6292
  • joebacsi
    mindössze csak annyi, hogy megszabotálta az egyetlen lehetőséget, amivel talán megfordíthatták volna a "háborút"
  • Bucser
    Nekem ez olyan mintha lenne 2 kedvencem (B5 meg BSG) és 2 amit nagyon útálok (St és SW) és azok egy tányéron lennének... Nem illenek össze...
  • Trucker39
    Hát nem tudom. Nekem ez olyan, mintha volna négy kedven ennivalóm, de azok mind egy tányérba lennének pakolva.
  • Fenrir
    Érdekes :)

Még érdekesebb :D
  • Bucser
    Akkor bocsánat. Ha Cifu erre jár majd törli:)
  • Zsolo007
    Igen, asszem te vagy a 3. aki belinkeli :)
  • Bucser
    Nem tudom láttátok e már.

BSG Season 3 geg Reel
  • Hoz_Hun
    Hehehe, majd ha Cally meg Helo elhalt öregségben, újra nyitva a terep Chefnek meg Athenának.
    Helo szerintem is olajozza rendessen. Én azt tenném. :)
  • Bucser
    Pedig szerintem olajozza ő renbdesen
  • PiszkosFred
    Helo majd peccseli 10 evente Athenat, aztan a vegen a halalos agyan kiviteti egy MEH telepre ;]
  • Hoz_Hun
    Megaztán Cylon ide vagy Cylon oda, de Athena jó csaj. Főleg ami felhozatal van a Galacticán. Az sem utólsó szempont, hogy mikor majd Helo vénül már neki akkor is fiatalos, tettre kész felesége lesz. :DD
  • Bucser
    Én sem értem mi a bajuk vele:D na jó lehet hogy humanista katona létére. Na és? 60 napot töltött tök egyedül a feleségével egy nukleárisan sugárzó bolygón. Kinek ne sült volna meg az agya tőle? (én sem vágom mi baja az embereknek Helo-val.)
  • Hoz_Hun
    Helo a kedvenc karakterem!! Ne bántsátok!!!
  • haxoror
    Hát az biztos hogy ELSŐNEK azt a balfaszt kéne kidobni!

Aztán jöhet a többi!

Vicces hogy ember létére jobban rászolgált a vákumra mint a cylon felesége...
  • Kmarha
    Azért Helo-t meg sem közelítheti szinte egyik sem. Halál rá!!!
  • Fenrir
    Ugyanmár, miért mindig csak őt szapulod? A karakterek felét ki lehetett volna már vágni mindenféle okok miatt.
  • joebacsi
    azért remélem Helo-t te is kivágtad volna már egy párszor a légzsilipen hazaárulásért :)
  • Malakai
    Minden társadalomban és rendszerben vannak konfliktusok (a filmben is lehet találni példát, a volt Capricán is tüntetések voltak a tanárok közt, vagy kicsit elvontabb példa, hogy a Cylonok közt is lázadoznak bizonyos modellek), ha nem lenne az már utópisztikus elképzelés, az meg nagyon nem jellemző a BSG-re (ellentétben pl a Star Trekkel :D). :)
  • Hoz_Hun
    Ja új kaprikán is sztrájkoltak ha jól emléxem még a Cylonok előtt.
  • Hoz_Hun
    Volt ilyen, csak azt nem Galacticának hívták, hanem Pegazusnak.
    Én jobban szimpatizálok Adama elveivel.
  • Malakai
    Amúgy a béke igen valószínű a Cylonokkal, hiszen a Földet elméletileg semmilyen csillagköd, vagy pulzár, vagy hasonló jelenség nem védi afelől, hogy ne találhassanak ott rájuk a Cylonok (akár pár generáció múlva). Persze elképzelhető vmi ősi védelmi rendszer a bolygón, vagy hasonló, de sztem ebből inkább az lesz, hogy vmilyen szinten békét kötnek (mindenki megy a maga dolgára, szóval együttélésről persze nem lehetne szó, de egy béke nem azt jelenti, hogy onnantól együtt élnek. :P). Amúgy ez a megoldás nekem se tetszene, jobban örülnék még jó sok űrharcnak. :)
  • Hoz_Hun
    Hehehe, hát igen, ez kb olyan mint ha azt kéne elképzelni, hogy a zsidók meg a nácik együttélnek.
  • Malakai
    A belső konfliktusok nagy része az életkörülményeknek és/vagy a stressznek köszönhető. Az átlag polgárok, akik melóznak, azok általában a belüket kidolgozzák, nem túl jó, vagy éppen pocsékak az életkörülményeik, a katonák pedig folyamatos stresszben élnek... Ilyen módon a Cylonok nem segítenek ezen, habár minden bizonnyal vmi összetartást is kovácsol a közös gyűlölet (és ugye ez alól is vannak kivételek), de ha nem üldöznék őket a Cylonok és biztosra nem üldöznék, tehát nem úgy mint Új-Caprica idején, akkor valszeg letelepednének és nem a földet keresnék, akkor pedig a hajókon való életből adódó életviszonyok és konfliktusok is ritkulnának.. Persze nem szűnnének meg, hiszen emberek... :)
  • haxoror
    Mi abban a furcsa hogy az emberek között vannak konfliktusok?
    Mindig is voltak és mindig is lesznek.

