Call of Duty 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a recommended configban a .cfg-s cucokat ugye a szerveren a .callfoduty2/pb-be kell?
De ez mi? "2. Open up pbsvlog.cfg in a text editor (such as Notepad on Windows) and sets your Clan ID (pb_sv_loguser 1234).

trident
Pont olyan oldalon járok, ahol sok hasznos dolog van, miközben körbenézek és olvasok, linkelek:

hasznos, egyszerû pbshotnézõ, beépített deinterlace szûrõvel.

Recommended PB config for CoD2 v1.3

pbbans.dat + keresõ guid alapján

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

ez a idontknow se ér semmit 😞

zico87
Elindítotam én is a saját szégyenfalunkat Publikálom azok nevét akiket elkapot a PB !!

Szégyenfalunk

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

Nah ez nagyon yo a idontknow-nak a cfg-je nekem qvára teccik!
Most rakom fel a szerverre!

Nah meg találtam az Idontknow félét, de a Robaj-osnál rányomok arra a linkre és áll a ehér képernyõ és nem hoz be semmit...csak tölt...csak tölt... :S

megnéztem de a Keresés alatt nem talált ilyeneket :S

trident
Harmadjára, de akkor sem adok direktlinket...😄

Még mindig azt mondom, hogy a cod.hu-n nézd meg a Robaj féle és az Idontknow féle segédletet és tutorialt, ott találsz példakonfigokat és hasznos linkeket.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

trident
Tehát ne gondold azt hogy nem küzdök minden eszközzel a csalók ellen, egyszerûen csak elfogadom: a cod2 scene 90%-a friss játékos, aki nem tudja a konfigjában átírni hogy maxpackets 60, és ha egy rate hibaüzenetet kap, akkor nem tudja mirõl van szó.

Ma is frissítettem a csalók listáját, tegnap és az elmúlt három napban is többen fennakadtak, tehát jó a konfig, mûködik, de ha a seggemet a földhöz verem, akkor sem fogják tudni többen, hogy mi az a rate. Hiába írtam faq-ot a honlapunkon, ott a faq-om a cod.hu-n, van két topik errõl a cod.hu-n, van a fórumban GYIK, és a klánoldalunkon is sokaknak segítettem. Ez van, nincs ezzel bajom, csak így néha nehezebb.

aham!
De sztem a tiedé is yo!
csak ezeket a fájlokat mind a szerverre kell? :$

pbsvuser.cfg
ezt hova kell rakni?

trident
Ez a konfig, amit linkeltem mindenféle csalást/haxot figyel, csak néhány beállítást tág határok közt enged!

Példa: nem kezdem magyarázni miért, de aki gfm-ezik, annak két játékos.cfg-je van, és a két cfg különbözõ, például a legtöbben nem tudják jól beállítani a maxpackets-et. El kellett döntenem: vagy laza konfigot csinálok és akkor bejöhet 30-as maxpackettel is a játékos, vagy a CB-ben használt konfiggal dolgozok és akkor egyedül leszek a szerveren és minden játékossal msn-en, ts-en, emailben majd írkálhatok, mit hogyan tegyen... Gondolom így már világos.

Légyszives olvasd el az #15046 hozzászólást: mindent leírtam.

Neked, publik/war alap/pam-os szerverre a robaj féle/cb-s konfig kell, a cod.hu-n olvass vissza a hírek közt az e és múlthaviban mindent megtalálsz, linkekkel, magyarázattal, leírással, letöltéssel.

és egy olyant ami warokra való meg ilyenkre?
mert nálunk naponta max 1szer van olyan h sokan vannak 1-2-3 órán át..
De naponta töbet is warozunk és gyakorlunk!
Nekem olyan config kéne ami minden ilyen csalás féleséget kidob ami pl a cvarokba vagy a rate-be meg ami a grafikát(wh) állítja el stb..
ja meg az aim...

trident
Egy dolog hiányzik: pbbans.dat

Ha valaki már elkezdte összeszedni, bõvíteni, azt szivesen elfogadom.😉

trident
(a csomagban található egy gfm-es példakonfig is (dedicated.cfg), azt értelemszerûen nem kell feltöltenetek, csak többen voltak akik a gfm után érdeklõdtek, így egybe szedtem mindent)

trident
Amit én használok.

Mivel mi fun/publik/közösségi szervert üzemeltetünk, így a pbkonfigot lazábbra készítettem el, hogy a hozzá nem értõ játékosok is be tudjanak lépni, így például a rate, maxpackets, picmip cvar ellenõrzés nem olyan szigorú mint egy PAM, CB-hez való konfigban.

De egy publikra tökéletesen jó...😉

Még mindig azt mondom, hogy a cod.hu-n nézd meg a Robaj féle és az Idontknow féle segédletet és tutorialt, ott találsz példakonfigokat és hasznos linkeket.

Nekem nincs is ilyen :S
meg spam.cfg sincs :S

oks!megkeresem ezt a sort és kitörlöm!

trident
Nem, az a kapcsoló arra szolgál, hogy mit írjon ki a szövegek elõtt.

