115
  • dez
    Azért írtam, hogy ez nem mentség, mert végső soron magának kereste a bajt. Mondjuk, sok fiatal tör fel kocsikat, főleg kint, mert máshogy nem tud pénzt szerezni (bár amit szerez, azt sem valami hasznosan költi el).
  • bitubo
    jovan aki egy játék hatására elkezd öldökölni az enyhén skizofrén személyiség lehet,meg mi az hogy egy játék miatt mert hogy "játszot vele" és ez kitérdekel,akkor ennyieröböl megnézem a texasi láncfürészes gyilkost,kimegyek az utcára megölök pár embert láncfürészel és ráfogom hogy a film miatt..ez kegyetlen nagy lol, nem értem hogy az emberek hülyeségét miért állandoan erre az ártalmatlan játékra kell ráfogni.
  • Anubys
    "Hanem egy adott - bár nem mindennapi - helyzetben gondolkodás nélkül cselekedett."

És hogy jutott el odáig? Gondolkodás nélkül aotúkat tört fel? Akkor mégiscsak ő a hülye, nem a Take 2... :)
  • nenad
    nem mindenkinek ugyanaz a velemenye.
    Egyebkent egy nagyon alapveto dologrol van szo, ha sokat ismetelsz valamit az reszedde valik ha tetszik ha nem.. Mondom meg tudom erteni azokat - magam is vagyok neha - mondjuk nehany havonta, hetente leulnek egy kicsit, es hmmm, kielik kevesbe humanus oldalukat. De azok, akik ezekre a jatekokra bezsonganak foleg egy ilyen GTA jellegure, (bezsongas alatt ertem szivesen jatszik vele rendszeresen) mar alapbol valami sulyos gond van. Nem elvezhet egy tiszta lelku ember pusztitast - meg jatek szintjen sem - huzamosabb ideig. Ha megis igy tesz akkor ott mar valami gond van. Szoval alapvetoen en ezert nem tamogatom az ilyen jellegu jatekokat, mert akar tetszik akar nem formalja az embert, es meg ha nem is latjuk napok honapok tavlataban, de lathatjuk, evek, generaciok tavlataban. Ha a kis kolok ezen no fel, semmi jot nem fog hozni szamara es masok szamara sem. Uresebb lesz. Egyre egysikubb es uresebb.
    Annyi mindent lehet csinalni, francnak kell ilyen beteg szarokkal elverni jelentos elet/tanulo idot.
  • dez
    Az amcsikat szídjátok egyfolytában, de csak dumáltok össze-vissza, nem is próbáljátok megérteni a lényeget. Az a srác sem az utcán lövöldözött össze-vissza mindenkire! Hanem egy adott - bár nem mindennapi - helyzetben gondolkodás nélkül cselekedett.
  • Cicero
    Heh... én 13 éves vagyok, és már játszottam a GTA mindegyik részével, meg még ennél dúrvább játékokkal is, de nekem eszembe se jutott hogy legyilkoljak bárkit is... ilyen hülyéknek csak -olni tudok... Ez persze átvitt értelemben érthetendő!
  • dez
    A cím bulváros, de a tartalom sajnos komolyabb dolog. Jó ideje téma ez világszerte, katonai szakértők között is. Légyszi, olvasd el a #27-28-ast. Gondolkozz is el rajta, ne csak csípőböl válaszolj. Nem véletlen, hogy évszázadokig alapvető és bevált módszer volt a szalmabábús-szuronyos, és hasonló közelharci ölésre (régebben még fegyvertelen civilek mészárlására is) felkészítő gyakorlatozás.
  • [HUN]PAStheLoD
    Hát igen .. és most gondold el, ezek közül egy elnök lesz , pár százezer meg katona ... a többi meg fanatizálható választó..
  • [HUN]PAStheLoD
    Mostani játékoknál bevillan az a szép logó , hogy hány éves kortól "ajánlott" .. azaz mennyi a minimum.. meg általában telepítésnél is ott van az a kis képecske benne T(een) M(ature) K(ids) betűkkel.. PGA-13 vagy mi a rendszer neve ... de biztos ezentúl beleírják hogy nem a kiadó/stúdió felelőssége :)
  • Razgon
    Kicsit bulvárcikk megint...

