76
kérném mellőzni a kamuzást!
-
#36 Akaratero kerdese. -
haxoror #35 Na itt a lényeg, 1-2 perc még normális de az e fölötti búvárkodás hosszútávon tönkreteszi a belső szerveket mert a szervezett hogy az agyat elláthassa oxigénnel az egyébb pillanatnyilag(!) nem létfontosságú szervek működését állítja le időlegesen ami persze károsítja azokat, a gyöngyhalászok átlagnál korábbi halálának nem a vízbefulladás az oka...
Ha valaki rendszeresen túlhajtja a szervezetét a "garantált gyári értékeken" túlra akkor előbb utóbb szopni fog. -
#34 Na ezt nem tudtam. De az biztos, hogy segít lentmaradni. :) -
#33 szal lemerules elott ne tagitsunk kis lelegzetekkel?? en mindig ezt csinaltam
-
#32 És még azt is hozzátenném h a gyöngyhalászok átlagos max életkora 40 év.. -
#31 1:30 folott kicsivel.. nem emlekszem.. tavaly nyaron mertem.. kb fel meter melyen volt a fejem..
a tudom meg.. 1 meter... -
#30 Vigyázat!! Ne hyperventillálj (mély légzések, gyorsan), túl sokat!!!
4nél többet ne!
Mert azzal nem lesz több oxigén a véredben (csak minimális mértékben), hanem a CO2 szintje lesz kevesebb, ami csak könyebbé teszi a lenttartózkodást így meghosszabítva azt.
Ha sokat hyperventillálsz izomgörcs, ájulás, v vízbefúlás lehet az eredménye!
--Hozzátenném még h a légzésvisszatartást elég gyorsan lehet edzeni és hogy a hidegebb vízben tovább bírjuk (mivel a kapilláris erek összehúzódnak a szív lassabban ver és az oxigénszükséglet is kisebb). -
#29 Középtávfutó voltam, elég sokat versenyeztem. Szvsz amiatt volt. -
#28 A hiperventillálás azt jelenti, hogy mielőtt lemerülsz a víz alá,1-2 percig hatlamasakat lélegzel, hogy túltöltsd magad oxigénnel (egészen addig, amíg be nem szédülsz és a végtagjaid el nem kezdenek bizseregni :D tök fura érzés :D)
Az ál-légszomj meg 2-3 perc körül jelentkezik kb. 15-20 másodpercenként, hullámokban. Úgy érzed, hogy már nem bírod tovább, minden képpen levegőt kell venned és elkezdesz öklendezni. :) Ettől nem kell megilyedni, mert ez nem valódi oxigénhiány, hanem csak a levegővételi ösztön. Először elég nehéz, de ezt kell minden erőddel legyőzni.
Viszon vigyázni is kell, mert nem érzed azt a pontot amikor tényleg kifogyott belőled az oxigén, így nagyon könnyen el is leht ájulni. Éppen ezért, csak úgy szabad csinálni, hogy valaki közben folyamatosan figyel. Mi úgy csináltuk, hogy 3 perc után, fél percenként megszorítottuk a másik kezét és annak vissza kellett szorítania, hogy ha netalán elájulna, időben ki lehessen húzni a vízből.
A srác aki mutatta, mesélte, hogy ő vele megtörtént, hogy amikor víz alatt úszott levegővétel nélkül a 25 méteres medencében oda-vissza, a második fordulónál egyszerűen elájult. A haverok szerencsére figyeltek és gyorsan kihúzták. -
#27 Biztosan tüdőtágulás -
tehen_m #26 Hassalni a vizen ami hideg legyen.
Én 2 perc régebben. Most szerintem 1 percig se bírnám. -
#25 de ha egy kő lennék én nyernék tuti -
#24 én nemtok egy levegővételt sem venni víz alatt:( -
_Vegeta_ #23 Mien mélllyen a viz alattt? -
#22 előbb utóbb ez elkerülhetetlen pedig:) -
#21 A lenyeg hogy amikor levegot veszel es bebujsz a viz ala nem szabad arra gondolni hogy levegot kell venni! -
#20 Ehhez nem értek. :)
Mi az a hiperventillálás és honnan tudom h. ál-légszomjam van-e v. tényleg fuldoklom? -
#19 amikor dokinál mérték, jóval 5 liter felett volt, amit ki tudtam fújni. (többieknek 3-3.5 l)
de ez még a bagómentes korszakomban volt.
Amúgy sztem 4 percet bárki meg tud csinálni, csak gyakorolni kell a hiperventillálást. (meg legyőzni az ál-légszomjat) -
#18 Mellesleg a krokodil képes órákig a víz alatt lenni v. akár aludni (láttam állatkertben ilyet), pedig nem a vízből veszi ki a zokszigént. -
#17 Én nem bírnám addig... Mekkora tüdőd van? V. váltottál kopoltyúra? -
#16 Ameddig zuhanyozok -
Aspyrin #15 fulladásig -
#14 ezzle anno mi is szórakoztunk a haverokkal.
a rekordom 4 perc 15 mp volt -
#13 Attól függ milyen mélyre úszol le. Lehet a halálod után is bírod még egy keveset...! -
#12 Egészen a halálomig. -
#11 okk -
#10 Én 1 óra 23 percig birom kb. -
Braveheart #9 én palack nélkül 2 és fél percig kb -
#8 én palackal akár 1 órát is -
#7 En birok akar tobb napot is viz allat alni meg ulni. Akar fekudni is ha jo pozicioban vana vizes vodor ugyebar... -
#6 -
#5 csak az első 5 perc nehéz.
azután órákig bírom.... -
#4 csak víz alatt számít?Én több mint 3 percig bírom, de vízalatt nem mértem. -
#3 és te?:D -
#2 Guybrush Treepwood 10 percig is birja!!! Ez igaz mert mutatta :DDD -
#1 kíváncsi vagyok ki meddig bírja egy levegővétellel víz alatt. nekem a rekordom aktív dohányos korszakomban 2.42 volt. ez kb 2 évetörtént. most már fél éve nem cigizek javulni fog az időm, majd nyáron kiprószálom:)