Fossett egyedül körberepülte a Földet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Hacsak nem attól, hogy félreértelmezi, amit lát...
De ha már szóba került a káosz elmélet, akkor azt hiszem elmondható, hogy a sok komponensû, amúgy viszonylag egyszerû kapcsolatokkal rendelkezõ dinamikus rendszerek, hihetetlenül bonyolult és még is célszerûnek tûnõ formákat, viselkedést tudnak produkálni(fraktálok, különös atraktorok) ami nem teszi szükségessé az ilyen illuminátusok, és más titkos hatalmi központok beavatkozását.
A megtévesztõ látszólagos célszerûség viszont egy fajta hamis biztonságérzetet is adhat. Mert miközben azt képzeljük hogy a Nagytestvér ugyan figyel bennünket, de másrészrõl akár úgy is érezhetjük hogy vigyáz is ránk, de legalább is nem fog olyan szélsõséges dolgokat tenni, ami veszélyezteti a rendszer egészét.
A káosz teoria szerint nem ez a helyzet. Bizonyos politikai erõk, amúgy teljesen jószándékú azon törekvése, hogy csökkentsék az emberek közötti különbségeket autómatikusan gyengíti a tradicionális lokális kapcsolatokat (család, kis közösségek stb) ezzel atomizálják a társadalmat. Viszont az ilyen tipusú azonos komponensekbõl felépülõ nagy komplexitású rendszerek fokozottan hajlamosak a szélsõséges reakciókra, melyek akár a rendszer egészét is veszélyeztetik.
Ha a vályogházból kiszeded a szalmát (lokális kapcsolatok) akkor kapsz egy nagy homokvárat, ami ettõl kezdve bármikor összeomolhat!!!
Szal azt mondom, bár csak figyelne bennünket az a Nagytestvér, akkor sokkal kevesebb félnivalónk lenne!!!!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Másrészrõl, az a véleményem, hogy az eltérõ nagyságrendek eltérõ problémákat okoznak, eltérõ megoldást igényelnek. (Nagyon távoli példa, de a rovarok mérete se véletlen, és a különbözõ égitestek is, tömegüktõl (is) függõen eltérõek, gondoljunk csak a Napra, meg fekete lyukakra, de a magyarországi vasútrendszer is más volt a történelmi Magyarország területén pl.) Ezt csak azért mondom, mert a jelenleg jól fejlõdõ országok idõvel (csupán fejlõdésük miatt is) változó körülmények (problémák) közé kerülnek és kérdés hogyan oldják/oldhatják majd meg. (pl. nagyon eltérõ egy 300-es, egy 3000-es és egy 30000-es település vagy éppen egy ilyen GDP/fõ-s ország problémái és lehetõségei)
A másik dolog a káoszelmélet, ami ugyan nem tudom mennyire közgazdasági tétel, de a valóság jellemzéséhez állítólag van köze... (2001.09.11. pl. akár ide is sorolható lenne, de 1945.09.01. is alighanem, sõt tán még 1929.10.29 is, a következményeik pedig mindegyik esetben eléggé súlyosak, 1914.06.28. is eléggé ilyen esemény pl., meg 1789 is, hatásaik legalább 10-20-40 évben mérhetõek, esetenként még ma is érzõdnek, és pl. háború esetén ma az USA kapná valszeg a legjobb odsokat)
A harmadik dologról meg nekem valamiért a fraktálok jutnak az eszembe, ugyanis az elmúlt cirka 2500 év során az európai kultúrkörhnöz kapcsolódott az amit mi európaiak vezetõ szerepnek nevezünk, pedig érték támadások, de mindig ismétlõdõen meg tudott újulni... (hozzáteszem ez a harmadik bekezdés már számomra is nagyon elvont, csupán távoli intuítiv gondolat)
Másik ilyen kósza gondolat, hogy most az USA és az EU közt egyfajta (gazdasági?) háború folyik, ennek következménye az MS-Linux, MS-EU háború (miközben az USÁ-ban ez jóval másképp zajlik), hisz az MS reprezentálja az USA hatalmát a világban, emiatt támogatja az Airbust az EU az USA-béli Boingel szemben, emiatt alacsony a dollár árfolyama is, mivel ez kedvezõtlen az EU számára; ezért lehet beszélni Eurofighterrõl; ezért van külön európai ûrközpont, hisz az ûrkutatás szintén kitûnõ hatalmi propaganda, stb. stb. ... hozzáteszem nekem üldözési mániám van 😉
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
btw, grat ennek a fószernek 😊 Nem a repülés miatt, hanem hogy kibírt 3 napot egy ilyen repülõ koporsóban 😊)
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Ott tartják nyilván a tõkét, amibõl mostanában inkább Ázsiában építenek gyárakat, és az ottani olcsó munkaerõt "zsákmányolják ki ".
