173
  • jorgee
    #173
    Hy.
    Ha az asva beledöglik akkor sem fogom megvenni az erdetit amíg ilyen irreálisan drága.
    Nevetséges hogy az emberek miből próbálnak pénzt szerezni.
    Pár év mulva ott tartunk hogy a fájletöltőt tárgyalás nélkül kivégzik,a sorozatgyilost pedig hosszú pereskedés után leültetik egy kis idieig.
  • pemga
    #172
    Hmm, nekem ebből az jött le, hogy Magyarországon nincs illegális mozi-vetítés. (Ld. 0 Ft) Ez igaz lehet? Ez azt is jelenti, hogy már senki nem akar moziba menni? Hiszen "házigány" mozit lehet úgy is csinálni, ha valaki egy projektorral megcéloz egy házfalat és pénzt szed :). Low-budget projektorépítő leírás is van, az érdeklődőknek :). Ha tehát 0Ft ez azt jelenti, hogy nincs is rá igény.

    Nem mellesleg szerintem kivárásra játszanak a jogvédők, a BR ill. HD-DVD jóval magasabb biztonságot kínál a kiadóknak, továbbá a Vista is be akar tenni az embereknek alaposan (már ha sikerül beüzemelni). Ez utóbbit szerintem elég hamar meg fogják törni, a másolásvédelem már keményebb dió lesz... Lehet, hogy a PH cikk írójának lesz igaza, és nem a home (BR/HD-DVD) változatot fogják másolni és terjeszteni, hanem a sok mozikópiára cuppannak rá, mert a mozikat lassabban lehet átállítani az új formátumra.
  • arty
    #170
    remélem végre megszorongatják a piaci kalozdvdseket, az illegális szoftverkópiagyárakat, az smswarez oldalak üzemeltetőit... a nagy károkat ők okozzák, nem az otthoni letöltők, maguknak másolgatók!

    az otthoni juzereket viszont csak ezek után lehet elővenni ... persze nem az ASVA által prezentált nevetséges statisztikák fényében ... :)
  • imat
    #169
    Az Asva reszere nem tudna valaki irni jo kis virust?
    Nezzetek meg ezt: http://mgwrz.try.hu/. Ez volt a kedvenc warez oldalam, remelem felteszik egy uj szerverre az oldalt a cuccokkal egyutt.
  • Coornail
    #168
    Na igen, így is lehet nézni :D
  • westerneer
    #167
    És ha azon rajta van a 2 éves kislányod meztelenül már childporn és bebörtönöznek életfogytra :)
  • Coornail
    #166
    Hát van benne valami :) De azt magyarázzátok el nekem, hogy egy hub üzemeltetése miért illegális, ha mondjuk ő nem oszt meg semmit? Azért, mert én felrakom a nyaralásról készült fotóimat, vagy mert letöltöm a mások nyaralásán készülteket?
  • westerneer
    #165
    Hát már nemazért de egyszerűbb a hubot megszüntetni mint azt a 8000 usert vagy mennyit... amugy az ASVA meg szerintem igen nagy szélmalomharcot folytat amiben én nagyon ellenzem őket :) amugy meglátjátok lassan rájönnek a nagyokosok h nem tudnak mit tenni és legalizálják... mi lenne ha az összes p2p progit használó fellázadna? :)
  • WPMaster
    #164
    Én csak azt nem értem hogy mért a HUB üzemeltetőkre utaznak inkább? Amikor amugy mindenki hibás.
  • berczy #163
    Ez megint egy olyan dolog, hogy az eddig már amúgy is elég gazdag színészeket és zenészeket gazdagítsuk mégtovább, az átlagembert meg minél jobban húzzuk le, ezzel mégtöbb pénzt vegyenek ki a zsebünkből. Már elnézést, de ez nem éppen azt a társadalmi szakadékot növeli ami ellen a "nagyok" oly' szívesen felszólalnak, de tenni nem tesznek semmit, sőt... Ez igen... Ez kell nekünk...
  • raven505
    #162
    Elnézést,elnézést,de ugyan már mondja meg vagy írja le az ASVA honnan lehet be szerezni, azaz hogy jogtisztán "megvenni" a CSILLAGKAPU című tv sorozat szinkonizált részeit? (MAGYARUL!)
    Ha már ennyire eltőkélték hogy meg tisztítják a Net-tet!
  • Placebó
    #161
    Amióta ilyen köntösbe bujtatták hogy elfedjél a profitéhségüket... a kiadók úyg is tömik ezek zsebeit, ők meg keménykednek és eredményekkel döngetik a mellüket, de csak a snassz kishalakat basztassák a nagyokat nem meruk mert azok többet tudnak mint ők...
  • [HUN]PAStheLoD
    #160
    Az ASVA emberiség elleni tervei .. elgépelték a címet!
  • zeus
    #159
    Szevasztok :)
    Istenem, még mindíg nem hiszem el hogy kőkorszakban élünk...

