Egy hármas gyilkosság miatt ismét perrel fenyegetik a GTA készítõjét

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

modellmaker
Hoopp a mondandóm lemaradt. És azokat a rappereket ill.lemezkiadócégeket miért nem perlik be?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Más filmen látni, és más virtuális valóságban gyakorolni. Még mindíg nem értitek.

modellmaker
"A vád szerint Thompson a 90-es évek eleji erõszakos szövegû rapzenéktõl kezdve egész fiatalkorát erõszakos videójátékok mellett töltötte,..."

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Látszik hogy hol vannak a "jóképességü emberek"<#lama>

\"Az ember sok mindent hajlandó csinálni, hogy szeressék, de mindent hajlandó megtenni, hogy irigyeljék.\"

"A szülõ sosem lehet hibás", Blame Canada! :). Egyébként meg ha észrevették volna, kap egy kis Ritalint, oszt csá, nehogymá foglalkozni kelljen a gyerekkel. Ez Amerika.
Anno a Bowling for Columbine-ban volt egy riport az egyik gyerek szüleivel. A pofa rezenéstelen arccal mondta, hogy tudták a fiuk nem komplett, pszichiáterhez is járatták. Erre a reakciójuk az volt, hogy teletömték gyógyszerrel oszt jól van.
Én a kis naív agyammal el sem tudom képzelni, hogy mi a francnak csinálnak az ilyenek gyereket, ha aztán úgyis szarnak rá. Ja, hogy gyereket csinálni könnyû, mi?

Dogbert: "Sajnos a szülõi alkalmassági teszten megbuktak. Kifelé kérem rakják le az asztalra az össze nemzéshez szükséges szervüket."

Mike
mindig más a hibás sohasem a társadalom, vagy a fegyverlobbi

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Zsoltika 007
"Amerikában bármi megtörténhet" Hallani mindíg...<#taps><#lama>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Anubys
Eszembe jutott még valami: ha én -mondjuk- felszedek egy prostit, megizélem, és elkapok tõle valamit, akkor feljelenthetem -mondjuk- a Kovit, hogy azért kaptam -jóesetben- szifiliszt, mert azt csináltam, amit az õ filmjeiben is látok?

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

Bond 007
Lehet kicsit régimódinak tûnik a nézetem, de kérdem én, hol a francba voltak a szülõk???? Elvileg az õ dolguk lenne felügyelni a gyerekre. Nyílván nem tudják neki megtiltani, hogy ne GTAzon, de akkor is, annak látható jelei vannak egy gyereken ha egy játék ennyire rabul ejti. Én í bíró helyében megkérdezném, hogy anyuka mit csinált akkor mikor a gyereket nevelni kellett volna? Ugyan én is Mortal Kombaton nõttem fel, de a mai napig nem bántalmaztam senkit, annak ellenére, hogy nem vagyok egy nyugodt típus ! Belõlem is lehetett volna nyugodtan "gyilkológép" de nem lett, mégpedig azért mert volt anyám meg apám akik megtanították, hogy a képernyõn megjelenõ dolgok nem a valóságot tükrözik, éppen ezért ott nem is viselkedhetek mégcsak hasonlóképpen sem.
Úgyhogy szerintem az anyukának most nagyon el kellen gondolkoznia azon, hogy mint szülõ mennyire csõdötmondott, hiszen az õ felelõségge is az, hogy a fiából ilyen állat lett...

Milyen sok a tennivaló, s milyen rövid az élet!

jaja... tegnap pont errõl is volt szó a desszertben.
8 éves kislányt megkérdik mi akar lenni ha nagy lesz:
-Hát Pandóra!..

http://www.lohere.net - a MagyarChan

gratulálok. egy pszihopata állatot beraktok a fagyis bódéba és onnan valakit megdobál tölcsérekkel, akkor én beperelném az összes eszkimót, hiszen ott minden fagyiból van és fókákat ölnek.

a csávó gyogyós volt, de hogy még az elhunytak hozzátartozói is a játékot hibáztatják... akárhányszor van egy ilyen hir itt mindenkinek ugyanaz a véleménye joggal.

