6292
-
Cat #4084 ohh, én hétről hétre szenvedtem, így nem is tekertem át semmit. Azért az más, hogy kijön egy rész, megnézed, szar, egy hetet vársz, ez is szar, aztán a következőnél már meg se nézed egyből, majd amikor rászánod magad, kiderül hogy ebben sem történt semmi... Ha egyből bekapcsoltam volna a kövekezőt, biztosan nem ilyen markánsan fogalmazom meg a negatívumokat, azt elismerem.
Pl. konkrétan a 3mas szériából az első négy rész maradt meg bennem (a 4ik végén a menekülés), de aztán a 18ig gyakorlatilag semmi emlékezetes nem történt. Volt egy totál irreális gyerekszöktetés, egy bokszmeccs, meg a végén az utolsó két rész, Baltar tárgyalása. Többet ennél nagyon nehezen tudnék felidézni.
Viszont a kezdő pilot még mindig simán megy, az első részek (Víz, 33 perc, egy bázis megtámadása), Starbuck visszamegy a nyílért stb. még két év után is simán feldereng. A második szezonból a Pegazus megjelenése, a Ressurection Ship körüli bonyodalmak, meg persze az elnökségért folyó csata emlékezetes. A harmadik ezekhez képest kaki. -
#4083 Azért a szerzők nem éppen JMS-i magasságokba viték az írást. Hisz nincs előre megírva a story, ugyanis nem 4 sorozatra szerződtek le először így folyamatosan változik a time és storyline. Emiatt sok laposabb és jobb epizód is van és nem mindig koherensek az utalások . (például anno B5-ben (amihez a legjobban lehet hasonlítani a sorozatot) nem volt ennyi fö9lösleges epizód. (mertz valljuk be itt van jópár. -
_Vegeta_ #4082 Valoban elegge arnyaltak a szereplok jellemei. :)
Cat: Bevallom oszinten en most 2nap leforgasa alatt neztem vegig, egy resz volt amit "végigtekertem" es a tobbi reszekben is voltak jelenetek amiket csak "áttekertem". Ettol fuggetlenul a sorozat nagyobb resze tetszett, fordulatos volt es erdekes.
Vegigolvasva a panaszaid nem is tudom hogy mit mondjak nekem egyaltalan nem ez jott le. Engem mar a pilot ota idegesit némely szereplo, de azert a sztoriban betoltott szerepuk letfontossagu.
"Zero akcio" - Ez nem akciosorozat.
"Lee kivel dug" - Igen, foglalkoztak vele az az igazsag en attekertem ezeket a jeleneteket, de karakterfejlodes szempontjabol fontos lehet. :)
"előrehaladna a történet." - Szerintem rengeteget haladt a sztori az irok ugynezki pontosan tudjak mit akarnak es nem huzzak agyon az idot. -
Cat #4081 Az, hogy a 15-19 rész között konkrétan már a vinyomon volt, és hetekkel később néztem meg mindet, mert annyira nem izgatott hogy mik történnek. Totálisan logikátlan csapongás az írók részéről, a fő karakterek pedig egyre idegesítőbbek (pl. Helo, Starbuck, az elnöknő). Zéró akció, azzal vannak elfoglalva hogy Lee kivel dug, ahelyett hogy valamelyest előrehaladna a történet. Zéró karakterfejlődés, a harmadik szezon közepén még mindig ugyanolyan gyerekes minden szereplő, nem folyamatokat látunk. Nyújtják mint a rétestésztát anélkül, hogy előrehaladnánk valahova, akár utazásügyileg (Föld), akár az emberi kapcsolatok normalizálódása felé. -
#4080 Szerintem sem volt(van) semmi baja ennek a sorozatnak. Nem értem, hogyha egy színészi karakter kivan dolgozva, miért vágják rá az "egyszeri" nézők, hogy dögunalmas. Ha meg egyszerű akciófilm, akkor meg ráfogják, hogy "videotékás".
