112170

xnl87ky5.jpg

free counters

• Zephyr Retiring
    Hűha...szép poszt, gratula hozzá
    Bár ez inkább csak riposzt De inkább haladjunk szép sorban végig a mondandódon..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A gif tök jó. Nem is tudtam, hogy ez még mindig divat a fórumokon. Annak idején ezzel próbálták kifejezni az érzéseiket a fiatalok, mert a szavakkal nemigen tudtak bánni..(ebben kicsit rájuk emlékeztetsz)
    Mondandód első fele szerintem nem nekem szól, de ha mégis, akkor közlöm a témát elég jól ismerem.
    Magyar szlenggel: bakelit lemezeket (angolosan vinyleket) már idestova 30 éve hallgatok. Akkoriban amikor kezdtem, még a deck magnó, sőt az orsós magnó is használatos volt. A rádiók akkorák voltak, mint egy 22"-os tévé képernyője, dög nehezek voltak és javarészt lámpás (csöves) erősítőik voltak.
    Azóta elszaladt néhány év, és a füleket elkápráztató hangok már nem csak a vinylekről szólnak :)
    Olyan döbbenetes dinamikájú kristálytiszta DTS-ben kikevert és rögzített gyári hangzások vannak már, hogy egy Depeche Mode vagy egy Enya, vagy egy (hogy egyéb irányzatot is említsek) Metallica albumot meghallgatva eltörpül mellettük a régi 20 - 30 éves hangfelvétel. Ezt te is tudnád, ha nem verted volna le a sátrad csak egy zenei irányzat (az italo) mellett.

A hangmérnökök által kikevert hangzást FLAT-nek nevezzük. Sokan éppen így (flat-ben), tehát "belenyúlkálás" nélkül szeretik hallgatni a zenéket. Ahogy te magad is. Szívetek joga.
    Mások meg ilyen "surround", olyan "hall" vagy egyéb DSP-t, régebbi rendszerek esetén equalizert használnak, hogy az adott szoba akusztikájához belőjék az általuk kedvelt hangzást.
    Ehhez meg nekik van joguk. Hogy ki mibe nyúl bele, azt döntse csak el saját maga.
    Ha Nastar így akar zenéket megosztani, az az ő dolga. Ha neked ez nem tetszik, az meg a te dolgod.
    Átugrod a hozzászólásait és mindenki hepi.
    Ha nem tudod ezt hogyan kell csinálni, akkor csak figyelj engem, én majd megmutatom.
    Amennyiben ugyanis a hozzám intézett reakcióidon nem korrigálsz, és nem folytatsz felnőtt emberhez méltó társalgást, simán átsiklok minden hozzászólás felett amit Reynaud posztol bárhol is.
    Azzal, hogy másokat sértegetsz és megpróbálsz bárkit lejáratni, csak önmagad minősíted.
    Ha korrekt vagy, cserébe is azt várhatod el másoktól. Ha nem, akkor ignorálva leszel, vagyis senki sem lesz kíváncsi a véleményedre többé. Remélem, te sem ezt szeretnéd.

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.11. 00:00:24
  • Nastar
    Szép estét mindenkinek!Látom Reynaud kolléga csak nem fér a bőrébe és ismét elkezdett trollkodni!Ennek örömére hoztam egy jó kis Bad Boys Blue nótát 1989-ből, ezt jól füleld meg cimbi, mert a gyári maxi minősíthetetlen gané munkáját tükrözi vissza a hangmérnöknek,ilyen és ehhez hasónló kiadványokból több tucatot tudnák neked mutatni a 80 as évekből!Természetesen a remast verzió is ott csücsül a zipben, úgyhogy lehet tesztelgeteni,zephyr cimbi hallását pedig én nem vonnám kétségbe!
    Bad Boys Blue - Lady in Black nastar remast
  • reynaud #103109

Egy talán mindenki számára érthető ,nem túl bonyolult vélemény a vinylről : "A vinyl lemez egy analóg hanghordozó, amely egy lapos korongból áll és mindkét oldalán a szélétől a közepe felé spirálisan barázdák tekerednek. Ezekről a barázdákról olvassa le a hangszedő az analóg jelet, majd egy nem túl bonyolult folyamat után füleket elkápráztató, kristálytiszta hangot kapunk".