http://www.lohere.net - a MagyarChan

Az elõzõ erre volt válasz.
"cégek hatalmas bevételre tesznek szert azzal, hogy építenek az emberi agresszióra - akkor talán mégse annyira etikátlan ha a káros következmények miatt szenvedõ alany visszakövetel ebbõl a pénzbõl"

Igen, építenek az agresszióra, de ilyen pereket akkor se lenne szabad a nyakukba akasztani, mert ugye ha nem lenne emberi agresszió, meg ennyi idióta a földön, akkor valószinûleg ilyen játékok se lennének. Elõbb jelent meg a kereslet, az igény az ilyen játékokra, és csak utána kezdték õket kínálni, fejleszteni.
Igaz ami igaz, tényleg marha jó rendõrt ölni. Csak ezt én virtuálisan teszem és nem a valóságban, ami persze biztos nem jár akkora élvezettel, ellenben nincs is következménye.
Különben a legtöbb gyilkosságot az afrikai és az arab országokban követik el. Az a sejtésem õk sem videojátékok hatására ölik egymást.

Anubys
Már ne is haragudj, de ilyen kölkön nem gondolkodni kell. Bazz, aki 16évese kinyír három rendõrt, mert az olyan vicces, annak a minimum, a halálbüntetés. Ha élve hagyod, két év múlva atomot dob majd a városra, "mert a Damage-ben meg azt látta"... :)

Bár az a rendõr sincs túl jól kiképezve, akinek egy 16éves nyikf*sz elveheti a fegyverét...

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

hiba
ezzel az erovel nem szabadna semmilyen filmet konyvet se egyeb mediaban megjeno eroszakos szekszualis se semmilyen tartalmu anyagokat kesziteni, terjeszteni mert az vki meg a vegen kiprobalna...
terroroist win...

Hmm, te is kész vagy ölni túl sok gondolkodás nélkül..

Anubys
Tessék szépen beperelni az IKEA-t (vagy mittomén mi van arrafelé), mert ott vette a fotelt, amin ült, miközben GTA-zott, stb...
Ilyen barmokat. A srácot meg felakasztani, oszt' kész.

Sadist
CS-ben még a fegyverek tárazása is messze áll a valóságtól :)

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Akkor már a monitor és a TV gyártóját se hagyjuk ki.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

UNREG
És az hogy lehet, hogy egyikük sem fogta a GTA-ra? Luzerek! :))

UNREG
"Az elhunytak hozzátartozói úgy gondolják, hogy Thompsont a GTA sorozat inspirálta, mivel fiatalember ideje nagy részét a számítógép elõtt töltötte"

arrébb:

"A vádirat emellett a Sonyt, a Playstation konzolok gyártóját is megemlít, Thompson ugyanis konzolon játszott az említett játékokkal."

Akkor most számítógépen vagy konzolon játszott? Mert ha PC-n, akkor tessék még beperelni az Intelt, az AMD-t az nvidiát és a többit.

Éppen emiatt írtam, hogy mi nem nagyon kerülünk ilyen helyzetbe. És emiatt nem ment fel ez a dolog.

pite
Megnéztem a helyi híreket.
Következik pár csemege a tuscaloosanews.com-ról

(Alabama állam)

"A witness identified Vernon Lamar Yancey as the shooter in a fatal convenience store robbery in Phenix City that was caught on videotape, which was played at his capital murder retrial.
The victim, Mattie "Pee Wee" Sports, 35, was shot in the head with a sawed-off shotgun on March 23, 1995."

Röviden: újratárgyaláson egy szemtanú azonosította a lövöldözõt, aki 1995-ben egy lefûrészelt csövû puskával fejbelõtte a boltost.

"A pit bull owner has been arrested and charged with manslaughter in the death of a woman who was attacked by a dog while walking in her neighborhood."

Röviden: a pitbull tulajt elfogták és emberöléssel vádolják, mert a kutyája megtámadott a szomszédjánál kajtató nõt.

"A man on trial for capital murder in the shooting deaths of three people at a Sumiton funeral home fled to Atlanta and confessed, prosecutors said."

