Harmadik világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A háború vesztesét az dönti el, hogy eléri-e a kitûzött célját? KOMOLYAN??????????????????????
A világtörténrlrm jópár olyan háborút ismer, ami békekötéssel zárult, és egyik fél sem érte el az eredeti céljait. Akkor ezek egyértelmûen vesztesek voltak. De elméleted szerint lennie kell nyertesnek is, mert mindenki nem veszíthet. Akkor ki a nyertes?
Na persze, megelõzésképpen partaszállunk Észak-Koreában, vagy esetleg Kínában? Ezt a nemzetközi jog nem fogja elfogadni megelõzésnek, sokkal inkább megtámadásnak. A védekezés azonban 100%, hogy nem fog megállni.
Nem az állítom, hogy az USA a legerõsebb, de a haditengerészete mindenképpen erõsebb, mint bárkié, és a kínai haditengerészetnél még Japán is erõsebb. Kína fõleg a kisebb méretû gyorsnaszádokat létesítette elõnyben, a többiek a rakétás rombolókat és fregattokat. A szárazföldi hadserege ellenben biztosan fölényben lenne az egymás elleni összecsapásban, a légiereje is számbelileg biztosan, de technikailag az USA ezt ellensúlyozza. Az is tény, hogy Kína nagyon gyorsan fejleszt, ez pár éven belül az abszolút világhatalommá fogja tenni. Jelenleg még nem az.
Tetsuo
Szvsz -bár erõsen szubjektív-, Kínának ez presztizs kérdés. Jó lenne ha mégegy gazdasági központot kapna Hszian-Kang után, de asse nagy baj, ha nem. A lényeg, h példát statuálnak és stabilizálják a határokat.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

noctlown
Sztálin: Van ember, van probléma. Nincs ember, nincs probléma.

Placebó
Láttál te Saigoni Ami nagykövetség elõtt tobzódó helyieket kik menekülni akaratak? Láttad azokat az archive felvételeket melyekben a lebegõ Huey-ekra a követség tetejérõl menekítették az embereket? Elég egyértelmû képek voltak azok asszem....

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Placebó
megelõzés? hmmm

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Placebó
Franciaország egyáltalán nem volt nagyhatalom a II. vh-ban mivel Németország leigázta... Igaz nem vagyok tisztában azzal hogy a gyarmatot ilyen esetben minek is lehetne tekinteni de hogy nagyhatalom akkor nem volt az tuti...

Nézd, amerika ilyen-olyan nyomás ide vagy oda véghez vitte a Vietnámban mindazt amit kitûzött maga elé a kommunizmus terjedésének megállítását avagy sem, ha nem akkor vesztett. Eccerû ez...😊

Amúgy meg Észak Vietnám maradt a seggén? Csak nem bevonult délre???? Na most mond...

Hát, nem bocsátkoznék találgatásba, tény, hogy japánnak komoly háborús múltja van.
De az is tény, hogy a mai japán alig emlékeztet arra a japánra, ami a második világháború elõtt volt. Az emberek gondolkodása is megváltozott. Inkább kínai részrõl figyelhetõ meg újjáéledõ japánellenesség.

Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger

Hát, kár ebbe energiát ölni. Nem tudom, kicsit olyan futballfan stílusban nyomod ezt az USA a legerõsebb témát. Hogy katonailag mennyire vesztette el, érdekes kérdés, de tény, hogy kivonultak, és feladták a háborút, és hogy komoly veszteségeket szenvedtek. Lélektanilag pedig mindenképp súlyos csapást szenvedtek el, egyfajta Vietnam szindróma él bennük. Sok fiatal ameriaki lett drogfüggõ a háború alatt.

Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger

Vietnamra visszatérve, több, mint félmillió katonájuk volt Vietnamban. Pánikszerûen ennyit egyszerûen nem lehet kivonni, ahhoz szépen tervszerûen kellett leépíteni, ehhez pedig idõ kellett. A végén a maradékot hülyék lettek volna anyahajókon elszállítani, mikor kiváló repülõgép-hordozóik voltak.
Ja, és védekezõ haderõnek mi a fenéért van szüksége partraszállító hajókra, ha a hadsereg úgyis csak a saját anyaországukban fog harcolni?
Ha szerinted naivitásra vall, akkor ajánlom, hogy nézd meg a térképet, valamint a történelem Japán-Kína részét, és a jelenlegi politikai helyzetet.
A háborút nem vesztették el, a kivonulás azért volt, mert az otthoni közvélemény megunta a veszteségeket. A harci helyzet egyáltalán nem állt vesztésre, sõt. Ha a civilek nem kavarnak be, akkor még jó ideig eltartott volna. Avagy akkor Franciaország most gyõztes nagyhatalom volt a világháborúban, vagy vesztes?
Naivitásra vall szerintem, hogy azt mondod, Japán beszállna. Japán máig nem heverte ki lelkileg a két atomtámadást, a biztonságpolitikájuk a legutóbbi idõkig (Irak) védekezõ jellegû volt, küldtek ugyan békefenntartókat Irakba, de talán nem is fegyveres misszióra, és komoly vita elõzte meg.
Ergo Japán biztos nem fog háborúzni, ha nem kényszerítik. Az Okinavai ami támaszpont az más kérdés, az beszállna a háborúba, ha lenne. De szerintem a kínaiak akkor fognak csak támadni, ha biztosak lesznek a gyõzelemben, az pedig ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak, pár év, és teljesül.
Tajvan valószínûleg Kína része lesz, tetszik, vagy nem, max. 10-15 év, de most olyan 5 évet gondolok.

Koppernikusz
Én azért bízom kínában 😊

[ helikopter ]

Placebó
Miért nem vesztették el? Mint a szart úgy elvesztették... páni zerû kivonulás a dél vietnámi hadsereget meg ott hagyták a szarban, angolosan kimenekítették magukat a közeli anyahajókra és tünés... Több 10 tonna iratot semmisítettek meg amit a szorgos rizsföldön edzett congok összerakta mert csak hoyyzában szecskázták szét a papirokat..😊

mesor
Vietnamot igen is elvesztették!

Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4

Az azért komoly gondot okozhat, hogy a tajvaniak eléggé komoly SS védõfegyverzettel rendelkeznek, így a kínai flotta esetleg megszûnne létezni, mire elfoglalják Tajvant, a légierõ fele meg a tengerben pihenne. Ezek után egy erõs USA blokád a sziget körül szinte harcok nélkül megoldhatná a problémát. Egyébként Japán és Tajvan együtt nagyobb felszíni haditengerészettel bír, mint Kína, és egy Tajvan elleni háborúba Japán automatikusan beszállna.
Azért Vietnamot nem is vesztették el. A 60-szoros emberveszteséget még Kína se bírná el az USA-val szemben.
mesor
Egyszer már belinkeltem ide azt hogy Kínának már megvannak az eszközei egy komoly partraszálláshoz! Szerintem legyõznék a tajvani védõket már a létszámbeli fölény miatt is! Az amcsikkal meg ellennének egy jó ideig ugyanúgy mint a vietnámiak! Ugyebár Vietnámban is hiába volt hatalmas amerikai technikai fölény nem tudtak nyerni!

[NST]Cifu
És szerinted Kína egy letarolt, felégetett, romba döntött szigetet akar beolvasztani a népköztársaságba?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Tetsuo
Najó, de Kínának vannak bazinagy rakétái meg mindenféle töltetû bombái.
Ha komolyra fordulna a dolog akkor Kína simán.. csak néhány ENSZ tagot kéne lecsitítani.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

[NST]Cifu
Hát, nyilván utána kellene pontosan nézni a témának, hogy tudjam, milyen fegyvezete van Kínának.

