Miért utálsz a gép előtt ülni?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punkerwork
mázlista

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Punkerwork
az a baj hogy te is rabszolga vagy és nem tudsz új monitort kérni melóhelyen 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Rózsalány
nekem az irodai gépem nagyon hangos és fáj tõle a fejem, szerencsére az itthoni az jó és semmi bajom tõle. a melõhelyen meg megmondtam a fõnökömnek, hogy napi 2 óránál tovább nem vagyok hajlandó bámulni... beletörõdött😊

\"Azt hiszem van úgy, hogy az embernek nincs elég köve...\"

Kifolyik a szemem.

Mióta rendszeresen gép elõtt ülök (két éve és napi 8-10órát), nagyon érzem, hogy romlott a szemem!
Nagyon nem éri meg!

Vegetáriánus : régi indián szó, jelentése béna vadász

Dichter
Ja, és válaszolva az elsõ kérdésre. Kajáért, cigiért, meg hogy ránézzek a családomra 😊

Dichter
A halkítás is naon fontos, az állandó monoton zajártalom ~10évvel megrövidíti az életet!

De amikor meghalok, nem arra fogok gondolni, hogyha halkabb lett volna a gépem, akkor még élhettem volna 10 évet 😄

Mellesleg jó ez a topik, mert ha minden jól megy most olyan melót kapok, amivel nem állok fel napi 10 óra alatt a gép elõl. Mellesleg az én székem, a világ legkényelmetlenebb széke. Tipikus étkezõszék, tömör fa az egész. Magam alá tettem 3 párnát, de még így is fáj a seggem 2-3 óra után, sõt egyszer egy igen kellemetlen betegségben is volt részem ezügyben, de ezt hadd ne részletezzem. A ventillátorom nem hangos, pedig itt van a moncsi mellett a gép, szóval ez nem zavar.

Szemüveges vagyok, de nem emiatt romlott meg a szemem. Sõt, nem is romlott amióta gépezek. Monitor: Samsung Syncmaster 753 80Hz-en. És a fejem sem szokott fájni, max zúg egy kicsit, lefekvés elõtt.

hen-tes
ez nálam is jelen van, bár csak a kezemnél, mert a lábamon rajta figyel a takaró.. 😄
mikor nagyon fázik már a kezem vagy feltolom a fûtést, vagy nekiállok firkálni papírra

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

hen-tes
lassan egy éve nézem 0 fokos szögbõl 😄

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

Adi
He-he!😊
Én már nem ülök annyit a gép elött!
Elolvasok egy két topikba beírt új kommenteket aztán tiplizek a gép elöl!
Esetleg filmet nézzek vagy vmi...
Meguntam ezt a sok pc-zést-ps2-zést és inkább bulizok meg mit tudom én.. csajozok!😄

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Tetsuo
1et értek tomsoloval. A világítás, függõ.frissítés (és a felbontás is), folyadék, szék minõsége, monitor helyzete, mozgás, mind marha fontos, nyakizmokat lazítani stb.. Én óránként csinálok néhány felülést, fekvõtámaszt is (ha nem merülök full bele a FarCryba 😊.
A halkítás is naon fontos, az állandó monoton zajártalom ~10évvel megrövidíti az életet! Egyszerûen kiraktam a gépet a szobámból, vettem néhány kábelt küszöb alatt átfûztem, vettem nagy vinyót (lemezképeknek) így nem kell állandóan CDt cserélni, s most elviselhetõ a zaj.
A monitor tekercseinek így is van kis zaja, sõt az egerem töltés közben is szokott sípolni (nemtom mitõl) Logitech MX700.
(Sajna a hosszú analóg hangvezetékek összeszednek egy csomó zajt, ezért így nem készítek felvételt, azt még meg kell oldanom vhogy 😊

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

nekem a seggem zsibbad el,de szerintem egy új puha fotel megoldaná.....meg néha a fejem fáj..

