Harmadik világháború
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
Hm, nos tegyük fel létre jönne, aztán szép lassan mind gazdaséágilag mind katonailag vetélytársa lehet az USA-nak.
Közben Kína irdatlan irambam fejlõdik, k itudja mi a céljuk.
Aztán ott vanak még az oroszok, akik soha nem fogják le nyelni hogy nem õk a világ urai, bár már lassan semmijük sincs...de sose lehet tudni..volt már rá pélsa a történelemben hogy jött egy õrült diktátor és háborút csinált.
Na és persze ott a terrorizmus.
Etz alehetõséget is felveteték már: világ méretû, összefogott terrorimus, ami a ,,szabad" világ elen harcol.
Egyik háború sem azonos az elõzõvel.
Walk the Talk.
Szerintem ez is egy nagy kacsa és semmi több. Majd pont egy bilkk szerû bulvárlap fogja megtudni az igazat arról, hogy mikor indítanak az amcsik támadást Irán ellen. Marhaság.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
V9ykn8_TZL0
De még Afganisztánnál is(09.11.)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Greanwich-i (GMT) idõ szerint ?
"Nézze az utóbbi pár évben töertént egysmás. Irak lerohanta Kuvaitot, a Szovjetúnió szétesett, Jugoszláviában egyámst ölik az emberek és SENKI nem látta ezeket elõre."
Na ezért röhögök az ilyen "megszellõztetett" infókon, és jóslásokon odáig menve, pl. hogy tudja valaki is a hadmûvelet nevét. A 1944.06.06. Mond ez bárkinek bármit is? Hányan tudták, hogy Overlord akció az micsoda? Még a fedõnevet is csak az igen szûk beavatottak, az tervezett idõpontot és helyet meg aztán kb. 100 ember ismerte nagyjából. MARHASÁG az egész szerintem. Ha bejön, az színtiszta véletlen lenne.
Arról nem is beszélve, hogy a hajnali 4 óra az melyik idõzónában? Mert a helyiben tuti nem, mert akkor már hazafele kéne repülni a csapásmérõ erõknek, met már világosodik és az nem jó.
KI HISZ EL EKKORA MARHASÁGOT???
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A harmadik világháború április 6-án reggel 4 órakor kezdõdhet. Fél napig bombázna iráni atomlétesítményeket, kormányzati központokat az amerikai hadsereg – írják orosz lapok meg nem nevezett vezérkari forrásokra hivatkozva. A támadás után a Közel-Kelet átrajzolása következne.
Az Argument Negyelji úgy tudja, az amerikaiak tizenkét órán át bombáznának húsz iráni célpontot, köztük az urándúsító centrifugák bázisát és egyéb atomlétesítményeket. Az akciót Harapásnak keresztelték el. A lap értesülései szerint az amerikai csapás megkíméli majd a busheri atomerõmû egyes reaktorát, ahol orosz mérnöki személyzet is dolgozik. A légicsapásnak egyik célja az iráni légvédelem elpusztítása.
Az orosz értesülések szerint a támadásban az indiai-óceáni Diego Garcián állomásozó B–52-esek is részt vesznek majd. Az oroszok szerint az amerikai csapás célja az iráni atomprogram visszavetése.
Leonyid Isanov nyugalmazott vezérezredes Irán jövõjét is felvázolta a RIA Novosztyinak adott nyilatkozatában. Szerinte Iránt Irakkal párhuzamosan feldarabolnák – ami azt jelenti, hogy az Irakban és Iránban is nagy számban élõ kurdoknak saját állama lehet –, így a Közel-Keleten új hatalmi egyensúly alakulhatna ki.
Megkezdõdik a harmadik világháború?
A Komszomolszkaja Pravda többmilliós példányban megjelenõ moszkvai lap például kedden internetes honlapján (www.kp.ru) megjelent írásának már azt a címet adta: A harmadik világháború április 6-án reggel 4 órakor kezdõdik? A lap beszámolója szerint amerikai és nyugati tv-csatornák azt állítják, a Pentagon erre az idõpontra tûzte ki iráni objektumok bombázásának a megindítását. Az orosz lap arról adott hírt, hogy a szenzációs hírrõl e tv-csatornák újságírói az izraeli titkosszolgálatokhoz közel álló kollégáiktól szereztek tudomást. Az izraeli titkosszolgálatok viszont a maguk részérõl azt állítják, hogy az orosz felderítés osztotta meg velük e titkot - írja a bulvárlap.