Én már megtettem a Haditechnika Topicban, ahol ez a téma már le lett rágva 1x. 😉
Ennek eredménye lett az, amit FTranX beidézet. Tajvannak ~300 modern vadászgépe, egy viszonylag jelentõs és modern haditengerészete van (ez 29 nagyobb felszini hadihajó, 2 modern és két elavult tengeralattjárót jelent, de az USA-tól az évtized második felében 10db vadonatúj hagyományos meghajtású vadász-tengeralattjárót kap még katonai támogatás gyanánt, és Tajvan valószinüleg további egy-két AEGIS rombolót vásárol majd még). A Kínai haditengerészet és légierõ a számok tükrében elsöprõ fölényben van, de a haditechnika döntõ többsége az 1960-as és 1970-es évek színvonalát tükrözi, tehát maximum figyelemelterelésre használhatóak, van kb. 300-500db modernnek tekinthetõ vadászgépe, és kb. 30-40 nagyobb, modern, nagyobb hadihajója, 6 elavult atom-meghajtású és ~20 elavult valamint 8 modern hagyományos meghajtású vadász-tengeralattjárója. Ebbõl már látható, hogy Kína jelenleg ha még képes is lenne legyõzni a Tajvani védõket (csak Tajvannal számolva!), brutális árat kell fizetnie érte, amit nem túl valószinû, hogy megengedhetnek maguknak.

Arról a problémáról nem is beszélve, hogy a partraszálló hajók terén pár évvel ezelöttig szinte nulla volt a helyzetük, és valószinüleg csak 3-4 év múlva jutnak el oda, hogy képesek legyenek egy effektív partraszálláshoz szükséges hajóflottát felmutatni.

Szerintem a Kínaiak szép csendesen várnak még egy darabig, hátha magától az ölükbe hullik Tajvan. Hongkongot is kivárták. Ezt is ki fogják.

Hongkong esete teljesen más, ott sem önszántukból "térek meg", hanem egész egyszerûen lejárt az Angolokkal kötött egyezményben foglalt idõ. Nem harapnám le a kezem azért, hogy ha népszavazásra került volna a dolog, a Hongkongiak a "nagy testvért" választották volna...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Elnézést a lassú válaszért😊. Gondolkodtam.😊 Hát, az õszinte igazság az, hogy sajnos nem elméletekrõl, meg vallásokról, hanem egyszerû tényekrõl van szó.
Ami mellett elmegy mindenki. Szép ez a demokrácia, hogy 4 évenként választhatunk két teljesen egyenértékû, bár különbözõre színûre festett kormány közül, de egyébként sok beleszólásunk nincs a dolgokba, max. arra ügyelnek, hogy fel ne lázadjunk. Itt egy kis adalék a korábbi témához:

http://korny10.bke.hu/kovasz/kov13/kennedy.html

Koppernikusz
te vagy a huszadik aki beírja ezt a topikba 😊

[ helikopter ]

Hát, nyilván utána kellene pontosan nézni a témának, hogy tudjam, milyen fegyvezete van Kínának. De abban egyetértünk, hogy hosszú távon igenis képessé válik arra, hogy elfoglalja Tajvant. Még ha abban nem is, hogy most képes-e, vagy sem.

Én pedig tutira biztos vagyok benne, hogy Amerika nem fog háborúzni Kínával Tajvanért. Egyszerûen beleroppanna gazdaságilag, már így is jelen van két helyen komoly erõkkel. És nem tudni, mikor mászhat ki belõle, nem egyhamar. És biztos vagyok benne, hogy komolyak lennének a veszteségek mindkét oldalon. Kína csak akkor támadna, ha biztos lenne a gyõzelemben, és azt senki sem vitatja, hogy legkésõbb 5-10 éven belül ez állni fog.

Szerintem a Kínaiak szép csendesen várnak még egy darabig, hátha magától az ölükbe hullik Tajvan. Hongkongot is kivárták. Ezt is ki fogják. A keletiek baromi türelmesek tudnak ám lenni. Nem hinném, hogy lerombolnák Tajvant, csak épp olyan helyzetet teremtenek majd, hogy nem lesz más kiút, mint a békés egyesülés. De persze ez csak hipotézis, a jövõ majd megmondja, mi lesz. De nem hinném, hogy a kínaiak nekiállnának mészárolgatni egymást.

Úgy emlékszem, Einstein, és kõszerszámok helyett kövekkel és botokkal volt😊

Carlos
Valami nagy ember mondta, de már nem emlékszem, az idézet se biztos, hogy pontos:
Nemtudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvini, de a negyediket kõszerszámokkal!

Þór vígi þessi rúnar

FtranX
"Valóság szerintem pont az, amit állít, hogy Kína már most is el tudná foglalni Tajvant, MIELÕTT még az USA egyáltalán beavatkozhatna."