A gyár a megtermelt profitot nem az ázsiai ország bankjában tartja. Az adott országnak igazából nem sok haszna van a gyárból..
Az a GDP amirõl általában beszélnek ugyanis a nagyvállalatoknál, a bankoknál keletkezik én a kis megélhetésemhez kénytelen vagyok feketézni, kínai piacos ruha, ukrán csempész cigi, használ mûszaki cikkek számla nélkül stb. Ez viszont nem kerül bele a GDP-be.
Szal ha a GDP-t nézzük egyrészt kõ gazdagnak kéne lennem, másrészt sok gazdasági tevékenység nem jelenik meg a statisztikákban! És ez nem az én egyéni gondom, hanem olyan probléma, ami azért nap mint nap szóbakerül közgazdasági körökben.
Állami beavastkozás: a hadsereg ennek tipikus példája, szerintem nem véletlen, hogy a nyugati világ a hidegháború vége óta gyelkélkedik.
Egyéni szinten is mûködik ez a rendszer, az a pénz amit korábban egy jól fizetett katonának adtak, a pékhez, zöldségeshez, butikoshoz ment, aki ezáltal több beruházást tudott megtenni, új kemencét, traktort, polcokat vett. Vagy is egy egységnyi pénzbeinnyektálás a gazdaságba, akár 10x-es forgást is hozhatott egy év alatt, abból pedig az adóból is jut annyi amennyivel a köv évben is ki tudja fizetni az állam azt az egy egységnyit!
"A fejlett nyugat ezt nem teheti, neki új területeket kell teremtenie és itt az állami beavatkozás negatív következményekkel jár."
Mire gondolsz? Milyen negatív következményre? Az Airbus pl a .csában sem lenne, ha nyakló nélkül nem öntik vagy 10 évig bele a pénzt, meg nem adják le neki tucatszám a megrendeléseket a gépekre az európai országok!
Ne keverjük össze az állami beavatkozást, a korrupcióval!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Holnap - azaz ma - folytatjuk az offolást, feltéve hogy a rendszeradmin még beenged minket 😊 Aludjatok jól.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Tesztelo: egyenlõre még a TB fizet, nem te. Azért kérik el a kártyádat - és remélem nem változik meg a rendszer. A tengerentúlon, akinek nincs biztosítása, akár meg is halhat, ha "rossz" környéken lakik vagy pl. hajléktalan. Persze ez szélsõséges eset, de az átlag amerikai v. kanadai rengeteget fizet biztosításra, ha pedig valamilyen speciális, nem támogatott dologra van szükség (pl. szívbeteg gyerek), dollárszázezreket sõt milliókat kell összeszednie.
Cat: hab legyen a tortán: A General Motors évi forgalma 140 milliárd USD. Egyszerûen elképesztõ.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
A magyar gazdaság ezzel elsõ ízben lépte át a százmilliárd dolláros határt, ám ez részben betudható a zöldhasú krónikus gyengélkedésének. Tavalyelõtt ugyanis a magyar GDP dollárban még „csupán” 82,7 milliárdra rúgott, vagyis dollárban kifejezve a növekedés több mint 21 százalékos (köszönhetõen annak, hogy 2003-ban éves átlagban egy dollár még 224,44 forintot ért, tavaly viszont már csak 202,63-ot). A 2004-es magyar GDP európai összehasonlításban nagyságrendileg nem sokkal kisebb, mint az ír, s némileg nagyobb, mint a román – csakhogy míg Magyarországon 10,1 milliós lakosság termelte azt meg, addig Írországban csupán 3,9 millió fõ, Romániában viszont 21,8 millióan.
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Ez nem feltétlenül így van. Már most is jó néhány dolog privatizálva van (pl. körzeti orvosi rendelõk, mûvesekezelés), mégsem kell érte fizetned egy fityinget sem.