Ne veszítsük szem elől a lényeget! Itt arról van szó, hogy a hozzátartozók pénzt akarnak, az ügyvédek pedig ezt tudták kitalálni. A GTA a bűnbak. Az, hogy a játékból merített volna tapasztalatokat, ULTRALOL.

Gondoljátok el, mi lenne, ha egy komoly repülőszimulátoros múlttal rendelkező emberke 1x csak úgy gondolná, hogy mostmár mindent tud a repülésről, és jelentkezne Kecskeméten szolgálatra?

Hiába játszok számítógépen amerikai focit profin, a valóságban nem fog menni, főleg egy 60 kilós embernek nem.

Ha valaki nem képes szétválasztani a játékot a valóságtól, akkor orvosnál a helye! Egy normális tudatú embernek ez nem gond.

Amerika szellemileg sorvad, ott a gyerekeknek szánt SuperMan jelmezre rá van írva: Az ember alapvetően nem tud repülni, és ezen a jelmez viselése sem változtat...

Az amerikai emberek többsége hihetetlenül ostoba. És az ostoba szülőknek ez lesz a gyerekéből.

Az ostoba és kapzsi hozzátartozók pedig nagy pénzeket fizetnek egyáltalán nem ostoba ügyvédeknek ilyen hülyseégekért.
  • modellmaker
    Hoopp a mondandóm lemaradt. És azokat a rappereket ill.lemezkiadócégeket miért nem perlik be?
  • dez
    Más filmen látni, és más virtuális valóságban gyakorolni. Még mindíg nem értitek.
  • modellmaker
    "A vád szerint Thompson a 90-es évek eleji erőszakos szövegű rapzenéktől kezdve egész fiatalkorát erőszakos videójátékok mellett töltötte,..."
  • eldiaz
    Látszik hogy hol vannak a "jóképességü emberek"
  • pemga
    "A szülő sosem lehet hibás", Blame Canada! :). Egyébként meg ha észrevették volna, kap egy kis Ritalint, oszt csá, nehogymá foglalkozni kelljen a gyerekkel. Ez Amerika.
  • Noffir
    Anno a Bowling for Columbine-ban volt egy riport az egyik gyerek szüleivel. A pofa rezenéstelen arccal mondta, hogy tudták a fiuk nem komplett, pszichiáterhez is járatták. Erre a reakciójuk az volt, hogy teletömték gyógyszerrel oszt jól van.
    Én a kis naív agyammal el sem tudom képzelni, hogy mi a francnak csinálnak az ilyenek gyereket, ha aztán úgyis szarnak rá. Ja, hogy gyereket csinálni könnyű, mi?

Dogbert: "Sajnos a szülői alkalmassági teszten megbuktak. Kifelé kérem rakják le az asztalra az össze nemzéshez szükséges szervüket."
  • Mike
    mindig más a hibás sohasem a társadalom, vagy a fegyverlobbi
  • Zsoltika 007
    "Amerikában bármi megtörténhet" Hallani mindíg...
  • Anubys
    Eszembe jutott még valami: ha én -mondjuk- felszedek egy prostit, megizélem, és elkapok tőle valamit, akkor feljelenthetem -mondjuk- a Kovit, hogy azért kaptam -jóesetben- szifiliszt, mert azt csináltam, amit az ő filmjeiben is látok?
  • Bond 007
    Lehet kicsit régimódinak tűnik a nézetem, de kérdem én, hol a francba voltak a szülők???? Elvileg az ő dolguk lenne felügyelni a gyerekre. Nyílván nem tudják neki megtiltani, hogy ne GTAzon, de akkor is, annak látható jelei vannak egy gyereken ha egy játék ennyire rabul ejti. Én í bíró helyében megkérdezném, hogy anyuka mit csinált akkor mikor a gyereket nevelni kellett volna? Ugyan én is Mortal Kombaton nőttem fel, de a mai napig nem bántalmaztam senkit, annak ellenére, hogy nem vagyok egy nyugodt típus ! Belőlem is lehetett volna nyugodtan "gyilkológép" de nem lett, mégpedig azért mert volt anyám meg apám akik megtanították, hogy a képernyőn megjelenő dolgok nem a valóságot tükrözik, éppen ezért ott nem is viselkedhetek mégcsak hasonlóképpen sem.
    Úgyhogy szerintem az anyukának most nagyon el kellen gondolkoznia azon, hogy mint szülő mennyire csődötmondott, hiszen az ő felelőségge is az, hogy a fiából ilyen állat lett...
  • Shadow_THH
    jaja... tegnap pont erről is volt szó a desszertben.
    8 éves kislányt megkérdik mi akar lenni ha nagy lesz:
    -Hát Pandóra!..
  • Shadow_THH
    gratulálok. egy pszihopata állatot beraktok a fagyis bódéba és onnan valakit megdobál tölcsérekkel, akkor én beperelném az összes eszkimót, hiszen ott minden fagyiból van és fókákat ölnek.

