Megtalálták az univerzum hiányzó anyagát
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és a meg mit jelent kedves kolléga, hogy kilõsz egy tdományágat? 😊)
ehhez csak fantázia kell, tiszta SCIFI
olyan Denikenes lesz
Nincs ezeknek semmijük se, csak a jó öreg hasraütéses technikát átadták a gépeknek, most azok találgatnak. 😊))
Segítsen valaki aki érti ezt, mert én rendszerint már itt elakadok!
Honnan állapítottuk meg, hogy az univerzum jelenleg milyen állapotában van?
Mert ha körülnézünk és azt észleljük, hogy a közeli objektumok kisebb sebességgel távolodnak mint a távoliak, abból számomra logikusan az következne, hogy lassul a tágulás (mert a nagyobb távolsággal az idõben is messzebre nézünk vissza).
A csillagászoknak van az univerzumra egy szoftverük ami átszámítja az idõben jócskán eltolódottan észlelt objektumok helyzetét a jelenre? Vagy hogy megy ez?
De ilyen szintû számolásoknál azért 1 ember nem menne sokra😛 Na mind1, nem is ez a lényeg, hanem az emberi természet h meg akarjuk ismerni azt a kinti simeretlen világot, és érdekel minket "a kérdés az életre a világmindenségre, meg mindenre" 😄DDD (hiába Douglas Adams rulez😛)
no, csak nem egy nobelvaromanyos😊)???
Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter
Van egy könyv, az a címe, hogy Az idõ születése.
Arról szól kb. hogyan próbálták pontosan meghatározni a világegyetem korát.
Most mit mondjak így is +/- pármilliárd év, mert pontosan se a tágulást, se a tömeget/csillagok számát SE tudják. Igaz pont arról szól, hogy miként pontosítják a saccolásokat az ügyben. De azért nem egy egyszerû téma.
VS
"A tudósoknak nincs semmi nyomuk a fennmaradó 95 százalékról,..."
VS
"Megtalálták az univerzum hiányzó anyagát"
Szóval csak egy nyomot találtak, a lényeget még nem ... meg olyan materiális avult kifejezés, hogy anyag. Pláne olyan szavak mellett mint a Barion, vagy Graviton, stb. 😊
de a galaxis tágulását ismerjük, és ebbõl következtetni lehet az össztömegre, és ez az össztömeg huszszor nagyobb, mint amekkorának lennie kellene
Mibõl következtetnek az univerzum tömegére,nagyságára és az egyenletes sûrûségére?
Honnan tudjuk hogy mennyi galaxis van?
(de csak mert deriválni már nem tudok!) 😄 😄 😄
Én ezt már rég tudtam, még azelött jöttem rá, hogy megalkottam volna az elsõ generációs idõ\dimenzió ugró gépemet.... <#ravasz1>#ravasz1> ...Egyébként mirõl szól a cikk? <#confused>#confused>
én mondotam vaze!!!
Ja és télleg nagyon nagyon gáz a fordítás, de mind1😛
"univerzum folyamatosan gyorsuló tágulásából " - vagyis a gyorsulás mérõszáma növekszik
"a tágulás gyorsulásának mértéke egyre csökken" - a gyorsulás mérõszáma itt is növekszik, de te egy deriválással tovább mentél, te a gyorsulás gyorsulását írod - annak a mértéke pedig tényleg csökken, csak ez nem teszi hamissá az elsõ állítást.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Én csak annyit irtam, hogy egyre kisebb mértékben gyorsul a tágulás. Nem pedig állandó gyorsulással tágul.
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap040711.html
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
" A tudósoknak nincs semmi nyomuk a fennmaradó 95 százalékról"
Nahát, eltûntek a tudósok a 95 százalékról 😊 Biztos prémiumként magukkal vitték az 5%-ot.
" A jelenlegi elméletek szerint az univerzum születésekor tartalmazott egy bizonyos mennyiségû normál anyagot, amire barionként hivatkoznak."
A "barion" elnevezés az egy részecskecsaládot jelöl, ide tartozik pl. a proton és a neutron, és már vagy ötven éves fogalom. Az igaz, hogy a "normál" anyag túlnyomó része (tömeg szempontjából) barionokból áll.
"Ezek a felhõk becsült hõmérsékleti arányaiknak, amit a Nap hõjének százszorosára becsülnek, valamint rendkívül alacsony sûrûségüknek köszönhetõen ellenszegülnek az észlelésnek"
A kis harcias felhõk 😊 Bár nagyon érdekes a "Nap hõje" mennyiség, ami gondolom a Nap által tárolt összes hõmennyiséget jelenti joule-ban, akkor sem értem, hogy miként lehet ezt egy aránnyal összehasonlítani, ami definíció szerint dimenzió nélküli mennyiség.
Bár nehezen megérthetõre van fordítva, de a cikk NEM a titokzatos sötét anyagról szól. Arról szól, hogy úgy tûnik, léteznek galaxisközi gázfelhõk is, csak nagyon nehezen láthatók. Ezek teljesen normális anyagból állnak, de a mögöttük levõ objektumok (ez esetben egy kvazár) fényének vizsgálatával kimutathatók. Az, hogy hogyan kerültek oda, nos, annak már lehet köze a sötét anyaghoz.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Miért válik szerinted értelmetlenné a szuperhúr elmélet?
Hint: a sötét anyag létezését ezzel nem bizonyitották be, de még ha be is bizonyítanák, az sem zárná ki a gravitonok, vagyis a saját brane-unkhoz képest kötetlen húrok létezését.
Ebbõl a "folyamatosan" szó téves, legalábbis Hawking és Penrose elméletei szerint ma már elfogadott, hogy a tágulás gyorsulásának mértéke egyre csökken.
Arról vitáznak amirõl fogalmuk sincsen, csak elméleti síkon 😊
Nembaj szerintem ez is 1 kis lépés elõre 😉
...:Dream as if you\'ll live forever, Live as if you\'ll die today:... ICQ: 313-755-340
===============================
.:i2k:. from meló <#wilting>#wilting>
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
ugyan még el kell olvasnom egy párszor 😄