Nos akik Mc. Brian dalát vinylről hallgatják,ők szerinted a botfülűek? :)
    Ha élvezni akarod a zene dinamikáját akkor a helyes döntés a vinyl,azzal a technikával rögzített felvételről amit a hangmérnök beállított,felesleges belenyúlni.
    A CD lemezek vásárlásától azért állnak el egyre többen,mert az esetek túlnyomó többségében ami rákerül azt megküldik loudness effektekkel,lásd. a mellékelt videó.

Legközelebb gondold át jobban mit írsz le, mert ez zenehallgatási igénytelenségedről árulkodik.
  • mfn
    Egy talán kevésbé ismert D. Bohlen szerzemény 1981-ből :
    Christopher John Band - I'm A First Class Fool Again

• Nastar
    Üdv cimbi!Köszönöm a dícsérő szavakat,DE SAJNOS MOSTANÁBAN NAGYON KEVÉS IDŐM VOLT FOGLALKOZNI A FÓRUMMAL,DE MAJD PÓTOLOM AZ ELMARADÁSOMAT ÍGÉREM!
  • Zephyr Retiring
    1988. "Ásót visz a Laci"

• Zephyr Retiring
    1987.

• Zephyr Retiring
    Hát te meg hol a búbánatos lótrabukkos fityfenében jártál eddig?
    Nyomassad azokat a 80-as évek beli Naszti féle remasztereket tesó
    Ne is foglalkozz a botfülűekkel. Tudják is ezek mi a jó minőség...
    Remélem azért csak tudják

De most ne zavarj! Hallgatok egy kis (kit is?) ja, persze: mc. brian-t...
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.10. 11:16:48
  • Nastar
    Egy nagy kedvencem 1989-ből!
    Fogadjátok sok szeretettel.Mc Brian - Loving You Forever (1989 Extended lossless remastered).FLAC
  • reynaud #103102
    Ahhh ... majd elfelejtettem ,ez is egy ritkaság, Axel Breitung produkció.

• reynaud #103101

Stop & Go - Your Love (Energy Mix)
  • reynaud #103100
    A nagy letöltési link gyűjtemény helyett,speciel én inkább díjaznám ha ilyen ritkaságokat mutatnátok be,egy-egy videóval.

Lehet hihetetlen,de ez egy Dieter Bohlen szerzemény.

Richie Washington Jambosa - Halé , Hey Louise

• Balabolka
  • studiohits
    egy szuper funky muzsika !

Roger - I Heard It Through The Grapevine (7 Version)
    Utoljára szerkesztette: studiohits, 2017.02.09. 16:02:12
  • Chemtrail
    Tokio - You Can't Stop This Game (Vocal Version)

• studiohits
    Egy szuper nota szerintem !

Tokio - Letters From India (1985)
  • maxi71
    Ma, eddig a legjobb! Köszi szépen.
  • mfn
    Egy remek Italo Disco 1985-ből :
    Glam - More Than Ever
  • studiohits
    es cak egy igazi nagy klasszikus zene! a kislemez B oldalarol! (Epic germany)

B-Sailor - Copacabana
    Utoljára szerkesztette: studiohits, 2017.02.07. 15:30:25
  • studiohits
    szinten egy nagy kedvenc !

Biwi - Thunder (1982)
  • Zephyr Retiring
    Akkor sztárként..

És most civilben..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.07. 09:04:30
  • Zephyr Retiring
    1986..és ez már C.C.Catch..

• Zephyr Retiring
    1981-től 1990-ig minden évben új albummal jelentkeztek.
    Minden stúdióalbumuk szerepelt a Top 10-ben az Egyesült Királyságban és 20 másik országban.
    1985-ben jártak először Magyarországon.
    2009 nyarán már 36000 rajongó csápolt és énekelt a budapesti koncertjükön..

A kezdetekben..