tomsolo
48 óra volt a max..😊 utána má rengeteg bajom van...
a szem és egyéb problémákat egy ideig lehet/kell orvosolni sûrû pislogás, glükóz és vitamin folyamatos pótlás (pl multivitamnos üdítõ) fontos még a só pótlás is...
a legalsó érték ami crt elõtt még érdemes ülni az a 85 hz... legjobb 100/120... szal nem felbontás a lényeg... érdemes óránként legalább 5 percre felállni a trombózis elkerülése miatt... ha sok a villogás (pl jáccol (doom3) akkor 1-2 óra után legalább fél óra szünet... és sötétség... a túl nagy kontraszt - vakitó monitor, sötét szoba - szépen égeti a szemet, egy lámpa legyen mindig vhol a közelben felkapcsolva...

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Aquir
nekem quakezés v más ilyen fokozottabb agyi funkciók igénybevételekor kezd beindulni ez a folyamat, máskor semmi baja a végtagjaimnak 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

tomsolo
O.*

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Jano
Neonvilágítás?

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

én is crt moncsit használok egy iiyama 1451 est 1024x768ban 100hzen.Igy egész sokat vagyok képest kalimpálni, max a fenekem szokott elzsibbadni ha huzamosabb ideig ülök a gép elött.Ellenben a székemet le kellett cserélni görgös irodaira mert rettenetesen fájt a hátam a régitöl.

Sokan irják hogy elromlik a szemük meg már milyen meg olyen szemüvegük van.
Ez egyáltalán nem a crt tõl van! tft is ha sokat nézi az ember és nem pihenteti közben elromlik a szeme az embernek...

PResident Evil
"nekem még van ujjatlan "gettós" kesztyûm is" <#nyes><#nevetes1><#idiota>

Sephi
Nekem egyetlen egy gondom van ezzel kapcsolatban. Azzal hogy ulni kell elotte. Ezert is ideges szoktam lenni amikor valami exkluziv Pc jatek jelenik meg mert akkor fel kell kelni a konzol elol es leulni a Pc ele 😄

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

a hideg kéz-láb javítható, egyszerüen sok folyadékot kell inni
Ezt régen olvastam vhol, és tényleg igaz. Gondolom azzal függ össze, hogy javítja a vérkeringést

St
Perifériás érszûkület, számgépezés közben kihül kezed- lábad, ez teljesen normális. Ilyen nem csak a számgépezés közben történhet, hanem bármilyen irodai munka közben ami nem jár különösebb fizikai munkavégzéssel (ezzel együtt kalória felhaszálással és hõtermeléssel). Nekem is tök ugyanez van, pár óra számgépezés után, jégcsap a kezem.

Megoldás: fel kell öltözni rendesen, melegítõ, vastag zokni, nekem még van ujjatlan "gettós" kesztyûm is, kifejezetten számgépezni.
cSuwwi
sokat (üd)ülök a gép elõtt, átlag napi 10-12 óra (nekem már sok, de "játékos" koromban volt jópárszor 18-20 óra)
egy izmos 15"-os noname crt-m van, max. 60Hz + az a "filterüveg" elõtte, ami szvsz semmire se jó, csak sötétebb a kép (le van földelve)
mostanában pár hete tiszta vörös a szemem, már megijedek, ha a tükörbe nézek (nem magamtól, hanem a szemem látványától) :C
reggelre (8 óra alvás) hatására mindig elmúlik, de hosszú távon gondjaim lehetnek belõle asszem
haveri körrel nagyjából egyszerre kezdtünk gépezni kb. 10 éve, rajtam kívûl már mindenki szemüveges évek óta...
a gépzaj nálam zavaró, +1 venti van benne, de zárt ajtók mellett éjszaka a földszinten lévõ konyhában is hallom, hogy megy a gép, pedig 2 szoba + folyosó van közötte 😮 Tesóm gépében meg valamilyen Thermaltake tuning hûtõ van, na azt még napközben is hallani lent (hiába állítható a fordulatszáma)

shit happens

én azért utálok a gép elõtt sokáig lenni, mert semmi hasznosat nem csinálok 😄

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

<#smile>

Asztal alatt 6 konnektoros hosszabbító, és az mind feljön a géphez ami jobb oldalt van a lábam mellett. A többi kábel, pl egér, hangszóró, ezeknek lyuk van fúrva az asztalban.