Röviden: Eljárás indult egy férfi ellen, aki 3 embert lõtt le egy temetkezési vállalkozónál, majd Atlantába menekült, de késõbb vallott.

"A landlord in an eviction dispute with a tenant allegedly broke windows at his rental property and threw a tear gas grenade into the residence, police said.
Joseph Hammock, 69, of West Point, Ga., was taken into custody early Wednesday after a 1:30 a.m. dispute at the Lanett rental property. Police said the tenant was not injured."

Röviden: Egy 69 éves fõbérlõ az albérlõjével történt kilakoltatási vita során állítólag a saját tulajdonú házának ablakát betörte és bedobott egy könnygázgránátot. A fõbérlõt õrizetbe vették.

Helyi hír (Tuscaloosa)

"Bryan Edwin Cherry, 26, 900½ Homewood St., was charged with unlawful distribution of a controlled substance and unlawful possession of a controlled substance. Bail was set at $5,000."

Röviden: A 26 éves fickót drogterjesztéssel és drogbirtoklással vádolnak. Az óvadékot 5000 dollárban szabták meg.

Nem semmi b+, zajlik az élet (élet? milyen élet ez?) Alabamában.

De ne viccelj már kérlek, egy 16 éves normális gyereknél mi lehet olyan "adott helyzet"? Eleve gondolom már az autólopást is annyira begyakorolta, ami miatt letartóztatták a gyilkosságok elõtt, hogy ment az utcán, és reflexbõl kénytelen volt ellopni az autót, hisz csak rá kell kúrnia egyet a billentyûzettel az enter-re és már bent is van.

Szerintem ez nem a játék kérdése. Itt csak egy kis pénzbeli kárpótlásról van szó. Az ügyvédkék megtaláltak áldozatok családtagjait aki pénzt szeretnének, (hát nem sajnálom tõlük ilyen áron) és van egy relative pénzes kiadó akit talán lehet koppasztani. Sanja ez a degeneráció a "van volt lesz" kategória. Emlékeztekarra, hogy vagy 10 éve volt az, amikor egy agliai hígagyú Rambónak képzelte magát és óvodában kalasnyikovval vagy 20 kisgyermeket és gondozót lemészárolt? Ott Silvetser Stalone-t kellet volna felelõsségre vonni és felkötni??? Persze azt a szegény dilist nem nagyon lehetett felelõsségre vonni mert dilis........A szívem szakadt meg érte....... Az ilyennnek a Auswitz is csak kirándulóhely.......
Macc
Hulye amerikaiak!!! Szeretettel nevelni kene a kolykuket, es nem a tv-re es a szamitogepre bizni. Kola puska sultkrumpli!!! Nesztek USA, es ezt az eletmodot paszirozzak rank is, mi meg meg sovargunk is utana...

lamase
eccerübb ha a játékra fogják.. filmet meg nem nagyon pereltek be emiatt, lehet el kene jáccani a 'Fûrész' címû filmet élõben.

Szerkesztõket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

Olvasd el figyelmesen a #27-28-ast. Nem arról van szó, hogy alapból bazookával rohangálnál az utcán, hanem arról, hogy adott helyzetekben (amibe magadtól általában nem nagyon kerülsz) könnyebben szánnád el magad végzetes tettekre.
Ide kapcsolódik még, hogy amit az ember sokat gyakorol, azt tudatos odafigyelés nélkül is tudja csinálni -> tudatos kontrol gyengéb -> nem kezdesz filózni, jó vagy rossz, stb., csak csinálod.
Önámítás ezt mind elhessegetni, mint "hülyeség".

arty
embert a doom miatt ölök
nfs miatt gyorshajtok

hátpesze. mivel ez amerika, talán szmájli nélkül is van értelme a mondandómnak.

Forza.

Ez a gyerek egy agyhalott szardarabb, a játék nélkül is ölt volna elõbb-utóbb.
Annak a három zsarunak legalább volt lehetõsége (eszköz, kiképzés, talán ezért nem tudom elképzelni hogy hogyan tudta kinyíni õket, sztem vmit elhallgatnak) hogy leállítsa a gyereket most el lehet képzelni hogy mit mûvelt volna egy gyorsétteremben vagy plázában.

