112174
-
italomanjoco #108455 Nem hiába használtam ám azt a macskakörmöt
A "baj"-t azért emeltem ki, mert ez nem baj, a "jó"-t meg azért mert szerintem az nem mindegyik olyan jó. A minőségre gondolok! Azért merem ezt feltételezni, mert pár hónapja valaki itt a fórumon kért egy zenét veszteségmentesen, és te fel is töltötted ezt a zenét. Kíváncsiságból letöltöttem én is, és hát mit szépítsem a dolgot, belehallgattam, és csak az jutott eszembe hogy EZMEGMI. Persze biztos van sok jó másolatod is, én csak a véleményemet mondtam el arról az egyről
-
ItaloMucsacso70 #108454 "Gondolom ő itt tartotta számon azt hogy miről van egy "jó" másolata, és még mit kellene beszerezni."
Tökéletesen jól gondolod.
És még tartom is.
-
italomanjoco #108453 Láttam azt a kollekciót én is, és nem az volt a "baj" hogy digitális kiadványokat rakott fel (mp3, cdr, stb.), hanem olyan fizikálisan kiadott vinyl-eket, és cd-ket tett a kollekciójába, ami neki nincs meg, csak egy tároló eszközön egy digitális másolat formájában. De szerintem ez nem is annyira nagy baj, mert mindenki arra használja a discogs oldalát amire akarja. Gondolom ő itt tartotta számon azt hogy miről van egy "jó" másolata, és még mit kellene beszerezni. -
Jól utalsz rá,azonos a véleményem,
A Discogs, a zenerajongók,lemezgyűjtők számára egy rendkívül hasznos adatbázis és webáruház egyben.
Azonban ha ez utóbbi lehetőséget nézzük,én úgy gondolom kár volt és felesleges is ezt az adatbázist úgymond felhígítani a digitális kiadványokkal,sokkal áttekinthetőbb lenne ha csak a fizikális anyagok ( vinyl,CD,kazetta) kapna teret,ezekből is sok egykoron kiadott nincs fent,hiánypótlásra vár,miközben egyre gyarapodnak a sokunk számára értéktelen mp3 fájlok listázása.
A digitális kiadványoknak ott vannak a zenei streming oldalak,meghallgathatók,néhányon meg is vásárolhatók ,a zenészeknek pedig ebben a mai digitális világunkban sok lehetőség van azon dalaik népszerűsítésére is,melyeket csak fájlként kívánnak eladni.
Ha pedig egy regisztrált tag a discogs weboldalt,noteszként szeretné használni,én erre azt a lehetőséget kínálnám hogy favoritként megjelölhetné azt a lemezt,korongot,kiadványt, melyről mondjuk van egy másolata,de ennél többet semmiképpen.
Jelenleg is látok egyébként opciót arra hogy egy tag jelezze a többiek felé ,mit,miért stb ... így volna hiteles és korrekt mindenkitől.
Ennyit tőlem ehhez a témához,amit én nem szeretném ha tovább pörögne. -
studiohits #108451 szivesen! -
DJ Lakatos #108450 A lényegben majdnem egyetértek veled, 
Lentebb leírtam a véleményemet,azután mi valósul meg belőle vagy mi nem az a jövő zenéje.
-
THX -
Én azzal,hogy ki miket rak fel a discogsra (amivel a vita elkezdődött) nem igazán foglalkozom.Én igazábol annak örülök,ha egyáltalán felkerül valami(annyi minden nincs fent sajnos),én igazábol mindig is egy adatbázisnak,információforrásnak tekintettem,milliónyi hibája mellett is(erről is írt Laci).