Ha nem akarsz szövegelést, akkor a spam.cfg-t vagy töröld, vagy a kapcsolók elõtt legyen // vagy ami a legjobb: a pbsv.cfg-ben töröld ki, hogy betöltse a spam.cfg-t.

Mármint ezt:
pb_sv_load spam.cfg //

aha!
Akkor még 1 kérdés!
Ha jót mondtál msn-en akkor bocs Zico de pontosítani akarom 😊
pb_sv_MsgPrefix után mit írjak ha nem akarom hogy a PB-nek legyen üdvözlõ üzenete? 0-át?

zico87
ja ez pontosan így van naponta ellenõrized az a legjobb

trident
bármennyi lehet, akár ezer is, de szvsz a 200-300 bõven elég, ha nagyon pörgõs publik van akkor esetleg 250-300 elég kell hogy legyen, így ha naponta vagy kétnaponta nézed akkor is elcsíped azt aki az elmúlt 24-48-ban volt (szvsz).
Plusz a két log fájlt nézd, azokban meg a csalók vannak és azok, akiket valamilyen okból a pb kidobott.

oksa
ezeket beírtam!
Ez max 250 lehet?

zico87
Mert át kell állítani PB_SV_SsCeiling alapeset 100

trident
pb_sv_LogCeiling 250 //
pb_sv_SsCeiling 250 //

Ennek a két kapcsolónak az értékét írd át, majd vagy szerver restart vagy konzolba /rcon pb_sv_restart vagy ase konzolba pb_sv_restart és már a beírt értékeket veszi figyelembe.

nekem csak 100at enged cinálni a PB :S

zico87
Ja tudom mindennap ellenõrizem warok elõtt meg törlöm az öszeset hogy csak a warokról készüljön !!!

trident
Szivesen.😊

Annyi csak a különbség, amit leírtam, kicsit lazább néhány cvarnal (rate, maxpackets, picmip), mert a GFM más mappából dolgozik, de egy publik szerverre teljesen jó. Ne feledd nézni a PB shotokat sem!😉
A pbss mappában van, a png-ket töltsd le, most 300 képre van állítva, automaitikusan felülírja a régebbieket.

zico87
ja ha a COD-rõl beszél !

Trident: THX a segítséget egybõl elkapott egy srácot a PB mostmár remélem atombiztos a PB 😄

trident
28960 alapban, de a cfg-ben te is be tudod állítani.

az <#nyes>

zico87
ja minden program más portot használ attól függ milyen programal csatlakoznak legegyszerübb ha ftp szervert csinálsz és az a 21-es portot használja alapból persze átlehet állítani !!

(De mondjuk ez COD2 topic )

hát azon a porton csatiznak hozzád amit megnyitsz vagy a programban megadod neki amit használsz nem tom mihez akarnak csatizni..

kisfigi
Valaki meg tudná mondani hogy hogyan tudom a gépem portját megtudni? Vagyis hogy mi a gépem portja mert csak porttal tudnak hozzám csatlakozni😞 és nem tudom csak az IP-met😞

Destiny. The design is clearly ancient.

Ezaz, látod tudsz te fogalmazni, ha akarsz. Ebben a formában teljesen igazad van.
Kifejezetten vinyón történõ csítkeresés tudtommal nincs a pb-ben, max a cod2 könyvtáron belül, ott is csak azokat keresi, ami md5tool-lal meg lett adva.

(TudatLAN) Reload Realism|193.188.141.21:28970 (TudatLAN) COD2 SD KOCSMASZERVER:)|78.131.7.165:28980 (TudatLAN) COD4 1.7 SD HARDCORE - NO GL OR BAN!|193.188.141.21:28960

trident
Van fájlellenõrzés, nézd meg amit belinkeltem. Máris a legelsõ bejegyzés az.

zico87
A fájlellenõrzés valóban jó lenne mert már ha a gépén van valamelyik mappába dobja is ki !! De az 1.3-as PB tényleg jónak bizonyul+ a pbshotokat mindig nézznie kell sztem az adminak

trident
A F.E.A.R. is PunkBuster védelemmel van ellátva. Szóval ugyanaz a védelem mindkét játéknál.😊

Fájlellenõrzés valóban van: #15022

kas123
Én is hallottam ezt a meghajtósátvizsgálatot, de nem cod2ben, hanem FEARban. De ha ijen lenne codban is az tök kira lenne, drasztikusan lecsökkenne a csterek száma.

trident
Ha nagyon röviden szeretném, akkor azt mondanám, három dolgot végez a PB:

1; figyeli a kapcsolókat (cvar), ilyen például a rate, picmip, nézheti a neved, de figyeli azokat a cvarokat is, ami már haxnak minõsül (például a levelek és bokrok nélküli brecourt).

2; fájlokat ellenõríz. Például felismeri ha mondjuk a cod2.exe birizgálva van, vagy netán egy grafikai fájl, vagy mondjuk egy wallhack fájl figyel a mappában.