• Balabolka
    Egy2 jó muzsikát hozzátennék még a mához;

Anthony White - Block Party
    Joe Smooth feat. Anthony Thomas - Promised Land
  • mfn
    Egy remek klasszikus
  • Balabolka
    Örülök, hogy tetszik Lonnie muzsikája ! A 90-es években igen, sajnos kevesebb jó muzsika került felszínre -bizonyos zenei irányzatokat nézve. De azért szerencsére akadt. Az én figyelmem is más irányba terelődött; pl. 97-től 2005-ig szinte csak az elektronikus műfajok rabja voltam (ez munkahelyi ártalom is volt) -úsztam az árral, s teszem ma is, ill. mondhatom, hogy inkább a zene óceánjában..., hiszen már nem találok olyan műfajt..., amelyben ne alkottak volna nekem valót.
  • Zephyr Retiring
    1975 - Mamma Mia. Mindenkinek aki ismeri:

2015 - Pappa Pia. Mindenkinek aki nem ismeri

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.06. 11:17:31
  • pitynyesz
  • pitynyesz
    Szép napot mindenkinek! Egy szuper kislemez A oldala igy délelöttre... Á La Carte - You Get Me On The Run - 1981

http://www7.zippyshare.com/v/XTC5Riun/file.html
  • Zephyr Retiring
    1966.
  • Zephyr Retiring
    Lonnie Gordon korszakában nem nagyon vagyok otthon, de ez tényleg hallgatható kategória még.
    Sajnos ez nem minden 90-es évekbeli zenéről mondható el..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.06. 08:12:23
  • Zephyr Retiring
    Spektrumoztam. Eredmény:
    A jobb hangcsatorna átlagosan 7 Hz-el magasabban lett rögzítve az átlag 1 dB pusz felvételi jelszint miatt.
    Ezt okozhatja akár egy rosszul beállított felvételi jelszint is, (amit ha rám hallgatsz egyébként is mindkét csatornán csökkenteni kellene 1 dB-el) de szerintem most nem ez a helyzet.
    Úgy vélem, a pontatlanul beállított tűnyomóerő miatt a jobb hangcsatornád gyengébb. Ennek oka általában a lemezforgás iránya miatti gravitációs súlyeloszlási tényező. Magyarul és érthetőbben:
    A normál barázdás lemezlejátszás során a tű a barázda oldalának nyomódik ahogy befelé halad. A barázda befelé kényszeríti útja során, de ezt csak olyan áron tudja megtenni, hogy jobbról enyhén nyomja. Ezért idővel mind a tű oldala, mind a lemez (ez a nagyobb probléma) jobb hangcsatornája szó szerint kikopik mindig megelőzve a balt.

Nyilvánvalóan a jobb hangcsatorna hangerősségén próbáltál korrigálni a helyes irányba.
    A módszer nem rossz, de ha a felvételi jelszinted 0 dB felé emelkedik (ez történt most is a jobb csatornán) akkor a hangminőséged is torzítani kezd.
    Emiatt érdemes mindig a 0 dB felvételi jelszint alatt maradni.
    (lásd a mintát amit linkeltem.)
    De mint minden ha egy kicsit odafigyelünk, ez is megtanulható és egy idő után már szuperül megy
    Kitartás, nem rossz ez annyira. Hallottam én már olyan vinyl-rippeket, hogy a hajam is égnek állt

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.06. 07:46:57
  • Balabolka
    A visszatérő zimankó ellenére derűs jövőhetet mindenkinek, s további kellemes estét... !

Cliff Richard & The Shadows - Summer Holiday
  • Balabolka
    Néhány remek muzsika még a 80-as évekből;

Patto - Black And White
    Bananabeat - Russian In America
    Malcolm McLaren - Double Dutch (New Dance Mix)
  • Balabolka
  • Balabolka
    Kíváncsi vagyok !?, ...mert nekem maxiban csak a fentiek vannak meg GapBandologiából.
  • mfn
    A múlt heti kislemez A-oldala :
    Gold - Disco Samba

• mfn
    Ez meg van nekem is,remek zene Meg még egy maxijuk,de annak most nem jut eszembe a címe.Jövő hétre előkeresem
  • mfn
    Italo Disco a javából
    Dyva - I Know
  • Balabolka
    A Gap Band-tól még a következő nótát is nagyon kedvelem;

The Gap Band - Party Train (12")