Másrészt én SOSEM voltam lemezgyűjtő,már rádiósként sem,CSAK zenegyűjtő,hiszen(ahogy a Lacinál is),hozzánk csak beérkeztek a gyűjtőktől,vagy megvettem,beszereztem a lemezeket,majd átjátszás után ment vissza a gazdájához, a fizikai lemezekre sem nekem, sem a rádiónak semmi szüksége nem volt.Az a néhány lemez amit mégis megvettem,vagy megtartottam magamnak vagy olyan ami valahogy a szívemhez nőtt,vagy olyan,amit valami más okból úgy gondoltam,hogy szeretnék eredetiben is megtartani.De ez a gyüjteményem max néhány százaléka,és még ez is annyi amit már évek óta nem tudok sehol elhelyezni a lakásban. Így aztán néhány éve belecsöppentem már egy olyan elvi vitába amit a zenegyűjtők és a lemezgyűjtök között kibontakozott,és kicsit ebben a legutolsó mostani összezördülésben is talán ismét egy ilyen jellegű vitát éreztem ki a dologból,amit én már akkor is most is parttalannak és haszontalannak érzek.
Azzal természetesen én sem értenék egyet,ha más lemezeit valaki a sajátjaként rakna fel ilyen oldalakra,de én úgy olvastam Laci írásából,hogy ez nála sem volt cél,csak praktikum.Bár azt megértem,ha a fizikai lemezeket gyűjtők ezeket más szellemben nézegetik,olvasgatják.
Értem én ha most a Chicano maxi ürügyén ismét fellángolt ez a vita,de szerintem ebben Zsoltinak kell majd nyilatkoznia,ha ezt őt zavarja hiszen ő volt a filemegosztó,ő a "titokgazda"ahogy ezt mondják,én a nevében sem pro sem kontra nem állok egyik oldalra sem.
Jelenleg nem szeretnék "régi rádiós emlékekről" fecsegni,mivel emiatt is leszedték már rólam a keresztvizet,és mivel az aktív zenebeszerzés is most már több mint egy éve szünetel, ezért nem is olvasgatok nap mint nap beírásokat itt,de ezt a Chicanos-t vitát azért az utóbbi 2-3 napban volt alkalmam végigolvasni,és ezért bátorkodtam hosszú idő után ismét billentyűzetet ragadni,mert itt úgy éreztem nézetbeli vita ütközik egymással,ami sosem vezethet konszenzusra csak sértődésre (vagy mégrosszabb esetben sértegetésre) és ezt jó lenne már végre elkerülni. -
Szia Józsika,
Nohát ha emlékszel még rá,egy másik fórumon anno,néhány évvel ezelőtt már leírtam pozitív jelzőket a zenei ízlésedről,ezt most megerősítem.
Saphir

Gondoltam rád az elmúlt napokban amikor a hazai ,úgymond nagy kaliberű lemezgyűjtőket méltattam,merthogy téged feltétlen közéjük sorollak.
Kedves tőled,de amennyiben megvannak ezek Zsoltnak is,ragaszkodnék hozzá,ismered a véleményem a ripjeiről,meg az sem utolsó szempont (sőt!) hogy ahová Ő feltölti,azt az oldalt elérem.
Üdv,
-
DJ Lakatos #108446 Tisztel Cucurbia!
Leírtam hogy tényleg nem értem a mostani helyzetet.Láttam valaki betette Zsolti másolatát a discogson és ha komplett dologról van szó ez már nem az első eset.Volt olyan is hogy köszönöm nélkül,de ez nem az én dolgom.
Lehet picit eltúloztam,ha úgy érzed akkor sorry
Viszont ha nem látod át teljesen a mostani helyzetet akkor tisztelettel kérlek tájékozódj egy picit.
Ez nem vita,csak egy félreértés szerintem.
Remélem hamarosan visszatérsz a régi rádiós emlékeiddel amikről még nem esett szó,és nem akkor látjuk a logódat felvillanni amikor éppen több hsz van egy nap mint máskor egy héten.
-
italomanjoco #108445 Ne veszekedjetek gyerekek, inkább zenéljetek
Vagy ha már akartok, csináljunk egy veszekedős fórumot is 
Utoljára szerkesztette: italomanjoco, 2020.06.30. 19:11:22 -
DJ Lakatos #108444
-
DJ Lakatos #108443 Na,szóval.....
A tegnapi hsz-em indított be egy beszélgetési hullámot.
Ime
Csak az érdekelne hogy hol látható az a szó hogy a kollekciódban? (kollekcióról volt szó) (''d'' betű nélkül)
Bárkié lehet.
továbbá:
''sajnálom hogy nincs olyan opció hogy "csak rip"van belőle!''