2XP
Szerencsére nem vagyok dohányos, már csak az kellene, jót tenne az asztmámnak...

The Garrett
Tenyleg kicsit OFF 😄D

ti micsináltak a kábelekkel? ki hol vezeti el stb? mert en csak azoktol kapok igazan idegbajt 😄DDDD

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
nekemis 765MB, szerintem messze egyik legjobb CRT monitor... csak 769 esre cserélném le ami 19' 😊

The Garrett
csukoproblemakat is megoldottam

balkezem alatt mx510 van 😄, jobbkezem alatt meg 1cm vastag szivacs amin a csuklóm meg könyökig a kezem. (meg 2-3 orankent felallok 1 kis kéztornára😊

A szived az agyad felé pumpálja a vér nagyobbik részét. A dohányosoknál is így van azt hiszem.

2XP
Hát a gép nekem is enyhén szólva hangos, az egész házban hallani lehet csukott ajtó mellett is, legközelebb csak vízhûtéseset veszek, még ha emiatt csak rosszabb procit tudok is venni. A székem is borzalmas, a monitor crt, nagyon jó lenne egy tft, de nekem sincs rá pénzem. Bár ez a mostani Samusung 765mb igazi luxus az elõzõ 14"-os yakumómhoz képest, amin 4 évig nyomtam 1024-ben 60hz-en. Igaz ma már -5-ös szemüveg is kell (bár a szemromlásom még a gépes korszak elõtt kezdõdött). Sajnos az egyetlen dolog, ami most ergonómikus a gépemen az az egér (logitech mx500-as). A hátfájáson és a kontaktlencse kiszáradásán kívül (vmiért gépezésnél nem pislogok eleget) az a legrosszabb, hogy teljesen megfagyok, fõleg a kezem, pedig nincs hidegebb, mint a többi szobában.

Jah és a s*gg*m is szokott fájni.

Nekem a hátam és a csuklóm fáj kb. 6 óra gépezés után. A CRT monitorom egy szintben van a fejemmel, az asztalom bal oldalán. A görgõs székem meg már recseg <#idiota>, ez egy külön észrevétel, aki sokat ül gép elõtt, és görgõs széke van, annak recseg. Hát a hangokkal van egy kis problémám, csukott ajtó mögül, ha nincs itthon senki, tehát full kuss van, a csukott fürdõszoba ajtó mögül hallom, hogy megy a gép<#szomoru1>.
Egy fotel volna az ideális, meg vmi halkítás ezeken az ördögi jószágokon. Na meg a villanyszámla a másik ok, hogy felálljak.

krisztike
Mert elülöm a popsimat és...és ,ha W.C.-re kell mennem nem lenne jó bent limenni...:-D

nemcsakfeel
Suliban nagyon gáz.. Tiszta gány, szar monitorokat 1280 ba vannak vagy 70 Hz en, homályos az egész, felveszem a betûméretet 200% ra, úgy meg szar az oldal elrendezése..

*hihi ** *

Mert ehes vagyok es ki kell menni kajaert. 😊

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Tuvok
Amúgy régen egy ramaty székrõl gépeztem + suliban is azokon ültem, és iszonyat derékfájásaim voltak, mára jobb lett, de hiába a fotel itthon, hiába a kényelmes támlás, karfás szék melóhelyen, ha megerõltetem ugyanúgy fáj :/

És ez az íróasztal dolog is jó, otthon kicsi asztalom volt, monitor szinte az orrom elõtt, ha 1 nap 2 óránál többet ültem elõtte, garantált kötõhártyagyulladás (volt jópárszor), de most az új lakásba direkt csináltattam egy batár nagy asztalt, monitor a másik oldalán kellõ távban - igaz CRT (nincs zsém LCD-re) - így már nincs szemgyulladás, de néha még mindig fáj, érzékeny a szemem az ilyenre sajna, ha 1 pillanatra a nap felé, lámpába, vagy bármilyen fényes dologra nézek, azonnal begyullad . <#wow3>