Ezt az egyik általam beidézett cikkben ezt is ecsetelik:
Kína semmiképpen nem tudná elrejteni az invázió elõkészületeit. Például a harcigépeinek behatárolt hatótávolsága miatt, jó pár repülõteret/haditámaszpontot kellene építenie a "közelbe". A másik topicban Cifu pedig azt írta, hogy a térségben 2-4 amerikai flottacsoport állomásozik, amelyek gond esetén 1-2 napon belül ott tudnának lenni Tajvannál.
De ittvan tõle egy konkrét idézet is: "Kínának nincs elegendõ partraszálló hajója, és megfelelõ tengeri szállítókapacitása, hogy egy katonai inváziót végrehajtson. Plusz a haditengerészete néhány éve még csak reménykedhetett volna azon, hogy képes lenne akár csak a Tajvani haditengerészettõl, légierõtõl és partvédelmi egységektõl megvédeni a partraszálló és szállítóegységeket. Szépen lassan azonban beszereztek újabb orosz hadihajókat és tengeralattjárókat, valamint a saját hajódokkjai is nagyon beindultak, és már olyan hajók is jönnek le a sólyákról, amelyek valóban versenyképesek a mai harctereken. A kínai haditengerészet technikájának elsöprõ többsége azonban még most is az 1960-as és 70-es éveket idézi, de ez elmondható szinte bármelyik fegyvernemrõl. Viszont az utóbbi idõben nagyon elkezdtek ráfeküdni arra, hogy egy tényleg modern és korszerû hadsereget tudhassanak magukénak..."

Szóval szerintem a helyzet egyáltalán nem olyan egyértelmû.

"A nukleáris háború természetesen jó eséllyel elpusztítaná az emberiséget, ezzel csak egy bolond vitatkozik."

Maximum a jelenlegi civilizációt, és államokat.
Egy kínai-amerikai -totális- atomháborúban pedig csak Kínának lenne jó esélye a teljes pusztulásra. Ezt valószínüleg õk is nagyon jól tudják, éppen ezért nem hiszem, hogy atomvegyverhez mernének nyúlni az amcsik ellen.

"Az amik pedig biztosan nem fognak háborúzni Kínával Tajvan miatt. Elég nehéz lenne ezt beadni az amerikai népnek. Túlzottan nagy pusztulást okozna ez ahhoz."

Egyrészt az USA biztonsági garanciát adott Tajvannak. Másrészt, mint már említettem, az USA-nak nagyon erõs gazdasági érdeke fûzõdik a térségbeli stabilitás megõrzéséhez és a politika befolyásának megõrzése is legalább annyira fontos. Ezt minden bizonnyal erõszakkal is hajlandó lenne megvédeni, ahogy ezt tette már számtalanszor pl. a 2. világháborúban, Európában vagy Vietnámban. Ráadásul itt nem feltételenül kellene súlyos emberveszteségeket okozó szárazföldi harcokba bocsátkozni, így szerintem a politikusok simán lenyomhatnák a nép torkán.

Nem értem, mi a problémád a cikkel, egész korrektnek tûnt. Sõt, nagyon is korrektnek. A valóság szerintem pont az, amit állít, hogy Kína már most is el tudná foglalni Tajvant, MIELÕTT még az USA egyáltalán beavatkozhatna.

A nukleáris háború természetesen jó eséllyel elpusztítaná az emberiséget, ezzel csak egy bolond vitatkozik.

Kína nukleáris technológiában közel utolérte az USA-t, kb. 1-2 éve voltak ebbõl botrányok, kínai tudósok kémkedései címszó alatt. Nyilván mennyiségileg nem tud akkora arzenált felvonultatni, de bõven eleget ahhoz, hogy bibliai méretû pusztulást tudjon okozni vele.

Az meg, hogy felérnek-e a legújabb amcsi techhel az orosz, vagy éppen echte kínai cuccok, érdektelen, mivel a legújabb tech még az amiknál sincs hadrendben, Tajvannak meg tuti nem jutott belõle. Tajvan F-16-osaival felérhetnek az orosz gépek, mire meg az amik lépni tudnának, addigra pedig már tök mindegy lenne.