3; screenshotokat készít. Így a;ami átcsúszott, b;amit nem vett észre, c;ami nincs beállítva de mégsem korrekt azt te, az admin ki tudod szúrni és manuálisan ellenõrízni.

Való igaz: van amit nem szúr ki magától, de te már észreveszed, hiszen ott a pbshot.

Nézzünk egy konkrét példát:
LINK.

Ahol szöveg van, az a logból származik vagyis a PB szúrta ki és dobta ki a játékosokat = végezte a dolgát.

Ahol kép van, azt én szúrtam ki, a pb nem vette észre, de én igen = nem a legjobb megoldás, de mivel én észrevettem, tudok róla, banolhatom, tilthatom.

Az utolsó három kép az UO-s szerverünkre vonatkozik, vagyis, ha összeszámolod a logban lévõket, rájössz, hogy a legtöbb csalóval a PB boldogult és csak néháyn csúszott át....

Ez szvsz egy publik szervert tekintve több mint jó védelem!

Ha pedig war lenne, akkor is tudom hogy megy a PB.

A hátrány: a Pb miatt nincs állandóan tömve mindenféle ismeretlen arccal a szerver, de kialakult egy korrekt, kultúrált, visszajáró közösség, akit érdekel ez a mód, ez a játéktipus és ez a szerver, most a TL mintájára elindítottam a Publik TS-t is, remélem, hogy egyszer eljutunk oda, mint például a TL féle UO-s szerver anno.

figy de ezt te is tod miért mondják h szar a pb , a maganevében nem szar csak az a gond h kijön a pb és már rá pár nap mulva ott a csit 😞 ezért mondják h szar..de sztem hasznos a pb ha normális konfiggal van ellátva ahogy ti is mondtátok, de ugy hallottam van olyan pb ami a meghajtót is átvizsgálja h van e csit rajta? <#wow2>

trident
Ha már egy "vitát"* szeretnétek lezárni, akkor ne kezdjetek el újra személyeskedni.

* nem vita, tény.

Nagyon unalmas felváltva olvasni:
1;mikor jön a pb.
2;kijött a pb és szar.

Tiszta hiszti...Többen vannak itt, akik 2003 õsze óta itt vannak és képesek nap mint nap utánnanézni a dolgoknak, fejlõdni. Ne mondja már senki, hogy az ért hozzá aki kamuszövegeket írt és a legkonkrétabb tudása az, hogy "mondta egy haverom hogy letöltötte de nem jó". Ugyanmár.

Ez csak vergõdés. Azért lett semmirevaló ez a topik, mert vagy a hiszti/nyenyenye téma megy, vagy beesik valaki segítséget kérni (ami általában kimerül az adjatok crack-nél).

Bárki, aki visszaolvas nagyjából ezt látja. Az meg elég ciki, ha olyanok oltják le azokat akik munkát fektettek bele, hogy valamilyen szinten megértsék a "játékot" és tegyenek valamit spontán a scene-ért, akik még az általános iskolai bizonyítványról álmodtak, mikor az elõbb nevezettek már publik szervereket finomhangoltak.

<#nyes><#nevetes1>

igaz
na de már téma lazárva..plS

zico87
Ficsek -nek abban igaza van hogy a PB-hez kell egy jó admin mert nemelég bekapcsolni a PB-t konfigurálni is kell de vannak leírások azokat ha elolvassa egy kezdõ admin akkor szerintem megérti !!!

és tényleg kár itt a forumot ezzel megteliteni hogy ki a nagy mindentudó Yoda Ficsekse tudhat mindent !!!

érdekes...
haverom 1 hónapja szervesdizik..Letöltötte a cod.hu-ról egy pb configot és mindent kib@x

hallod amit linkeltem pb setupot tutira segit 😛 engem is állandoan kivágott a pb no packet flow al má kezdtem megilyedni 😄 azt ezt felraktam és megjavult 😊

má nem azért de a pb configgal semmi gond...nah mind1 én nem az igazát vontam kétségbe hanem ahogy közölte..de már téma off

Valaki kérem segítsen a pályaszerkesztõben.Magát a radiant-ot tudom használni,de egy .map kiterjesztésû fájlt kapok. Hogy tudok ebbõl iwd-t csinálni, és mik azok a fájlok, amik az iwd-kben vannak a map-ek mellett???
Hát tudod , a "szerveresdihez" itt azért páran értenek, akik nem mostanában akarnak szervert inditani, hanem már évek óta benne vannak. Ha Ficsek azt mondja hogy "sz@r admin=sz@r PB" sajnos igaza van. Mert mostanában sokan vettek szervert, de fogalmuk sincs, mi hogyan müködik. Jó esetben be van kapcsolva a PB, de config az nincs hozzá. És erre mondta hogy sz@r, és hidd el ért hozzá, ergo nem kéne fikázni. Ha annyira értenél hozzá, akkor tudnád hogy igaza van. Sok sikert a szerverinditáshoz.