SZiasztok!
Én is azt mondom hogy lol. Megint a GTat szeretnék sz*rba tenni amiatt mert egy debil hülyegyerek kinyírta a rendõrökat. Ezt magától is megtehette.
A Másik én 12 évesen kezdem el gta val játszani. A gyilkolás játékban tök jó, de azért az életbe nem próbálnám ki <#banplz>
Csudri
Ez egy lol! Én már 13 éve játszom a játékokat, FPS-t, verekedõst, RTS-t, mindent. És mégsem jut eszembe bazookával rohangálni az utcán.

Igaz, hogy mára a játékok már sokkal jobban közelítenek a valósághoz (nem úgy mint régen, amikor almákat kellett összeszedni egy 30 x 40pixeles törpével :D), de nem véletlenül van a korhatár. Csak sajnos az IQ nem életkor függö. Ez a srác 16 évesen kb. egy agyhalott vizibolha szintjén lehetett, hiszen tudhatta volna, hogy a tetteinek következményei lesznek!

alkohol.freeblog.hu Mi csak õszinték vagyunk, de nem állatok!

The Garrett
Gyakorló tapasztalat? :DDDDDDD
a 0ai gép ellen? ez csak rendoroket minossiti akkor :D

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Olvasd el figyelmesen a #27-28-ast. Nem arról van szó, hogy alapból bazookával rohangálnál az utcán, hanem arról, hogy adott helyzetekben (amibe magadtól általában nem nagyon kerülsz) könnyebben szánnád el magad végzetes tettekre.

Egy másik mûsorban meg az volt, hogy az ölési hajlam az változó erõsséggel van jelen mindenkiben. Van aki reagál rá, van aki nem. Ezért pl. a vidjátékok lehetnek "terápiás" eszközök is, amiben ezeket ki lehet élni (hogy ne az életben gyakorold). A fickó egyszerûen pszicho, már elõtte is az volt, nem ettõl lett azzá. (Pl. volt valaki aki Die Hard 3-ból eljátszatta egyik részeg haverjával a Bronx + "Gyûlölöm a feketéket" transzparenst dolgot. A haverja perceken belül halott volt...) Mellesleg a srác valószínû nem véletlenül választotta pont ezt a game-t :).
3 megjegyzés ehhez: 1. egy hétköznapi ember ritkán jut el közelharc helyzetbe, de ha véletlenül mégis, és be van gyakorolva a dolog, sokkal könnyebben választja az ölést, mint különben.
2. amikor más cikkekben arról írnak, hogy az ember bizonyos dolgokat robotikusan tanul, akkor persze mindenki bólogat. Hát tessék, itt van egy olyan eset, amikor ez tényleg így van: nem mindíg tud az ember mérlegelni, nem mindíg mûködik a tudatos kontrol, hanem elõjönnek az automatizmusok, a begyakorolt viselkedések.
3. ez persze max. némi enyhítõ körülmény lehet, felmentést nem adhat.

Okoskodtok, de de bizonyos dolgokat nem tudtok. Az a helyzet, hogy jogos az "ölési szimulátor" kifejezés. Az amcsi katonaságnál is hasonló "játékokkal" semlegesítik az emberben alapból meglévõ ölési képtelenséget! Régebben ezt bábúkkal és szuronyokkal csinálták. Ugyanis, már rég óta tudják, hogy akármilyen felkészült a katona technikailag, és akármilyen könnyedén öl távolról, ha csak egy gombot kell megnyomni, olyan elbizonytalanodott lesz, ha egy töle 2m-re lévõ másik embert kell megölnie, akármilyen okból, ideológiából, stb. Megoldás: be kell gyakorolni a helyzetet! Ha sokat gyakorolják, már megy élõben is, mert rögzül a természetes gátlás idõleges semlegesítõdése! Ez egy katonai mûsorban volt.