a csávó gyogyós volt, de hogy még az elhunytak hozzátartozói is a játékot hibáztatják... akárhányszor van egy ilyen hir itt mindenkinek ugyanaz a véleménye joggal.
  • gonz
    Az előző erre volt válasz.
  • gonz
    "cégek hatalmas bevételre tesznek szert azzal, hogy építenek az emberi agresszióra - akkor talán mégse annyira etikátlan ha a káros következmények miatt szenvedő alany visszakövetel ebből a pénzből"

Igen, építenek az agresszióra, de ilyen pereket akkor se lenne szabad a nyakukba akasztani, mert ugye ha nem lenne emberi agresszió, meg ennyi idióta a földön, akkor valószinűleg ilyen játékok se lennének. Előbb jelent meg a kereslet, az igény az ilyen játékokra, és csak utána kezdték őket kínálni, fejleszteni.
  • archkoven
    Igaz ami igaz, tényleg marha jó rendőrt ölni. Csak ezt én virtuálisan teszem és nem a valóságban, ami persze biztos nem jár akkora élvezettel, ellenben nincs is következménye.
    Különben a legtöbb gyilkosságot az afrikai és az arab országokban követik el. Az a sejtésem ők sem videojátékok hatására ölik egymást.
  • Anubys
    Már ne is haragudj, de ilyen kölkön nem gondolkodni kell. Bazz, aki 16évese kinyír három rendőrt, mert az olyan vicces, annak a minimum, a halálbüntetés. Ha élve hagyod, két év múlva atomot dob majd a városra, "mert a Damage-ben meg azt látta"... :)

Bár az a rendőr sincs túl jól kiképezve, akinek egy 16éves nyikf*sz elveheti a fegyverét...
  • hiba
    ezzel az erovel nem szabadna semmilyen filmet konyvet se egyeb mediaban megjeno eroszakos szekszualis se semmilyen tartalmu anyagokat kesziteni, terjeszteni mert az vki meg a vegen kiprobalna...
    terroroist win...
  • dez
    Hmm, te is kész vagy ölni túl sok gondolkodás nélkül..
  • Anubys
    Tessék szépen beperelni az IKEA-t (vagy mittomén mi van arrafelé), mert ott vette a fotelt, amin ült, miközben GTA-zott, stb...
    Ilyen barmokat. A srácot meg felakasztani, oszt' kész.
  • Sadist
    CS-ben még a fegyverek tárazása is messze áll a valóságtól :)
  • Sadist
    Akkor már a monitor és a TV gyártóját se hagyjuk ki.
  • UNREG
    És az hogy lehet, hogy egyikük sem fogta a GTA-ra? Luzerek! :))
  • UNREG
    "Az elhunytak hozzátartozói úgy gondolják, hogy Thompsont a GTA sorozat inspirálta, mivel fiatalember ideje nagy részét a számítógép előtt töltötte"

arrébb:

"A vádirat emellett a Sonyt, a Playstation konzolok gyártóját is megemlít, Thompson ugyanis konzolon játszott az említett játékokkal."

Akkor most számítógépen vagy konzolon játszott? Mert ha PC-n, akkor tessék még beperelni az Intelt, az AMD-t az nvidiát és a többit.
  • dez
    Éppen emiatt írtam, hogy mi nem nagyon kerülünk ilyen helyzetbe. És emiatt nem ment fel ez a dolog.
  • pite
    Megnéztem a helyi híreket.
    Következik pár csemege a tuscaloosanews.com-ról

(Alabama állam)

"A witness identified Vernon Lamar Yancey as the shooter in a fatal convenience store robbery in Phenix City that was caught on videotape, which was played at his capital murder retrial.
    The victim, Mattie "Pee Wee" Sports, 35, was shot in the head with a sawed-off shotgun on March 23, 1995."