De nem akarok ebbe belefolyni, utána kellene nézni, hogy pontosan hogy is áll a kínai haderõ.

Az amik pedig biztosan nem fognak háborúzni Kínával Tajvan miatt. Elég nehéz lenne ezt beadni az amerikai népnek. Túlzottan nagy pusztulást okozna ez ahhoz.

Jaja, a skorpiók egész jól viselnék.

Koppernikusz
Az életet nem is, de az emberiséget könnyen 😊

[ helikopter ]

Neked kéne benézni oda, különösen amikor a kurszki esetet "tárgyaljuk".
/Kb 1 hete/
Ron Ragm
Az élet erõsebb annál hogy holmi atomháborúval el lehetne törölni errõl a bolygóról...

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

FtranX
hopp nyitva hagytam a linket...

FtranX
"Simán felérnek az amcsi technológiával a legújabb orosz dolgok..."
Legfeljebb a 20-30 évvel ezelõtti amcsi technológiával. Nézz be mondjuk a Haditechnikai topicba...

Bár távol állok a katonai szakértõségtõl, de a beidézett cikk komolyságát erõsen megkérdõjelezhetõnek tartom. Mintha a blikkbõl ollózták volna össze. 😊
Tételesen cáfolgatni most nincs idõm/ sem erõm de azért idéznék néhányat:

"de ezegyben valószínûleg a Föld pusztulását is, vagyis élettelen nukleárissivataggá válását is jelentené."
"Nemkizárt, hogy az egész Föld elpusztul"

Az ilyen mondatok nem egy komoly szakértõ tollából származnak.

"A tajvaniak ugyanisarról máig nem feledkeztek meg, hogy õk ugyanolyan kínaiak, mint aszárazföldön lakó társaik."
Ezt kapásból tudom cáfolni:

Itt van egy pár komolyabb elemzés:

http://www.airpower.au.af.mil/airchronicles/apj/apj01/win01/record.html

Hogyan foglalná el Kína Tajvant

Éves jelentés a Kínai Népköztársaság Haderejérõl - 2004 Na ezt nem olvastam végig. 😊

Szóval, Kína valóban látványosan a fejlõdik katonai téren, de azért a hátrányok ledolgozásához nagyon sok idõ kell.

Igazából két kérdés van: Az egyik, hogy Kína mikor ér el olyan katonai fejlettségi szintet, amivel már viszonylag "nyugodtan" le tudná rohanni Tajvant, a másik pedig az, hogy az USA-nak "mennyit ér" a sziget?

Az elsõre a válasz: a közeljövõben, a másodikra pedig, hogy "nagyon sokat".

Ahogy Kína gazdasága erõsödik Tajvannak egyre nehezebb lesz vele katonailag lépést tartani. Azt olvastam, hogy Kína leghamarabb az évtized végére érhet el olyan fejlettségi szintet, hogy túlzottan nagy veszteségek és az USA közbeavatkozása nélkül esélye legyen elfoglalni a szigetet. Mert ugyebár más dolog egy Tajvanénál nagyobb haderõt kiállítani és más elfoglalni a szigetet (ami nagyon jó természetes védelem).

Azonban itt jön a képbe az USA. Egy kínai-tajvani háború destabilizálná az egész Kelet-ázsiai térséget, amit az USA nem igen tûrne el. (Gyk: kínai-amerikai háborúhoz vezetne)
Még ha valamilyen csoda folytán (pl. egy váratlan invázióval, az USA késlekedése esetén) sikerülne is elfoglalni a szigetet, annak túlságosan nagy ára lenne:
Tajvan (az egyik legnagyobb tõkeexportõr) szétbombázása, az USA (a legfontosabb piac és befektetõ) ellen vívott esélytelen háború (ami természetesen együttjárna egy Kína elleni kereskedelmi embargóval) csõdbe taszítaná a kínai gazdaságot és vele együtt a pekingi elvtársak hatalmát is... Ezt pedig nem hiszem, hogy meg mernék kockáztatni.

FtranX
"Sõt a haditengerészete már fejletteb is mint az amerikai!!"

