Új nevet kap a Media Player nélküli Windows

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Esrohnoil
Legyen a neve sztem Blind Windows, azaz vakablak. <#idiota>
V. lehetne Doors. <#vigyor3>

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

hornbali
A Spy progik azok kartékonyak, egy Microsoft progi nem hinném hogy túl kártékony lenne.
A helyesírásól annyit, hogy a fórum az nem helyesírási verseny. Ugyan azt csináltad mint az EU, olyanért belémkötöttél aminek semmi értelme.
Az meg hogy valami bugos az megint más dolog...

Aaron Hallam
Pölö a "fenn van azt kész, nem zavar" hozzáállás nem 100% mûködik mert a sima messengernél kivettem hogy bekapcsoljon magától mert van egy másik msn-em, mégis ahogy fel megyek a netre, az is bejelentkezik így jelentkezhetek be újból... Idõ után idegesítõ fölleg hogy nem igazán tom kikapcsolni mert bugos, azzal szórakozni meg nem akarok hogyleszedem

Aaron Hallam
Hmm meg kéne tanulnom helyesebben gépelni, van egy pár elírás :P

Aaron Hallam
Ennyierõvel mondhatnád: mi a vbaj a spy proikkal, fenn van azt kész? minek leszedni?

hornbali
De miért baj az hogy fent van? Fent van nem használod, teszel fel helyettük mást ha akarsz, ennyi...

Aaron Hallam
Ezzel nem értek 100%ig egyet, már amikor leírtál le lehet végülis törölni, itt inkább arról lenne szó hogy nem igazán lehet leszedni a media playert vagy az IE-t (meg persze a többit cucot amire nincs sok szükség)...

hornbali
Sztem is röhely amit az EU csinál...
A névbe belekötni meg aztán végleg baromság!

Olvastam egy Win XP OEM-en, hogy a doboz kinyitásával elfogadom a dobozban található szerzõdés minden részletét.

http://www.reasonunderground.hu - reason portál

testerlnx
Úgy érted legyen egy kernel, és az össes többi komponens választható legyen, hogy felrakod-e vagy sem... Húúú, de ismerõs :) Csak hát nem menne, mert még egy normális csomag kezelõt sem sikerült kiadnia az M$-nak, ami viszont sokkal fontosabb lenne mint a többi resztli amit itt felsoroltatok...

AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!

Sliders
Ez már nagyon szánalmas, nemtom mi a fészkes fenét akar a (P)unió mert ez már fáj...
Bazz ha akarok más progit telepíteni akkor ugyis megteszem, ez van, aki meg láma és nem ismer a Windows Média Playernél jobbat vagy mást, az meg is érdemli.

Jövõre majd kitalálják hogy a File managereket gyártó cégeket is háttérbe szorítják mert mindneki a Windows explorert használja. Kész vicc!!!

Pont erröl beszélek. Van rajtad sapka, vagy nincsen? :)
Pont errö lszó lez az egész. Megtörni egy monopóliumot. Ezért megregulázom öket mindenért. Ha más nem a dobozon lévö szímkombinációt kifogásolják majd, hogy kötödik XY ország nemzeti szineihez, és diszkriminatív. Vagy mittomén, csak legyen valami.
OliApa

Korrekt.
természetesen "létszükséglet"-et akartam írni <#eplus2>

Semmi másról nincs szó, mint a media playerben feljövõ reklámfelületekrõl, ezt irígylik a Microsofttól.

Ennyi erõvel ne legyen benne:

Jegyzettömb, Számológép, Virtuális billentyûzet, Intézõ, CD-írás támogatás, Játékok, Biztonsági mentés, Outlook etc.

Függetlenül attól, hogy ki mennyire használja ezeket, ki kéne hagyni õket, hiszen más szoftvereket is lehet használni ezek helyett. Mi számít egyáltalán alapvetõ rendszerkomponensnek? Ennyi erõvel desktop se kellene, mi a fasznak, nem létszügséglet a rendszer mûködtetéséhez. Ökrök.