Lehet, hogy öregszem, de jobban tetszenek mostanában azok a filmek, amikben a szereplők jellemei összetettek. Van melette cselekmény is, de a belső tulajdonságai megismeréséhez idő kell.
Unalmasnak tartom azokat a filmeket, amikben csak jók, meg rosszak vannak. A karakterek személyiségének kidolgozásának bonyolultsága megegyezik a fa ék bonyolultságával.
A BSG pontosan ezért tetszett olyan nagyon. Egyetlen kakakterre sem lehet ráfogni, hogy a jók vagy a rosszak táborát erősíti. Egyszerűen a jelenleg futó sorozatok közül számomra a leginkább tetsző mű. -
_Vegeta_ #4079 Szerintem a 3.evad messze a legjobb volt. Szerinted mi volt szenvedes benne? -
Cat #4078 én is örülök hogy abbahagyják, ez már szenvedés. -
_Vegeta_ #4077 Szerintem pont jo lesz a 4 evad, nem kell tulnyujtani igyis sok toltelekepizod es ertelmetlen bonyodalom volt benne. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Remelem az lesz amire en gondoltam hogy Baltar egyfajta "jézus". -
#4076 Figyelem, Spoilerveszély!
Látatlanban nem akarok hülyeséget mondani, de őszintén szólva inkább örülök neki. Visszanézve az eddigi 3 évadot, bizony érezni, hogy szinte "pattog" a sorozat a különféle sztoriszálak között, és sok, túl sok irányváltás volt már benne. Így hirtelen fejből:
-Mi a fene van a 12 kolónián? Azt tudjuk, hogy voltak túlélői a támadásnak, hogy a kenyérpiritók megszálták őket, sőt, újjáépítésbe kezdtek. Ott vannak azok a bizonyos kisérletek is, amik Ember-Cylon hibridek létrehozására készültek.
-Vannak-e még túlélők az űrben. Egy ismert eset már volt (Cain "flottája", amiből csak a Pegasus maradt meg), valószinüleg akkor több is akadhat(ott).
-Mi van a Cylon-párti szabotőr csapattal a Galactica-féle flottában?
Hogy miért csappat meg a nézettség? Szerintem roppant egyszerű: a Galactica is beleesett abba a csapdába, hogy volt egy jó (tényleg jó), pörgős pilot és első évad, majd egy olyan folytatás, ami szeretett volna elgondolkoztató, fordulatos és érdekfeszítő lenni. Csak ez annyira azért nem sikerült neki. Nem mondom, hogy a 2. és a 3. évad gyengébb, mint az első volt, de őszintén szólva sokkal kevésbé pörgős, sokkal kevésbé akciódús, mint a pilot és az első évad volt... Kicsivel kevesebb felesleges mellékszál és gyenge moralizálásos rész kellett volna, a helyükbe meg több akció... -
#4075 Emléke szívünkben örökké él! -
#4074 Véget ér a Battlestar Galactica
Sokak kedvenc, leginkább politikai, de olykor szappanoperás jegyekkel megtűzdelt scifi-sorozata a készítők és a csatorna egybehangzó állításai szerint a januárban induló negyedik évaddal fog véget érni.
A Csillagközi romboló (mégiscsak ez a magyar címe) elég hamar, nem sokkal a premier után "robbantott" és megmutatta, hogy nemcsak a Csillagkapu-típusú kommerszebb sorozatokat képes a SciFi Channel sikerre vinni, hanem kritikailag elismert szériáknak is van esélye a túlélésre. Meglepő, nem meglepő, de a Csillagközi romboló mindvégig jobb nézettséget tudott szállítani, mint a Stargate-szériák, még akkor is, ha a sorozat népszerűsége - ki tudja miért -, de a 3. évadra meglehetősen megcsappant.