Ez így igaz,de van egy másik opció:(kiírod a kezdőlapra minek is érkeztél...honnan és mit gyűjtögetsz.) Nem kötelező,de ha a felsoroltak miatt van ott az ember akkor így kerek a történet.
''Azt írod "Sokakat meg lehet vele téveszteni."
Természetesen tévesztő is lehet ,ha és amennyiben a fentebb írtak nem szerepelnek és valaki másolt kollekciónál elmulasztja feltüntetni a pozicióját.(külön kérésre részletezem mire gondolok)
Ha rám hallgatsz nem az a megoldás hogy kikapcsolod a látványt hanem egészen más.
Kérésre folytatom ha valaki igényli........
-
:))Velem hasonló vitát már egyszer néhány éve lejátszottak,amit most a Lacival,szóval már vastag a bőröm és ezért írtam,hogy deja vu érzésem van.Ja és én a Laci nézeteivel egyezek,ha már gyűjtöd,hogy ki kivel...
Számomra érkezett-e valami??Nem is értem a felvetést.Lassan egy éve nem foglalkozom aktivan a zenebeszerzésekkel(aki tudja miért tudja,aki nem,azt meg ezzel nem untatom),éppen ezért hetente ugy 1-2 x felnézek,de nem nézem naponta mi van itt,a fórumon és ki miket rak fel.
Ha mégis megjelenik valami ami nekem tetszik(egyre ritkább),és nem tudom megszerezni akkor max irok olyannak privátban akinél sejthetően megvan.Az elmúlt egy évben kb.5-6 alkalommal kellett ilyen levelet megejtenem csak,tehát ezt még kéregetésnek sem nevezném.
Szóval részemről ezek a szúrkálódások már leperegnek,inkább csak olvasgatom ezeket a " vérre menő" vitákat..))
-
italomanjoco #108441 Előkerestem neked, de most látom kizárólag csak Zsolt által készített felvétel érdekel. Legalább nem kell vesződnöm vele 
-
DJ Lakatos #108440 Oh My God!
Majd egy picit később reagálok.
Gondolkodnom kell egy picit hogy ki-kivel van.
-
DJ Lakatos #108439 ''Úgy látom eltűnt az a szép kollekció ''
A kollekciók jönnek-mennek,de mi vagyunk ez a lényeg. -
DJ Lakatos #108438 ''Jajj de imádom ezeket a vitákat:)))))''
Imádom én is amikor néha benézel és a nagy semmiről beszélsz,közben szétnézel hátha érkezett valami a számodra.
-
DJ Lakatos #108437 ''Én még láttam tegnap''
Én még most is látom.
-
Jajj de imádom ezeket a vitákat:))))) -
italomanjoco #108435 Végül is valahol igazat adok neked, mert így jól lehet követni azt hogy mi van meg, és mi nincs, és valóban nem kell külön noteszt vezetni a zenékről
-
italomanjoco #108434 Hogy micsoda gyűjtők vannak!? Fantomkollekció
-
italomanjoco #108433 Úgy látom eltűnt az a szép kollekció
-
Én még láttam tegnap. 
Amúgy én megértem ezt a mániát is, hiszen sokkal praktikusabb, sok okot lehetne felsorolni, hogy miért. -
ItaloMucsacso70 #108431 Kedves Adrián!
Mint ahogy írtad is . A "Discogs a valódi gyűjtemények és gyűjtők bibliája" IS !
Ugyanis nem ismerek ma jobbat ahol a a legegyszerűbben és leglátványosabban , informatívabban lehet gyűjteni adatokat megjelenéseket vinyl maxikról , CD-kről vagy akár digitális kiadványokról bár ez a legritkább.
Valóban impozánsan fest a fennlévő "kollekció" mert hogy a maga formájában az is!
Azt írod "Sokakat meg lehet vele téveszteni."
Nem volt szándékomban se megtéveszteni , kárt okozni, azzal hogy mertem regisztrálni és vettem a fáradságot hogy végignéztem és egyenként megjelöltem azokat a kiadványokat amik megvannak nekem akár csak rip formájában. sajnálom hogy nincs olyan opció hogy "csak rip"van belőle!