    Be kellene látni hogy a kalózkodás úgy mint a vírus írás, terjedés; bárki akar ellene tenni soha nem fogják megállítani.

    Bizony... technika vívmánya, amivel az adott rendszer nem tud megbírkózni.

    "DE ha mondjuk 1500-ért letölthetem, és az a pénz pl a Gáspár Laci zsebébe megy akkor kifizetem :)"

    .....
    macuser 158:
    "Ha minden 10. embert aki egyszerre 5db CDnél többet vásárol átvilágítanának?":
    Szted mi lenne a világgal ha mindenkinek CSAK ELVENNÉK az összes illegális programját, és lenne egy szép új világ.... illegális progik nélkül.

    -10 év a fejlődésben.

    Okosan szépen művelve lehet pénzt keresni persze ftp-vel. De fel kell fogni hogy minden "csalásnak :) " egy a vége; a rendőrség.
    Tehát cikkek lesznek, hogy bezárták ezt a hubot, meg elfogták ezt azt :) . és az élet megy tovább jön helyette 3 másik hub :P
  • macuser
    #158
    Komolyan...

    Ha ma este razzia-szerű házkutatást tartanának az ASVA, az ASVA által képviselt filmes cégek, az Artisjus, az Artisjus által képviselt zenészek (!), a számítógéppel rendelkező parlamenti képviselők, illetve a rendőrség informatikai részlegének összes alkalmazottjánál, szerintetek mennyi "megkérdőjelezhető eredetű" szerzői jogvédett anyag kerülne elő?

    Ha minden 10. embert aki egyszerre 5db CDnél többet vásárol átvilágítanának?

    Aki gyorsabb internetelőfizetéssel rendelkezik mint 384/64?

    Aki DVD írót vesz?
    (megjegyezném, hogy van legális felhasználása is a DVD írónak, de kevesen veszik csak arra hogy az otthon készült digitális emlékvideóikat írják ki.)

    Az ASVA és az Artisjus lobbijelleggel elintézett cd és dvd matricáit tartom a legynagyobb gusztustalanságnak. Vagy fizetek a sérült jogaiért, vagy nem. Döntsék el. Mindenesetre nem tettem el a matricákat, pedig el kellett volna...

    Meg azt, hogy akiknek az érdekeit képviselik, ugyanúgy lopott szoftverrel keresik a kenyerüket.

    Ne mondjátok már azt hogy, attól mert valaki zenész / színész / jogász / politikus (/ rendőr) sohasem sértett szerzői jogot...

    (Főleg nem szép hazánkban. Természetesen nem értem ebbe a körbe azokat, akik havonta annyit keresnek mint más egy negyedévben/évben/évtizedben/életben)

    Csak más végzi el helyettük a képmutatást.