Tudni kell különbséget tenni valóság és virtuális környezet között.
A srácnak sincs ki az összes kereke: "Az élet egy videójáték, és néha nektek is meg kell halnotok!"
Nincs szüksége a társadalomnak ilyen elborultakra. Ez különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés. Ilyenkor felmerül bennema kérdés, hogy a halálbüntetésnek nem lenne-e nagyobb visszatartó ereje?
Ez igy van! Ez egy elmebeteg, persze nem jo a tennyel szembenezni, inkabb keressunk mas bunbakot.
Remelem elviszik egy olyan tagallamba, ahol meg mukodik a halalbuntetes.

En mar 7 eve jatszom fps jatekokat, minden letezot kiprobaltam. Online is rengeteget. Megsem jut eszembe mp40-nel rohangalni a sikatorban es granatokat hajigalni a sarokrol.
A pert nem valószínû, hogy megnyerik, de az usában érdemes ezzel próbálkozni.

Azért nagyon sajnálom az elhunytak családtagjait és meg is tudom érteni õket, hogy ha ilyen értelmetlenül vesztik el társukat akkor kapaszkodókat keresnek.

Meg az érem másik oldalát is nézve: cégek hatalmas bevételre tesznek szert azzal, hogy építenek az emberi agresszióra - akkor talán mégse annyira etikátlan ha a káros következmények miatt szenvedõ alany visszakövetel ebbõl a pénzbõl. Persze lehetne kezdeni a Tom&Jerryvel meg az erõszakos filmekkel, de itt elég konkrét alkotás és cég került a képbe.
"<...> ami a dobozon belül van, az nem a valóság, ami a dobozon kívûl van , az pedig a valóság <...>"

Errõl nekem az jutott eszembe, hogy lehet, hogy bevezetik a játékoknál is a nagy figyelmeztetõ szövegeket, mint a ciginél (vagy mondjuk a Dirty Sanchez elõtti figyelmeztetés mintájára): "Figyelem! Ez JÁTÉK, nem valóság! A játékban véghezvihetõ cselekmények mind a fantázia szülöttei, és a valóságban elõadni veszélyes (illetve jelen esetben illegális), és sem a készítõ, sem a kiadó nem vállal felelõsséget az ebbõl fakadó következményekért."

Ezt a sok hülye primitiv agyilag modositot amcsi segfejet.Mindig is tudtam hogy hülyék de hogy ennyire.A Játék nem tehet semmiröl,aki szellemileg toprongy az játék nélkül is öl.Ez a rideg tipikus amerikai valoság véletlenül se abban keresnék a hibát hogy szinte nap mint nap sokkolják saját magukat.Nem áll másbol az életük mint a folyamatos paranoia.Aki azt mondja hogy a játék tehet rola az egy agyilag toprogy.Ugyanis én vagy a kisfiam miért nem akkar gyilkolászni?Ennyi erövel a filmekre is rá lehetne fogni mindent,csak azt nem merik mert tul sok mozes érdekeltség van.
Killgore
Nem a gyerek szülõje ugrál, hanem az elhalálozottaké.... Olvass figyelmesebben :P

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

_Neo
Ezek után ha elkapnak gyorshajtásért mondjam, hogy bocsi biztos úr, már perlem a gyártót ez az nfsu hibája???
_Neo
Amerika a hülyék országa. A nõ is pert nyert aki nem tudta, hogy a mikróban nem lehet macskát szárítíani...

De kérdem én, kedves szülõ, akinek a fia családapákat gyilkolt és autókat lopott, nem lehet, hogy füled farkad be kéne húzni ahelyett, hogy még ugrálsz? A gyerek nem játszik a játékkal ha nincs neki megengedve és ha egy kicsit is foglalkoznak vele nem fog gyilkolászni...

Amúgy a gta egy nagyon jó kis játék, ne bántsátok a készítõket. Akinek nem tetszik ne játszon vele. Ennyi.
Killgore
Persze hogy nem merül fel. A cél a Take Two beperlése, és lehúzása jó sok lóvéval.....

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Szülõi felelõsség nem merül fel?
Hát ez egy aberrált idióta volt! Nem tünt fel senkinek, hogy zizi a srác?