Ha nem lennének a cylonok akkor valszeg tényleg szétesett volna már a flotta viszont az nem biztos hogy egyenértékű lenne egy jatasztrófával, egy újrakezdéshez pár ezer ember is elég szal ÉN pl simán "elvesztettem" volna már pár hajót az ugrásoknál, a börtönhajót, a cylonbarátokat, a Saggitarianok stb

Ja meg persze az elnöki hajót hehe
  • Bucser
    Igen a gépek legyilkoltak 12 bolygó élakosságát és furcsa, hogy ennek ellenére az a 42K ember aki megmaradt újra és újra képes egymás torkának ugrani különböző okokból. Az a flotta rég szétesett volna ha nem üldöznék őket a Cylonok és egymást gyilkolnák. Egyedül a félelem zárja össze az emberek sorait.
  • haxoror
    Ja az elég röhejes befejezés lenne, végül is a gépek "csak" 12 bolygó lakosságát mészároltak le, kit érdekel...
  • Fenrir
    Amúgy nem Catie hanem Cally :)
  • Kmarha
    és te olvasod amit írsz? :D Látom máshogy értelmeztem a szavaidat, de ezt irtad:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

"Nem tudom miért, de van egy olyan érzésem, hogy nem csak az emberekre gondol, hanem a Cylonokra is. Hogy csak akkor lehet végte a háborúnak ha megtanulnak együtt élni (nekem legalábbis ez az olvasatom)"

Erre irtam amit irtam, hogy lehetetlen helyzet, elképzelhetetlen. Ebben pedig: "Amit még el tudok képzelni a végén: Chief és Catie babája ugye fiú lett, Helo és Athena babája lány. Drámához illően a végén a hosszú utzás után mindenki meghal és csak ők ketten a 2 hibrid éli túl a történteket. ÉS indulhat Ádám és Éva meséje:)"

A kulcsó az "amit még el tudok képzelni". Még, az eddigin (amire válaszoltam) kivül. Én nem erre az opcióra kivántam reagálni.

De majd csinálunk egy Bucser-Zidzsi értelmező szótárat a hasonló esetek elkerülése véget :D
  • Bucser
    StarBuck személyében egy igen fontos karakter veszett volna ki a filmből. Hisz Tigh kivételéve szinte ő az egyetlen konfliktusforrás:)
  • Bucser
    Elolvastad végig amit írtam vagy a közepén úgy gondoltad, hogy meguntad?:)

"Amit még el tudok képzelni a végén: Chief és Catie babája ugye fiú lett, Helo és Athena babája lány. Drámához illően a végén a hosszú utzás után mindenki meghal és csak ők ketten a 2 hibrid éli túl a történteket. ÉS indulhat Ádám és Éva meséje:)"
  • Kmarha
    :D Na jó.. :D Ebben is van valami :DDD de én Boomert választanám :D Vag tudod mit? Ebből is egy kevesett meg abból is egy keveset :D
  • Zsolo007
    Miért? Képzelj el egy háremnyi sixet
  • Kmarha
    most komolyan, hogyan tudna együtt élni a két faj? Jó, van pár kivétel, de szerintem ez teljesen elképzelhetetlen. Én legalábbis az általad elképzelt utópia lakói helyében biztos felhúznék egy fekete trikót, fehér koponyával, és elkezdeném irtani a bőrösöket :D (arról nem is beszélve, hogy idegesítő lenne ezer meg ezer lény abból a 8 fajtából, akik pofátlan módon örök életet kaptak amig rajtam meg megjelennek az ősz hajszálak :D)