    (meg a szerzői jogaiknak sérüléséből eredő valótlan veszteségek hirdetését)
  • petyka2
    #157
    Erről az arcról annyit:nem is olyan régen azért lobbizott,hogy külföldről ne lehessen-olcsobban-filmeket behozni...elbukott,de hát a kaszálás nagy úr...
  • Frank99
    #156
    mákod van neked is...
  • negro
    #155
    Nem nagyon szoktam jatszani, de 1 jatek nagyon megfogot nemreg... Codname: Panzers /HUNGARY/ megvettem mert jonak talaltam a demojat. A Gaz ott kezdodot, hogy a Auchan ban volt akcioban... az ott "hozza erto gyerekek" mondtak, hogy a persze jo vegyem csak meg.. haza vittem felraktam es lassssss csodat nem ment. mindent felraktam meg a forgalmazoval is beszeltem.. de a super vedelem belekotott a gepembe.. Valoszinuleg ez volt a hiba .. legalabis a forgalmazo aszonta... kicsereltettem de a masik peldany is ugyan azt produkalta... Eletemben 1x probaltam meg 1 jatekot megvenni 11.000 FTt. de az nem jott ossze. Van 1 jo draga jatekom es nem tudok vele mit csinalni, pontosabban disz a polcomon( de örulok, hogy van) a forgalmazo mar ha hivtam mar nem is csodalkozott . De sajna nem tudnak miben segiteni mar... Igy a jatek kedvem elment 1 jo idore megint.Maradok a Munkara hasznalhato szamitogepeknel.. nem erdekelnek a jatekok es valoszinuleg nem is fognak. En biztos nem fogok 1 jatekot meg 1x 10.000ftrt megvenni.. Ja akcioban multkor lattam 19.990 is pc jatekot 1 egesz kollekciot! jo mi... szegyen, hogy ide jutottun, hogy nem eleg hogy mindenholl lopnak es csalnak a nagyok meg a kicsit basztatyak ezert. A Nagy ugy se bukik mmeg mert sokk a penze es el lehet sumakolni. Kb ugy mint a szekesfehervari MAFFIAs buli.. TITKOS 90évre!!!
    Azt a parszt meg legyen Publikus... ott nincs TITOK!!! a vilagnag a sokk Multitol!!!
  • Carti19
    #154
    Itt főként az árakkal van gond! Én havi 10e-ért kapok szutyok 384-es netet, hollandiában ennyi pénzért 8mbit-es vonalat kapok!
    A másik meg hogy bemegyek 1 boltba dvd-t keresni, meglátom hogy 6-7e ft, aztmondom csókolom...de vannak dvd-s ujságok amik 'még' megfizethetőek és szoktak (igaz régi) jó filmeket adni!
    + abc-ben 990-ért lehet venni olyan dvd filmeket amik megérik ezt az összeget...az uj filmek meg 3-4 hónap alatt itt vannak, kikölcsönzöm, megnézem!
    Bye
  • TeszteloPontHu
    #153
    Most sem lehet büntetni, ha magáncélú másolásról van szó.
  • AMDFan
    #152
    Hát ha valamivel akkor az smswebbel nem lehet pénzt keresni. 500Ft-os SMSből 50 a warezolóé. És a balhét is ő viszi el, meg ő tölti fel a cuccot is.
  • Mike
    #151
    A kiadók egy vágással elintézhetnék a problémát, üzemeltessék ők a warez ftp-ket
  • jojo
    #150
    Hajlandó volnék matricát venni az írt dvd-re mondjuk darabjáért 50-90Ft-t de ezek után nem lehetne büntetni a másolást. Ez az összeg az államnak menne, ami úgy osztaná tovább, ahogy akarja. Így a kecske is jól lakna, és a káposzta is megmaradna.
    Persze ez így túl egyszerű, de a pereskedés ennél sokkal többe kerül,az ítéletekkel nagy visszafogó erő nem érhető el. Nem várható azt se el, hogy 1-2db másolt DVD miatt valaki éveket üljön.
  • arty
    #149
    ahogy tünt el az ingyenes warez, ugy jöttek létre a fájlcserélők ...