Ezt hol olvastad? 😊

maozedong
Gorvik
A keresett oldal nem található

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

maozedong
ajánlom figyelmedbe
Ezred forduló elõtt tényleg nem lett volna túl sok esélye kínának tajvan sikeres lerohanására, mert olyan elavult technológiája volt. Viszont a rohamos gazdasági fejlõdéssel együtt a hadiiparát is elkezdte erõteljesen fejleszteni ( orosz csúcstechnológiát vásároltak ) amit tömegszámban gyártanak.
Simán felérnek az amcsi technológiával a legújabb orosz dolgok...

Resurrection!

mesor
Kínának már elég feljett a hadserege! Sõt a haditengerészete már fejletteb is mint az amerikai!! Már régen nem az orosz mintára épült kínai hadsereget kell elképzelni.

FtranX
Ahhoz, hogy Kína le tudja rohanni Tajvant (tömegpusztító fegyverek nélkül), elõször egy megfelelõen modern és ütõképes hadseregre (haditengerészet, csapatszállító egységek) lenne szüksége, amivel jelenleg nem rendelkezik. Tajvan "elég rendesen" be van védve, fõleg USA-ból importált haditechnikával.
Ha jövõben mégis megtámadná Tajvan-t, azt az USA valószínüleg nem nézné tétlenül.

Bár, szerintem sem Kínának, sem Tajvannak nem áll igazán érdekében egy háború. Inkább fejlõdgetnek szépen nyugodtan.

I.C.ram
Miért szerinted a lengyelek olyan fontosak voltak, hogy miattuk vh-ztak. Vagy a balkán az i. vh-nál.
Ha Kína lerohanja Tajvant, abból nem lesz háború. Ha kitörne tajvanon a háború és szétlõnének mindent, Tajvannak elveszne az értéke, ami miatt nyugati cégeknek fontos. Ráadásul kína is csak névben kommunista, a termelés folyhatna tovább tajvanon. Senkinek se ér meg egy világháborút.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Na ez most egy kicsit off lesz, de: Mi jó a környezetvédõknek?
Az atomerõmû sugároz
A hõerõmû füstöl
A vízerõmû tönkreteszi a folyókat
A szélerõmû zavarja a madarakat
A napelem/napkollektor drága és kis hatásfokú

Az atomenergia a legkevézbé szennyezõ dolog. Ha kifejlesztenének egy megbízható ûrbe juttatási módot, nem lenne baj a hulladékkal se.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

És mindezt természetesen a keresetébõl vette, ugye??????????????
sz4bolcs
És, ha összehasonlítod a kettõt lesz egy fekete és egy fehér?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Placebó
Nem hányok tõle csak túlságosan polarizált, csak fekete van és csak fehér. Az embernek ez a két választása van. Hányszor használták már fel ezt a vallást pl. arra hogy legalizálják a tömeggyilkosságokat. A középkorban lásd eretnekség az még inkább csak a félelembõl fakadt, de a 2.vh-alatt az egyház nem kevés háborús bûnbe keveredett bele. Lehet hogy a vezettõkkel azonosítom az egyházat is de nem csak egy vezetõtõl ilyen hanem ez jellemzõ volt rá vallás kezdetétõl. Egy jól mûködõ biznisz lett belõle, az egyház meg jól meghízott közben.
A keresztény egyház elterjedése, a hit hirdettése sem volt mindig szelid és szerény mint azt a biblia írja...

"-Amivé vált ha az "eredetit" is lehet annak tekinteni..." Tulajdonképpen nem itélem el, de behálózza ezt is a korrupció és az önkény a kezdetektõl....

Mi is ezt kapjuk kaptuk mindig, polarizáltan gondolkodunk mi is és el is várjuk hogy ilyen képet fessenek le elénk midig. Ott vannak a filmek nagy részükben van egy jó és van egy rossz köztes álapot alig. A jónak nincsenek hibái a rossz pedig velejéig az. A keleti értékrendet pl. japán mellérakva kicsit máshogy fest már a kép...

sz4bolcs
"-Az értékrend maga? Talán az emberek, akik rosszul használják."

Most homályosítasz, vagy egyáltalán nem volt világos a kérdésem?

"-Amivé vált ha az "eredetit" is lehet annak tekinteni..."

-erre kérdeztem rá.

Annyi viszont világos, hogy hánysz a keresztény értékrendtõl.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.