Mennyi ideig bírod víz alatt?

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Evolúció? Darvin-díjas lehettél volna pedig...

Elõzõ hozzászólásokat nem elolvasva: KÉRDÉS, HOGY MIT ?...mert akkor úgy közelítem meg a kérdés válaszát.
Szabad tüdõvel?...nálam nincs kimenõje...

És ki milyen mélyre tud leúszni? 😊
10ig bármikor lemegyek, amikor gyakorolgattam a szabadtüdõs merülést, 20ig leúsztam (4 nap után).

Prince of Máté
Én egyszer majdnem megfulladtam😄

úgy csináltam hogy egy 3 m mély vízben lemerültem becsuktam a szemem hogy kevsebb enrgiát vegyen el( csak hittem) és a végén amikor már nem bírtam tovább felfelé mentem de a legalján voltam gecc!!
ha még 1 tized mpig ott maradtam volna telement volna a tüdõm vízzel...
senkise próbálja meg h csukott szemmel marad lent mert ha nicns tisztában vele miylem mélyen van akkor...<#bdead>

RIZLA
<#banplz>

Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...

Gabesz amd64
2-3 perc nemtom kb annyi

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Tetsuo
Kb a tizedik vagy aki ilyen eredetin pojénkodik.. 😊

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Nightrun
Én addig bírom a víz alatt, amíg meg nem fulladok. Utána olyan érzéketlen leszek!

NaNoKuTyA
emléxem erre a rekordodra!😊))

\':..:\'

Tetsuo
A szabadtüdõs merülésrõl és a témáról (statikus apnea) itt vannak érdekes és megbízható infók:
egy magyar AIDA weboldal

Nagyon tök jó, még a J. Mayol/Enzo M. páros története is fenn van (Nagy Kékség rulez!!). Nna olvasom is tovább..

FtranX
jah, nem véletlenül "fulladnak" a szívbetegek is.

Esrohnoil
A szívnek az a köze a lélegzetvételedhez, h. a tüdõdbõl ez pumpálja a z oxigént az agyadba. Magyarul, ha a szíved nem pumpál, ugyanúgy megfullad az agyad, mintha nem tudnál lélegezni. Szvsz mindkét esetben megfulladsz.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

FtranX
Pár éve a TV-ben is mutattak egy ilyen, ausztriai versenyt. Nem emlékszem pontosan, de a nyertes ott is 8 perc körüli idõvel nyert.

Tetsuo
Egy "origonak" nem hinnék kapásból, általában ezeket az AIDA hitelesíti..

Sadist
Jaja, egy nem túl fiatal õsz pasas volt. Az volt az a mûsor, amit én is láttam.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Víz alatt nagyon még nem próbáltam, pedig gyakran úszok <#pardon1> Egyszer mértem szárazföldön, akkor kb. 2 perc volt, de elõtte vagy negyed óráig feküdtem és nem csináltam semmit.
Valamelyik ismeretterjesztõ csatornán volt, hogy szinte bárki megtanulhat sokáig a víz alatt maradni. Mielõtt lemerülsz, az arcodat vízbe kell dugni, ekkor a szervezetben beindul egy reflex, amitõl a szívverés lelassul. Levegõ vételkor pedig szájon át fel kell "pumpálni" a tüdõt. Ezzel a módszerrel akár 15-20%-al több levegõt lehet a tüdõben tárolni. Akkor még említettétek a hiperventillálást, igaz ez nem volt benne abban a mûsorban. Saját tapasztalatból még annyira jöttem rá, hogy ha levegõvétel elõtt a lehetõ legtöbb levegõt kifújom, annyira hogy épp csak a tüdõcsúcsokban maradjon egy pici, akkor valamivel tovább bírom.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

dikki*yysw
Volt az a pasi a discoveryn, aki az Emergency Roomban is játszott (vén fószer) elment ilyen búvárokhoz. Pár óra alatt majdnem kétszeresére tudta emelni a max. idõtartamát, vagy mi volt.
Én olyan 30 másodperc 😊

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!&#8482; ::

iko
tengeralattjáróban jó sokat

spam. sry

csabawarchief
Én addig bírom ki, amíg meg nem halok. A nyavaja méregeti, úszni kell, azt kész😛 😊

csabawarchief
😄D

DeathMatch
50 percig

Kori
nem sokáig

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Nem szennyezed magad, mi ?

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

BorsoFozelek
unatkozol kaszi?, hogy ilyen topikot nyitsz??? 😄D
én már 3-4 éve nem veszek levegöt! leszoktam rola

Csak két isten van: a pénz meg a baszás

Aquir
én ugy 2 perc és kicsivel afölött birom 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

😄DDD

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

fireball
én 2 perc 30 mp ig bírtam...nagy levegõvételek pár percig ,maj lebegtem a vízbe és néztem a stoppert ...

aprilia etx-cross simson schwalbe-streetfigter

JackDaniels
Én nagyon sokáig, csak egyidõ után elkezdek oszladozni!😛PP

\"Never say never!\" W Churchill

A Tekik a szombámban is produkálnak érdekes dolgokat. Sokáig bírja, pedig nem egy 5 méter hosszú állat 😊

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

démonigyerek
én csak 1 pecig
mert van egy olyan szívbetegségem hogy attól nehezebben tok levegõt venni.
az az 1 perc is úgy van hogy mikor kiugrok akkor fuladozok fél percig legalább
amúgy nemtom mi köze a szívnek a levegõvételhez de ez van
el kell viselnem<#szomoru1>

FtranX
Egy francia muki tartja jelenleg a rekordot, 7:35 -el, szabadvízben.
Láttam róla a videót, lemegy a sekély ( 8-10 méter ) tenger aljára, és valami jóga szerû pózba merevedik és meditál lent. Egy sziklába
akasztotta a lábát. Ügyes.

bobka
igaza van.buvároktatáson erre nagyon felhivjak a figyelmed.4-5 a maximum mert utána már nagyon veszélyes

bobka.uw.hu

Kaszi46
hát ha aktív mozgással ennyit bírsz, akkor szerintem mozdulatlanul a dupláját is lent tudnád maradni

*Posse*T.W.D*

Kaszi46
én amugy azért bírom sokáig mer a vízbû kiveszem a zoxigént!