Lényegesen könnyebb a beazonosítás mint hogy jegyzetbe irkáljak akár csak egy Want listát .
Talán ott hibáztam hogy nem néztem át a beállításokat és nem vettem ki azt a bizonyos kettő pipát amit most megtettem a későn érkezők nagy bánatára.
Warezolás nálam nem azt takarja hogy külföldi gyűjtők és akár igen, a ti gyűjteményetek egy részének a vinyl ill. CD ripje.
Mert bizony ebben a ti nagy magyar gyűjtők ( neveket nem sorolnék ) rippje is benne van jó pár tucat , ha nem pár száz maxival.
Pénzért lemezbérlés, talán ismerős lesz valahonnan neked is?
Jól tudom hogy régóta szálka vagyok a szemetekben , és számotokra semmi értéke egy ilyen "kollekciónak" viszont vannak
akik ennek is rettentően örülnének. Nézőpont kérdése.
Pl: 700 New Italo Maxi Vinyl rip nem netes beszerzésből az nem olyan rossz arány.
Tudod az aljas dolog az lett volna ha szépen elkezdtem volna felpakolni különféle oldalakra , torrentre ami tőled vagy akár Wind-től származik.
De minden egyes rip mögött ott van egy azonosító hogy ilyen még csak véletlenül se történhessen meg.
Most pár szót Wind-nek is.
Nem kívánom én a Feszty-körképet és még csak a such a shame dolgot sem veszem magamra, mivel hogy minden egyes bejelölt kiadványhoz tartozik egy jóféle rip is.
Viszont beszerzek minden létező kiadványt amit elterveztem. Ez idáig is így volt és eztán is így lesz.
Ha még mindig az fáj hogy egy videóhoz felhasználtam a Squash Gang lemezeid borítójának képét akkor azt nagyon sajnálom hogy nem kértem engedélyt tőled és csak utólag értesültél róla.
De ha az bosszant hogy distribution létedre előbb jutok hozzá az új kiadványok maxter anyagához mint ahogy te megkapod a megjelenést szétosztásra , hát ez van.

UI: Minden tiszteletem azoké akik fizikálisan gyűjtenek pénzt időt nem kímélve a kiadványok felkutatására.
Én egy másik utat járok mert engem a vinyl "birtoklási" vágya nem mozgat , a rip elkészülte után el is szoktam őket ajándékozni.
Mint ahogy ezzel is azt tettem.
Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2020.06.30. 14:43:33 -
HOPP, ez gyors volt!
-
az! :-) -
dj adrián #108428 Alapvetően azt azért tudni kellene, hogy a Discogs a valódi gyűjtemények és gyűjtők bibliája, nem a warezolt anyagoké...., de tény eléggé impozánsnak hat a fentlévő "kollekció", sokakat meg lehet vele téveszteni.
-
dj adrián #108427 Nekem erről egy nagyon egyszerű szócska jutott eszembe: CIKI
-
kiválló muzsika, szeretem :-)
egyedi hang volt :-( -
na neb@zd+
Ez olyan mintha lefényképezném a Feszty-körképet vagy vennék 1 képeslapot amely ábrázolja és közzétenném, h a gyűjteményemben található.

Megboldogult Mark Hollis hangja jutván eszembe "such a shame" -
Szia,
Ha valamikor a közeljövőben a kezedbe akadna két maxijuk,
Shot In The Night (Extended Remix)
I Am Alive (Extended Remix)
felpörgethetnéd ,nekem csak CD minőségben vannak ,meghallgatnám hogy szólnak ezek vinylről,de kizárólag általad készített felvétel érdekel. -
DJ Lakatos #108423 Üdv Kolléga!
Látom gyorsan felkerült a kollekcióba is.

Utoljára szerkesztette: DJ Lakatos, 2020.06.29. 18:19:34 -
ItaloMucsacso70 #108422 Üdv Kolléga! 
Chicano-t köszönöm szépen!
Ezt én is vittem mivel komplett maxi!
-
-
szia, úgy emlékszem van pár. -
-
Biatomi #108418 Köszi Zsolt,,Tengo-t vittem
-
Jó muzsikák ! 
Saphir ,vinylen van neked? -