A sokak örömére berendelt negyedik évad kezdését januárra halasztották, viszont az eredetileg tervezett 13 epizód helyett 22 rész lesz a szezonban. Most már az is biztos azonban, hogy a 4. évad egyben a Csillagközi romboló hattyúdala is lesz. A készítők (Ronald D. Moore és David Eick) ugyanis megerősítették a SciFi Channel sajtóközleményében foglaltakat és hozzátették, hogy mindig is úgy tervezték a Csillagközi romboló történetét, hogy eleje, közepe és vége legyen.
És mivel állításuk szerint a karakterek erősen konvergáltak "A vég" felé, ezért úgy döntöttek, hogy hallgatnak arra a bizonyos belső hangra és úgy fejezik be a sorozatot, ahogyan azt tervezték.
forrás: sg.hu -
#4073 :P -
zorden #4072 kidobjak a zsilipen? :-)))) -
#4071 reméjjük majd jól megpurcan -
Cmdr #4070 t. Karl C. 'Helo' Agathon azaz Tahmoh Penikett a holnapi, azaz mai, és a jövöheti Smallville részben játszik gonoszt. Akit érdekel nézze meg! -
#4069 Egy castinggal foglalkozó honlapon lehet ráakadni az első információkra a Battlestar Pegasusról szóló filmmel kapcsolatban, melyet sok helyütt a negyedik évad első két részének tekintenek.
Annyi derül ki a szájtról, hogy a film (munka)címe Razor, ami a Pegasuson a legkiválóbb tengerészgyalogosokat jelenti. A Resurrection Ship első részében említették meg a kifejezést, Cain admirális parancsolta meg Fisknek, hogy egy csapat Razorral ("borotvával") menjen a Galacticára és állítsa meg Adamát.
A casting-oldalon látható, hogy többek közt Young Helena (fiatal Cain) és Helena's Father (Cain apja), valamint Young Adama (ifjú Adama) szerepekre is keresnek színészeket. Hogy a cylonokról is szó lesz, azt az biztosítja, hogy castingolnak egy Hybrid szerepére is, ami, gondolom, itt is a Basestarok félig élőlény-félig gép vezérlőjét jelenti.
A filmmel egy új állandó szereplője is bemutatkozik a sorozatnak, ő Kendra Taggert lesz, az egykori Pegasus egy őrnagya. A huszas évei végén járó nő a politikus anyjának köszönhette a posztját, a háború elején azonban valamiért azt is elvesztette, és most fog visszatérni. Úgy tűnik, hogy az ő figurája fogja kompenzálni az erős női karakterek hiányát, ami a harmadik évadban jelentkezett. Az utóbbi időben Roslin a háttérbe került, Starbuck valószínűleg a sorsa beteljesítésével lesz elfoglalva, cylonokról nem sok hír, így időszerű lesz Kendra bevezetése a történetbe. Amellett pedig Lee Adama őrnaggyal még bármilyen kapcsolatban is lehet...
Úgy néz ki, a történetet Michael Taylor ülteti forgatókönyvbe, és az a Felix Alcalá rendezi majd meg, aki az akciódús Exodust is egész jól megoldotta annak idején. -
#4068 Augusztus -
Lyan Kyj #4067 3. évad OSTről van valami hír? -
valaminick #4066 hali esetleg valakinek van felirata a 19-20as HDtv részekhez? -
Lysandus #4065 Nagyon rossz a szinkron. Anno amikor a Voyager második felét új (és ráadásul nagyon szar) szinkronnal akarták lenyomni kitört a balhé. A viasat fórumot be kellett fagyasztani, és a végén már nem vették fel a telefönt sem. Én magam vagy ötven emailt írtam, és vagy 10-szer telefonáltam. De sikerült elérni, hogy újraszinkronizálják a régi gárdával.
Most viszont nem biztos, hogy bejönne. Végülis akit már érdekelt megszerezte netről. -
#4064 Viszont az AXN az a csatorna, ami a filmek egy részét eredeti nyelven is lenyomja. Így volt például a LOST-al. -
Cat #4063 ja, ma este lenyomták az egészet, én is csodálkoztam.