Lehet igazad van. Bár nekem most olyan érzésem van, hogy komolyan rádurvultak az m$-re. Meggyözödésem, hogy szándékos a dolog, hisz európában nagyon favorizálják az OpenSourcot.(jó ázsiában is, de mostt itt született döntés:)
Tehát direkt. Ha visszaolvastok, akkor láthatjátok, hogy amikor kihírdették az ítéletet megírtam pont itt, hogy aztán belekötbnek majd az ár/érték arányba, és az elkészült MP nélküli winbe. Ahol csak lehet, amikor csak lehet.És így is lett:)
most az mondom, hogy le fogják tiltani az Mp-s verziót európában.Talán 1 éven belül, de leeht másfél. úgy látom, hogy az EU lépésröl lépsre fogja egyszerüen ellehetetleníteni az OEM csatornáit az m$-nek.
Én amondó vagyok egy egy szervezett romboló müvelet m$ OEM értkéesítése ellen.
[HUN]PAStheLoD
Sztem is jó lenne egy még Pr0bb windoz , mert a mostani professional is elég butácskának tekinti a júzert.. teszemazt az installja pont olyan bárgyú mint a hómnak, és úgyan úgy teleszarja magát mindenféle driverekkel és komponensekkel, amiket sose fogok használni..

hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
gondolom a médiacégek lobbiztak a legjobban.. pl. firefox/mozilla/opera fejlesztõk között meglehetõsen kevésnek lehetnek politikai kapcsolatai

[HUN]PAStheLoD
természetes .. nem pedig optikai tuningolt ;)

[HUN]PAStheLoD
Végülis poénnak nem rossz, legalább EU megmondja mit akar .. mi meg levarezoljuk majd a USA-s win-t, ill. m$ úgyse fogja beszüntetni a forgalmazást, ahhoz túl nagy piac az EU, inkább megcsinálja ezeket a hülyeségeket. Amik mellesleg nem is olyan nagy hülyeségek.

[HUN]PAStheLoD
most komolyan ennyire értetlen vagy esetleg tévesen adtad meg az életkorodat...

a piac miatt vetették ki a wmp-t a windózból, mert a m$ visszaélt a monopol helyzetével, leaglábbis a bíróság döntése szerint, én ebben nem nagyon akaródzok állást foglalni, de mindenesetre tény, hogy nem tették lehetõvé kezdetben, más lejátszóprogram választását ill. lejátszóprogram nélküli win sem létezett. Így ha nincs rá szükséged, akkor is meg kellett venned, ill. a többi lejátszóprogramnak esélye sem volt az egységsugarú júzerek körében, mert a statisztikai átlagjúzer még ahhoz is alulképzett, hogy google-ben rákeressen a media player kifejezésre.

A törvéntelen azaz illegális másolatokat pedig teljesen felesleges volt felhozni, mert azokra nem igazán úgy vonatkozik a törvény, lévén a törvény szempontjából nem is létezheznének.

Én is örülnék neki, ha kiadnának I.E., és más lassú vackok nélküli WIN-t, de ne kérjenek el 10 ezer Ft-nál többet. A magyarok és a volt szoci országokban vinnék, mint a cukrot.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Megszólalt nagytudású barátunk....<#mf1>
szerintem: windows pure
csak azt nem értem, mért pont a media player b.ssza a csõrüket... és a többi? (ie, oe, msn)

???
mireez
ez egy nevetséges téma. kár ezzel kapcsolatban kihírazni bármit is. vagy csámcsogni jó a kis semmittudóknak?...
neonlight: egyenlore egyre kisebb az esélye, hogy az EU a szoftver szabadalmakat bevezeti. Hála a lengyeleknek.Nah meg a hollnadoknak.
neonlight
sztem az eu nem fogja megallitani az ms-t. nemsokara bejonnek a software szabadalmak es az ms visszavag, a linuxot meg ellehetetlenitik.