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Igaz, de ez nem jelenti, hogy az jó, csupán a mostani helyzetben ez is mûködõképes, ha rendes gazdaság lenne akkor ez negatív következményekkel járna. Vagyis nekik jelenleg óriási piacuk van azokon a tereken amelyek a nyugati gazdaságokban telitettek, vagyis olyan utakon járnak amelyeken már elõttük jártak. A fejlett nyugat ezt nem teheti, neki új területeket kell teremtenie és itt az állami beavatkozás negatív következményekkel jár.
Magyarország különben nincs olyan rossz helyzetben ebben a jövõben, ugyanis Magyarország nem nyugat, közelebb áll a szegényekhez mint a gazdagokhoz és ezért a globalizációbol gazdagabban jöhet ki. Persze ez sok más tényezõtöl is függ. De ahogyan már mondtam nagy hiba nemzetgazdaságok szintjén szemlélni a dolgokat, inkább úgy fogalmaznák, hogy a Magyarországiak nagyrésze nyerhet, de hogy ez így is legyen bele kell magát építenie a globális világrendszerbe, persze nem a mostani kormány elképzelései szerint, de ha valaki ezért most megtámadna akkor nem hiszem, hogy az ellenzék elképzelése jobb lenne, vagyis azt akarom mondani, hogy komoly átgondolásra és stratégiaváltásra van szükség, manapság sok a rövidlátó.
"De a kiadások csökkentésének a teljes gazdasági rendszert tekíntve összességében negatív a hatása, mert ez a kereslet és a vásárlóerõ csökkenését is hozza magával!!!!!"
A világ gazdasági termelése és jövedelme nüvekszik és a jövõben is növekedni fog, csak éppen másként oszlik meg, ezért a kereslet csökkenése nem áll, sõt olyan piacok nyilnak meg amelyek eddig nem léteztek, a globális gazdaságnak (multiknak) de nem csak a multiknak mert a kis és középgazdaság is napról napra globalizálódik meg a mai közlekedési és kommunikációs vonalakkal mindegy, hogy hol találnak piacot.
BlackRose: Nem értünk egyet, ez nem baj - csak én - a magam meggyõzõdésével - nagyon pesszimista vagyok a jövõt illetõen.
Cat: Köszi, ezt nem tudtam.
Nexus6: Magyarországnak is a (volt) osztrák gazdasági modell kéne: erõs állami szektor mellett a kis és közepes vállalkozások adták a gazdaság gerincét. Ott még úgy mûködtek a dolgok, ahogy elvárható volt: Ha nyitott valaki egy kis csemegeboltot, leadta a rendelést a péknek, megvette a parasztgazdától a mittudoménmit, azok pedig tovább forgatták a pénzt: pl. új gépet vettek, a bevételbõl házat építettek egy vállalkozóval stb. És jól mûködött. Most meg...
Ez a modell pl az USA-ban erõteljesen érvényesült a '30-as évektõl kezdve a II VH-n keresztül egészen a hidegháború végéig.
Sõt az általad is említett sikeres ázsiai országoknál is ugyan így erõteljesen beavatkozik a gazdaságba az állam!!!!!
A hidegháború végén nem csak a katonai megrendelések de általában az állami megrendelések is csökkentek, az egész nyugati világon deregularizáció, privatizáció, folyik, csökkentik az állami kiadásokat.
A magánvállalatok pedig úgy mond racionalizálnak, a drága emberi erõforrást igyekeznek minnél alacsonyabb szinten tartani.
De a kiadások csökkentésének a teljes gazdasági rendszert tekíntve összességében negatív a hatása, mert ez a kereslet és a vásárlóerõ csökkenését is hozza magával!!!!!
Ami a pénz a gazdaság forgási ütemének csökkenésével jár.
A multikkal az a gond, ha nincsenek rákényszerítve (mert a határok átjárhatók) simán elszelelnek oda ahol nagyobb a profit, ahol élénkebb a gazdaság, jelenleg Kína, India, és messzirõl tesznek a nyugati országokra ha az az érdekük!
Kb ezért tartunk itt, szerintem.
Kérdés mennyire közel repült az egyenlítõhöz. Mert ha csak az északi tájakon haladt át, úgy kisebb utat tett meg: talán így jött össze a három nap?