    smswarez azért lett, mert az ingyenwarez üzemeltetői rájöttek, hogy ebből pénzt is lehet csinálni ... :( aligha az volt a gond, h a "sávszél" lett kevés ... volt pár ingyenwarez oldal nagyon sokáig, aztán ők is inkább pénzt keresnek mamár :)
  • Boba Fett
    #148
    "2004-ig az Intercomnál dolgozó új vezető célja..."
    Tehát egy gazdag tahó, akinek van pénze mindenből az eredetit megvenni és leszarja az átlagembereket. Furcsa, hogy mindig a gazdagok pattognak, akiknek mindegy az ár...

    Letöltés vs. írott cuccok - Hát ha az ok, hogy az ember letölti a netről, de akinek nincs net, vagy nem ért a géphez az max írottan tudja megszerezni magának a dolgokat. Szóval szerintem ez sem rosszabb dolog, csak a másik oldal. Meg valakinek haszna is van belőle.
    Na nézzük azt a réteget, aki szerintük vásárolni fog: ismerősőm - letöltéshez nem ért, kalóz kapcsolatai nincsenek. Biztos vásárol majd! Csak épp pénze sincs. Tehát ismerősöktől, rokonoktól kér cuccokat kölcsön. Ha mindenki ilyen helyzetben lesz, hogy nem lesz kalózkodás, akkor biztos majd vásárolni fog...

    "Kálmán András elmondta, hogy fel kívánják deríteni a kalózok motivációit ... négy-öt fő bevonásával megtartott beszélgetéseket akarnak tartani, ahol megismerhetik a másik oldal véleményét..."
    - Ez az idióta tényleg nem tudja, hogy az embereknek egyszerűen nincs pénzük? Akkor se venne senki több eredeti DVD-t, ha nem lenne több kalóz DVD, mert akkor sem lenne rá senkinek pénze. Illetve akinek van rá pénze, az most is megveszi. Ettől az egész macerától nekik nem lesz több pénzük, csak több kiadásuk. A számítógépem szinten tartására sincs pénzem, hogy a fenébe vennék meg olyan dolgokat, amiknek az árából hardvert is tudnék venni? Ha boltban vásárolok, akkor nem marad pénzem arra, ami lejátssza, tehát egyáltalán nem veszek semmit.

    Az eredmény megvan: mindenki fél. Senki sem tudja, hogy egyszer csak nem őt perelik-e be, amikor is mehet a sittre, hiszen ha a számlákat alig tudja fizetni (mivel magyar átlagember), akkor az ügyvédet sem tudja majd.
  • AMDFan
    #147
    Attól függ milyen smswebről van szó.
    Régebben ugye az volt, hogy az embernek volt modemes (nagy ritkán ISDN) netje. Ugye a serverek ugyanúgy 100Mbiten (esetleg gigabiten) voltak mint ma. A warezoldalak működtek szépen, mindenki töltött ingyen ahogy csak tudott. Ez szép világ volt bár sokszor annyian töltöttünk, hogy 2-3K-nál jobban nem jött a cucc. Elkezdett terjedni a szélessávú net. A warez olyan szempontból is elhalálozott, hogy nem bírták a serverek kiszolgálni ezt az óriási igény. Erre kitalálták a szolgáltatók az smswebet mert így nagyon hamar ki tudnak húzni lóvét akárki zsebéből. Akik régen is warezoltak azok pedig lehetőséget kaptak arra, hogy elhelyezzenek 30-50GB warezt egy helyen. És kérnek mondjuk 100FT-os smst egy heti hozzáférésért. Erre még azt mondom korrekt. De a másik véglet aki felrak pár pornóvideot aztán kirak egy bannert, hogy 500FTos smsért 300GB XXX-et lehet tölteni az egy pöcs. Az FTP pedig alternatíva. Nem is rossz ráadásul. Sokkal nagyobb mint az smsweb és arányaiban kb ua.-ba kerül.
  • AMDFan
    #146
    Abszolút egyetértek...
  • xavier
    #144
    HALÁLOS IRAMBAN DVD 590 P 6 990 Ft