Bandee1987
Anno 60 hz-en nyomattam a monitort, persze, hogy begyulladt a szemem. 85 hz-en már nincsenek ilyen bajaim. Érdekes, suliban viszont könnyen megféjdul a fejem, pedig 85 hz-es ott is a monitor.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Tuvok
1 óra: megunom (játék, egyéb szórakozás)
2 óra: fáj a szemem / fejem (bogarászgatás, olvasás, meló, filmnézés)
3 óra: lehetetlen, mert nincs ennyi idõm egyhuzamban gépezni 😊

PResident Evil
az én gépem is csörög-csattog, de úgyis zenét hallgatok 😛

Lacc
Hát nekem viszont elég hangos a doboz, ami nekem már egyáltalán nem tûnik fel, de másoknak igen 😄 De azért gondolom nem olyan egészséges akkor se hosszabb távon, lehet hogy nekem is be kéne ruháznom valamennyit a halkitásba.
Lacc
Nekem szerencsére jó kényelmes székem van, bár csak mûbõr 😄 De nagyon fontos, hogy van kéz/könyöktámasza. Én anélkül nem tudok rendesen célozni egérrel, de a sima klikkelgetés a desktopon is nagyon kényelmetlen nélküle.
A monitort én se bántam meg, hogy TFT-re váltottam le, nekem is megszûntek igy a szem-begyulladások/bevörösödések.
The Garrett
Nekem csak a zugással van bajom, komolyan elgondolkodtam rajta hogy raaldozok +15-8 ezret es veszek egy hangtalan ventil szettet a gépbe.

Sszek nekemis kenyelmes bõrfotel, bár most próbáltam unokatesomeknal gumilabdat az zsir 😄

monitor is profi szal nem fáj a fejem 😊

hmm én sem birok túl sokat ülni elötte egyszerre, mert utánna tiszta zombi vagyok. ezért kell beiktatni közé pár cigi szünetet és vodkasör dózist 😊

http://www.lohere.net - a MagyarChan

PResident Evil
érdekes, nekem amíg a monitorom teljesen elõttem volt, sokkal kényelmetlenebb az egész... most az asztalom jobb oldalán van, nem nagy szögben kell rá nézni, és egyáltalán nem kényelmetlen, napi sok órát bírok gépezni így, gamelni, fórumozni, akámi... (balra a TV van 😄)

nemcsakfeel
A szék tényleg fontos kérdés, ezt a forgós, leeresztós izé széket csak kevés ideig viselem el, szoktam cserélgetni kb hetente a széket, ( mármint 2 széket megcserélek ), az jót tesz, akkor kicsi más szögbõl is nézem a monitort, más az ülés, ..
Viszont én nem szeretem a monitort lefele nézni, kb a szemmemel egy magasságban van a CRT. Kb 16 óra után már kellemetlenül érzem magam elõtte, de ez lehet alváshiány/ mozdulatlanság nak is betüdható.

Az utálat nekem is mint mikikének, abból adódik hogy mással hasznosan eltölthetném az idõt..😞

*hihi ** *

ThePartyFace
Miert utalok? Semmiert...kontra es pro😉

Háboruzni a békéért olyan mint szeretkezni a szüzességért!

mikike
akkor te miért utálsz?

én még azért is utálok, mert azt az idõt hasznosan is el lehetne tölteni
csak nem tudom mivel

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

ThePartyFace
Nekem ugyan kicsi az iroasztalom, megis kenyelmesen elférek...Apam irodajabol megorokoltem egy miniszteri börfotelt, ugyhogy maximalisan kenyelmes itt ucsorognom, es a szemem sem romlik olyan mertekben a 17"-os Samsung LCD monitornak koszonhetoen.
Regebben amig CRT monitorom volt nekem is gyakran fajt a szemem, sotetben nem lattam olyan jol, de amiota LCD van, ezek a tunetek elmultak.

Háboruzni a békéért olyan mint szeretkezni a szüzességért!

Met
megelõztél😄

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae