22
  • Piscator
    Ez félig igaz (minnél terjedtebb vmi, annál közismertebb célpont), de úgy tudom, az UNIXoknak eléggé más a felépítése....
  • Piscator
    Paranoia: http://www.hardwareoc.hu/print.php?hir=7233 Xp-antispy, bár szerintem se csuknak le a fekete öltönyös smith ügynökök. :-)
  • Piscator
    Az MS ilyen termékekkel (pl messenger)fogja tisztára mosni a nevét, melyeket felvásárolt csapatok írnak, találnak ki, már ha valamivel el nem rontja.
  • ollie
    Sokkal többet tud, mint a többi, és csak akkor küld jelentést, ha engeded.
  • ollie
    Ja, és szerinted a Windows NT (NT, 2000, XP) technológia az MS-t dícséri? Elárulom, hogy az MS felvásárolt egy céget, és annak a kerneljéből lett a windows NT. Az MS csak a win95/98-at csinálta önállóan.
  • ollie
    LoL, a linux csak azért megbízhatóbb, mert nem annyira elterjed. Terjedjen csak el, legyen csak 20-30% a piaci részesedése, és máris ugyanannyi féreg meg trójai támadná azt is, ugyanis abban is vanna hibák, csak senki sem foglalkozik velük.
  • ollie
    Ha nem tetszik a windwows, ne használd. Pont.
  • Hegyikecske
    Meg még egy valamelyik előző sg cikkből: Miután a keresés lefutott, a program elküldi az információkat a micsrosoftnak attól függetlenül h. a keresés eredményes volt, vagy eredménytelen..." Na több közt ezért kerülöm én alapból az olyan programokat ahol megtehetem, a program amugy önmagába lehet h. tényleg jó (Még nem probáltam) de kb annyit tudhat mint a többi... akkor meg ?:D
  • joschy
    Ah... és ingyenes lesz... remek, lehet, hogy pénzért nem lehetne eladni? :P
  • joschy
    Érdekes... Szerintem inkább a biztonsági lukakat kellene befoltozni olyan szoftverek gyártása helyett, amik megkeresik a rajtuk beáramlott szemetet. Mintha ez minimum 2 lépéssel hátrébb lenne. Érdekes, Mozilla alatt egyetlen rohadt spyware-t nem szedtem be az elmult 1 évben.

Azzal sem értek egyet, hogy az MS vigyáz majd az adataimra, ez kb olyan dolog, mint az Apehre bízni a pénzedet :>

Az a baj még mindig, és ezt szívja az MS - bár nem nagyon látnám, hogy belátná -, hogy: "Szabvány? Az jó dolog, csináljunk egyet!" A baj csak az, hogy ez nem egészen így műxik. Az IE olyan szinten van integrálva mindenhová (akár IE akár sima explorer néven), hogy az IE hibái globálisan veszélyeztetik az egész OS-t.

A longhorn lehet a megváltás, de ebben sem nagyon bízom látva a bétát. A windowsnak igazából az kéne, hogy le kéne ülni és 0-ról újra írni az egészet. Sok mindent megoldana. A sok tó'dozás fó'dozás olyan mértéket ölt, hogy ledokumentálni is már lehetetlen, nem hogy átlátni.
  • testerlnx
    Hát attól tartok, ha az M$ nem vette meg a team-et is akkor nemsokára "dícsérni" fogja az M$ Insecurity Team-jét :) Bár vszínűleg évekig nem nyúlnak majd hozzá, főleg ha ingyen adják...
  • Supergamer_real
    Omega red,

Nyilván nem tudod, hogy ezt a programot korábban Giant anti spywarenek hívták, a jelenlegi állapotához a Microsoftnak vajmi kevés köze van.

Mielőtt megvették MS-ék, már híres és jó program volt.

A felhozott példád éppen ezért fordítva sült el. Egészen az ezelőtti building az Security Task Manager is Giant Anti spywareként ismerte fel a processét a programnak. A program hatékonysága NEM a Microsoft programozóit dícséri.... egyelőre.
  • mikike
    bill gates szerepelhetne a következő aranyember filmben
    ingyen MS program!
    juhhéj!
  • ZsirosKenyer
    ez tényleg durva!
    megtalál mindent! még a Flashget integrált adware-jét is kiszúrta.. ZSÍR!
  • blackeagle
    "Szerintem az MS-nél jobban..." ha egy halvány lila gözük is lenne róla ,akkor megbizható oprendszert írnának.
    A paranoiáról csak anniyt ,hogy új hálókártya megtalálása után valamiért sokat villogot a modem lámpa ( amig ki nem kapcsoltam a modemet ). Tehet egy szivességet az m$.
  • Gyumika
    A nem legális szoftverek "visszaköszönnek" egy idő után,és ez igaz mindenre,nemcsak az MS-re.
  • Laci73
    Szia OmegaRed!

"...Szerintem az MS-nél jobban senki nem tudja azt, hogy védekezhet az oprendszer kártevők ellen, valamint azt, hogy egy kártevők ellen irányuló program hogyan illeszkedjék be a rendszerbe..."

Esetleg az a pár hacker, akik rendszeresen tesztelik v. roszabb esetben törik a Win rendszereket, mint a diót. :)
  • Omegared
    Viszont egy dolgot ne feledjünk. Szerintem az MS-nél jobban senki nem tudja azt, hogy védekezhet az oprendszer kártevők ellen, valamint azt, hogy egy kártevők ellen irányuló program hogyan illeszkedjék be a rendszerbe. Tettem egy próbát:
    Xp-Sp2 feltelepít, netre ki, pár óra alatt begyűlytöttem némi spyware-t, adware-t. Ad-Aware talált, írtani próbált, vegyes végeredménnyel. Spybot, hasonlóképp (kipróbáltam még pár softot ezekután hasonló sikerekkel). MS progi fut, talált még jópár rágcsálót, data minert, és el is takarította őket. Mindezt azután, hogy az előbb említett programok tisztának találták a gépet. Ami meg hab volt a tortán,a programnak az a kis IEplorer beállítás visszaállító része :)

Nyiri: telepítés után fél órát vacakolni, hogy az OS nem kuldjon minden szar adatot kerdes nelkul, na ezt hívják paranoija.
  • Nyiri
    Edit:
    fejlesztett kemprogramban = fejlesztett kemprogram irto

Nem ugyanaz :)
  • Nyiri
    Erdekes azert... Microsoft altal fejlesztett kemprogramban alapbol nem biznek meg. Mivel egy Windows install utan fel orat kell azzal foglalkozni, hogy az OS nem kuldjon minden szar adatot kerdes nelkul.
  • Punkerwork
    és ez miért baj?
  • Supergamer_real
    Az az egy apróság kimaradt a cikkből, hogy akkor használható ingyen ha a gépeden igazoltan (és az MS által ellenőrzött) legális windows fut.

Tehát, kezdődhet az anyázás , pedig alapvetően egész jó programról van szó.