    Asszem a tuskóban vagy az ósánban láttam 1500 ért.
    A többi ár szintén nevetséges.
  • Cleawer
    #143
    pofátlan árak
    annyira nem érdekelet a film ipar de ez kiábrándító,ha 6000 huf-fal számolunk 1000%os haszon(kerekítve)
    Mert: 1 nyers dvd 100,na jó 150 huf+ annyi hogy a nyomtatógép(borító) + a dvdk nyomtatása,és (szvsz ki jöhet az 500.
    Egy jó játéknal és az animációs filmeknél "megértem" a magas árakat(design,animálás,tervezés...)
    1000-2000 huféert elgondolkodnék egy 1-1 jó film megvásárlásán ,de ennek 3x-án már fel se vetődik.
    én inkább azt vallom hogy eltöltö m mindent amit értelmesnek találok,és ha oké akkor meg sohppingolom(de talán már irtam)
    a smsweb is drága de sokkal olcsóbban jön ki , de még mindig jobban megéri(kb 10esen)
  • strogg
    #142
    Szerintem is gusztustalan az smsweb rendszer. Valaki (egyébként nagyon bölcsen és elörelátóan) észrevette, hogy ezt a kiadók alapjaiban baxák el. És a warez virágzik. Magyarországon meg drága a tárhely és úgy általában minden sokkal drágább, ami a minimumnak kéne lennie a 21. sz elején. Hát biztosítja az eszközt, csak fizetni kell. Ezt a bérlö be kell hatjsa, ezért kell fizetni sms-ben. Ez a logika. (jó logika egyébként. Én is így csinálnám:) De a warze lényege elveszett, nagyméretekben kezdett trerjedni ez a bünözésui forma, és egyértelmüsítették, hogy büncselekmény, amig a p2p esetében még mindíg erösen lebeg a kérdöjel. Itt már egyértelmü. Ráadásul erkölcstelen is. Nem sajnálom öket. Ha azt mondják a p2p-t békén hagyják, de az smsweb vesszen, hát csatlakozom, és azt mondom az smsweb vesszen.
    Sajnos nem tudom ezt mondani stratégiai okokból. Az aSVA és társai k. sokat képzelnek magukról. Azt hiszik mindent megtehetnek. (DVD másolásvédelem, fenyegetözés, alapból bünüzönek nézik a vásárlót, pofátlan árak, stb....) tehát amíg ez nem változik az smsweb is csak egy eszköz, amely talán egyszer "meggyözi" öket arról, hogy nem így kéne:) Tehát nem szép az smsweb. De amíg en mváltozik ez az elnyomó kiadói politika, addiog minden eszköz jól jön, ami jobb belátásra térítheti öket. Ez van.
  • trabant
    #141
    nem érted, kik ellen akar fellépni az ASVA.
    Akik ellen a BSA is: a csóró magyar átlagemberek ellen. Mert velük könnyű javítani a statisztikát, nincs ügyvédjük aki évekig viszontperelné őket. Először a BSA is ködösített hogy így meg úgy, aztán nézd meg mi lett az eredménye. Kisiskolásokon, meg egyéb pénztelen csórókon kívül mást nem is tudott, és nem is akart elkapni. Ezek a tények. Itt nem elmagyarázni kell hogy miért nem jó a warez (max nekik), hanem pénzt adni hogy megvegyük. Ezzel foglalkozzanak, ne a kifosztásunkkal, tőlük van mit elvenni, nem tőlünk.
  • xavier
    #139
    Áhhh ismét egy topic ami mellett nem lehet elmenni..
    Értsük már meg kedves nyugati nagycég képviselet és ezeknek magyar koppintása hogy addig van valamire kínálat amig van valamire kereslet..
    Ha maszkos kommandósok fognak házról házra járni hogy tarkólövéssel jutalmazza az illegális terrorista letöltőket akkor is lesz.
    Talán nem erőszakkal és félelem keltéssel kellene ezt megoldani,ez nem amerika.
    Azt meg hogy kit büntetnek meg miért ,arról mindennap mást lehet hallani.Úgyhogy ezt kellene világossá tenni, és az hülye jogszabályokat ÉRTHETŐ emberi nyelvre lefordítani hogy mindenki aki nem jogász, is megérthesse.
    Nagynevű sztárocskák csinálnak egy filmet egy nagynevű rendezővel...a végeredmény általában nézhetetlen.Ezért mennék én moziba?!Ugyanmár.Hemzseg a mozi a szar filmektől(szerencsére van kivétel.
    Ami jó azt szerintem én is más is megszerzi cd/dvd formátumban.Sajnos nagyon finnyás vagyok és nem érem be britni legújabb cdjével,ill. a legújabb amerikaiakciótrillerhorror filmel.Ezeknek nagytöbbségét sem most sem ha 1-2 ezer ungáriseforint lesz, SEM fogom megvenni.
    Viszont ha tényleg jó az a film akkor én most szeretném látni nem pedig évek múltán.Ergo eljutottunk a kiindulási ponthoz.
    Hogy hogy szerzem meg az lehet kérdés.
    Ha megvan ismeretségemben valakinek akkor a kérdés eldőlt.Ha nincs meg akkor néha én is a fizetős dolgok felé fordulok, de nem szívesen.
    Szerintem van létjogosultsága ennek,teccik vagy sem.Azt nem mondom hogy egyet értek ezzel,mert a warez lényegét üti az smsweb. De legalább van alternatívája annak hogy kb. annyit költünk valamire amennyit ér.
    Az meg hogy az évi 100milliárdokat termelő cégek elesnek néhány millától....hát a szivem szakad meg
  • fifi
    #138
    Itt 600
    de kínáltak már 400-ért is. A 400-as csávó próbaindián, ha rászállnak megélhetési bűnözésre hivatkozik...

