• NEXUS6
    #40
    Hát azért én még (vagy már?) itt nem tartok. ;)))

    De ha már szóba került a káosz elmélet, akkor azt hiszem elmondható, hogy a sok komponensű, amúgy viszonylag egyszerű kapcsolatokkal rendelkező dinamikus rendszerek, hihetetlenül bonyolult és még is célszerűnek tűnő formákat, viselkedést tudnak produkálni(fraktálok, különös atraktorok) ami nem teszi szükségessé az ilyen illuminátusok, és más titkos hatalmi központok beavatkozását.

    A megtévesztő látszólagos célszerűség viszont egy fajta hamis biztonságérzetet is adhat. Mert miközben azt képzeljük hogy a Nagytestvér ugyan figyel bennünket, de másrészről akár úgy is érezhetjük hogy vigyáz is ránk, de legalább is nem fog olyan szélsőséges dolgokat tenni, ami veszélyezteti a rendszer egészét.

    A káosz teoria szerint nem ez a helyzet. Bizonyos politikai erők, amúgy teljesen jószándékú azon törekvése, hogy csökkentsék az emberek közötti különbségeket autómatikusan gyengíti a tradicionális lokális kapcsolatokat (család, kis közösségek stb) ezzel atomizálják a társadalmat. Viszont az ilyen tipusú azonos komponensekből felépülő nagy komplexitású rendszerek fokozottan hajlamosak a szélsőséges reakciókra, melyek akár a rendszer egészét is veszélyeztetik.
    Ha a vályogházból kiszeded a szalmát (lokális kapcsolatok) akkor kapsz egy nagy homokvárat, ami ettől kezdve bármikor összeomolhat!!!

    Szal azt mondom, bár csak figyelne bennünket az a Nagytestvér, akkor sokkal kevesebb félnivalónk lenne!!!!