Radikálisan új atomreaktort tervez Kína
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az emberre nem veszélyes semleges áramról, és a hasonló baromságokról itt:
http://szkeptikus.bme.hu/hk.html
vagy itt:
Gondolatok a semleges áramról
Elég lehangoló, hogy a médiában már csak a szenzációhajhász népbutítás megy, és a többség elhisz mindent szó nélkül, mert "ha a tévében
mondják, akkor biztos igaz".
Ez az örökmozgó generátor legalább akkora hülyeség.
<#nemtudom>#nemtudom><#nemtudom>#nemtudom><#nemtudom>#nemtudom>
Miért nem jó?
/Vki utánna nézne ennek?
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Hanem kell a "gerjesztéshez" 1 KW, de a leadott vill teljesítménye 1,25kW valahogy így. "
Márpedig akkor annak kéne lennie hiszen ha a saját leadott energiáját forgatnád vissza és azzal gerjesztenéd akkor szabadon kivehetnéd a 0,25 többletet a rendszerbõl 😉
Hanem kell a "gerjesztéshez" 1 KW, de a leadott vill teljesítménye 1,25kW valahogy így. Addig dolgozik, míg van feszültség a hálózaton. Amikor kiesik a hálózati feszültség, akkor egy kis ideig (míg az intézmény fõ generátora beindul) még szolgáltat áramot. (Gondolom, míg a "csoda" generátor megáll )
De arról a magyar cuccról is nagy a csönd, ami a víz alatt is tovább mûködteti a hajszárítót ( bár ott szerintem értelmét veszti 😄 ) mindenféle áramütések veszélye nélkül.
Az energia változás pedig azzal jár, hogy a Hold pályája változik. Egész pontosan gyorsul a Hold, vagyis távolodik tõlünk, közben pedig a Föld forgása lassul.
en is lattam egy filmet ahol egy japan ficko csinalt egy villanymotort, megspekelve magnesekkel. a lenyeg az volt hogy a magneseket borzaszto precizen kell elhelyezni es ezek "rasegitettek" a mozgasra.
biztos vagyok benne, nem adott le tobb energiat mint amit felvette, de a hatasfoka erosen javult.
Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX
Érdekes. Biztos hogy egyrõl van szó? Mert akkor nem örökmozgó, hiszen ha az lenne, akkor nem kellene a szünetmentes funkció, nemde?
)
Na valaki hozzáértõ mondja már meg a frankót plíz 😄
Ez biztos, hogy így van?
Az, hogy a Hold gravitációs tere hatással van a földre, az szerintem nem csökkenti a sebességét.
A változás itt úgy jelentkezik, hogy a hold halad a föld felszínéhez képest. Hol "érezzük" a gravitációját, hol meg nem.
Egyébként az energiát valóban csak energiaszint változásból nyerhetjük ki.
Mondta a feltaláló magyar vill. mérnök, hogy 20 évig dolgozott rajta, és mágneses erõsítéssel mûködik. Persze nem írta le a képleteket, de már rendelt tõle több külföldi repülõtér és kórház. Mert van szünetmentes funkciója is, míg beindul a fõ generátor.
Szóval nem hiszem, hogy ilyen cégek olyat vesznek, ami nem mûködik.
Bár nem gyõzöm hangsúlyozni, mindez a TV ben hangzott el, háttérben ezzel a bizonyos generátorral. Ez különbem egy konténer volt, rentgeteg sok ventilátor hûtötte. Mondta is, hogy 1 kicsit zajos ez miatt, de dolgoznak a csendesítésén... ennyit tudok róla.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
De ahogy te is írod az ár-apály erõmû a víz mozgási energiáját csapolja meg viszont a víz a gravitációs "zavarból" szerzi az energiáját.
Arra gondolok hogy egy nyílt tengeres hullámerõmûnél a nap által felmelegített felszínen létrejött légmozgások adják át az energiájukat a víznek így az hullámzik tehát a Nap energiájáról van szó csak közvetve.
Viszont az ár-apály erõmûnél a tengerszint ciklikus mozgását hasznosítják és a víz ebben az esetben a bolygó és a holdja közötti gravitációs vonzásból nyeri az energiáját, nincs szükség a Napra.
Na a problémám az hogy én (lehet hogy rosszul) úgy tudom hogy a gravitációs vonzás örök és változatlan így ez a rendszer elvileg akármeddig mûködhet és korlátlan energiát adhat le. <#fejvakaras>#fejvakaras>
Az örökmozgó lényege pont az lenne, hogy az energiát maga termeli meg. Külsõ energia igénybevétele maximum az elindításakor lenne elfogadott, egyébként a mûködéséhez szükséges energiát is saját maga állítaná elõ.
Az ár-apály erõmû viszont egy természetes energiaforrást csapol meg, hiszen a víz mozgási energiájából termel elektromos energiát.