    No comment...
  • entreri
    #137
    Errefelé 1500. Abból 1400, ha nem több tiszta haszon. És az a szomorú, hogy van rá igény.
  • Yossarian
    #136
    "mondjuk az is hulye aki 2-3k-ert megveszi a masoltot"

    Felénk csak egy ezresért megy a másolt...
  • arty
    #135
    Frank: jol van, nem kell dramazni ;)
    AMDFan: okk...,

    remelem nem sertettem meg senkit :)
  • Tetsuo
    #134
    Nna még egy csicskaszervezet..
  • Mike at home
    #133
    mondjuk az is hulye aki 2-3k-ert megveszi a masoltot, aheleyett, hogy raszanna meg nemi penzt es megvenni az eredetit

    igazabol nem tudom mire veri a nyalat az ASVA

    nem jo reteget celoztak meg. a letoltok nem potencialis vasarloi reteg
    akinek van penze, a francokat fog szarakodni mindenfele divx-szel, meg toltikezessel, meg keresgelessel, siman elmegy az elso uzletbe es megveszi amit akar. Ha kicsit sporolni akar, akkor meg megrendeli a neten, innen-onna, EU-bol, USA-bol, Ausztraliabol, nem szamit.
  • Mike at home
    #132
    A netrol letoltes miota ingyenes?
    20x arat fizetunk a savszelert a franciakhoz kepest
  • SoDI---
    #131
    ASVA-nek igaza van. Nem kell terjeszteni.

    Megteszik azt mások amúgy is