76
kérném mellőzni a kamuzást!
-
Szeszmester #76 Evolúció? Darvin-díjas lehettél volna pedig... -
Bájital #75 Előző hozzászólásokat nem elolvasva: KÉRDÉS, HOGY MIT ?...mert akkor úgy közelítem meg a kérdés válaszát.
Szabad tüdővel?...nálam nincs kimenője... -
Szeszmester #74 És ki milyen mélyre tud leúszni? :)
10ig bármikor lemegyek, amikor gyakorolgattam a szabadtüdős merülést, 20ig leúsztam (4 nap után). -
#73 Én egyszer majdnem megfulladtam:D
úgy csináltam hogy egy 3 m mély vízben lemerültem becsuktam a szemem hogy kevsebb enrgiát vegyen el( csak hittem) és a végén amikor már nem bírtam tovább felfelé mentem de a legalján voltam gecc!!
ha még 1 tized mpig ott maradtam volna telement volna a tüdőm vízzel...
senkise próbálja meg h csukott szemmel marad lent mert ha nicns tisztában vele miylem mélyen van akkor...
-
#72 -
#71 2-3 perc nemtom kb annyi -
#70 Kb a tizedik vagy aki ilyen eredetin pojénkodik.. :) -
#69 Én addig bírom a víz alatt, amíg meg nem fulladok. Utána olyan érzéketlen leszek! -
#68 emléxem erre a rekordodra!:))) -
#67 A szabadtüdős merülésről és a témáról (statikus apnea) itt vannak érdekes és megbízható infók:
egy magyar AIDA weboldal
Nagyon tök jó, még a J. Mayol/Enzo M. páros története is fenn van (Nagy Kékség rulez!!). Nna olvasom is tovább.. -
#66 jah, nem véletlenül "fulladnak" a szívbetegek is. -
#65 A szívnek az a köze a lélegzetvételedhez, h. a tüdődből ez pumpálja a z oxigént az agyadba. Magyarul, ha a szíved nem pumpál, ugyanúgy megfullad az agyad, mintha nem tudnál lélegezni. Szvsz mindkét esetben megfulladsz. -
#64 Pár éve a TV-ben is mutattak egy ilyen, ausztriai versenyt. Nem emlékszem pontosan, de a nyertes ott is 8 perc körüli idővel nyert. -
#63 Egy "origonak" nem hinnék kapásból, általában ezeket az AIDA hitelesíti.. -
#62 Jaja, egy nem túl fiatal ősz pasas volt. Az volt az a műsor, amit én is láttam. -
#61 Víz alatt nagyon még nem próbáltam, pedig gyakran úszok Egyszer mértem szárazföldön, akkor kb. 2 perc volt, de előtte vagy negyed óráig feküdtem és nem csináltam semmit.
Valamelyik ismeretterjesztő csatornán volt, hogy szinte bárki megtanulhat sokáig a víz alatt maradni. Mielőtt lemerülsz, az arcodat vízbe kell dugni, ekkor a szervezetben beindul egy reflex, amitől a szívverés lelassul. Levegő vételkor pedig szájon át fel kell "pumpálni" a tüdőt. Ezzel a módszerrel akár 15-20%-al több levegőt lehet a tüdőben tárolni. Akkor még említettétek a hiperventillálást, igaz ez nem volt benne abban a műsorban. Saját tapasztalatból még annyira jöttem rá, hogy ha levegővétel előtt a lehető legtöbb levegőt kifújom, annyira hogy épp csak a tüdőcsúcsokban maradjon egy pici, akkor valamivel tovább bírom. -
#60 Volt az a pasi a discoveryn, aki az Emergency Roomban is játszott (vén fószer) elment ilyen búvárokhoz. Pár óra alatt majdnem kétszeresére tudta emelni a max. időtartamát, vagy mi volt.
Én olyan 30 másodperc :) -
#59 tengeralattjáróban jó sokat -
#58 Én addig bírom ki, amíg meg nem halok. A nyavaja méregeti, úszni kell, azt kész:P :) -
#57 :DD -
#56 50 percig -
#55 nem sokáig -
_Vegeta_ #54 Nem szennyezed magad, mi ? -
#53 unatkozol kaszi?, hogy ilyen topikot nyitsz??? :DD
én már 3-4 éve nem veszek levegöt! leszoktam rola -
#52 én ugy 2 perc és kicsivel afölött birom :) -
_Vegeta_ #51 :DDDD -
#50 én 2 perc 30 mp ig bírtam...nagy levegővételek pár percig ,maj lebegtem a vízbe és néztem a stoppert ... -
#49 Én nagyon sokáig, csak egyidő után elkezdek oszladozni!:PPP -
Jimmyke #48 A Tekik a szombámban is produkálnak érdekes dolgokat. Sokáig bírja, pedig nem egy 5 méter hosszú állat :) -
#47 én csak 1 pecig
mert van egy olyan szívbetegségem hogy attól nehezebben tok levegőt venni.
az az 1 perc is úgy van hogy mikor kiugrok akkor fuladozok fél percig legalább
amúgy nemtom mi köze a szívnek a levegővételhez de ez van
el kell viselnem -
#46 A rekord 8 perc felett van. -
FreddyHawk #45 Egy francia muki tartja jelenleg a rekordot, 7:35 -el, szabadvízben.
Láttam róla a videót, lemegy a sekély ( 8-10 méter ) tenger aljára, és valami jóga szerű pózba merevedik és meditál lent. Egy sziklába
akasztotta a lábát. Ügyes.
-
#44 igaza van.buvároktatáson erre nagyon felhivjak a figyelmed.4-5 a maximum mert utána már nagyon veszélyes -
#43 hát ha aktív mozgással ennyit bírsz, akkor szerintem mozdulatlanul a dupláját is lent tudnád maradni -
#42 én amugy azért bírom sokáig mer a vízbű kiveszem a zoxigént! -
#41 én olyan 10-20métert (pontosan nem tudom mennyi a Bogácsi strand medencéjének a hossza) leúszok a víz alatt, de amikor feljövök, kicsit elkap a szédülés...
ez kb olyan 1.5-2 perc, de tovább nem merem énse húzni, mert télleg nagyon veszélyes -
#40 Én 3perc 15sec de nem javítom tovább mert ez veszényes. Érdemes a tüdőt tágítani, de nem így.
Egy sporttűdő nyilván tovább bírja, 1,5 perc az dohánytüdő... -
#39 4:15? elég érdekes, csak az a kár, hogy senki nem hiszi el, mert irreális.
Emberek többsége:
1-2 percig bírja max, utána feljön
2-3 perc között elájúl
3-4 perc között súlyos agykárosodás
4-5 perc beáll a halál
A világrekorder kb.5 percig bírta, utána feljött, mellette volt egy búvár, 2 perc előtt feljött
Ui: az én rekordom 1.5 perc -
#38 Többek közt. -
#37 egy kis akaraterő, azután meg mehetsz a diliházba, mert a zokszigénhiány miatt ütődött leszel...