Miért utálsz a gép előtt ülni?
← ElőzőOldal 3 / 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
vagy csak koszos a szemüveg<#vigyor1>#vigyor1>
az is jót tesz ha ég egy kis lámpa a monitor mellett és nem csak a monitor világít a sötét szobában
az is jót tesz ha ég egy kis lámpa a monitor mellett és nem csak a monitor világít a sötét szobában
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
én annyi tanácsot adnék, hogy dög sötét szobában ne lessük a monitort, kapcsoljunk fel valami kis villanyt
és az se jó, ha épp szembe süt a nap
és az se jó, ha épp szembe süt a nap
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
lehet, hogy most beleerõsített...
a monitortól
de az eddigi 15 évben amíg gépem volt (votl olyan is, hogy FF Junoszty TVn lestük a C64et órákig, közelrõl), nem sokat romlott (most -1,5), szal szerintem nem rontja annyira a szemet a CRT, mint amennyira sugallják (kivéve talán, ha ilyen homály mint ez)
a monitortól
de az eddigi 15 évben amíg gépem volt (votl olyan is, hogy FF Junoszty TVn lestük a C64et órákig, közelrõl), nem sokat romlott (most -1,5), szal szerintem nem rontja annyira a szemet a CRT, mint amennyira sugallják (kivéve talán, ha ilyen homály mint ez)
legyen igazad
mind1 ha rámtör a gazdagság úgyis befizetek egy lézeres szemmûtétre
mind1 ha rámtör a gazdagság úgyis befizetek egy lézeres szemmûtétre
'A', vagy 'B' vitamin hiány! 'A' vitamin hiány miatt a retina nem tud olyan ütemben regenerálódni, ahogy kellene, ez túlterheli a látóidegeket és a látás-központot (az agynak kevesebb infóból kell összerakni ugyanazt a képet), vagy 'B' vitaminhiány, amely következtében a látóidegek hamarabb elfáradnak.
Tél van...
Tél van...
érdekes viszont, hogy ez csak mostanában jött elõ
kb. fél éve van ez a homály monitor, de csak mostanában fáhdul meg hamarabb a fejem/szemem
kb. fél éve van ez a homály monitor, de csak mostanában fáhdul meg hamarabb a fejem/szemem
Tapasztalataim szerint az CRT monitor lecserélése LCD-re már jelentõsen csökkenti ezeket a fizikai tüneteket. Miután én váltottam, lecseréltem a család többi tagjának a gépén is (azok csak 15"-ös LG LCD-k), és mindenki azon a véleményen volt, hogy sokkal jobb, kellemesebb a gép elõtt ülni.
További probléma, ha a monitor homályos. A homály esetén a szem és látóidegek extra munkát végeznek, amely külön megterhelést jelent. Ilyenkor könnyebben jön a szem és fejfájás.
További probléma, ha a monitor homályos. A homály esetén a szem és látóidegek extra munkát végeznek, amely külön megterhelést jelent. Ilyenkor könnyebben jön a szem és fejfájás.
lefele nézek erre a rühes CRTre, de még az is baj, hogy ez is ósdi, kölcsönfajta, Philips 105s és már alapból homályos gépet ad...
Fontos kérdés az is, hogy milyen szögben nézel a monitorra. Szakértõk szerint az a legjobb, ha kb. 20 fokos szögben lefele nézel a monitorra, és legrosszabb az, ha a szemed síkja felett van, az drasztikusan csökkenti a gép elõtt tölthetõ órák számát.
sajna, mivel annyi pénzem nincs mint a topiknyitónak, nem sok mindent tudok tenni
a PCm nekem is rohadt halk, csak a tápnak van ventije, szerencsére ez nem gond
LCDt hiába szeretnék nincs rá lóvé
forgószéket még akkor vettem amikor volt pénzem, de nem volt jó választás
bár a neve szerint ergo, de nem igazán fogja a hátat
nagyon nehéz jó széket találni
de sokat tudok kushadni a gép elõtt, de mostanába egyre hamarabb bajom lesz tõle
a PCm nekem is rohadt halk, csak a tápnak van ventije, szerencsére ez nem gond
LCDt hiába szeretnék nincs rá lóvé
forgószéket még akkor vettem amikor volt pénzem, de nem volt jó választás
bár a neve szerint ergo, de nem igazán fogja a hátat
nagyon nehéz jó széket találni
de sokat tudok kushadni a gép elõtt, de mostanába egyre hamarabb bajom lesz tõle
szerintem mi már megszoktuk, én is 9 éve ülök a gép elött ...