A Komszomolszkaja Pravda tudni véli, hogy az Egyesült Államok biztos távolból, a Perzsa-öbölben felsorakozott hajóiról, illetve törökországi és iraki bázisairól kezdi meg az iráni nukleáris és kormányobjektumok bombázását. Az orosz lap ezt követõen már egy nagy háború kibontakozásának a lehetõségét vetíti elõre. Az összecsapásokba belesodródna az összes szomszédos állam Indiától Izraelig és Szaúd-Arábiától a Kaukázusig.
(Gondola)
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
- Miért?
- Mert elsõnek részesítette atomcsapásban a Varsói Szerzõdés tagállamait.
<#vigyor5>#vigyor5>
Más:Ugye kina is szuperhatalommá nõtte ki magát és atomfegyvere is van.Egyszer a iszlám országok is hozzáférnek majd valahogy.Elõbb-utobb!!!Tudjátok-e hogy tervben van véve az Ázsia unió???Ez nem csak üzleti elõnyöket élvez majd,hanem kofliktusokat is teremnt majd.
FORZA JUVE
Nem ismerem a technikát, de mondjuk, ha egy urándúsítót lebombáznak ott azért sok sugárzó anyag szóródik szét(hisz ez a célja-nagy koncentrációjú hasadóanyag "létrehozása")Vélemény?
Iránban bombáztak?
William Orbit - Barber\'s Adagio For Strings \"Life is simple when all your world is a world of melodies.\"
William Orbit - Barber\'s Adagio For Strings \"Life is simple when all your world is a world of melodies.\"
Ehhez képest Csernobil csak egy ártatlan kis tábortûznek fog tûnni..
A végén.
2.: Elõrelátó lenne a civil atomipar felfejlesztése, bár a probléma az, hogy az iránban található uránérc nehezen hozzáférhetõ, és nem a legjobb minõségû. Elõre azért, mert az iráni olajkutak is ki fognak apadni pár évtizeden belül.
3.: Jobb, ha az USA támadja meg iránt, mintha Izrael tenné ezt...
Viszont az is kérdés hogy minek akar egy állam atomenergiát, ha temérdek és olcsó olaja van. Abból csinálni áramot sokkal olcsóbb és nem kell veszõdni a bonyolult nukleáris berendezésekkel.
Szerintem versenyfutás megy az idõvel. Irán minél hamarabb effektív atomfegyvert akar kifejleszteni.
1.Ha sikerül USA nem bántja,
2.ha nem lesznek készen USA lerombolja hadi- és vegyiparát, és kiterjesztheti a befolyását.
- mi van akkor ha Irán mégis elkészül, de ügyesen rejtegetik a cuccot és USA támad?
jobb nem rá gondolni... <#felkialtas>#felkialtas>
Kínár egyébként direkt írtam, hogy POTENCIÁLIS, azaz nem hiper-szuperhatalom, de igazad van, egyébként én is írtam, csak rosszul és röviden megfogalmazva, hogy erõsen exportõr: "szolga, éppen a "szimbionta-szakaszban" van", aztán írtam, egy lehetõséget, amit a kínaiak szeretnének, és hogy ennek (sarkosítva persze) mi lenne a hatása. Szerintem.
"ha szerencsénk van, akkor erre nem lesz majd esélye." ezt túl röviden és rosszul fogalmaztam, meg: szerintem vagy hamarosan elkezd sokat tenni a függetlenedésért, vagy egyáltalán nem lesz esélye rá, mert már most is eléggé exportra van berendezkedve. Sok benne a lehetõség, csak nem lehet még kihasználni. És remélhetõleg ha kihasználják, nem egy 3.vh elõszél lesz az ok, vagy épp a 3.vh, ahol jó eséllyel az önös érdekei diktálnak majd, bár mostmár igazán nemtom, hogy vajon a belsõ presztízs, ideológia, propaganda vagy az export miatti függõség diktálja majd az érdeket.
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Az "arabok + olaj" azért nem stimmel, mert az arabok nem egységesek, nem valószinû, hogy komoly összefogásra lennének képesek, ráadásul az arabok szinte kizárólag az olajból élnek, amit elsõ sorban nyugatra adnak el. Lehet zászlótégetni, meg tüntetni, de ha arab vs. nyugat hárobú lesz, akkor az araboknak rövid úton fel fog kopni az álluk.
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Asszem nyersanyag miatt.
Egyébként érdekes, hogy Kína potenciális hiper-szuperhatalom, csak épp egyelõre szolga, éppen a "szimbionta-szakaszban" van, aztán majd függetlenedik a gazdasága, és a Nyugatnak felkopik az álla, jaj nekünk, de ha szerencsénk van, akkor erre nem lesz majd esélye.
Egyébként szerintem érdekes, hogy az országok területi sorrendje így néz ki:
1. Oroszország
2. Kanada
3. USA
4. Kína
5. Vhol erre lenne: EU
Ebbõl gazdaságilag már más a helyzet, ugyanis Kanada és az USA egyre jobban egyesül ezen a téren (összterületük>mint Oroszországé), Oroszország, ha helyreáll akkor viszont megint szuperhatalom lehet, tehát lényegében lesz elõbb, vagy inkább utóbb a triádot felváltja egy négyes, ponosabban Oroszországgal bõvül, bár ezek közül egyelõre csak az USA szuperhatalom, de szerintem érdekes lesz akkoriban az élet, aztán ott lesz még Kína, függõ gazdaság, éppen másképp, mint az USA mostanában, USA ipari termékeket importál, Kína pénzt. Ott van még India is, bár õ még Kína alatt van.
A lentebbi katonai/társadalmi fejtegetések alapján szerintem elég érdekes lenne, ha Kína megpróbálná lerohanni Taiwant.
Szerintem, a tudásom alapján, két lehetséges kiváltója lehet annak a bizonyos 3.vh-nak: arabok+olaj vs Izrael+Nyugat ill. É-Korea+esetleg Kína (presztízsbõl) vs D-Korea+Nyugat+ha Kína, akkor Japán. Ha ezek közül bármelyik is teljesül, és eddig bõvülnek, akkor esetleg a másik kihasználhatja, ergo ha Távol Kelet, arabok lecsapnak, ha arabok terrorizálnak, Korea használhatja ki. Szerintem ez a két lehetséges. Na persze, most még nem járunk itt, a Nyugatnak meg se kottyant Irak, csak most, de ez nem foglalná le egy esetleges koreai-kérdésben.
Szerintem. Várom a kritikát.
A szemük közé lõnek😊
De tökmind1 mert ha a kína 1millió ember fut a mezõn gépfegyverrel és esetleg bekerülnek egy gombafelhõ alá és elpárolognak akkor nincs olyan nagy elõnyük 😊
Vki említette a környezeti katasztrófákat: volt az ELTE-n errõl egy elõadás, ahol ezt vesézték, környezeti kataszrófák ugyanolyan sûrûn, ugyanolyan erõvel vannak, mi és az anyagi javaink vagyunk/vannak egyre többen. Ergo több pusztul el. Ezért nekünk nagyobbnak is tûnik a csapás, az embereknek mág attól katasztrófa marad.
<#wave>#wave>Inkább megyek aludni, fáradt vagyok.<#integet2>#integet2>
Terrorizmus és USA: Fahrenheit 9/11- ben volt sszm, hog a bin Laden család meg az amcsik így meg úgy voltak puszipajtások, ebbõl egybõl mindenki Oszamára gondol, egy pár hónapja volt egy érdekes dolog: a bin Laden család utálja Oszamát. Kitagadnák, ha lehetne, van vmi akadálya (asszem, hogy ezt õ tehetné meg, vagy vmi ilyesmi, mert most õ örökölt), nem emlékszem pontosan.