*Posse*T.W.D*

burkusdió
én olyan 10-20métert (pontosan nem tudom mennyi a Bogácsi strand medencéjének a hossza) leúszok a víz alatt, de amikor feljövök, kicsit elkap a szédülés...
ez kb olyan 1.5-2 perc, de tovább nem merem énse húzni, mert télleg nagyon veszélyes

Astaroth
Én 3perc 15sec de nem javítom tovább mert ez veszényes. Érdemes a tüdõt tágítani, de nem így.
Egy sporttûdõ nyilván tovább bírja, 1,5 perc az dohánytüdõ...

David2
4:15? elég érdekes, csak az a kár, hogy senki nem hiszi el, mert irreális.
Emberek többsége:
1-2 percig bírja max, utána feljön
2-3 perc között elájúl
3-4 perc között súlyos agykárosodás
4-5 perc beáll a halál

A világrekorder kb.5 percig bírta, utána feljött, mellette volt egy búvár, 2 perc elõtt feljött

Ui: az én rekordom 1.5 perc

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

rezsofiz
Többek közt.

sazl : c

burkusdió
egy kis akaraterõ, azután meg mehetsz a diliházba, mert a zokszigénhiány miatt ütõdött leszel...

Sephi
Akaratero kerdese.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Na itt a lényeg, 1-2 perc még normális de az e fölötti búvárkodás hosszútávon tönkreteszi a belsõ szerveket mert a szervezett hogy az agyat elláthassa oxigénnel az egyébb pillanatnyilag(!) nem létfontosságú szervek mûködését állítja le idõlegesen ami persze károsítja azokat, a gyöngyhalászok átlagnál korábbi halálának nem a vízbefulladás az oka...
Ha valaki rendszeresen túlhajtja a szervezetét a "garantált gyári értékeken" túlra akkor elõbb utóbb szopni fog.

FtranX
Na ezt nem tudtam. De az biztos, hogy segít lentmaradni. 😊

CSOCSO
szal lemerules elott ne tagitsunk kis lelegzetekkel?? en mindig ezt csinaltam<#shakehead>

Tetsuo
És még azt is hozzátenném h a gyöngyhalászok átlagos max életkora 40 év..

CSOCSO
1:30 folott kicsivel.. nem emlekszem.. tavaly nyaron mertem.. kb fel meter melyen volt a fejem..
a tudom meg.. 1 meter...
Tetsuo
Vigyázat!! Ne hyperventillálj (mély légzések, gyorsan), túl sokat!!!
4nél többet ne!
Mert azzal nem lesz több oxigén a véredben (csak minimális mértékben), hanem a CO2 szintje lesz kevesebb, ami csak könyebbé teszi a lenttartózkodást így meghosszabítva azt.
Ha sokat hyperventillálsz izomgörcs, ájulás, v vízbefúlás lehet az eredménye!
--Hozzátenném még h a légzésvisszatartást elég gyorsan lehet edzeni és hogy a hidegebb vízben tovább bírjuk (mivel a kapilláris erek összehúzódnak a szív lassabban ver és az oxigénszükséglet is kisebb).

FtranX
Középtávfutó voltam, elég sokat versenyeztem. Szvsz amiatt volt.

FtranX
A hiperventillálás azt jelenti, hogy mielõtt lemerülsz a víz alá,1-2 percig hatlamasakat lélegzel, hogy túltöltsd magad oxigénnel (egészen addig, amíg be nem szédülsz és a végtagjaid el nem kezdenek bizseregni 😄 tök fura érzés 😄)

Az ál-légszomj meg 2-3 perc körül jelentkezik kb. 15-20 másodpercenként, hullámokban. Úgy érzed, hogy már nem bírod tovább, minden képpen levegõt kell venned és elkezdesz öklendezni. 😊 Ettõl nem kell megilyedni, mert ez nem valódi oxigénhiány, hanem csak a levegõvételi ösztön. Elõször elég nehéz, de ezt kell minden erõddel legyõzni.
Viszon vigyázni is kell, mert nem érzed azt a pontot amikor tényleg kifogyott belõled az oxigén, így nagyon könnyen el is leht ájulni. Éppen ezért, csak úgy szabad csinálni, hogy valaki közben folyamatosan figyel. Mi úgy csináltuk, hogy 3 perc után, fél percenként megszorítottuk a másik kezét és annak vissza kellett szorítania, hogy ha netalán elájulna, idõben ki lehessen húzni a vízbõl.

A srác aki mutatta, mesélte, hogy õ vele megtörtént, hogy amikor víz alatt úszott levegõvétel nélkül a 25 méteres medencében oda-vissza, a második fordulónál egyszerûen elájult. A haverok szerencsére figyeltek és gyorsan kihúzták.

zeus
Biztosan tüdõtágulás <#vigyor3>

Hiroshima \'45 ... Csernobil \'86 ... Windows \'95 ... make .deb not war

Oldal 1 / 2Következő →