Nem, teljesen elképzelhetetlen ez a megoldás.
  • Trucker39
    Ezzel nem tudok egyetérteni. Az admirális meséli, hogy mikor kitört a balhé és Ő mire a hídra ért, 700 emberét elveszítette. Szerintem egyáltalán nem volt senkinek ideje húzkodni semmit. Gaetha-nak is időbe tellet, hogy amit Dee vesz érthetetlen meghibásodásokról jelzéseket, az a támadás része. Nekem úgy tűnik egyenlőre, hogy ezen a ponton, jelenleg kissé kidolgozatlan a történet. magam is a DVD-ben reménykedem, hogy valami frappáns választ kapunk erre.
  • Hoz_Hun
    Én nagyon nem örültem, hogy StarFuck-ot visszahozták. Örültem, hogy megszabadultunk tőle.
    Amúgy remálem, nem csak a két hibrid éli túl, hanem többen. Szerintem hülyeség is lenne, nem tudnák benépesíteni a földet ketten. Meg aztán még az sem biztos hogy az a 4 az utolsó 5 egyike, még akármi lehet (de persze ezt én sem gondolom komolyan heheheh)
  • Malakai
    ...a 2 hibrid éli túl a történteket. ÉS indulhat Ádám és Éva mesélye:)
    Jah, erre én is gondoltam pont most vmelyik nap. :)
  • Bucser
    A crossroads végén Kara azt mondja

"It's gonna be okay. I 've been to Earth. I know where it is. And I'm gonna take US there."

Nem tudom miért, de van egy olyan érzésem, hogy nem csak az emberekre gondol, hanem a Cylonokra is. Hogy csak akkor lehet végte a háborúnak ha megtanulnak együtt élni (nekem legalábbis ez az olvasatom) Ez a gondolat hajtja Athena-t és Caprica Six-et is. Athena-t azért, mert a gyereke és a férje (Helo) jövője miatt is ez az egyetlen kiút. Caprica Six pedig teljesen belezúgott Baltarba. Ő meg amiatt akar békét. Leoben belezúgott Kara-ba teljesen. Ő is csak ezen az úton kaphatja meg amit akar. Az 5 kitagadott modell (ugye 1 még hiányzik) pedig szerintem azért lett kitagadva, mert esendőek voltak és nem a közös cél éltette őket hanem a szamélyes érzelmeik, emberi oldaluk. (D'Anna vonalát és modelljét is azért állítják le és "dobozolták", mert letért a közös útról az egység útjáról és saját víziói befolyásolták)

Szerintem ezért nem beszélnek róluk. Moore említette egyik blogjában, hogy az utolsó 5 Cylon különbözik az eddig megismert 7-től.

Amit még el tudok képzelni a végén: Chief és Catie babája ugye fiú lett, Helo és Athena babája lány. Drámához illően a végén a hosszú utzás után mindenki meghal és csak ők ketten a 2 hibrid éli túl a történteket. ÉS indulhat Ádám és Éva mesélye:)

Ezek csak talágatások, de szerintem érdemesek átgondolásra.
  • 0Fritz0
    Nem Boomer, hanem Athena. :)
    Egyébként: #4000

Jah és TÉK! :D
  • PiszkosFred
    Ugyanezek a rendszerek megvannak a BSGn is, de mondja is Adama vagy Gaeta, hogy azert nem volt ez nyero, mert nem voltak a rendszerek halozatba kotve. Aztan amikor az egyik reszben osszekapcsoljak ezeket a rendszereket, jon is a virus. Akkor volt az a hires kabelt-a-kezbe jelenet is Boomerrel. Nem lehet, hogy a BSP is, hallva es latva a dolgokat, gyors szetszedte a rendszereket, es ugy huztak el a meszarszekbol?
  • Bucser
    Mert az egy flottabázis volt. Gondolom nem a hajók voltak a célpont elsődlegesen hanem az állomás. Hit and run.