Zöldek: hülye ötlet fél évvel ezelõttrõl, pár hónapja a kormányunk el is gondolkozott rajta <#wilting>#wilting>, Energiafû! termesszünk füvet, majd égessük el. Kicsit sem környezetszennyezõ, ááááá.
USA-ban vmit tudnak, (brain drain az egyik ok, azaz az immigráció) vagy tudtak, ami bejött. Most meg egyszer egy hétvégén volt az, hogy szombat: az USA nem is írta alá a Kiotói jegyzõkönyvet, EU meg a többiek meg nem tudják teljesíteni. Vasárnap, v. hétfõn meg olvasom, hogy amerikában a hibrid kocsikon támogatás, meg az üzemanyagcellásokon, éppen amit hoztak pl.-nek ott a hibrid így olcsóbb volt. Meg odakinn sokminden van, amirõl itt mi átlagmagyarok nem is álmodunk, pedig néhány magyar is lökte ugye az USA-t a szuperhatalomság felé.
bla....bla....bla
Én meg olvastam egy könyvet: A birodalom után, egy francia elemzõ írja (az elején), hogy az USA olyan, mint Róma, és már nincs benne igazi ipari termelés, és csak a pénzbõl csinálja a pénzt, ergo el fog bukni, ha nem tesz vmit. A könyv végére meg már olyn, mintha az USA nemis lenne birodalom, hanem csak afelé tart, és már tér is le az útról.
Terrorizmust nem szeretem, hülyeség, szegényeket etetik az ál-koránnal, mert l. benne van: ne ölj stb...stb...
Tudtátok, hogy a zsidó és a palesztin nép egy testvérpártól származtatja magát, ennek a testvérpárnak a nagybácsijától meg az arabok? Érdekes nem?
Atomháború nem lesz csak úgy! Szerintem. Én alapvetõen vmi Star Trek-félét tartottam egy ideig valószínûnek, de azt az elméletet vagy húsz éve alkották meg, és már nem aktuális, jelenleg afelé tartunk, hogy világbéke vagy 3.vh, nem mindegy. Kína nem kezdene ki senkivel a Nyugati világból, miért? Mert tõlük függ, a Birodalom után-ban egyébként az is érdekes volt, hogy a végéra már ott tartott a hapi, hogy az USA gazdasága éppen helyreáll, látszik, hogy sokat dolgozott a könyvvel, tudjátok, mi volt ledöbbentõ nekem a közelmúltban hasonló USA-s + olajos témában, mikor náálunk 300 Ft volt a benzin literje!, ott 1,60 $ volt gallonja! (5-ször olcsóbb volt a benzin), mért? Mert 1. vannak ott eléggé nagy tartalékok 2. mert nagyrész a lakossági fogyasztást belülrõl fedezik, különben nem lett volna nagy csapás egy nagyobb hurrikán délen. Szerintem.
3.vh terroristák miatt lesz az fix. (Vagy É-Korea miatt) Szerintem, tudtommal.
nyersanyagokat tekintve jól áll siman USA+EU mert oroszok azsiai területeit is beleszamolom
3. vh esetén európa az usa mellé állna és ugy már fejlett kina is kevés volna, szóval én nem aggódok <#vigyor2>#vigyor2>
Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger
- Mit izgulsz, a zsernyákoknak most egészen más dolguk van, javában keresgélik a két eltűnt holttestet - Ha nem kapcsolod ki ezt a szirénát, az egyik holttestet biztosan meg fogják találni
Igen számos háború végzõdõtt békakötéssel asszem az összes...😊 És ha mondjuk egymás mellé állízjuk a két harcoló felet a békekötés tekintetében biztos vagyok benne hogy valamelyikük a békekötéssel nem elégedett mert nem érte el a célját..😊 A katonaság egy eszköz a hatalmi célok kivívására a politika kezében
A 321-re Lehet hogy neked más de általában egy politikai döntésbõl, vagy körülmény vagy bármi lesz egy katonai konfliktus vagy azok csak úgy vannak? Kimegyünk a htárra oszt lesz valahogy? Emberek nem lehet így elválasztani a kettõt....
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/