
jah....de muszáj bekeményíteni ha hallgatnak.
ha azt hiszik h megússszák "büntetés" nélkül, akkor folytatni fogják.

Kuss!-magyarázta.

ameddig lehetséges civilizáltan kell intézni a dolgokat...

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

McGrady
barmok.....mit kell gondolkodni?
nem szóltak h szeretnék beleírni a cikket a szar bulvárlapjukba.

Kuss!-magyarázta.

<#eljen><#eljen>

vagy menjünk egybõl Strasbourgba ? <#idiota>

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

magus
pereljetek k a szart is beloluk, ha kell vigyetek el amerikaba az ugyet, SZENVEDJEK MEG HOGY LOPTAK MWAHHAHAHAHAHA

Igen, de õk nem megkértek téged, hogy had tegyék ki egy cikkünket, és utána jött szóba hogy fizetnek e érte vagy sem, hanem elõbb kitették, és csak te hoztad nekik szóba a fizetséget.
Szal a tárgyalási pozíciók nem egyformák...
mikike
ha jól emlékszem egy tomcat blogra, akkor annak idején õ ezzel a módszerrel (az ecetes) jutott valamire egy mai lapos "riporter"-rel

Seaweed
Hat max bojkottaljuk a Mai Napot ....nah jo ez se jobb 5let mint a perrel fenyegetozes..
Egy biztos! En eddig se vettem soha 1-et se, sot tovabb megyek, meg a kezembe sem. De az is biztos hogy ezek utan meg plane nem is fogok!

St
Idézek egy klasszikust:
"1 csepp mézzel több legyet lehet fogni, mint egy hordó ecettel."

De egyébként az ügy kimenetelét illetõen szkeptikus vagyok.
Másrészrõl viszont mazsolának is nézhetik, "hisz csak egy weblap". Szal azért meg kell mutatni nekik, hogy nem a levegõbe beszél az ember.
[NST]Cifu
Figyelembe véve, hogy egy bulvárlapról van szó, ahol szinte mindennapos lehet a perrel fenyegetõzés, szerintem is célravezetõbb a megállapodásra való törekvés. Ha úgy nyítsz, hogy bíróságot emlegetsz, az már megadja az alaphangot, és könnyen 'már csak azért sem' lehet a vége. A jogi útra terelés pedig idõ és pénzigényes...
Érthetõ, hogy inkább egy lehetséges pénzbevételre, és nem annyira pénzkidobásra kell öszpontosítani.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

mikike
tudod
csak fenyegetésképp

Punkerwork
<#eljen>

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

St
Nem perelünk be senkit.
Az a célom, hogy fizessenek a tartalomért, nem az, hogy pereljek.
St
Hmmm. Fogtöméses cikk is tõlünk származik.
http://www.sg.hu/cikk.php?cid=35732

Király.
mikike
fõnök visszahívása? egy esetleges per emlegetése?
mit fogsz csinálni?

St
[NST]Cifu
Érdekes fejlemények, mondjuk már az is szép, hogy elismerték a dolgot...

(mondjuk érdekelne, hogy a forrást miért nem jelölték meg, függetlenül attól, hogy lopták-e vagy sem...)

St
Korrektül, nem vagyok bunkó.
mikike
én kíváncsi lennék ez hogy hangzott el a szádból...

további lépések?

St
Visszahívott egy csaj a Mai Naptól, elismerte, hogy tõlünk "vették át" a cikket. Javasoltam nekik, hogy ezentúl pénzért tegyék ugyanezt, de ezen még "gondolkoznak".
majdnem írtam egy off hozzászólást a honvédelmünkrõl...
ez tényleg durva. De sajna egy jó ügyvéd nélkül semmit nem tehetsz, egy nyert perrel meg max. az ügyvéd díjénak a felét nyerhetnéd... Magyarország.

St
Felhívtam Müller Tibort, azt mondta utánanéz és visszahív. Na kíváncsi leszek 😊
ivjoe
Ázö! Valamit ki kell találni...
Esrohnoil
Oké, elhiszem, én a Mai Nap-ot nem láttam csak a cikkedet és a kivonatot.
Ettõl függetlenül ez még cikklopás.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Hát szép...

[NST]Cifu
("A tervek szerint 100 tonnás lenne a teherbírása, vagyis akár 17 db M1A2 harckocsit is elvihetne egyszerre..." (Beírtam a keresõbe h. M1A2, és a 2. v. 3. linknél ott volt h. már a sima verzió darabja is 54 Tonnás.))

Az a "100 tonnás" a honvédelem.hu sajtószemléjénél lett enni, feltehetõen a scanneléskor. Az eredeti cikkben és a MaiNapban is 1400 tonna szerepel.

[NST]Cifu
Itt van elõttem az ominózus Mai Nap szám a 13.-dik oldalon kinyitva. Rövid értékelés:

1.: Semmiféle hírforrásmegjelölés nincs (megj.: a 12.-13. oldalon semelyik hírre)
2.: A cikk, ahogy az #1-es hozzászólásban is olvasható, csak egy kivonata az eredeti SG-s cikknek, gyakorlatilag kiragadták azokat a részeket, amelyek beleférnek egy bulvárlap 'imidzsébe', de magához a kiragadott szövegrészletekhez nem nyúltak, csak adtak hozzá egy 'bulváros' címet és elõszót.