nem tudom mi köze lehet hozzá, de ha szükség lesz erre az m$ marketingesei majd elmondják nekünk ;DDDDDDDDDDD
Nem akarlak sértegetni, de ez a "Nature edition" marha gázul hangzik.
El képzelni sem tudom, hogy egy operációs rendszernek mi köze lehet a természethez:))))

Ez a "van-e rajtad sapka" tipikus esete:)))))
Darth Sith
most már kiszedték, akkor most nem tudnak mibe belekötni, akkor most a neve miatt perelik be... egy kész röhej ez... <#wilting>

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Igazad is van. Meg nemis:)
Az advanced usernek semmi baja nem lesz.
most sincs, mert cd-t másol, és telepít. De ez nem OEM csatorna. Az OEM az m$ értékesítés nagyon komoly része. És ha legálisan nem lehet kiadni MP-s wint boltban, akkor erösen leesik az oprendszer eladás, a kerekdeönek érdeke lesz linuxal árulni. Akinek meg ez nem kell, az ugyis letölri, és kalóz wint rak fel. De a lényeg. A bevétel kiesik az m$-nek.
Hege11
azt sem tudják kitalálni hogy csak a mp nélküli op. rendszerek klegyenek európában. Ahogyan eddig voltak nem jogtiszta telepítõk ezután is lesznek...

Én amondó vagyok, hogy az EU nem fiog leszállni az M$-röl. Agyba föbe fogják szivatni.
Az m$ számára egy logikus lépés marad majd. A forrás kaidása. Valami hasonló lépésre tiieplnék úgy 2008 táján, mint a SUN-é a solarissal. Egyéni licensz, de nyílt forrás.
szvsz szerintem addigra kritikus lesz az m$ ázsai (már most is kritikus) és európai (ott még jól áll) piacai helyzete.
Ha ez nem jön be, és az m$ kekedzkedik akkor majd kitalálják, hogy csak az Mp nélkülit lehet európában forgalmazni. Innen már csak 1 lépés.
Modnom. Most eltökélték, hogy ha törik, ha szakad megtörik az m$ monopóliumot. És elöbb utóbb sikerülni is fog nekik.
Hege11
még annak sem nevezhetõ :)

Media Player mentes Windows: Windows light

http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"

Hege11
Hello mindenkinek. Az lenne a kérdésem: mi ennek az értelme, hogy a windows nem tartalmaz Media Playert? Átlagos felhasználók pontosan azért vesznek sz.gépet hogy ki tudják használni a multimédiás lehetõséget. Számukra ez jelenti a technika csúcsát, viszont ha ez a lehetõség nem lesz meg nekik akkor minek használják? Nem hiszem hogy sokan fogják használni ezt az "új" op. rendszernek nevezett akármit.<#conf>

Ha megfigyeltétek nem arra megy ki a játék, hogy ésszerû legyen, hanem arra, hogy úgy rúgják tökön az m$-t, hogy lendületesebb legyen európában az OpenSource. Még megérjük azt, hogy pályázatot úgy kell megírni, hogy tudod ha m$ cuccost akarsz venni szinte biztosan nem fogsz nyerni.
Pontosabban tévedek, mert ez mindössze közvetlen következménye az m$ monopólium megtörésének.
Én nagyon örülnék, ha megtörne ez. Ha versenyezne egyenlö felállással a win és a linux, olyan csuda dolgok fejlödhetnének ki, hogy huha:) Ez lenne cél, amit maximálisan támogatok is.
Annak viszont én sme örülnék, ha a linux "népOS" lenne. Legyen szerverek, munkhalyek OS-e (így biztosítva lenne a fejlesztése, és a széleskörü támogatása) de otthonra csak az tegye fel, aki tudni akarja mi zajlik éppen a gépében. Aki meg nem, csak varázslót akar, esetleg hc gamer, használja a wint és kész.
Erre én is kiváncsi lennék, miért vették ki a komponens választást telepítésnél. Nem ártana, ha telepitésnél is lehetne választani komponenseket, fõleg, mivel egyes dolgok (pl. Internet Explorer, Outlook Express, Messenger, Media plazerÖ elvileg eltávolithatók telepites után, méghozzá szabályosan, bármi hekkelés nélkül - bár valószínûleg ezen programok egyes komponensei mégis megmaradnak ekkor is.

Ugyanakkor van pár dolog, amit utólag kell rá felrakni, pl. IIS egyes részei (ha valakinek fejlesztéshez kell), azt is lehetne az elején kiválasztani.

Gondolom a döntés mögött az van, hogy a mezei paraszt berakja, és a Windows feltelepül, nem kérdez olyasmit, ami összezavarja szegényt <#vigyor2>

Csak azt nem értem, miért nem lehet valami "Advanced User" opció telepítésnél, amivel jobban testre lehetne szabni, és nem feltételezné, hogy idióta hozzánemértõ felhasználó rakja fel. És a szintén itt említett file hozzárendelések meg hasonló dolgok is állíthatók lennének ...

... de félek ilyen sosem lesz <#szomoru1>

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/

smv
Ez de lol. :)
Hívjuk mondjuk Windows Dóri -nak, és akkor kapott egy vonzó nevet. :)

Starcraft + Diablo III - esemve

windows termeszet valtozat? :D tese vagy szazas.

Ez kb olyan szintu mint az 'ez csak termeszetes' leforditva 'das ist nur naturlich'-re az asvanyvizes palackon :)
nekem úgy rémlik mintha nemrég még az lett volna, h M$ nem használhat semilyen megkülönböztetõ nevet, erre meg most külön megkövetelik tõle.
"Windows XP Reduced Media Edition <...> A lebutított Windows XP nem tartalmazza a Windows Media Player nevû lejátszót, így nem képes sem zenei CD-k, sem mp3 fájlok lejátszására, valamint - külsõ program nélkül - nem másolhatunk zenei anyagot hordozható eszközeinkre. "

ha mindezek nem tudja mitõl Media Edition (mégha reduced is)? <#mf1>
Hogy ne minden szegmensen a windos legyen az ace...most többen örülhetnek majd ezután, ha lesz egyáltalán olyan hülye, aki video lejátszóért +-ba fizet.

Sg.hu, Globalgame.hu a legjobbak&#8230;

Gerygrey
Inkább az XP telepítésekor lehessen kiválasztani, hogy mi kell és mi nem (98-ig létezett ez a feature, tudnám miért vették ki)
Egyébként nem lenne hülyeség egy WinMediaPlayer, és minden egyéb sallang nélküli Windows, ha olcsóbb lenne a simánál (Tesco Gazdaságos Windows néven, így a névválasztás problémáját is megoldva :))
Én nem tudom miért szarakodnak ezen annyit, amikor ha jól tudom a Mac-gépekhez is jár mindenféle progi. A másik meg hogy sok embernek jó az ha van már egy beépatett média lejátszó, akinek meg számít, (mint pl. nekem is) hogy ne egy szar Win Mediaplayer falja fel az erõforrás nagy részét, az úgyis mást használ (Winamp, Bsplayer). Inkább valami olyasmit kellett volna beépíttetni Billékkel a Windowsba, hogy telepítéskor megkérdezze, hogy az adott fealadatokhoz hozzárendeljük-e az M$ programjait.<#gun>
neonlight
csacsis: na annak lenne ertelme. ha se ie, se msn, se messenger se outlook meg ilyen szarok nem lennenek. es ezaltal meg olcsobb is lenne :)

kit érdekel?
Kellene inkább egy M$ Windows bug-free edition :)

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.