AXN egyébként 2-3szor ismétel mindent, ahogy észrevettem. Ez nem baj, de a szinkron továbbra is katasztrófális :D -
#4062 Valaki meg tudná mondani, hogy az AXN-nek (nem az AXN sci-fi-nek), miért jó, hogy egymás után leadja kétszer(!) a minisorozatot? -
#4061 az... hihetetlenul alulmúlták magukat.. annyira nem találták meg a megfelelő szinkronszínészeket, hogy hihetetlen... De "Hallo itt a csillagközi" na ezen szénnéröhögtem magam:D -
Prof William #4060 Starbuck hangja mint valami nyavajgós divat***va. :)
Félelmetes... -
#4059 Ezzel mindenki így van. :) -
#4058 belekukkantottam a "Csillagközi Rombolóba".... Most meghy asszem a Tv2-n... Ilyen ótvar fosadék szinkront rég láttam... le vannak keverve a zörejek mintha csak 2 ember beszélne egy dobozba. El vannak baszva a hangok. talán adama hangja alegjobb választás, de szinte mindenki teljesen hibás választás.... Az meg, hogy a szerelők magázzák egymást... LOL
Szóval gáz.... Maradok az eredetinél... -
#4057 Thanks -
zorden #4056 Koszi! Egy pillanat alatt lecsúszott és jóóó :-) -
haxoror #4055 wait 46 minutes
Inkább délután próbálom újra, mindenesetre thx! -
#4054 -
#4053 köszke -
#4052 No, bocsánat hogy teleszemetelem a forumot, de hátha van itt olyan akinek kell a (nem a BSG-s verzió, mert az majd csak augusztusban lesz elérhető) szám, és lusta keresgélni meg probálgatni, annak feltöltöttem ide az All Along the Watchtower, szerintem két legjobb feldolgozását (mp3-ban). Az egyik Jimi Hendrixtől, a másik Robint Trowertől. (istentelenül jó mindkettő) Remélem jó a link! -
#4051 beszélek én itt hülyeséget. A BSG-be egyik verzió sem csendült fel, átdolgozotatt hallhattunk természetesen :D -
#4050 Meg is van!!! Hatalmas szám?!?! Hogy hogy én ezt nem ismertem még, pedig imádom a régi zenét!?
All Along The Watchtower, Jimi Hendrix előadásában: itt
A szám eredetileg Bob Dylané, de az ő verziója nekem kevésbé tetszik, sosem szerettem a hangját igazán :D
Ha nem tévedek a BSG-ben is a Hendrix féle verzió csendül fel. -
#4049 Tudtam én hogy hallottám már az utolsó részben felcsendülő dallamokat valahol.
Most néztem meg az Amerikai Szépséget, és mikor a felesége rányit a súlyzozó füvezős férjére, a rádióban éppen ez a zene szól :D Most már csak a soundtrackjét kell beszerezni a filmnek és meg is van a zene :D -
#4048 Jó kis videók! :)
Ezek után elkezdtem megnézni még néhány másikat is végül eljutottam oda, hogy kiderült számomra, hogy a Zareket játszó színész a régi sorozatban Apollót alakította (bár ezt már biztos sokán tudtátok). Vicces fickók ezek a készítők... ;) -
#4047 Vagy meg is elozheti a human flottat es varhat rajuk lesben allva, lasd..... ;] -
#4046 Nem feltétlenül. A letöltő hajó nem egyenlő a cyclon bolygóval. Igen, nagy veszteség érte volna őket, de ne feledjük el, ezt a hajót azért építették, hogy a saját világuk túl messze van, így oda nem tudnak letöltődni. Úgy gondolom, hogy néhány hónap előnyt szereztek volna az emberek. Azért csak ennyit, mert ugye a cyclon FTL rendszer sokkal fejlettebb mint az embereké. Elég, ha küldenek egy üzenetet az anyabolygóra a jelenlegi koordinátákkal és egy kisebb flotta máris útba indulhat és utólérheti őket.
-
#4045 és egy huszárvágással a sorozat végét is jelenthette volna :DDD