1. menet: Kölcsönök felvétele. A magántõke által nyújtott hitelek hihetetlen mértékben megterhelték a gazdaságot. A felvett összegeket kamatos kamattal kell visszafizetni - természetesen a középosztály munkájából megtermelt javakból, adók formájában.
2. menet: Privatizáció. A magántõke - sokszor az elõbb vázolt adósság fejében - olcsón felvásárolja az állami tulajdont. Az állami tulajdon pedig az emberek (állampolgárok) közös tulajdona! Kérdezték-e valaha a kisembereket, hogy beleegyeznek-e mindebbe? Pl. én nem szeretnék csak azért százezreket fizetni, hogy rendes orvosi ellátást kapjak egy esetleges kórházprivatizáció után...
3. Menet: Az olcsó "kuli" munkaerõ és árudömping. A távol-keleti munkaerõ új versenyhelyzetet teremt: az marad meg, aki alá tud ígérni konkurrenseinek. A mezõgazdaság éppen most haldoklik (gazdatüntetés), a vállalkozók még bírják egy ideig, az alkalmazottak pedig most kezdenek ráeszmélni, mit is jelent számukra a kapitalizmus ezen verziója. Hol vannak a rendszerváltás nagy ígéretei?
Kedves BlackRose: hidd el, nagyon rossz idõk jönnek.
Ismert tény, hogy a multikapitalizmus új világrendjében - a pénzrendszerben mûködtetett kamatmechanizmus következményeként - az emberiség centrum-országokban élõ 20%-a fogyasztja el földgolyónk erõforrásainak a 86%-át, és a fennmaradó 80%-a kénytelen beérni az erõforrások - energia, nyersanyag, fogyasztási cikkek, élelmiszer, tiszta víz - 14%-val. Globálisan érvényesül a gazdasági-kereskedelmi-pénzügyi eszközökkel és módszerekkel fenntartott erõszak, a többség munkája eredményének kamat formájában történõ elsajátítása egy szûk kisebbség által. Adódik a kérdés, mi az oka ennek a helyzetnek? Számos tekintélyes személyiség, államférfi és társadalomtudós állítja, sõt bizonyítja, hogy a világot egészen mások irányítják, mint ahogy az az elsõ látásra tûnik. Egyre több ember ismeri fel, hogy a történelem formálásában háttér-erõk is részt vesznek, és a pénzrendszer, a termelõgazdaság, a világkereskedelem globalizációja nyomán napjainkban egy központosított világállam bontakozik ki, élén olyan uralmi szisztémával, amely biztosítja a magánpénzmonopólium birtokosai számára a politikai hatalmat is.
BlacRose: Adam Smith-en kívül olvastál más közgazdászokat is? Olyan nyomort fog hozni a lassiez-fair modell ( az általad istenített magántõke szabadkereskedelemnek vagy piacgazdaságnak hívott korlátlan uralma) hogy pislogni sem mersz majd barátom. Olvastál-e már a harmincas évek nagy gazdasági válságáról, és tudod-e hogy az állami közbeavatkozás (Keynes modell) mentette meg a gazdaságokat? Tudod-e hogy az ötvenes évek Nyugat-Európájának (ami közel sem a mai EU) gazdasági fellendülése az erõs állami szektoron nyugodott? Ki menti meg - állami szabályozás, szociális rendszer, vagy az erõs állami szektor hiányában - az egyre szélesebb körben elszegényedõ középréteget? Talán a multik jótékonysági egylete?
E.Gy.B.E. Airsoft Team
War. War never changes.
Nem tudott már mást kitalálni!<#vigyor0>#vigyor0>
!!!Soldier oF Fortune II FOREVER!!!
Tehát 44-45ben született.
"aki saját 1952-ben felállított leghosszabb megállás nélküli sugárhajtású géppel megtett rekordját szárnyalta túl."
Kijött az ovibõl és sugárhajtásúba ült?
Hamarabb fog valami milliárdos az ürben bázist építeni mint a NASA meg a többiek 😊
Next PC upgrade: 2022
Megjavította a 24 órás autóversenyzés világcsúcsát, valamint az angliai Wight-sziget körbehajózásának rekordját, s a Miami és New York közötti távot is ô tette meg eddig a leggyorsabban
bírom az ilyen unatkozó milliárdosokat