régebben nekem is voltak hasonló problémáim. de a nagy asztal az tényleg nagyon kényelmes, szépen elférnek rajta a cuccaim, a monitor elött is.
régebben nekem is voltak hasonló problémáim. de a nagy asztal az tényleg nagyon kényelmes, szépen elférnek rajta a cuccaim, a monitor elött is.
Sokan szenvedünk attól, hogy a sok számítógépezés után különbözõ testi tünetek jelentkeznek ami miatt a gép környékére se kívánkozunk órákig (napokig).
Néhány éve, amikor sokat számítógépeztem állandó szemgyulladással, fejfájással, "fejzúgással" küzdöttem és amikor befejeztem a munkát alig vártam, hogy felálljak a gép elõl. Ez mára megváltozott. Sokkal többet ülök a gép elõtt, és mégsincs soha se fejfájásom, se szemgyulladásom.
Rájöttem, hogy ergonómiai problémák voltak:
1./ lecseréltem az íróasztalomat egy jóval nagyobb, kényelmesebb asztalra, hozzá bõrfotel, amelyben sokkal kényelmesebben stabilabban lehet ülni (megszûnt a hátfájás, stb)
2./ lecseréltem az akkori 17"-es LG Flatronomat egy ACER 17"-es LCD-re (megszûnt a szemgyulladás, fejfájás)
3./ számítógépben mindent megbuheráltam, hogy halk legyen, szuper ventik félfordulaton, halk táp, halk vinyó (megszûnt a fejzúgás)
Szerintem a legtöbb esetben ezeket a kellemetlen fizikai tüneteket ergonómiai átalakítások, zajártalom csökkentéssel, régi sugárágyú monitor kidobásával mérsékelni lehet.
Várom ide mások ezzel kapcsolatos tapasztalatát, véleményét. Te miért utálsz néha a gép elõtt ülni? Mennyi a max. óraszám amit el tudsz tölteni számgépezéssel anélkül, hogy megfájduljon a szemed/fejed/stb, és milyen környezetben (monitor, zajártalom, bútor)?
Néhány éve, amikor sokat számítógépeztem állandó szemgyulladással, fejfájással, "fejzúgással" küzdöttem és amikor befejeztem a munkát alig vártam, hogy felálljak a gép elõl. Ez mára megváltozott. Sokkal többet ülök a gép elõtt, és mégsincs soha se fejfájásom, se szemgyulladásom.
Rájöttem, hogy ergonómiai problémák voltak:
1./ lecseréltem az íróasztalomat egy jóval nagyobb, kényelmesebb asztalra, hozzá bõrfotel, amelyben sokkal kényelmesebben stabilabban lehet ülni (megszûnt a hátfájás, stb)
2./ lecseréltem az akkori 17"-es LG Flatronomat egy ACER 17"-es LCD-re (megszûnt a szemgyulladás, fejfájás)
3./ számítógépben mindent megbuheráltam, hogy halk legyen, szuper ventik félfordulaton, halk táp, halk vinyó (megszûnt a fejzúgás)
Szerintem a legtöbb esetben ezeket a kellemetlen fizikai tüneteket ergonómiai átalakítások, zajártalom csökkentéssel, régi sugárágyú monitor kidobásával mérsékelni lehet.
Várom ide mások ezzel kapcsolatos tapasztalatát, véleményét. Te miért utálsz néha a gép elõtt ülni? Mennyi a max. óraszám amit el tudsz tölteni számgépezéssel anélkül, hogy megfájduljon a szemed/fejed/stb, és milyen környezetben (monitor, zajártalom, bútor)?
← ElőzőOldal 3 / 3