Röviden: újratárgyaláson egy szemtanú azonosította a lövöldözőt, aki 1995-ben egy lefűrészelt csövű puskával fejbelőtte a boltost.

"A pit bull owner has been arrested and charged with manslaughter in the death of a woman who was attacked by a dog while walking in her neighborhood."

Röviden: a pitbull tulajt elfogták és emberöléssel vádolják, mert a kutyája megtámadott a szomszédjánál kajtató nőt.

"A man on trial for capital murder in the shooting deaths of three people at a Sumiton funeral home fled to Atlanta and confessed, prosecutors said."

Röviden: Eljárás indult egy férfi ellen, aki 3 embert lőtt le egy temetkezési vállalkozónál, majd Atlantába menekült, de később vallott.

"A landlord in an eviction dispute with a tenant allegedly broke windows at his rental property and threw a tear gas grenade into the residence, police said.
    Joseph Hammock, 69, of West Point, Ga., was taken into custody early Wednesday after a 1:30 a.m. dispute at the Lanett rental property. Police said the tenant was not injured."

Röviden: Egy 69 éves főbérlő az albérlőjével történt kilakoltatási vita során állítólag a saját tulajdonú házának ablakát betörte és bedobott egy könnygázgránátot. A főbérlőt őrizetbe vették.

Helyi hír (Tuscaloosa)

"Bryan Edwin Cherry, 26, 900½ Homewood St., was charged with unlawful distribution of a controlled substance and unlawful possession of a controlled substance. Bail was set at $5,000."

Röviden: A 26 éves fickót drogterjesztéssel és drogbirtoklással vádolnak. Az óvadékot 5000 dollárban szabták meg.

Nem semmi b+, zajlik az élet (élet? milyen élet ez?) Alabamában.
  • Yv@n
    De ne viccelj már kérlek, egy 16 éves normális gyereknél mi lehet olyan "adott helyzet"? Eleve gondolom már az autólopást is annyira begyakorolta, ami miatt letartóztatták a gyilkosságok előtt, hogy ment az utcán, és reflexből kénytelen volt ellopni az autót, hisz csak rá kell kúrnia egyet a billentyűzettel az enter-re és már bent is van.
  • palika22
    Szerintem ez nem a játék kérdése. Itt csak egy kis pénzbeli kárpótlásról van szó. Az ügyvédkék megtaláltak áldozatok családtagjait aki pénzt szeretnének, (hát nem sajnálom tőlük ilyen áron) és van egy relative pénzes kiadó akit talán lehet koppasztani. Sanja ez a degeneráció a "van volt lesz" kategória. Emlékeztekarra, hogy vagy 10 éve volt az, amikor egy agliai hígagyú Rambónak képzelte magát és óvodában kalasnyikovval vagy 20 kisgyermeket és gondozót lemészárolt? Ott Silvetser Stalone-t kellet volna felelősségre vonni és felkötni??? Persze azt a szegény dilist nem nagyon lehetett felelősségre vonni mert dilis........A szívem szakadt meg érte....... Az ilyennnek a Auswitz is csak kirándulóhely.......
  • Macc
    Hulye amerikaiak!!! Szeretettel nevelni kene a kolykuket, es nem a tv-re es a szamitogepre bizni. Kola puska sultkrumpli!!! Nesztek USA, es ezt az eletmodot paszirozzak rank is, mi meg meg sovargunk is utana...
  • lamase
    eccerübb ha a játékra fogják.. filmet meg nem nagyon pereltek be emiatt, lehet el kene jáccani a 'Fűrész' című filmet élőben.
  • dez
    Olvasd el figyelmesen a #27-28-ast. Nem arról van szó, hogy alapból bazookával rohangálnál az utcán, hanem arról, hogy adott helyzetekben (amibe magadtól általában nem nagyon kerülsz) könnyebben szánnád el magad végzetes tettekre.
    Ide kapcsolódik még, hogy amit az ember sokat gyakorol, azt tudatos odafigyelés nélkül is tudja csinálni -> tudatos kontrol gyengéb -> nem kezdesz filózni, jó vagy rossz, stb., csak csinálod.
    Önámítás ezt mind elhessegetni, mint "hülyeség".