A lent általam említett örökmozgó-elképzelés sem felel meg a fenti kitételnek, de a XVIII. és XIX. században ilyen elképzelések voltak... 😊
(Bár mintha olvastam volna valahol hogy a Föld-Hold kapcsolat nem lehet stabil és egyszer mindenképp a Hold széttöredezésével fog végzõdni <#fejvakaras>#fejvakaras>)
Konkrétan az ár-apály erõmûre gondoltam mint kvázi örökmozgó hiszen tisztán a gravitációs erõt használja ami elvileg "nem fogy el" soha.
De mivel gõzöm sincs a gravitáció miként és hogyanjáról ez csak tipp 😊
De szerény képességeimmel "felvértezve" megpróbálok válaszolni (aztán majd kijavít valaki kompetensebb egyén legfelljebb):
A gravitáció kihasználása az (elvi) örökmozgóknál igen népszerû, csak éppen hogy kerülöd meg a mûködéssel járó egyébb enerigaveszteséget? Évszázadokkal ezelött voltak olyan örökmozgó tervek, melyek mechanikus forgó szerkezetek voltak, amelyen például egy karokon guruló golyókból nyerte volna a forgáshoz szükséges energiát, a felfele mozgó karokon golyó a forgásponthoz közelebb gurult, így kissebb az erõkar, míg a lefele haladó karon a golyó kifelé, a kar vége felé gurul, nagyobb erõkart létrehozva. Csakhogy a lefele és a felfele haladó karon is végig kell gurulnia a golyónak, melyek közel kiegyenlítik egymást, és közben még a súrlódásból fakadó veszteség jelentkezik...
Akkor ha már valamilyen energiát akarunk kihasználni, sokkal jobb és mûködõképesebb megoldások születhetnek a napenergiából - csak folyamatosan kell biztosítani a napfényt (ûrbéli elhelyezés).
Szóval maga a mûködési elv igéretes, de mindenképpen sok fejlesztést igényel.
Talán a National Geografikon.
Ott is leállt volna csak kikapcsoltak egykét biztonsági funkciót egy teszt kedvéért. Amit elhalasztottak és az újdonsült láma személyzet meg jól eljátszogatott az irányítással és egy bumm lett a vége. Ilyesmit nem szabad kezdõkre bízni.
Ehehehe, ez jó!
A gravitációs erõ is energiájába kerül az ...izének? Na azt akarom kérdezni hogy az energiamegmaradás törvénye hogy is van a gravitációnál 😊
(De Platon-ból verhetetlen vagyok! 😄)
Kavicságy - Duna kavics - Paks - Nálunk is ilyen kéne
Ha ez mukodott 4 evig a nemeteknel, miert allitottak le?
Ha ez olyan nagyszeru, miert nincs masnak?
(irt itt az sg-n egyszer egy nagyon ertelmes, tajokoztt ember paks-sal kapcsolatban, sajnos nem talaltam meg az irasat, nick-jet. Ha veletlenul olvassa ezt, irja mar le mit gondol, koszi.)
Ó... hányszor és hányszor hallottam már ilyen és ehhez hasonló nagy mondásokat...
Ja megit az a gond hogy itt pár cég csödbemene.
Hõerömü, atomerömü fejlesztés.
meg talán 2Ft lene KW ja a vilamosáramnak. no ez az álamnak sem érdeke.
Generátor amit egy vilanymotor hajt és még igy is 25% energiát arra használsz amire akarsz.
valami furcsa mágneseteret hozot létre és igy jöt ki a nyagy nyereség. Ez megvehetö ha joltudom anyiba kerül mint egy sugárhajtásu gép.
Ja és ez már szabadalmazva van. jó pár éve 5 -8 éve.
Miért jut mindenkinek (najó, a többségnek) az eszébe az atomenergiáról rögtön Csernobil, és felejti el egyben azt a tényt, hogy per pillanat az egyetlen reális hosszú távú energiaforrásunk?
Miért jut az eszébe az ûrhajózásról a Columbia- és a Challenger-tragédia, és miért nem mondjuk az Apollo-1, a Szojuz-1, vagy a Szojuz-11 tragédiája? Vagy az N1 5L indítási kudarcának mintegy 110 halottja? Miért nem jut eszébe mondjuk a Vosztok-1, az Apollo-11 vagy mondjuk az ISS?
Évente hány ember életét követeli a cigaretta? Az alkohol? A drogok? Hányan halnak meg autójukban csak azért, mert nincs bekötve az övük? Mindenki fel van háborodva, hogy halhatott meg 7 ember a Columbia utolsó útján, de azon hányan háborodnak fel, ha valaki meghal, mert nem kötötte be az övét - és évente vajon hány ezer ember hal meg csak emiatt?
A kudarcokra valahogy mindenki jobban szeret emlékezni, mint a sikerekre?
A bulvármédián túl miért látnak oly kevesen vajon?
A technológiát egyébként nem csak a kínaiak viszik tovább, lásd: Pebble Bed Modular Reactor.
Sorry, ha valamit rosszul tudok, de rég olvasgattam atomfizikát<#fejvakaras>#fejvakaras>